×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Летовници на бунт срещу застрояването на “Корал”


Летовници на бунт срещу застрояването на “Корал”
Летовници споделиха, че са готови да бранят плажа “Корал” от застрояване.
12 Август 2013, Понеделник, 08:30 ч.

Ако и този плаж се превърне в чудовище на индустрията, ще емигрирам, каза певицата Миленита
“Войната” за "Корал" продължава. Летовници споделиха пред камерата на Нова телевизия, че са готови да бранят плажа от застрояване и настояват да бъде обявен за защитена територия. Еколози предупредиха, че популацията на блатно кокиче ще изчезне, ако и “Корал” се превърне в грозно място, покрито с бетон.
“Преди 25 години не можех да си представя, че тук сега ще има толкова много хора. Беше много красиво. Чакалите виеха до нас. Това място не е подходящо за строителство”, каза основателят на “Щурците” Пепи Цанков в разговор с репортера на Нова телевизия Вероника Димитрова.
Певицата Милена Николова, която е по-известна с псевдонима си Миленита, допълни, че плажът “Корал” е много ценен, защото е чист от бетон.
“Тук всичко е дървено. Ако и той се превърне в чудовище на индустрията, емигрирам”, каза още певицата.
“Общината не може да се държи като природозащитник. Не можем да спрем инвеститора да строи, ако всичко е законно. Няма как да му кажем “не правете това, не е морално”. Когато не е нарушен законът, издаваме разрешителни, а колко е морално да се строи, инвеститорите трябва да решат”, каза кметът на Царево Георги Лапчев.

В категории: Царево


Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 2
16
Коментара по темата
16.
до 15
24.08.2013 17:40:34
0
0
Напротив, този пост е скорошен!
15.
До 14
22.08.2013 16:57:40
0
0
Нещо почна да се изтъркваш с твоите едни и същи банални постове.
14.
SOU Primorsko
16.08.2013 14:04:52
2
1
4eta vi komentarite za u4itelute v Primorsko i vi se 4udq za6to go darjite tozi Valko Rusinov, ami toi za nikav hui ne stava

ВЪЛКО РУСИНОВ - учител по немски език
Вълко Русинов на времето е бил номенклатурен кадър на БКП и като такъв се е издигал в йерархията на властта на общинско /Мичурин/ и областно ниво. За кратко време през 1982 г. е заемал длъжността директор на ММЦ - Приморско, но бързо е бил сменен от кликата на Димитър Вангелов и Роселин Желязков, които са се оказали много по-пробивни от него и са използвали влиянието и връзките, които са имали пред тогавашния първи секретар на ОК на БКП в Бургас Николай Жишев. Самият Димитър Вангелов оценява Вълко Русинов като прекалено слабохарактерен човек, неспособен да поема отговорност и да взема важни решения. "Този човек за никакъв хуй не става, - говорел Вангелов за Вълко Русинов. - Хората му дали власт, а той само трепери като путка, страх го е да не сгреши и все сондира мнения с Бургас... Абе хуй сплескан, какъв директор си ми ти, щом не можеш сам да си вършиш работата и все ми хленчиш пред тоя или пред оня колко ти било трудно и как все ти пречели!"
Така Вангелов и Желязков бързо се ориентирали в обстановката, разбрали, че пред себе си нямат сериозен противник и направили необходимото Русинов да бъде махнат и те да заемат мястото му в ММЦ. Тяхното директорство - единият директор, а другият зам. директор - траело до 1991 г.
Оттогава Вълко Русинов се изживява като репресиран, жертва на тоталитарната система и нейните корумпирани кадри в лицето на Вангелов и Желязков. Иначе той бил честен, принципен, искрено вярвал в идеите на комунизма, ама някакви други хора убили и погребали идеята. И затова на него много му било болно, че цяло поколение останало излъгано заради такива "лъжекомунисти"... и пр. и пр.
Предвид на това, че Русинов има управленски опит, първоначално е бил възприеман от Налбантов като заплаха за мястото му и потенциален кандидат за директорския пост в училището. Но постепенно Налбантов се успокоява, защото разбира, че Русинов е една мижитурка, човек заблуден, неориентиран и без всякакви амбиции. Веднъж Налбантов го бил сложил класен ръководител на един клас от средния курс, но Русинов дори и там не могъл да се справи. Настанала страшна бъркотия и анархия - то не било клас, а някаква пародия, където всеки правел каквото си иска, а Русинов само вдигал ръце и отказвал да се занимава с проблемите на класа. Отделно, не можел да си води документацията като класен, която била много сложна, пишел грозно и нечетливо и затова карал учителките да му попълват досиетата на класа. С една дума нищо не правел като класен, а само разтягал локуми и философствал вместо да решава конкретните проблеми... Налбантов направо се шашнал: "Тоз човек, - викал той, - наистина за никъв хуй не става... Той един клас не може да оправи, а аз съм тръгнал да се притеснявам, че ще ми вземе директорското място!"
Общо взето Налбантов и Русинов поддържат приятелски отношения. Налбантов често го вика в дирекцията да допият някакво шише ракия и да го направи слушател на поредните си случки със сексуални подвизи - къде бил, коя свалил, какъв секс му правели... И Вълко все го слуша с интерес и все повтаря: "Иииии, ама така ли! иииии, ама наистина ли!" После Налбантов го коментира със съжаление: "На Въльо, горкия, като му разправям за ебане и очите му светят! Ебе му се и на него, две не вижда, ама не знае как да си поиска! А толкова много учителки са му навити, ама той още не може да го разбере! Все му викам, Въльо, тая ти е навита, що не я наебеш, а той: иииии, ама така ли, иииии, ама наистина ли!... Заспала шматка! Кво искаш от такъв човек?"
Една от учителките, Донка Прокопова, с която Налбантов поддържал редовни сексуални връзки, му била споделяла многократно, че си падала по В. Русинов, харесвала го като мъж, ама не знаела как да подходи, защото оня бил много стеснителен и отговарял много уклончиво на опитите й. Налбантов се заел със случая отговорно и решил да уреди работата и на двамата. Когато казал на Русинов, че Прокопова му е силно навита, той пак му отговорил с обичайното възклицание: "иииии, ама така ли, иииии, ама наистина ли!" И това се повтаряло многократно докато накрая на Налбантов му писнало и повтарял след него: "Ииии, ама така ли, иииии, ама наистина ли!"... Ами ти спи, спи още! Те, хората ти наебаха путките докато се чудиш!" Налбантов уредил няколко срещи на Прокопова и Русинов в едно заведение на центъра. Събирал ги на една маса и после ставал и си отивал, за да продължат сами свалката. После питал Прокопова: как е, наебахте ли се! Но тя клатела тъжно с глава, докато накрая направо се разкрещяла на Налбантов: "Абе, Стояне, не ме занимавай повече с тоя! Писна ми от празни разговори и губене на време!... И какъв такъв мъж е? Веднъж не ме почерпи едно кафе, а все аз му плащам сметките!"... "Горкият Въльо, - казвал Налбантов, - жена му здраво го държи и не му дава никакви пари!..." и вдигал ръце: "Ами какво да правя сега, в леглото ли да му я вкарам? Глупак! Путките са му навити и аз му ги водя на крака, а той бяга! Иди го разбери, какво иска?!"...
13.
gtyrh6yygy
14.08.2013 01:52:54
0
1
говори се, че ще има нов заместник началник на БКС-дейност чистота,озеленяване и др дейноси.Щяло да бъде младо момче и с много poвече отговорности от сегашния
12.
Николай Николов - КАЛОТО
13.08.2013 15:25:59
1
4
До №8 калото, Не знам да имам съименник, но като те е страх да си пишеш името ,то поне се пиши СКАТОТО. Не ме намесвай в тези интриги. Колкото до статията и двете страни са прави.Едните имат право да строят, другите имат право да протестират.Само че протестиращите трябва да дойдат в Царево, да ги преброим и да разберем дали знаят какво искат!
11.
кочо
13.08.2013 11:18:15
0
6
" Когато не е нарушен законът, издаваме разрешителни, а колко е морално да се строи, инвеститорите трябва да решат”, каза кметът на Царево Георги Лапчев. Абе ,кмете тъпънаре,инвеститора няма МОРАЛ,ИМА ИНТЕРЕС,а всичко останало зависи от кмета !!!!!!!
10.
xrfg
13.08.2013 10:25:14
2
1
Добре че природата не се управлява от комунисти. Иначе щяхме съвсем да погинем. Червените боклуци в средата на пустинята да бъдат, пак могат да предизвикат дефицит на пясък.
9.
мария стаматова
13.08.2013 09:41:12
1
3
прав е реалиста, цялата цигания и подготовка за крадене и контрол на тези имоти идва от еколозите или гейлозите-както искате,така ги приемайте и основно от лицето СТЕФАН ЗЛАТАРОВ.тази крадлива личност и подлогите до него с цел да запазят местенцата си и да контролирът всяко движение и развитие на региона на странджа планина са решили да разширят територията на парк``странджа`` до созопол.всякакво строителство и подобни инвестиции-особенно от месните хора -ще бъдът стопирани.за шопите нищо-те си имат кинтите и връзките и пак нема да имът проблеми.тази личност е бивш партиен секретар на комунистите в малко търново и най-пошлото е ,че по времето на комунизма , а и сега заема един и същи кабинет.немам думи за този жълт фенер.в този парк всички ,които работят там са изгонени дисциплинарно от предните си работни места за фалшиви документи,корупция, кражби ,подправяне на документи и др.наскоро бях по работа в малко търново-в града не се диша-работят две -три фабрики за манги и е ужас.а нали бе забранено в населени места или отстоянието на 5-пет- километра от населено място.там се говори,че в този парк са получени заявления за откриване на подобни и тука при нас в царево.хайде да познаем какво ни чака посред лято.това е положението .скоро и при нас пълната ци гания и анархия.
8.
калото
13.08.2013 08:42:05
0
5
УЖАС,с фекална кола да се мие площада в Царево ,за какъв туризъм можем да мечтаем местните хора тогава,явно че и кмета е СЛЯПА къртуна та не вижда СЛАБОСТИТЕ СИ. ПОВЕЧЕ НИКОГА БИБЕРОНИ В ОБЩИНА ЦАРЕВО !!!!!!!!!!
7.
ЕДИН
12.08.2013 22:45:18
2
3
Абе стига с тези бунтове и протести.Коя война продължава.Ало ФЛАГМАН и НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ, къде ще са бунтовете,на плажа под чадърите с биричка в ръка? Що не слезете на земята бе хора. Уж сте интелигентни и просветени ,пък сте много прости.За какво застрояване говорите на КОРАЛ? Плажът на КОРАЛ е публична държавна собственост и на него по закон е забранено строителството.Колкото до дюните в съседство с плажа те са защитени образувания и ТРЯБВА ВЕДНАГА ДА ГИ НАПУСНЕТЕ,като си изнесете всичките цигании, палатки каравани и др.Искате безплатно да пребивавате в района и друг да ви чисти камарите фекалии и дамски превръзки.Сбърка ли сте адреса.Ако наистина сте защитници на природата ПРОТЕСТИРАЙТЕ ПРЕД ГЛАВНА ПРОКУРАТУРА и питайте какво стана с разследването на далаверите с Общинската земя около плажа .Протестирайте пред Общината в Царево.Питайте кой в нарушение на ЗУТ даде разрешителни за строеж? Изяснете си позициите и идеите и ми се обадете! Иначе и аз съм против прекомерното застроявате и бетона по морето.И не вдигайте само шум, а вземете се в ръце и действайте по закон.Стига измислени и преекспонирани БУНТОВЕ И ПРОТЕСТИ.
6.
друг реалист
12.08.2013 14:03:32
1
4
Все ми е тая руска или испанска мафия се опитва да прецака крайбрежието ни!!! Престанете да се кланяте на чуждоземци и да си мислите, че намеренията им са почтени...Яд ме е че почти винаги измамниците успяват да се наложат и да прокарат интересите си!!!Специално за Корал има много за съдене - кметовете на Царево - бивш и настоящ, кмет на Бургас, бивши и настоящи общински съветници, сумати и чиновници...А за т.н. еколози спор няма - в болшинството са авантаджии - разпъват палатки без пари!!! Другите "еколози" са тези, които имат някакъв дребен бизнес покрай палатките и нямат изгода да се строи....Думи нямам да опиша какво бушува в мен гледайки всичко това!!!
5.
до другия реалист
12.08.2013 13:28:09
1
4
Проверете кои са инвеститорите."Коста дел кроко"-на руската наркомафия.Проверете кои са инвеститорите на Корал,къде са инвестирали,колко,за колко години.Не гледайте само през кривите очила.Има ли държавата средства за неустойки?Или има интерес да има анархия.Няма да стане-има договори,Европейски съд и накрая-плащане аз и Вие.Не съм съгласен да плащам за това,че някой "еколог" иска да лови риба в мътни води.Не искам да живеят моите внуци в "кочина" както в момента е "Корал"- заграбен от шепа платени клакьори на някякви си " зелени еколози",развиващи незаконна търговия и влияние.
4.
друг реалист
12.08.2013 13:05:05
0
3
Коста дел кроко стана много хубаво примерно....чисто, красиво, подредено....законно!!! а РЕАЛИСТ?!?
3.
РЕАЛИСТ
12.08.2013 12:34:29
2
4
На 60 год.съм.Посещавал съм къмпинг "КОРАЛ"-бившия многократно.Всичко беше уредено в духа на соцреализма-общи бани,общи тоалетни,ползване на нарязани вестници и амбалажна хартия в тоалетните и т.н.Промениха се годините-2,3,4-ри звездни хотели,промениха се изискванията на почиващите.Кой стои зад протестите??Кои са тези "протестиращи"?Може би кликата на "зеления"бос Т.Белев?Същият този Белев,който искаше да преброява делфините за 3 ,5 милиона,същия,който регулира "Натура", за да взима комисионни от земята.През уикенда посетих бившия къмпинг.УЖАС!!!Мръсотия,незаконно разположени каравани,чадъри,алкохол,огньове,заведения.Кой стопанисва всичко това?Кой плаща данъците?Никой.Не може в 21 век да има безстопанственост-частна или държавна.Или на някои "еколози" така им е изгодно.Стига сте заблуждавали обществеността,че всичко ще се бетонира.Заинтересувах се и узнах,че има частна собственост,а тя е неприкосновена.Видях,че по план ще се строи,но не върху дюни и пясък както заблуждават "еколозите",а върху пустеещи земи.Напълно неутрален съм по отношение на строителството.Няма удоволствие без пари.Безплатно беше при развития социализъм,но на каква цена видяхме-фалит на държавата.Оставете да се направи нещо красиво,но в рамките на закона.
2.
жител на Царево
12.08.2013 11:22:22
1
9
Софиянци искат само те да разполагат караваните си на плажа и да го замърсяват колкото може и с каквото може. Строителството ако се извършва такова то е в частните имоти. Вън нагли шопи от Лозенец и Царево!
1.
възмутен
12.08.2013 10:50:02
2
11
Този педераст Георги Лапчев с цървули да го биеш цял ден,едва ли може да си смени селския си манталитет,и това ми било кмет,по скоро ми прилича на горски лайномет!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори