×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Светлозар Костов: Мачкат ме с черен PR заради Алексей Петров


Светлозар Костов: Мачкат ме с черен PR заради Алексей Петров
Светлозар Костов, прокурор
13 Октомври 2013, Неделя, 10:31 ч.

Има многопластов сценарий за провалянето на делото "Октопод", смята прокурорът
Ръководителят на специализираната прокуратура Светлозар Костов смята, че не е избран за шеф на Апелативната специализирана прокуратура заради целенасочен черен PR срещу него. Това заяви той в предаването „На светло“ на Нова телевизия. По думите му, всичко започнало през февруари, когато кандидатствал за участие в конкурса за поста. На конкурса всички 19 членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) гласуваха за Даниела Попова. Костов не получи нито един глас.

В началото кандидатите били трима. „Впрегнаха се много сили, за да не успее прокурорът Костов“, каза той и добави, че третият кандидат е бил принуден да се оттегли. Когато в надпреварата останали само той и Попова, започнал и черният PR срещу него. Според Костов, това е учудващо, тъй като постът не бил особено значим.

„Попова на професионална плоскост няма с какво да се конкурира с мен“, смята прокурорът. Той обаче посочи, че роля за избора й е изиграл фактът, че тя е работила със заместник-главният прокурор Борислав Сарафов. „Не е тайна в нашите среди, че има известна близост помежду им“, заяви Костов. Той каза още, че черният PR се състоял в изваждане на светло на работата на спецпрокуратурата, но в не в най-успешната й част.

„Няма нужда да се очерня Костов и специализираните прокурори, за да се закрие прокуратурата“, посочи той. Според него, това била крайната цел на кампанията срещу него. Тя тръгнала от публикации в медии, които предизвикали ревизии. „Те са 4, заедно с проверката за данъчните дела. Започна и професионален черен PR срещу мен“, смята Костов.

На въпрос дали е вярно, че прокурорът е работил по поръчка на ГЕРБ той каза: „Аз не обслужвам ничий интереси. Никога това не се е случвало. Аз съм положил клетва като магистрат и, повярвайте ми, много добре я помня“. „Три пъти отказах да стана член на БКП. Не се гордея с това, а го споменавам, за да видят хората, че нямам нужда да членувам в политическа партия“.

Според него, от зададените към кандидатите да оглавят Апелативната специализирана прокуратура и изложението на Даниела Попова, ставало ясно, че „това не беше конкурс за апелативен специализиран прокурор.

Костов призна, че първоначално не е искал да се занимава с организираната престъпност, включително и с делото „Октопод“. „Дали е толкова плашещо това дело или е много важно за България, аз не знам“, каза той, но посочи, че „нещата са се случвали в огромни мащаби“ и в делото, освен криминалните деяния, „се крият и обществено значими имена“.

„Според мен върви в ход многопланов сценарий за провалянето на това дело“, каза Костов за „Октопод“. „Беше видимо за мен, че се цели бавенето на делото, докато изтече мандата на едно правителство“, допълни той и припомни, че трима от подсъдимите са оперирани за този период. „Така или иначе се довлачи делото до изборите“, каза прокурорът за делото.

Между другото той спомена, че на едно от съдебните заседания подсъдим му „скръцнал със зъби“ и го попитал: „Г-н прокурор, един ден ще се смени това правителство. Какво ще правите вие тогава?“. „Плашенето е част от играта в такива дела“, каза Костов.

Той посочи и едно интересно съвпадение. Точно по времето, когато Алексей Петров поискал отзоваването на прокурори от „Октопод“ заради некадърност, тогава тръгнали и обвиненията срещу Костов, че е некомпетентен. „Нещата се подреждат“, каза прокурорът, който видя връзка между делото и неизбирането му в апелативната спецпрокуратура.

„Не могат да ме принудят да подам оставка, аз няма да подам оставка“, заяви Светлозар Костов. „Повикан съм да си свърша работа като прокурор и ще си свърша работата като прокурор. Няма нищо лично в това дело“, заяви той. По думите му, проблеми имат и други прокурори, както и служителите от МВР, участвали в разследването на „Октопод“.

„Не искам семейството ми да страда от това дело, не искам децата ми да се срамуват от работата на баща си“, каза още прокурорът. Той увери, че няма конфликт с обвинител номер 1 Сотир Цацаров. „Той е ръководителят, той определя правилата. Аз съм от тези, които ги изпълняват“, добави той.

„Ако държавата не стои зад нас, по-добре ни го кажете навреме. Особено ме дразни. задкулисието във ВСС“, каза Костов. Той смята, че има хора, които контролират гласовете във ВСС „частично или изцяло“.


В категории: Темида


4
Коментара
Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 4
4
Коментара по темата
4.
м,да
14.10.2013 12:43:38
1
0
Светльо Костов хубаво ги нареди и показа кой колко пари струва, ама сега ще му разкажат играта. Започва втора серия - Октоподът срещу Прокурора
3.
и
13.10.2013 15:14:44
0
1
Това е най големия проблем на България проблемната ВСС който е изцяло корумпиран, жалко нали. Алексей Петров никой с пръст не може да го пипне нито цялата червена върхушка която се опитва по всякакъв начин да си завземе изгубените 4 години постове.
2.
ГРАЖДАНИН
13.10.2013 14:38:56
0
3
След като прокурор Костов "върза кънките " на Максим Ставийски,сега вързаха неговите.Когато не служиш на хората, на истината и справедливостта,това очаква всеки прокурор
1.
postradal
13.10.2013 13:38:18
1
2
Tozi kostov e takava lajliva hiena nqma nito edno delo po koeto da ne e pravil nqkavi izmami po dokazatelstvata nqma takav gaden kompleksar i sega kakvo hlen4i 4e ne go bili izbrali 19 na 0 edva li e naglaseno
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
33-годишна родилка почина, бебето й също е мъртво 33-годишна родилка почина, бебето й също е мъртво Събран е спешен екип и е взето решение за абдоминално родоразрешение по витални индикации чрез секцио – установява се мъртъв плод БФС приключи с Цър-пър от "Ергенът", изгониха я, защото не върши никаква работа БФС приключи с Цър-пър от "Ергенът", изгониха я, защото не върши никаква работа Тя е била секретарка на Борислав Попов ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори