×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Шофьор в поморийска фирма: Не ми платиха, оказах се с фалшив договор и без осигуровки


Шофьор в поморийска фирма: Не ми платиха, оказах се с фалшив договор и без осигуровки
Това е фалшивият ми договор с „Корект тур” ООД. В пътните ни листи фигурира фиктивно име на механик, при инцидент не е ясно кой отговаря, каза Радостин Колев
06 Октомври 2013, Неделя, 13:06 ч.
Автор: Флагман.БГ

За фрапиращи нарушения в поморийската транспортна фирма „Корект тур” съобщи шофьорът Радостин Колев

Не ми платиха последната заплата, имах фиктивен трудов договор, не ми внасяха осигуровки и работих извънредно всеки ден, каза пред Флагман.Бг бившият шофьор от поморийската транспортна фирма „Корект тур“ ООД Радостин Колев. Мъжът се свърза с нашата редакция след неколкократни опити да получи отговор от работодателя си Георги Попов – защо не са му плащани осигуровките и кога ще му бъдат изплатени последните изработени пари. Радостин Колев уточни, че според договора той работи за 430 лв., но реалното му възнаграждение е било 1000 лв. 

Фирмата се занимава с превоз на туристите от летището в Бургас до различните дестинации на тяхната почивка.

Радостин Колев съобщи за фрапиращи неуредици в транспортната фирма и незаконна дейност. По думите му, без да е наясно с това, е подписал фиктивен трудов договор с „Корект тур“ ООД, който не е регистриран по реда на Кодекса на труда. Поради това той работи за Георги Попов от 3 юни до края на септември 2013 г. без законово установени трудови взаимоотношения. Радостин обясни, че освен с фалшив договор, той е работил и с фалшиви пътни листи, за което разбрал впоследствие.

В тях е записано името на Драгомир Роев Демирев - фиктивен механик, който от август 2012 г. е напуснал фирмата. „Не дай си Боже стане нещо на пътя, ако катастрофирам, ще търсят този човек, който няма нищо общо с фирмата“, каза Радостин.

Работихме по 17 – 18 часа, което е абсолютно нарушение на закона, продължи Колев. Доказателство за това са свалените данни от GPS-a на автобусите. Трябва да работим по 8 часа, при които на 4 часа да почиваме по 1 час. Понякога съм карал по 8 часа, без да спра да почивам, което е видно от пътните листи, добави шофьорът. Във фирмата работят 5 шофьори, като трима работихме нон стоп, каза още той. Когато ДАИ на летището ни провери, просто се хванаха за главата, написаха ми акт, каза шофьорът.

Работодателят ми ме заплашва с мутри, ако си потърся правата чрез Инспекцията по труда, добави Колев. Той бе категоричен, че ще си търси правата до край и вече е подал жалба.

 
Драгомир Роев Демирев не работи във фирмата от август 2012 г.




В категории: Поморие


Флагман.БГ Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! 01/06/2024, Събота 19:20 3
Флагман.БГ Варненци пропищяха от змии Варненци пропищяха от змии 01/06/2024, Събота 18:40 1
3
Коментара по темата
3.
Яни
09.10.2013 12:51:25
2
2
Въпросче: Защо публикувате личните данни да човека (ЕГН, номер и дата на издаване на лична карта)? Не е ли малко незаконно?
2.
9101c
09.10.2013 10:22:24
0
3
Отдавна всички живеем с ежедневното усещане, че България е страна на ексцесиите. Не че нещата, които се случват тук, не се случват и на друго място. Но тук те са обгърнати от някаква самоубийствена крайност и разюзданост, от усещането, че след това вече нищо не предстои, нищо няма, няма време, няма вечност, няма наказание, нито възмездие, нито прошка.Една жена от Димитровград реши, че роялът в читалището е излишен, заема място и пречи. Като пестелива и оправна домакиня, тя все пак не го изхвърли, а го нацепи, за да го използва за подпалки. Министърът на здравеопазването нарече онкоболните, лишени от лекарства и обречени – просещи от държавата. Една майка принуди тригодишното си дете да пуши цигара и го засне на видео като майчина гордост. Партията, загрижена за живота на населението, реши да върне тютюнопушенето в заведенията, за да „спаси” ресторантьорския бизнес. В същото време точно този бизнес беше показан на света във филма ва ВВС, курортът „Слънчев бряг” беше показан на света с цялата си вулгарност, разгулност, с безогледната си алчност за печалби, в която човешкият живот и достойнство нямат никаква стойност. Преди една година държавата похарчи огромна сума за изработването на национално лого, което да привлича туристи.Отношението към сирийските бежанци като към канибали, терористи, убийци, натрапници, носещи чума и проказа. За сплашване по медиите се показва едно видео, как дете отсича с меч главата на поддръжник на Асад – тоест бежанците, търсещи приют у нас, са главорези. Поведението на депутатите от парламентарната група на “Атака” в Брюксел – унизителното поведение, разгулната сметка в ресторанта за сума, която средният българин изкарва за половин година труд и лишения. Не, поведението им никак не беше като за „При лебедите”. И в същото време Парламентът, блокиран заради отсъствието на крехкото „стайно цвете”. Не че при тяхното присъствие той върши някаква полезна работа. По принуда живяхме 45 години в очакване на светлото бъдеще, което ни обещаваше комунизмът. Комунизмът рухна и след това рухване вече 24 години живеем затрупани под неговите руини. Трудно е, невъзможно е да живеем поваче така затрупани, без въздух, без светлина, без радост, без милост, без любов, без човещина. Да не живеем така, сякаш нищо не предстои, нищо няма, няма време, няма вечност, нито възмездие, нито прошка. Да намерим посоката. Да намерим Пътя. Няма да ни го посочат тези, които „При лебедите” се държаха като прасета. На наша сметка и за наша сметка!
1.
лили
06.10.2013 13:28:01
0
16
всички трябва да си търсят правата,но съда да бъде обективен но той не е и затова никои не иска да се занимава и да ходи да си губи времето и парите
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
4 качества на хората, които умеят да избягват провалите 4 качества на хората, които умеят да избягват провалите Всеки човек в този живот има външни опори: сродна душа, любящи роднини, работа, някакво хоби Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Как да защитим парите и данните си, ако ни откраднат телефона Експерти дават пет съвета как да се предпазим от злоупотреба, дори и след като телефонът ни е бил откраднат Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Габровска с номинация „Порнозвезда на годината“ Розовата актриса иска да превземе и Лас Вегас Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Чистачки лъскат апартамента за 500 лева Богаташи глезят съпругата с домашна помощница Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Ето колко пари на данъкоплатците изкарчиха партиите за реклама Най-много средства за реклама са отделили парламентарно представените формации Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Столична община не дава паметникът да е пред Народния театър Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Бургазлийката разказва за пътя си към голямата сцена Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица Тя е милионерска съпруга и отправи  уникално предложение към Мъск Тя е милионерска съпруга и отправи уникално предложение към Мъск Светлана Гъщерова иска чипиране на всички политици
Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори