×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мразя! Мразя! Мразя! Живея, за да мразя!


Мразя! Мразя! Мразя! Живея, за да мразя!
Мила българска картинка, може да я видите навсякъде, за агресията и омразата трудно се намира лек
04 Септември 2013, Сряда, 11:24 ч.
Автор: Илонка ИВАНОВА

Превърнахме омразата в двигателна сила, в символ верую, тя не гради, само разгражда, нас и всичко около нас

Що за народ сме, когато нищо свещено не ни остана. Само едната омраза и отрицание. Напишете името на който и да било политик в Гугъл. А после влезте в статия за него и прочетете коментарите под нея. Няма син, няма червен, няма пембян. Принципът на Алеко се лее с пълна сила – всички са маскари. И все пак ти си отишъл да гласуваш все за някоя маскара, така че от приличие поне би трябвало да премълчиш. Да, ама не! Колко пророчески думи на Петко Бочаров, които характеризират почти цялото ни население, наречено за благозвучие народ.

Във всички форуми, по всички въпроси се лее НЕ, НЕ, НЕ! Със съответните попържни след него. Но, уви не са само политиците. Всичко е под ножа. Дори Майка Тереза да възкръсне и да направи нещо добро у нас и тя ще бъде посечена.

Пресен пример – Кубрат Пулев бие Томпсън. И покрай еуфорията, че български спортист е спечелил четем – би се като баба. Хич го няма. Кличко ще го смаже. Тоя да си гледа Андреа, за нищо не става. И куп други скептични и злобнички коментари.

Едно красиво момиче става Мис България. И веднага се започва. Защо тя? Защо не другата? А петата беше по-хубава... Започва ровене до десето коляно, разкостване на съответната красавица до малкото пръстче на крака. Аргументи – била руса, била селянка, имала гадже, някой платил за нея...В същото време съответното момиче само за един ден се изкачва в онлайн класацията на първо място в света преди конкурса. Харесват го и гласуват германци, американци, датчани, руснаци, индонезийци, японци, само българите НЕ! Те продължават да плюят с пълен глас, сега пък роклята й...Добре че дизайнерите не показаха и прашките.

Излиза „сензационна“ новина. Депутат от БСП иска забрана хипермаркетите да работят събота и неделя. Отдолу съответният депутат става на мармалад. Как така? Какво ще правим без хипермаркети? Къде ще пазаруваме през почивните дни? Там има толкова хубави стоки! - реват възмутени граждани. На другия ден се оказва, че е грешка. Той не бил казал такова нещо. Следва бурна народна реакция – абе докога ще ни грабят тия кожодери от хранителните вериги бе! Докога ще им ядем боклуците? Да се затворят! - пищят още по-възмутени граждани. Няма угодия.

 Лекари правят уникална операция и изваждат нож, забит в лицето на 14-годишно момиче. Нито дума – браво, професионалисти! Напротив. Най-мекият коментар е – защо го вадят, тя е циганка. А циганите нямат осигуровки. Нейният нож и лечение излиза от моя джоб...Интересно какви щяха да са реакциите, ако медиците наистина не бяха успели да спасят момичето. Там най-мекото щеше да е некадърници и убийци в бели престилки. Смотаняци и лапачи на пари. Ни така, ни иначе. Ни да спасят пациента, ни да го оставят да умира. Все са в кереча!

Появява се този път кошмарна новина. Млада жена пресича неправилно със слушалки в ушите и трамвай й отрязва единия крак. Как пък поне в този случай не се появи грам съчувствие – един човешки живот е осакатен завинаги. „Мърла! Къде върви, като се не оглежда. Простакеса! Защо е навряла тези слушалки в ушите си, щеше да чуе трамвая. Да си ходи сега без крак! И най-ужасното! - Още една се залепи на държавната хранилка. Сега от нашите пари ще й плащаме пенсията!“ Ако не беше кошмарно, щеше да е просто отвратително...

Правителството плахо казва, че ще вдигне пенсиите с 2,5 процента от догодина. Следва рев до небесата. Тези пенсионери не се ли наядоха? Откъде накъде ще увеличават пенсиите? Тези пари са от нашия джоб! Абе да мрат бе, лапачи и лентяи такива! Тони Димитрова се осмелява да критикува рапа и да каже, че не е нормално да си купиш билет за концерт, а изпълнителят да започне да те псува от сцената, да нарича жените кучки и да предлага да му обслужат орално органа, а мъжете пък шибаняци долни. Веднага следва: „Тая дебела лелка с дрезгав глас, дето не може да пее, да го духааа“ . И така духането се превръща постепенно в национален приоритет. Препоръчват го на всеки, който прави нещо в тази държава, има мнение, има мечти, има позиции и си ги защитава. Веднага е смачкан в калта с препоръката да лапне някой духов инструмент.

Вчера съобщават за наше момиче, блъснато от кола в САЩ. Вместо съболезнования за родителите, отдолу четем. Да беше си седяла тук! Абе какво ни интересува, че някаква кифла я блъснали с колелото? Малко ли са нашите катастрофи, че ще четем и за американските? А всъщност една българка на 21 години си е отишла завинаги...

И пак по повод Кубрат Пулев, този път в нашия сайт се появява следното признание: „Аз мразя българския спорт, мразя всичко българско, но Кубрат донякъде го уважавам...“ Е как живееш с цялата тази омраза, бе човек? Как успяваш да мразиш спорта, родината си, хората в нея и всичко около себе си? А може би просто мразиш себе си, но те е срам да си признаеш?Омраза, омраза, отрицание и пак омраза се леят като мътна река под всяка новина във всички сайтове. И никой не съзира опасността от това. Тези мразещи хора, скрити зад анонимните си никове, са около нас. Те може да са ни шефове, подчинени, колеги, приятели, съседи, роднини. С тях сме в магазина, в автобуса, на плажа, в парка. И като виждаш колко злоба са насъбрали в душичките си, колко тиня и кал пръскат всеки ден, неволно се стряскаш. И новини от рода „Мъж закла жена си и уби детето си“ или „Неизвестни пребиха баба и внучето й“ ни се виждат съвсем в реда на нещата. А те не са. Обществото е болно, много болно и неистово крещи за помощ. Обаче крещи анонимно. Обществото гори и се разяжда от собствената си омраза. И спешно му трябва медицинска помощ. А тези, които трябва да го излекуват, се бият в парламента за власт, крещят си и се мразят не по-малко. Тези пред парламента също ги мразят и им крещят да се махат. Тези пред телевизорите мразят всички и всичко. Има ли лекарство срещу омразата? То е в нас, но не искаме да го видим. Защото най-лесно е да мразиш и да обвиняваш другите за това. Виж, да обичаш, да съграждаш, да направиш живота си по-добър, е доста по-трудна работа. А у нас след 25 години омраза се превръща в „Мисията невъзможна"

А вън се гонят малки, сладки,  невинни деца и вече крещят едно срещу друго – мразя те!

Има ли надежда?


В категории: Животът


Автор
15
Коментара
Флагман.БГ Родни плеймейтки нападат червения килим в Кан Родни плеймейтки нападат червения килим в Кан 16/05/2024, Четвъртък 12:40 0
Флагман.БГ Никога не печете тези храни във фолио! Никога не печете тези храни във фолио! 16/05/2024, Четвъртък 10:40 0
15
Коментара по темата
15.
борко
06.09.2013 13:32:47
0
0
Браво момиче добра журналиска ще стане от теб имаоще много потенциял в теб. Бъди жива и ждрава.Е и едно говедце ти се изплю но ти си на 3 етаж ато говедото е на първия.
14.
LA
06.09.2013 00:19:46
0
0
NA ILONKA IVANOVA .... GOLIAMO " BRAVO " .
13.
Да
05.09.2013 14:02:35
0
1
Имат вина и политиците. Откакто е в политическия живот Бойко Борисов не спира да бълва и проповядва омраза. Днес пак се изцепи. Това страшно разделение на хората на две ще стигне не само до омраза, но и до убийства.
12.
Живял в соц-а
04.09.2013 18:28:54
2
1
Кои са виновни за това положение на нещата? Най-виновни са най-отговорните. А кои са те? Тези, които имаха цялата власт преди четвърт век и от които тръгна българската псевдодемокрация. Те въведоха тази практика на оплюването, на ударите под кръста, на измислените лъжи и компромати, на хуленето на опонента – с една дума: БКП. А народът ги слушаше доверчиво и попиваше ли, попиваше…
11.
Дани
04.09.2013 16:33:16
1
5
Българският негативзъм е феноменален! Няма друг народ с поговорка "Я не сакам аз да съм добре, а сакам на Вуте да му е зле". Някъде сме генетично сбъркани. Не зная друга нация която така силно да мрази, без да люби.
10.
Филин
04.09.2013 16:05:04
0
4
Браво Илонке! Статията е върхът! Ти пак показващ най-доброто от себе си. А за омразата...да, имаме си я. Както и другите народи. Сега е много, защото хората са отчаяни. Ти много добре го казваш. Нацията е болна от ...отчаяние. И единственото спасение е да се измъкнем от дупката на този, така наречен, преход. Ако сме заедно ще се измъкнем. В съединението е силата.
9.
НАТАЛИ
04.09.2013 15:57:58
1
1
...и, все пак, има я надеждата!
8.
НАТАЛИ
04.09.2013 15:55:01
0
4
Много ми хареса статиятя Ви. Поздравления!
7.
Рей
04.09.2013 14:48:14
0
8
Няма надежда, няма и да има. И знаете ли защо, защото последните 2 поколения израснаха в бандитизъм, идиотизъм и мутритизъм. В книжарниците влизат все по-малко хора, кината са пълни, но книга на никой не му се чете. Половината са батки, останалата мишоци и курви. Нормални хора има на 1000 човека едва десетина. Мислите ли, че процента е добър или може би на 10 000 са десетина. Постоянно виждам "дебелашко" и отвратително поведение на млади хора към деца, възрастни и още по-възрастни. И знаете ли защо е така, защото вече нямаме държава, мафията вече е обхванала всичко от полицията до най-високите етажи в държавния сектор. Да не говорим, че 70-80-% от работещите работят само за да изкарат пари за храна и сметки. И дали има някъде специалисти....има ама друг път. Та така надеждата остава последна, но не винаги има изход от дупката...
6.
a
04.09.2013 14:46:31
1
8
ако българската злоба завист и омраза могат да се впрегнат биха захранили цялата планета с енергия. да им се чуди псоле на европейците защо не ни щат никъде
5.
ISTINA E.
04.09.2013 14:12:19
0
7
ZA 1 PAT DA PRO4ETA NE6TO ISTINSKI I STOINOSTNO.NO ZA JALOST TOVA SME NIE BALGARITE.ZATOVA NIKADE NE NI ISKAT PO SVETA.
4.
Читателка
04.09.2013 13:30:57
0
8
Отдавна не бях чела нещо толкова добро! Адмирации за автора. За жалост всички е истина, злоба и омраза по улиците, в очите на хората.Вярно в поводите за усмивки са малко, но трябва да се стараем! Аз съм от хората, които искат да напуснат България точно поради тази причина и не ме е срам да го призная! Който иска да ме плюе, но не искам да живея в такова общество! Докато сами не си помогнем, друг не може да го стори!
3.
Хачо
04.09.2013 13:11:20
1
8
Жалко, но това е много вярно. Такава злоба и негативизъм се изливат в интернет, че ще ни трябват десетилетия да започнем да уважаваме. А после и да обичаме.
2.
anton
04.09.2013 12:29:02
0
5
За първи път чета една невероятно положителна статия, развесели ме за целия ден. Ами това трябва да се изучава в училище
1.
лекия
04.09.2013 11:58:14
8
3
илонке....да го духаш!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургас ще е домакин на голям образователен форум, една от темите е изкуственият интелект Бургас ще е домакин на голям образователен форум, една от темите е изкуственият интелект EduBurgas ще се проведе на 29 – 30 май в Конгресния център Почина светило в хирургията, спасил хиляди животи Почина светило в хирургията, спасил хиляди животи Проф. д-р Петър Ангелов Учиков, дмн е хирург . Той е сред водещите специалисти у нас, изтъкнат учен и преподавател по хирургия Извънредно! Пожар в сградата на Кадастъра в Бургас, евакуират служителите Извънредно! Пожар в сградата на Кадастъра в Бургас, евакуират служителите Един от сървърите на Агенцията е дал на късо Победителят от капките Зомбори стигнал до финал и в "Х фактор" преди 13 години Победителят от капките Зомбори стигнал до финал и в "Х фактор" преди 13 години Ергенът Алекс ще си тръгне от шоуто с една от тези лелки Ергенът Алекс ще си тръгне от шоуто с една от тези лелки В снощния епизод си тръгна стюардесата Йоана Съдебен инспектор удари две чашки и налетя на камериерки Съдебен инспектор удари две чашки и налетя на камериерки Александър Мумджиев се опитвал да накара камериерки да си легнат с него Министърът Цоков обеща професорите да не получават заплати като хигиенисти Министърът Цоков обеща професорите да не получават заплати като хигиенисти Разпределението на парите на университетите обаче няма да се дават на калпак, увери той Новите депутати ще взимат по-ниски заплати от сегашните Новите депутати ще взимат по-ниски заплати от сегашните Народните представители ще получават месечно под 6700 лв., при над 7000 за сегашните депутати Алексей Петров осъди посмъртно прокуратурата Алексей Петров осъди посмъртно прокуратурата Вдовицата и дъщерята ще получат обезщетение по делото "Октопод" Стряскаща статистика! Над 1 млн. българи нито учат, нито работят, нито чакат помощи Стряскаща статистика! Над 1 млн. българи нито учат, нито работят, нито чакат помощи Средностатистическият профил на неактивните у нас е жена на 56 години, със средно образование, която живее в град
Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори