×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Наемателят на плаж „Корал“ печелел по 1500 лева от каравани в заграбен имот


Наемателят на плаж „Корал“ печелел по 1500 лева от каравани в заграбен имот
Наемателят на плаж Корал разполага каравани върху пясъчни дюни, което е незаконно, твърдят от„Прайм пропърти БГ” АДСИЦ
Тема в развитие
виж още
скрий
25 Юли 2013, Четвъртък, 16:12 ч.
Автор: Флагман

И пострадалият собственик настоява мудната администрация на кмета Георги Лапчев да се поразмърда

Скандалът между наемателят на плажа Корал край Царево и собствениците на близкия до него имот се разгоря с пълна сила.се разрази с нова сила. Преди дни в медиите бе публикувана снимка как багер копае в разгара на летния сезон до дюните на самия плаж и пречи на летовниците да стигнат до ивицата. Оказа се, че авторът на снимката Атанас Русев не е загрижен за природата и хората еколог, а един от наемателите на плажа.

Днес собствениците на имота разпратиха до медиите своята позиция, че драмата с багера е откровена лъжа, която цели да прикрие икономическите интереси на съставителя на Русев и съдружниците му.

Не става дума за дюните или плажа Корал, а за частен имот в близост до плажа. Там не се извършва строителна дейност, а се поставя временна лека ограда, което по силата на закона не съставлява строителство, а маркиране на имота. Целта е да се предотврати самонастаняването и използването на частния имот от случайни лица, като по никакъв начин не се ограничава достъпа до плажа, твърди фирмата – собственик  „Прайм пропърти БГ” АДСИЦ.

В началото на месец юни шефове на дружеството открили, че в имота са поставени незаконно каравани и са вдигнати постройки, без някой да е искал разрешението им. Пристигналите полицаи съставили предупредителни протоколи на нарушителите и задължили собственика да огради имота си.

 

Не е тайна, че за всяка каравана се събира сума от порядъка на 1000 - 1500 лв., а територията около плажа не е пригодена за къмпинг - пишат до медиите собствениците на съседния имот

Наемателите на плажа Корал в последните няколко години са ползвали без разрешение парцела на дружеството, като са разполагали каравани, за което им е заплащано. В началото на летния сезон изпратиха писмо до нас, с което заявиха своето желание да закупят или наемат имота, което не беше прието. Тъй като с предприетите действия „Прайм пропърти БГ” АДСИЦ ограничи икономическата злоупотреба на наемателите на плажа, те се опитват, прикривайки се зад екоорганизации и природозащитни дружества, да защитят икономическите си интереси. Не е тайна, че за всяка каравана се събира сума от порядъка на 1000 - 1500 лв., а територията около плажа не е пригодена за къмпинг. Събирането на такси за разполагане на каравани в частни имоти е незаконно. Още по-незаконно е разполагането им върху пясъчните дюни, изрично защитени от Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Единственият, който замърсява и унищожава пясъчните дюни на плажа Корал е фирмата - наемател, отговорна за стопанисването на плажа. В доказателство на това прилагаме снимки на многобройни каравани, палатки и тенти върху пясъчните дюни. Разполагането на преместваеми обекти става по одобрена предварително схема, каквато за тези обекти няма.

До края на месец март 2013 г. съдружник във фирмата – наемател на плажа „Райт екстрийм” ООД е и г-н Атанас Русев, публикувал подвеждащия читателски материал, пишат от „Прайм пропърти БГ” АДСИЦ и призовават всички институции, в това число Община – Царево, МРР, МОСВ, РИОСВ и всички истински природозащитни организации, да предприемат незабавно необходимите действия за опазване на дюните на плажа Корал.


В категории: Царево


8
Коментара по темата
8.
Аз
10.08.2013 16:33:34
0
0
Естествено, че ще плюят и завиждат. От прости и душевно ощетени хора друго не може да се очаква. Напълно ми е ясна тяхната психология. А въпросната фирма "Прайм пропърти ...." само изчаква удобния момент да излее бетона, а междувременно се прави по най-циничния начин на загрижена за природата. И никой не може да задължи един собственик да загради имота си, това си е негово решение , така че на други да ги разправят тези.
7.
мац пис
31.07.2013 11:08:27
1
3
Корал съществува като див плаж единствено заради усилията и борбата на Атанас Русев! Ако не беше той сега върху дюните, за които плачете щеше да има само бетон и от бетона - пльос в моренцето. Корал остана единствената причина да ходя на море в България. Единствената! И това е благодарение на Атанас Русев - човек, който познавам от 13 години, един от малкото, които искат да остане природа в България, един от малкото който се бори с корумпираните кметове и ги изобличава, един от хората, на които всички трябва да благодарите, защото Корал не е негов, а на всички българи и което е по-важно Корал няма да бъде застроен, аз знам че Корал е спасен и причината за това се казва Атанас Русев. Апропо, посочената цена на каравана е за сезон и той е в пълното си право да я прибира. Яд ли ви е! Плюйте и разпространявайте клюки, колкото си искате, но знайте че хора като Атанас Русев променят света завинаги, а всички вие, които сте се изказали преди мен сте и прости, и завистливи, и ограничени, и никой от вас никога не си е мърдал пръста за да защити кауза. Всички сте откровени плужеци! Плюйте си на воля и си живуркайте мизерно - това и заслужавате!
6.
коралче
30.07.2013 11:29:23
0
2
така му беше изгодно с това кокиче да може да събира парички от каравани и палатки! на вечер прибира по 2-3 хиляди от палатки и каравани! замислете се от какво печели след като няма чадъри и шезлонги от които да взима наем !
5.
юсуф от руен
27.07.2013 09:14:38
3
1
то да не вземе да ви дойде там оня левия еколог от парк странджа- малко търново с именцето стефко златъпов , че тогава тези ще ги носите на ръчички---пред него са цяло имане.казвам го това,защото се носят слухове, че този крадец с цел да запази местенцето си ходил до софия да циври да увеличът площа на този фалшив парк до района на каваците-тогава става много интересно.грандоманията му и мерака да бъде там и на тези около него немът край.колко много работни проекти унищожиха и на колко хора отне работата този ляв бордюр.кажи какво сте направили в община царево бе -нищо ,само кражби и разрушения.на колко бизнесмени им ликвидира бизнеса бе, но иначе пръв с твоите слуги на масичките и курбанчетата.
4.
1213
26.07.2013 16:28:47
0
3
Тоя Русев се правеше на голям еколог,но осра целия къмпинг Корал!
3.
Да, ама не
26.07.2013 13:00:21
0
3
Какви пишленца си мерят, като Русев не му е в категорията изобщо?! Атанас Русев - "природозашитник" - най-големия увищожител на природата, си размахал малкото пишле и се мисли за голяма работа!!!!
2.
той
26.07.2013 00:14:33
0
3
Тази същия Русев се правеше на загрижен и за делфините, а то какво излезе мошеник
1.
Бай Хой
25.07.2013 17:14:52
1
2
Абе кой каквото и да казва накрая става дума за пари! А в този случай за много пари и докато двама тарикати си мерят пишленцата плажуващите са прецакани!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Той бе сред пионерите в създаването на Отделението по ушно-носно-гърлени болести на МБАЛ „Бургасмед” още през 2012г. Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Искат вето върху промените в Закона за добавената стойност 
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори