×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Арабското селище край Бургас – част от Ислямска дъга, разсичаща Балканите?


Арабското селище край Бургас – част от Ислямска дъга, разсичаща Балканите?
Сириецът Мохамед - инвеститор в десетки къщи край Каблешково и продавач на стотици декари наоколо кара най-обикновен Опел-Зафира, не говори с журналисти
23 Октомври 2013, Сряда, 20:37 ч.
Автор: Флагман.бг Снимки и видео Иван КОЛЕВ

Инвеститорът и продавачът на стотици декари около Каблешково е Мохамед Саид ал Абед - сириец, но идва от Кувейт

Строящото се арабско селище край Каблешково, както и изкупените стотици декари земеделска земя наоколо, които сега се продават чрез телефон от Кувейт, са част от стратегически план, разработен от ЦРУ и наречен „Ислямска дъга“. За това ни алармираха от патриотичната партия НФСБ, чиито членове  се запознали с първите ни две публикации по темата и са направили допълнителни проучвания.

Нашият екип бе в Каблешково миналата седмица, след като читатели ни сигнализираха за наличието на табели с продажба на земя, написани на арабски.

Оказа се, че селището се строи от началото на април. Девет от готовите двуетажни къщи вече са купени. Ако се вярва на думите на отговорника за строежа Николай Костадинов от Поморие, собствениците са от Кувейт. Причината да търсят тук имоти била в непоносимите жеги през лятото, затова искали да си имат в България къща за почивка няколко месеца през годината.



Първите девет къщи като тази са готови и продадени на кувейтски граждани, наоколо са изкупени много парцели в регулация, които също се застрояват от Мохамед




„Не се учудвайте, че продавачът на къщите и на земите наоколо е арабин, ако вие искате да купите имот в чужбина, нали ще се доверите на български посредник, защото с него можете да се разберете“, каза ни любезно Костадинов, който нямаше нищо против да ни разходи из бъдещото селище. По проекта, който видяхме на транспарант до кметството, трябва да има и голям басейн, но той е отпаднал, тъй като се налагало строежите да се ускорят. Костадинов твърдеше, че инвеститотър Мохамед Саид ал Абед бил скромен човек, знаел сравнително добре разговорен английски, но се смущавал от присъствието на българи. Бил тук, наоколо, но не искал да говори пред журналисти за своя бизнес. За нас беше важно да разберем дали всичко това е купувал той самият, как е успял да изкупи толкова много декари, коя фирма от Кувейт представлява, как са се озовали земите като собственост на някого, базиран в Кувейт. Защото от подобна мисия прозира добре стратегиран план.Виж заснетото видео.  От документите в кметството става ясно, че селището с новопостроените къщи се води на „Глобъл риъл естейт“ООД, регистрирана по закон у нас, но от нея няма как да се придобие представа за истинския собственик или група от собственици. Идващият от Кувейт сириец има огромен търговски обект за автомобилни технически прегледи, автомивка, кафене и офис за сделки с имоти при входа на Каблешково откъм главния за Бургас. Строени са съвсем наскоро.

Докато разговаряме с ръководителя на обекта Костадинов, който заяви, че контактува директно с Мохамед, екипът ни случайно засече тъмносин Опел-Зафира с регистрационен номер XX 77 30 върху синя табела. Разбрахме, че това е самият Мохамед, но той не пожела да разговаря с нас.

Съседите разказват, че често тук пристигат групи от чужденци – араби, които разглеждат предлаганите им имоти. Ходели и до близката джамия в Дъбник. Развеждали ги да гледат земеделските земи наоколо, които са в непосредствена близост до градчето.

Каблешково се намира на 15 км от Бургас и на 20 км от Слънчев бряг, на 5 км е морето. Оттам бързо се стига директно до автомагистрала Тракия в посока Айтос.

Доколко  имат основание да се безпокоят от НФСБ с бъдещото присъствие на арабските инвестиции, бе обосновано така от ръководството на партията: Секретната разработка на ЦРУ е стара, но наскоро е актуализирана  от турските специални служби под името "Ислямска дъга". Проектът цели да нанесе удар върху славянството и православието, като Балканите бъдат разсечени от ислямски пояс. Ето част от този антибългарски и антихристиянски сценарий, който бе подаден от лидерите на НФСБ:
"Нацията, която е създала велика световна държава (Османската), има естествено право да влияе върху процесите в региони, извън нашите граници. Имаме право на свои културен Хинтерланд, простиращ се на Балканите, Близкия изток и Кавказ. С особен приоритет е Балканският полуостров, който завладяхме преди Истанбул (Константинопол). Ето защо е нужен "Зеленият (ислямски) пояс", в който живеят наши кръвни братя. Основни звена в него са Босна, Санджак, Косово, Македония, Кърджали, Източна и Западна (Одринска) Тракия. Всяка наша регионална стратегия, която не отчита значението на Западна Тракия, е обречена на провал. Тя трябва да се превърне във врата, която в икономическо и културно отношение отваря пътя към Балканите и Европа. Всеки, който не се съобразява с нея, посяга върху целостта на нашата стратегия в региона."
 Анкара, според ръководството на партията, организирала ислямска разузнавателна експедиция в България, членовете на която искат от нашите власти  държавата да отдели пари за заплати на имамите, за строежа на нови джамии, а на минаретата да се поставят високоговорители. Резултатите от експедицията са отразени в специален сборник "Ако Дунав можеше да говори", в който се твърди, че българите са окупирали Кърджали през 1912 г. и че населението в региона храни "чувства на признателност към османското владичество". Това е официален турски документ, в него навсякъде се използват османските названия на нашите градове и местности. След това започва инвазията с изкупуването на земите.




В категории: Разследване


9
Коментара
9
Коментара по темата
9.
bylgarka
15.11.2013 22:11:15
0
3
Един въпрос към всички,а най-вече към Маслинката. Болни мозъци много в тази държава. Ама точно тези ли вършат това,което им приписваш? Те ли са нацвъкали цяла православна България с джамии? Те ли посрещат ката ден гости от братска Турция,които държат речи на турски,като че ли са у дома си? И сигурно пак те са засипали съдилищата навсякъде с искове за връщане на земи,гори,джамии и всякакви имоти на Османска Турция с фалшиви документи от преди два-три века. Тази земя е била винаги българска,джамиите са построени върху български църкви с материалите от разрушените български храмове и манастири. За каква собственост претендира един завоевател,бит и прогонен от тези земи. Нахалството на Турция няма границии и тя е тази,която създава и подклажда етническото напрежение с благословията на САщ,които наложиха регистрирането на една противоконституционна партия като ДПС, и продължава пъкленото си дело с института Помак,партията на Касим Дал и К.Исмаилов и т.н. Нейно дело са и арабските нелегални,които заляха България. Очакваме следващия ход! А вие - вие не сте българи !
8.
misleshta
26.10.2013 18:05:24
1
2
Do FBI, ne im otvarqi ochite, neka si jiveqt v tehniq izmislen svqt, da presledvat vqtarni melnici I da pridavat vajnost na neznachitelnite si personi. Koi uzobshto gleda TV Skat, nali tochno poradi tazi prichina sachinqvat istorii s nadejdata da napravqt tazi bludkava televiziq po-interesna. Nauchno fantastichnite filmi obache se izlachvat po edin drug kanal, dalech po-vpechatlqvash ot tozi :). Misleshti hora v tazi darjava e imalo, ima i pak shte ima kolkoto i da se staraqt da im promuqt mozacite.
7.
FBI
26.10.2013 00:10:44
1
4
До anonimen какво общо има Турция с тази тема? По принцип Кувейтците го имат като практика купуват къщи или места на едно място,което им хареса и след 2-3 години продават всичко и отиват на друго. В момента това става в Сараево, където са доста започнаха да продават и да се местят от там. Всичко написано в статията ми звучи като фантастика, повярвайте ми, ако ЦРУ имаше пръст нямаше да имате смелост да пишете за това, защото щяха да ви сринат, а това че сте незначителни и никой не ви взима на сериозно поради глупостите, които бълвате нямаше да ги спре.
6.
anonimen
25.10.2013 20:04:03
3
7
Това е самата истина...От край време това се знае...Турция си има стратегия и политика относно асимилирането и възобновяването на Османската империя на Балканите..Лошото е че ние нямаме никъкав отговор по тоя вупрос...
5.
Касабов
25.10.2013 16:05:13
2
4
Къщите ми харесват.
4.
Нели
24.10.2013 16:23:14
6
5
Ако вашата "патриотична партия" НФСБ беше направила каквито и да е проучвания, нямаше да си правите свободни съчинения и да занимавате хората с глуписти. Аматьори!
3.
nilo
24.10.2013 14:35:03
5
4
ох нфсб ли бе-да не се потят журналята на скат над тая тема-милите
2.
razmisli
24.10.2013 13:51:32
1
2
ISTINATA KAKTO VINAGI E NIAKADE PO SREDATA. MNOGO SME DALECE OT DARJAVITE KATO ANGLIA I FRANCIA ILI GERMANIA NA KOITO NASELENIETO E TOLKOVA MNOGOBROINO, CE EDNO,DVE ILI POVECE SELISHTA OT PRISHELCI S MNOGO RAZLICNA KULTURA I VIARA BI OKAZALO NIAKAKVO VAZDEISTVIE VARHU DARJAVATA. NO NIE SME EDNA PEDIA S EDNA SHEPA NAROD. OSHTE MALKO I SHTE STANEM GOSTI V SOBSTVENATA SI DARJAVA.
1.
маслинката
24.10.2013 09:29:47
5
17
Касабова и Касабов, идеална двойка с еднакво болни мозъци! Всички проблеми в тая държава идват от такива като вас, които умишлено насаждат омраза между християни и мюсюлмани, създават изкуствено конфликти и развалят спокойствието на хората. Хубав филм сте си спретнали, може и Оскар да вземете за най-добра мъжка и женска роля :))))))
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Текат анкети с граждани за това къде и как да се построят такива съоръжения, особено в жк „Възраждане”, каза Пламен Димитров, управител на ОП "Транспорт" Това са най-добрите кулинари сред зодиите Това са най-добрите кулинари сред зодиите Ето кои са те  Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Вижте рецептата 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия Ако усетим, че чувството на хармония и баланс е изчезнало от дома ни, трябва да вземем мерки Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Според доклади става дума за организирана схема Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Минаването с прахосмукачка и кърпа за прах съвсем не изчерпва битката с мръсотията и бактериите у дома Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Ha втopo мяcтo в нeгaтивнaтa cтaтиcтиĸa ce нapeждaт Финaнcoви зacтpaxoвaтeлни дeйнocти Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Фондацията на певицата е изпратила искане до зам.-кмета на Бургас да вземе апетитния терен в Морската градина под наем за 10 години Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Преобразяваме гарсониерата с 35 000 лв.
Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи Джо Байдън бил умствено пригоден за президент Джо Байдън бил умствено пригоден за президент  Президентът няма никакви увреждания, заяви главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд  пред подкомисията по бюджета Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар  Милиардерът предупредил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим ще доведе до масова смърт Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори