×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Разкрачена блондинка с провиснал тампон подлуди онанист насред Бургаския плаж


Разкрачена  блондинка с провиснал тампон подлуди онанист насред Бургаския плаж
Толкова ли е трудно, след куп реализирани мащабни инфраструктурни проекти в Бургас, да бъдат поставени три стенички край Евиния плаж, които да скрият от погледите на плажуващите с бански тези, които предпочитат да се пекат голи?
15 Юни 2013, Събота, 13:23 ч.
Автор: Флагман,бг, снимка Флагман.бг

Бургаска педагожка зове кмета Димитър Николов да спре порнографията на ивицата
Разголените жени и мъже, чиито гениталии са изложени на показ на бургаския плаж,  провокираха поредното възмущение от порнографията, ширеща се необезпокоявано на ивицата. Темата досега е била подхващана от евангелски пастори, психолози, както и от обикновени граждани, които са принудени да търпят подобна гледка, която във все повече случаи изобщо не е е естетична. Ако досега мозинството сигнали са били от анонимни бургазлии и туристи, то своето възмущение днес изказа бургаската педагожка Маргарита Димитрова.

След поредицата бурни реакции от голотията по плажа е твърде учудващо защо бургаският кмет Димитър Николов, който успя да построи игрища, зали, дори и „Детелината” Бургас-Средец-Созопол, реализира куп мащабни инфраструктурни проекти, не успя за своя мандат и половина да постави три стени, които да оградят Евиния плаж и да даде възможност на тези, които искат да се пекат на слънце голи – да бъдат там, без да се налага останалите плажуващи да слагат ръка пред очите на децата си и да отвръщат погнусено глава.

Ето писмото на педагожката Маргарита Димитрова:

Уважаеми г-н Кмет, г-н Председател на Общински съвет-Бургас и общински съветници,

Пиша ви по повод една нашумяла напоследък тема в медиите и в публичното пространство за голите хора на плажа. 

Бих искала да споделя своята позиция и тревога като работещ педагог със 17-годишен опит. Досега съм изразявала възмущението си само пред околните, но сега виждайки, че въпросът става публичен,  реших, че трябва да изявя гражданската си позиция и да изляза от групата на мърморещите, неодобряващите или примирилите се вече, свикнали да казват: какво можем да направим?

Искам да споделя една  от грозните гледки, на които станах  напоследък неволен  свидетел.  Бях на бургаския плаж под Бункера, с моя приятелка.  До нас се разположи една жена – напълно гола, с висящ конец от тампон и разкрачила широко крака. И докато се възмущавах, моята приятелка ме помоли да се преместим другаде, защото 

стоящият наблизо до нас  младеж, взирайки се между краката на въпросната госпожа,  стимулираше  гениталиите си.

Направо изтръпнах като го видях. На младежа явно не му пречеше  нашето присъствие. Добре, че нямаше наблизо малки деца.  От тогава доста се оглеждам, когато избирам мястото за плаж и мога да кажа, че подобни гледки за съжаление вече не са рядкост. Все по-често виждам не само жени по монокини или по прашки, които като легнат да се пекат  всичко им се вижда, но и голи мъже, при това не само към Солниците, където ходеха преди. Смущаващо е. Всичко си има граници.

Много често млади, че и зрели  мъже търсят подобни обекти за еротичните си фантазии.

Питам се: На какво възпитаваме подрастващите? Защо опорочаваме невинността им? Защо стимулираме сексуалното им поведение? Статистиката показва, че вече и деца под 11, 12 години правят секс, а това като учител  с преки наблюдения върху подрастващите мога да кажа, че не им се отразява добре. Все повече поведението  на децата става сексуално ориентирано и трудно се съсредоточават върху учебния процес.  Често наша фраза или жест те тълкуват със сексуален подтекст, който дори не сме влагали с колегите. За съжаление  напоследък постоянно чуваме реплики с явно изразен сексуален смисъл в разговорите им. Тяхната разбудена неудовлетворена сексуалност  и фантазия ги кара да склоняват и други  към сексуални действия, и да стават агресивни, нервни, невъздържани, ако не получат желаното. Нека помогнем на  децата в тази трудна за тях възраст, когато хормоните им бушуват, а да не наливаме  допълнително масло в огъня.

Относно изявленията на кмета в медиите, че подобна промяна в Наредбата за обществен ред би било ограничение на свободата на определени хора и че нямало кой да събира глобите – мисля, че при добро желание за всичко се намира решение.                                 

С всичкото си уважение бих искала  да попитам г-н Кмета: Влизайки в съда, на работното си място, в училище, отивайки  на басейн или на други обществени места, не се ли изисква от нас определено облекло и поведение? Това не би ли могло да се изтълкува от някой също като ограничаване  на свободата?

Ако се замислим, целта на закона не е неограничена свобода в смисъл всеки да си прави, каквото си иска, а регламентирани отношения и поведения с цел предотвратяване на евентуални негативни последствия. Защото ако всеки правеше, каквото му се вижда за добре, какъв би бил смисълът от закони? Какъв би станал светът около нас? Не са ли за това правилата?  В този случай  не става въпрос просто за санкциониране на облекло, а за санкциониране на поведение, което става причина за негативни прояви в обществото. Подобна промяна в Наредбата за обществения ред не ограничава правата им да се пекат на слънце. Никой не ограничава достъпа им до морето и ползването на плажната ивица, но нека всичко става с ред.  

Ние, хората с бански, не смущаваме голите и не  нарушаваме комфорта им, 

но за тях  можем да кажем  обратното – те ни смущават и ни карат да се местим и да се чудим накъде да извръщаме очите си!

Нека погледнем въпроса и от друга гледна точка: слагат ограничение за възрастта, червени точки по телевизията, заради закона, когато се показват интимни части – ги закриват, а ние какво да сложим, когато са на живо пред очите ни и пред децата ни? Това не е ли порнография? Не е ли безобразие и нарушаване на закона за обществения ред и морал. Не трябва ли да се отчете вредата от подобни на пръв поглед безобидни действия

Налагането на правила за ползване на плажа, които да регламентират ползването на бански, е част от правилата за поведение на обществени места, част от съхраняването на морала и дори от културата на страната ни и не трябва да се определя като ограничаване на свободата.

Мога да предложа на комисиите решение на проблема със събиране на глобите: спасителите и събиращите такси за чадъри и шезлонги могат да предупреждават посетителите неспазващи наредбата и ако няма реакция, да сигнализират на телефон на дежурен полицай по плажната линия, за съставяне на акт и налагане на глоба.

С уважение: Маргарита Димитрова, педагог


В категории: Бургас


19
Коментара
Стига, бе! Слави се ожени
Стига, бе! Слави се ожени 06/05/2024, Понеделник 17:01 0
Батето се оказа пророк
Батето се оказа пророк 06/05/2024, Понеделник 14:00 1
19
Коментара по темата
19.
Ladainian
18.01.2017 05:56:50
0
0
This is an <a href="http://jmdzrchqxin.com">aritlce</a> that makes you think "never thought of that!"
18.
Darrence
15.01.2017 08:48:32
0
0
No coantmipls on this end, simply a good piece.
17.
ii
18.06.2013 10:46:33
2
5
Браво госпожо Димитрова!
16.
Гост
18.06.2013 00:26:01
3
1
Следейки офанзивата на евангелистите напоследък, мисля че църквата им трябва да се преименува на "Клуб на самодейците-любители на късия порно-разказ" :)))
15.
Анонимен
16.06.2013 15:14:29
5
4
А този педагог дали не е свързан с евангелската църква? Смущаващо би било, ако религиозни фундаменталисти възпитават и образоват децата ни.
14.
Гост
16.06.2013 14:49:51
2
2
Евангелската талибанска напаст продължава да ни занимава със себе си. Искат да ни казват как да живеем и да провеждат пропагандните си ритуали на плажа, за да ни насаждат възгледите си. Айде, стига вече сте ги публикували тия съчинения на болни мозъци. "Психолозите", които цитирате в увода на статията са очевидно свързани с евангелската църква. Няма "теопсихолози" - просто не е научно. Можеше да постъпите малко по-професионално и да проверите биографиите им. Досега не ми се е случвало да виждам оргии на плажа, каквите описват "възмутените" талибани. Бъдете коректни към читателите си и не позволявайте да бъдете инструмент за пропаганда на религиозни фундаменталисти!
13.
писък
16.06.2013 14:20:18
2
6
Незнам дали даскалицата е парантия или не е, но определено трябва малко задръжки заради децата. какво като плажа е държавна собственост?! Приятно ли е пред децата да се мандахерцат разни голи изроди. Неприятно е, най-мекото казано. И като не става с усещане и забележки, то дано има по-строги мерки!!!
12.
журналиста Бареков
16.06.2013 13:09:28
6
3
даскалицата е от гимназията ``иван вазов`` и е една дърта парантия която и най-дъртия и изпаднал мангал не би допуснал в леглото си !Хора, пак ни лъжат! Искат да направят диктатура. Не се предавайте!
11.
hehe
16.06.2013 10:06:36
3
4
Tova s tampona kak go e izmislila daskalkata ne znam
10.
да се знае
16.06.2013 09:31:48
1
6
Всичко може да е правилно от различните гледни точки и най-ваче от тази на г-жа Димитрова ... Все пак искам да звае /явно не е съвсем на ясно/ - плажната ивица е държавна собственост и обръщението й към кмета не е съвсем уместно ...
9.
Кочо
16.06.2013 02:35:58
5
8
Важно, важно ама колко да е важно, ако беше от такова значение, природата щеше да ни роди с дрехи, или с повечко козина като на животните, аз лично съм си доста космат де :). Еднополовите бракове не ми пречат, те хората не се женят на сила и не се женят за мен, на мен не ми допадат да парадират с това, аз съм против паради на Гейове, това е все едно да има парад на онанистите или на хетеросексуални, или на хората които обичат кафето с 2 лъжички захар. Въпроса, е че в случая се парадира с голота и то не от хората, които са голи, а от тези които не са. Трябва да си много ограничен, за да се впечатляваш толкова лесно, всички си имаме пипита и дуди, а гърдите няма какво да ги коментираме, както съм казвал има чичковци с по-големи и за жалост увиснали от на надарена булка. Ако ще сме принципни да задължим и хората с наднормено тегло да идват облечени, че на мен лично по ми пречат нездравословни китове с цели бански и космати чички, както казах аз самият съм доста космат ама се епилирам, но никога не бих задължил хората да се епилират или пълните жени да не идват, защото са пълни.
8.
Важно е!
15.06.2013 23:37:33
2
9
Да, важно е да се помисли и за това!
На вас може и да не ви пука, разни да се разхождат по Евино облекло, но има подрастващи които тепърва изграждат своето самосъзнание.
Щом приемате голотиите на плажа за нормално, сигурно нямате и нищо против за еднополовите бракове!!!
Като искат да са голи, да ходят на Евиния плаж и да се изгради стена, която да ги разделя от хората по бански.
7.
koko
15.06.2013 22:19:13
9
6
Смяяяятай колко турци има в нашия град,щом само минуси :) или са някой комплексари които кат легнат на плажа и туристите се снимат с тях щот ги мислят за тюлени,а и скоро ще построят ОКЕАНАРИУМА и могат да отидат там.
6.
Кочо
15.06.2013 18:23:08
9
15
Много ми е интересно, кой сложи минусите на коко, че той човека само истини е писал. А и се драматизира, накрая ще излезе, че не била блондика, а брюнетка и не бил тампон, а водно колело, и не и се подавал измежду краката ами се возела на него. Младежа пък се е почесвал. Стига си измисляхте едва ли не на плажа са само онанисти и проститутки, някои жени цял живот са в менопауза, а някои мъже цял живот са си просто илигофрени, тва не значи, че сме извратени, защото ходим на плаж.
5.
koko
15.06.2013 16:33:21
23
20
Aбе на такива измислени публикации май не им минава номера.Ми да вземем да ходим с дрехите на плаж а? Пък може и най накрая да си построим джамия и да си четем корана .Как може да издребнявате толкова,на който не му се гледат голотии да си седи на село и да копа тютюна,а и с пълна сила важи приказката" който го е страх от мечки да не ходи в гората".
4.
Брей....
15.06.2013 15:56:15
18
8
Ами сега , какво ще правим? В най-добрия град за живеене е пълно с безработни,пък най-важното било ,че дъртата даскалка била лисбийка.Смях!
3.
...
15.06.2013 15:25:29
6
21
Пишем, оплакваме се, правим компромиси... а не се сещаме да потормозим институциите с едно безплатно обаждане на 112...
2.
плейбои
15.06.2013 15:21:42
26
11
Това ли е най-важното ? Явно,че даскалката е с увиснали меса и завижда на готините мацки. Ако търси някой млад е объркала времето и мястото.
1.
Истината
15.06.2013 15:17:13
7
22
А можеше просто да се обади на 112 да изпратят общинска охрана да им направи поедин акт...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков заведе семейството си на плаж Корал Кирил Петков заведе семейството си на плаж Корал Колко хубаво беше на плажа, точно сега в началото на май, посочва Петков БСП ще се бори за минимум два депутатски мандата от Бургаска област БСП ще се бори за минимум два депутатски мандата от Бургаска област „Ще се движим в скоростната лента и ще изпреварваме“, даде заявка областният лидер Тодор Байчев Може ли да познаете чия сестра е тази красавица Може ли да познаете чия сестра е тази красавица Блондинката побърза да уточни, че не говори за децата си, защото все още не е станала майка и не е раждала Идва краят на Капките, призна продуцентът Идва краят на Капките, призна продуцентът Шоуто все още е лидер в телевизията, но рейтингът му спада с всяка измината година Румен Радев намекна, че може да наложи вето на Закона за хазарта Румен Радев намекна, че може да наложи вето на Закона за хазарта Бързото законодателство не винаги води до желания резултат", лаконичен бе държавният глава  Батето се оказа пророк Батето се оказа пророк Секретарката на Иван Славков проговори 13 години след смъртта му След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности След 2 ракии: Пияната Дебора имала ясновидски способности В детството си Дебора Иванова била убедена, че по някакъв начин има силата да предизвиква предстоящите събития само с мисълта си и поради тази причина дълго време била измъчвана от непоносимо чувство за вина Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Вижте как Бургас почете Свети Георги Победоносец Днес официално бе открит и сезонът на остров „Света Анастасия“ Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Венцислав Мутафчийски още умува защо за COVID-19 в Китай се действало толкова строго Не намерих отговор, има нещо, което не знаем, сподели генералът „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море „Храбри“ и „Смели“ ще пазят границата, адм. Емил Ефтимов заговори за заплахи в Черно море Той уверява, че българската армия не е статична и стои стабилно на югоизточния фланг на НАТО
Цял живот сме чистили фурната грешно Цял живот сме чистили фурната грешно Оказва се, че много от нас от незнание, сме чистили грешно и неефективно фурната в кухнята си Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Ябланович е част от партията на министъра на общностите и завръщането в правителството на Косово Ненад Рашич – гражданската инициатива „Свобода, справедливост и оцеляване“ (GI SPO) Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Имплантите му имат собствено мнение  Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Освен че подпитва мъжете за стандартните неща, тя открито отправя намеци към тях, кара ги да лазят по земята, та дори пъшка в нечии ръце Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Режисьорът извади някои пикантерии от кухнята на попфолка в подкаста „При Тото“ Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Пред очите на цяла България в шоуто на Би Ти Ви синоптичката показа най-добрият танц за вечерта, спечели максималните 40 точки от журито и въпреки това беше изпратена на елиминация и за малко не отпадна Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Най-колоритният арбитър в предаването, Димитър Ковачев – Фънки , прибира по 6 бона на лайф Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Никъде по света, освен в Европе, лидерите не се радват на факта, че скоро народите им няма да са мнозинство в собственште си държави САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? Бившият командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий коментира, че битката в Часов Яр е за целия Донбас и призна, че положението на ВСУ е лошо Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори