×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Димчо Михалевски: Ченгене скеле ще си остане на рибарите, къщите им няма да бъдат събаряни


Димчо Михалевски: Ченгене скеле ще си остане на рибарите, къщите им няма да бъдат събаряни
Ченгене скеле ще си остане рибарско селище, обеща Димчо Михалевски. Тони Димитрова му благодари от името на рибарите.
11 Септември 2013, Сряда, 09:46 ч.

С действията, които предприехме, ще спрем превръщането на рибарското селище във вилно селище, каза депутатът
Ченгене скеле ще си остане рибарско селище. С действията, които предприехме, ще възтържествува справедливостта – Земята, на която са построени рибарските жилища, ще излезе от горския фонд и ще се даде шанс на рибарите да си ги узаконят. По този начин държавата ще си изпълни десетилетния ангажимент към тях. Това каза депутатът Димчо Михалевски в студиото на ТВ7.
По телевизията, обаче, бе показан репортаж на бургаската журналистка Мари Салабашева, в който рибарите споделят, че са обезверени и вече не вярват на никой, че проблемите им ще бъдат решени. Въпреки меморандума, по къщите им все още има номера, които напомнят, че над тях тегнат заповеди за събаряне.
“40 години ни обещаваха какво ли не, но никой не ни е помагал за нищо. Когато идват избори, идват при нас политиците и после като вземат властта, забравят за какво сме се срещали”, споделят рибари пред камерата на ТВ7.
Съборят ли ми къщата, отивам на улицата, споделя Тодор Петров. Риболовът за него е единственото препитание, а рибарската къща край един от каналите – единствено му жилище.
“Ако някой посегне на селището ни, дано Господ го накаже тъй жестоко, че не люспи да има, а да само циреи и където види рибар, да го боли!”, добавя Елена Костова, която е единствената жена рибар в Ченгене скеле. Според нея, селището не случайно е под прицел. Рибарите са категорични, че ако бъде премахнато селището, Бургас ще остане без една от емблемите си и ще загуби част от своето минало.
“Този проблем е с 40-годишна давност и държавата има огромен ангажимент да го реши. Всички непремерени действия на държавниците са най-малкото цинични. Преди 40 години, когато е правена реконструкция на Пристанище Бургас, тогавашното рибарско селище в града е преместено на това място. Държавата, която е била единственият собственик, обаче не се е постарала да даде устройствена основа на това селище. Направени са каналите, където са разположени жилищата. Те не са луксозни, а са свързани пряко с поминъка. През 1990 г. временната управа на Бургас се опита да реши проблема, но по една или друга причина не е завършил този процес”, заяви бургаският депутат. Той уточни, че Земята, върху която са домовете на рибарите, е от държавния горски фонд.
“Сградите са свързани с техния поминък, но има решение на Европейския съд по правата на човека, което защитава правото да имаш жилище, свързано с поминък и ние трябва да се съобразим с него! Дори самата справедливост изисква къщите им да се узаконят. Поех ангажимент за две неща. Първо трябваше да наложим временен мораториум, за да не се изпълняват заповедите за събарянето на къщите и второ, да създадем временна комисия, която да анализира проблема”, каза още депутатът от “Коалиция за България”. Той припомни, че през 2010 г. е направен Подробен устройствен план на селището, с който се предвижда то да е рибарско.
“Това е правилното решение, като сега остава да добавим алгоритъма, който да казва кои хора се занимават с този поминък. Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури има данни за тези хора, които ще могат да запазят своите жилища и да получат траен устройствен статут и шанс да добият тези къщи, които са изградили.
През 2011 г. в Общия устройствен план на Бургас обаче е записано, че в Ченгене скеле ще има вилно селище. Вероятно атаката, която е имало в същия момент срещу рибарите е по идея на някой, които има интерес да се ликвидират тези постройки и там да се изградят хотели”, призна червеният депутат. Той получи подкрепа от певицата Тони Димитрова, с която екипът на ТВ7 се свърза по телефона.
Много му благодаря, че не спря да подкрепя тези нещастни, бедни и отрудени хора, каза любимката на бургазлии. Тя благодари и на журналистите, че не са сложили проблема на бургаските рибари в някое чекмедже. Ще съм щастлива, ако тези трудолюбиви хора наистина получат право да узаконят жилищата си, каза още изпълнителката на “Ах, морето”.



В категории: Бургас


От 8 години не е спал с мъж
От 8 години не е спал с мъж 16/06/2024, Неделя 19:00 0
Край на "Ергенът"
Край на "Ергенът" 16/06/2024, Неделя 18:00 2
4
Коментара по темата
4.
пАЛАМУД
11.09.2013 22:35:02
0
2
ВСИЧКИ КЪЩИ ТРЯБВА ДА СЕ СЪБОРЯТ ЗА ДА ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ ИЛИ КОЙТО ИМА КЪЩА И МЯСТО ДА СИ ПЛАЩА МЕСЕЧЕН НАЕМ КЪМ ОЩИНАТА И ТОГАВА ВСИЧКО ЩЕ СЕ РЕШИ
3.
Svilen
11.09.2013 19:59:06
0
1
Всички ще станат рибари!
Преди 15 г.на Ченгене скеле нямаше нищо!Имаше военно поделение...
После всичко се разграби заизникваха къщички...После се дострояваха,надстрояваха,ако ги оставят и хотели ще си направят ...рибарите.
2.
Рибаря
11.09.2013 10:24:56
3
6
Димчо Михалевски обяснява: "С действията, които предприехме, ще възтържествува справедливостта – Земята, на която са построени рибарските жилища, ще излезе от горския фонд и ще се даде шанс на рибарите да си ги узаконят."
ЗА ЦОЦИЦАЛИСТИТЕ, един от които е и Михалевски, законът няма значение... Това, че са завзели държавна (т.е. на всички нас - българите) земя, за цоциалистите няма НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ. Както е каза поета - и ловец съм и рибар съм, на закона майката ебал съм. ЗАТОВА, СЕГА ОТИВАМ КЪМ ЧЕНГЕНЕТО ДА СТРУПАМ НАБЪРЗО ЕДНА ХИЖИЧКА (2 ЕТАЖА), ДА СИ СЪХРАНЯВАМ ВЪДИЦАТА - РИБАР СЪМ, ВСЕ ПАК... И Е МНОГО СПРАВДЛИВО - НАЛИ, БАЙ МИХАЛЕВСКИ???
1.
Рибаря
11.09.2013 10:24:54
3
4
Димчо Михалевски обяснява: "С действията, които предприехме, ще възтържествува справедливостта – Земята, на която са построени рибарските жилища, ще излезе от горския фонд и ще се даде шанс на рибарите да си ги узаконят."
ЗА ЦОЦИЦАЛИСТИТЕ, един от които е и Михалевски, законът няма значение... Това, че са завзели държавна (т.е. на всички нас - българите) земя, за цоциалистите няма НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ. Както е каза поета - и ловец съм и рибар съм, на закона майката ебал съм. ЗАТОВА, СЕГА ОТИВАМ КЪМ ЧЕНГЕНЕТО ДА СТРУПАМ НАБЪРЗО ЕДНА ХИЖИЧКА (2 ЕТАЖА), ДА СИ СЪХРАНЯВАМ ВЪДИЦАТА - РИБАР СЪМ, ВСЕ ПАК... И Е МНОГО СПРАВДЛИВО - НАЛИ, БАЙ МИХАЛЕВСКИ???
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Познават ли бургазлии депутатите си Познават ли бургазлии депутатите си Вижте какво показа социалният експеримент на Флагман.бг От 8 години не е спал с мъж От 8 години не е спал с мъж Наско Месечков е останал само "на жени" Чиновническите заплати догониха депутатските Чиновническите заплати догониха депутатските Това сочи Докладът за състоянието на администрацията за 2023 Над 5 хил. непалци вече работят в България Над 5 хил. непалци вече работят в България Масово млади непалци и индийци между 20 и 30-годишна възраст избират България, но пътят дотук не е лесен Край на "Ергенът" Край на "Ергенът" Въпреки че риалитито като цяло се радва на добър рейтинг, за подготовката му отиват няколко милиона, които трябва да се избият с реклами Мария ще съди до дупка, чака извинение Мария ще съди до дупка, чака извинение Спорът между двете изпълнителки е за авторските права на песента, която преди 13 г. излезе в изпълнение на колежката й под името „Моят номер“ Важно е кого ще предложи ГЕРБ за премиер, може да е някой успешен кмет Важно е кого ще предложи ГЕРБ за премиер, може да е някой успешен кмет Борисов се опитва да прави хибрид от двете неща - експертен кабинет с ясна доминация на ГЕРБ Как Мария Илиева прецака Ивана за "Гласът на България" Как Мария Илиева прецака Ивана за "Гласът на България" Певицата на народа е била фаворит за ментор в предстоящия сезон, но е отпаднала заради поп звездата Румен Петков: Марков от "Величие" е осъден и няма място в парламента Румен Петков: Марков от "Величие" е осъден и няма място в парламента "Избирателите внимателно трябва да си направят анализ и да си дадат сметка какви хора искат да ги представляват в парламента, отбеляза той Откриха тялото на обявен за издирване мъж в Казанлък Откриха тялото на обявен за издирване мъж в Казанлък Смята се, че мъжът се връщал от разходката си по велоалея, където решил да се скрие от бурята
Ужас, тази певица остава без нос Ужас, тази певица остава без нос Певицата не е споделяла да се е подлагала отново на ринопластика в скоро време, макар преди 3 години да се показа в компанията на турски хирург Рени живее в страх, че синът й ще избяга от нея Рени живее в страх, че синът й ще избяга от нея Припомняме, че Борис се изнесе преди 2 години и половина от жилището на майка си и не желае да общува с нея по никакъв повод Ужас в Хамбург! Запалянко сече с брадва футболни фенове, застреляха го Ужас в Хамбург! Запалянко сече с брадва футболни фенове, застреляха го  Чули се четири изстрела, с които полицията е неутрализирала нападателя Чувствах се така, сякаш някой е пробил дупка в гърдите ми, каза Шакира за Пике Чувствах се така, сякаш някой е пробил дупка в гърдите ми, каза Шакира за Пике Страданието, което изпитах, беше може би най-голямото, което някога съм изпитвала през живота си, споделя колумбийската суперзвезда Сензационни разкрития за Зона 51! Много интелигентни същества живеят във вътрешността на Земята Сензационни разкрития за Зона 51! Много интелигентни същества живеят във вътрешността на Земята Бившият полковник американските ВВС Бейли Удуърд проговори за тайното съоръжение Тя заключи приятеля си в куфар и го остави да умре в мъки Тя заключи приятеля си в куфар и го остави да умре в мъки Разследващите открили видеозапис на мобилния й телефон, показващ какво наистина се е случило Той беше бащата на секс телефона "Бялата лисица", но го разстреляха с 4 куршума Той беше бащата на секс телефона "Бялата лисица", но го разстреляха с 4 куршума Дълги години Толев работи в сферата на телекомуникациите – първо в БТК, после в първия частен мобилен оператор „Цитрон” Зеленски е най-великият търговец сред политиците, живели някога, обяви Тръмп Зеленски е най-великият търговец сред политиците, живели някога, обяви Тръмп Всеки път, когато идва в страната ни, той я напуска с 60 милиарда долара, а връщайки се иска още толкова, отсече бившият US президент "Ислямска държава" взе заложници руски полицаи "Ислямска държава" взе заложници руски полицаи Обвиняемите, които са взели заложници, са обвинени в тероризъм Кървав ад в Германия! Втори убит на Евро 2024 Кървав ад в Германия! Втори убит на Евро 2024 Издирват стрелец в германската столица
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Започваш много да ми харесваш, толкова си смешен и забавен...
- Ааа, т'ва е нищо. Ти гол да ме видиш...
Виц на деня Виц на деня - Защо казват на родния език "майчин"?
- Защото бащата не може да вземе ДУМАТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Делфинът е може би едно от най-интелигентните животни в света, но комарът все още е най-аплодиран!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори