×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Направили сме отлична организация на плажа, през уикендите идват между 40 и 50 хил.души


Направили сме отлична организация на плажа, през уикендите идват между 40 и 50 хил.души
Николай Иванов, началник на Водно-спасителната служба в Бургас
08 Август 2013, Четвъртък, 13:35 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Няколко тийнейджъри отнасоха глоби от УКОРС, заради това, че преминават огражденията на Моста, за да скачат във водата

-Г-н Иванов, има ли по-засилен контрол на бургаския плаж в последните дни, предвид започването на отпускарския сезон?

-Да, действително през последните дни отпускарският сезон си оказва си оказва своето влияние и особено през уикенда много хора посещават плажа. Точно бройка не мога да ви кажа, но със сигурност са между 40 и 50 хил.души. Направили сме много добра организация и на всеки един от постовете има по двама спасители, те са достатъчно добре обучени, знаят как да реагират в дадена ситуация, а също така и бих казал, че посетителите на плажа са дисциплинирани и спазват правилата.

-Казвате, че са дисциплинирани, но впечатление прави, че често се отчитат и случаи на по-непокорни плажуващи?

-Има такива случаи, особено с чужденците. Те обикновено излизат с номера, че не разбират какви са ограниченията и смятат, че на тях всичко им е позволено. Често влизат на червено знаме и само може да се радваме, че тази година не е имало сериозно мъртво вълнение, което могат да задържат плажа по-дълго на червен флаг. Заради това и понякога се налага да викаме и обществен ред, които могат да налагат глоби по Наредбата за водно спасяване на нарушителите. Общо взето друго по-леки инциденти имаме всеки ден. Знаете, че понякога по-млади момчета се опитват да влизат навътре в морето, а те още не са толкова добри плувци, измарят се и всеки път има на кого да се окаже помощ. Имаме и случаи на изгубени деца на разсеяни родители.

-В тази връзка преди време повдигнахте въпроса, че е редно екип от униформени да патрулират на плажа. Какво ще помогне това и как според вас може законодателно да се уреди този въпрос?

-Винаги съм давал за пример държавите, които съм посещавал. Примерно - САЩ, където на всеки плаж си има полицай, отговарящ за самата брегова ивица, и то не само за неспазване на обществения ред, а и за зачестилите кражби. При нас Обществен ред засега помагат много и вършат една прекрасна работа, но те са през по-голямата част от времето в Морската градина. На нас ни трябва човек на плажната ивица, която е около 3 км. Според мен по-удачният вариант е това звено да бъде под шапката на МВР, защото полицейските служители имат по-големи правомощия, но всичко се довежда до липсата на бюджет защото ангажирането на една двойка полицаи ще струва немалко. Все пак е добре да се помисли защото ние сме туристическа дестинация и присъствието на униформени на плажа ще вдъхне повече увереност на почиващите.

-Община Бургас е единствената в страната, която налага глоби на плажуващи, които не се съобразяват с флаговата сигнализация. Колко на брой са написаните актове през този сезон?

-С по-голяма точност може да ви отговорят в службата УКОРС, но доколкота аз знам става въпрос за 7-8 акта. Част от тях са на тийнейджъри, които в този момент не се съобразяват с реконструкцията на градския мостик и отиват да скачат. При нас засега, пак казвам, не е имало силно течение, че да сме сложили за дълго време червено знаме, което в известен смисъл ни облекчава.


В категории: Бургас


4
Коментара по темата
4.
Бургас
12.08.2013 18:04:57
0
2
До 2 и 3
Николай е спасител, а не строител! Да не би той да ремонтира моста, че правите такива коментари?! Хейтъри! По цял ден стоите на компютрите и плюете всичко и всеки, мишки такива!!!
Браво Ники, супер се справяте и не се ядосвай, е*и им майката на тея шматки!
3.
защо спите хора
12.08.2013 14:58:08
1
0
От информационната табела за ремонта на моста 300 дни от края на септември 2012 г. е ясно че той трябваше да приключи още през миналия месец. В момента състоянието му обаче е такова, че строителите му хабер нямат да го завършват!!!!!!!!!!!!!! Ако бяхме нормална държава с развито гражданско общество не отделни младежи а целият град трябваше да се изсипе на моста прескачайки загражденията в знак на протест срещу поредния проект за краде на на пари пред очите на всички - защото просрочването на сроковете със 100 и повече процента е свързано и с оскъпяването на ремонта с още толкова. Друг драстичен пример подземният паркинг на площад Кирил и Методи с първоначален пусков срок по договор юни 2012 г. и превишаване на цената 300 процента - досега. А идиотите викат ... добре че нещо се прави
2.
а
10.08.2013 20:26:17
2
2
a вас кой ще ви осъди,че оставихте децата цяло лято без една от най-големите атракции на бургаския плаж -моста ? ремонта е започнат от миналата есен.1 година не ви ли стигна да го отремонтирате ? Хората строят мостове и 6 етажни кооперации по-бързо от вашия ремонт.
1.
щуката
08.08.2013 19:29:26
0
3
БРАВО ,САМО ТАКА . УСПЕХ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори