×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Родители алармират за корупция в несебърското училище - силово налагали скъпи униформи


Родители алармират за корупция в несебърското училище -  силово налагали скъпи униформи
Този червен пуловер е с цена на едро 25,50 лв. и на родителите им се струва съмнително скъп, той е задължителен, също така и карираната поличка за момичетата
07 Юни 2013, Петък, 13:10 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА

Фирмата, която шиела дрехите е без конкурс, а една от класните заплашвала, че друга фирма в училището няма да стъпи

Група възмутени родители  от единственото  училище в богатата Несебърска община – СОУ“Л.Каравелов“ написаха гневно писмо до Флагман.бг, в което твърдят, че директорката Тодорка Желязкова и приближена до нея учителка – класната на Първи „в“ клас Лилия Тълпигова са заформили корупционна схема за налагане без конкурс на  фирма за облекло. Става дума за софийската „Бонита стил“, която вече е изработила емблемата и е дала ценоразписа на всички одобрени от училищното ръководство дрехи. Те обаче били съмнително скъпи, а Талпигова и Желязкова не искали да отстъпят и силово опитвали да наложат униформите. Ето какво ни пишат родителите:
 „...Проблемът е в пълното затъмнение около цялата процедура. Въпреки, че организацията по изпълнението е възложена на класните ръководители, техните функции за иззети от г-жа Лилия Тълпигова – начална учителка и класен ръководител на вече ІІ-в клас. Още през ноември миналата година класните ръководители на тогавашните първокласници решиха да се въведат униформи за първокласниците. Организира се обща среща, между родителските тройки и класните ръководители на петте І-ви класа. Срещата се е провела в учителската стая в училището. На въпросната среща г-жа Тълпигова показала една униформа и казала „Това ще бъде униформата” от  фирма „Бонита стил” ЕООД – София. На срещата се разбира, че нито фирмата, нито униформата подлежат на коментар. Заради липсата на прозрачност и демократичност при избора на изпълнител, четири от петте класа отказаха да носят униформите. Единствено класът на г-жа Тълпигова си поръча и носи тези униформи. В края на тази учебна година, след решението на директорката за пълното въвеждане на униформите, ситуацията излезе от контрол.
Г-жа Тълпигова иззе изцяло  функциите на останалите класни ръководители. В нейната стая са изложени мостри на униформите, тя и още една майка от нейния клас събират пари за поръчките. На всеки родител се раздават формуляри за поръчка и по един ценоразпис с безумни цени. Обикновен пуловер размер 110-146 струва 25,50лв. В училището има 48 паралелки, средно с по 20 деца или близо 960. Ако всеки родител поръча минимум един пуловер – ето ви 24 840 лева само за пуловери. Като се прибавят и останалите артикули към униформата – може да си представите за каква сума става въпрос.


Този ценоразпис ни раздава г-жа Тълпигова – класната на Първи „в“ клас и ни плаши, че избор нямаме, жалват се родителите, директорката Желязкова обаче твърди обратното 
Г-жа Тълпигова казва, че това са цени с намаление, направено специално за нашето училище.
Многократно питахме г-жа Тълпигова не е ли възможно да вземем само емблемата на училището от фирма „Бонита”, (която забележете в ценоразписа, който прилагаме може да се закупува отделно) и всеки родител съобразно възможностите си да потърси варианти за закупуване на въпросната униформа. Отговорите на г-жа Тълпигова са няколко:

-         „Освен фирма „Бонита стил” тук друга фирма няма да стъпи!”;

-         „Не можете да си купувате от други места дрехите. Фирма „Бонита” какво ще прави!”

-         „За да си купите отделно емблема на училището ще трябва да поръчате минимум един пуловер.“

Непрекъснато г-жа Тълпигова изтъква, че има подписан договор с тази фирма.Питаме: след като ние, всички родители, заплащаме тази униформа, кой и как реши, че точно това ще е фирмата  и кое е упълномощеното лице от нас родителите да подписва договор за изработка и доставка на училищни униформи, след като от самолет се вижда, че тези цени за такива бройки са меко казано надути? По какъв принцип е избрана тази фирма или това е фирма близка до някой? Имало ли е други оферти от други фирми?

Молим ви да разследвате нашия случай и да предотвратите поредния опит за далавера на гърба на българските граждани, защото за пореден път институциите и чиновниците се подиграват с хората.“

Писмото е подписано от 18 родители. Прочетохме го на директорката Тодорка Желязкова, която не изглеждаше притеснена от обидите и  открито разговаря за проблема с нас.

„Г-жа Тълпигова не се занимава еднолично с поръчките и организацията, ангажирани са всички класни ръководители. И на никого не налагаме да  купи непременно пуловер от фирма „Бонита“. Нашата идея е децата да имат задължително поне червен пуловер – за момчетата и карирана поличка за момичетата. Нека спазят цвета и да си вземат дрехите от друга фирма или магазин. Същото се отнася и за емблемата. Имам тази емблема в компютъра си в електронен вариант и мога да я раздам на всеки родител, който желае да я ползва. Няма защо да се прави конкурс за избор на фирма, защото още повече щяхме да усложним процеса на преминаване на училището ни към задължителната униформа – което не е само мой стремеж, а и на всички родители. Вчера имахме посещение от унгарска просветна делегация и нашите деца дойдоха по шорти и бюстиета. Ако имахме униформа, нямаше да допуснем подобна гледка. Несебър е отворен към света град и всичко, което правя, го правя за бъдещето на нашите деца. Добре е, че се обадихте, за да зная, че има напрежение сред родителите и да ги успокоя, че с днешна дата получихме още по-големи отстъпки от фирмата – нека се успокоим и за новата учебна година училищният двор да грейне с хубаво облечените ни и красиви ученици“, каза Желязкова, която е директор от 2001 г., като преди това успешно е ръководила основното училище в Тънково. Директорката прие писмото присърце и обеща веднага да реагира на сигнала, но не за да се кара с родителите, а да се търси вариант всички да останат удовлетворени.


В категории: Просвета , Несебър


68
Коментара
5 неща, за които мъжете лъжат
5 неща, за които мъжете лъжат 23/05/2024, Четвъртък 21:40 1
Флагман.БГ Задържаха близо 400 г наркотици в Софийско Задържаха близо 400 г наркотици в Софийско 23/05/2024, Четвъртък 18:24 1
68
Коментара по темата
68.
пър пър
26.06.2013 15:51:47
0
0
Абе стига сте ревали.Във всяко училище има трески за дялане.Нали затова се работи,за да се поправят грешките.Като всяка работа ...
67.
13###
17.06.2013 15:39:44
1
1
НИЩО НЕ Е НЕСЕБЪР !!! ВИЖТЕ ТОХ-А В БУРГАС С ГЛАВЕН "ГЕРОЙ" И ПЛАДНЕШКИ РАЗБОЙНИК - СТ.УЗОВА ! НЕЗАВИСИМО , ЧЕ Е ВЕЧЕ В ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ ,ПРОДЪЛЖАВА НЕ ДА РЪКОВОДИ ,А ДА КРАДЕ УЧИЛИЩЕТО ВСЕ ЕДНО И Е БАЩИНИЯ .ПРОДЪЛЖАВАТ ДА Я ТЪРПЯТ ОТ ИНСПЕКТОРАТА , ВЪПРЕКИ , ЧЕ ИМА ЕДИН ЧУВАЛ НАРУШЕНИЕ ПО ОРГАНИЗАЦИЯТА НА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС ,А ТАКА СЪЩО И ПО ПРАВИЛНИ И НЕПРАВИЛНИ НАЗНАЧЕНИЯ... ДО КОГА ???
66.
към г-жа Желязкова
15.06.2013 10:54:01
3
6
Уважаема г-жо Желязкова, Вас обвинявам за всички нередности в това училище.Много е лесно да се оправдаете ,че не сте в течение за назрелия конфликт с униформите , че не знаете какво се случва със затворения басейн, че назначавате цели семейства да преподават в училището и да се подиграват с децата ни!Лично моето търпение се изчерпа с хилядите интриги и неуредици допуснати от Вас г-жо Желязкова в училището и съм взела моето окончателно решение.Мислете му всички Вие, чиито деца остват да учат тук и да стават свидетели на всичката тази помия...........УСПЕХ!!!!!!!
65.
nelcho
15.06.2013 08:24:17
1
3
хаха, вярно, в училището трябва да организират купони и вместо униформи, да идват по бански. Добра практика ще бъде за бъдещето им, предвид туристическия ни район!!!!
64.
nelka
14.06.2013 16:39:16
4
3
Несебърското училище е едно измислено в което децата пишат само домашни.Дават им се лъскави работи и събирания,а сега и униформи боже,боже...
63.
Краси Касабова
10.06.2013 22:25:53
10
10
И всичко това,защото две отговорни дами се натовариха да направят нещо за децата и училището!Аз лично съм им много благодарна,най-малкото защото си спестявам всекидневното тръшкане:"Това ще облека-това не."Да не говорим,че след толкова пране униформите не са мръднали,което говори за качество.Вместо само да се нападаме,нека си помагаме и да сме благодарни,че някой се нагърбва с тази отговорност.
62.
Христов
10.06.2013 12:30:53
9
10
Отдавна съм напуснал този град и за съжаление установявам постоянно, че не съм направил грешна стъпка. Много се радвам, че моите деца няма да живеят и учат тук. Жал ми е само за малкото хора които все още се борят нещо да променят към по-добро.
Винаги съм казвал, че Несебър е една златна ябълка пълна с червей. Те не са 18 както в този случай много повече са за съжаление и вместо да направите за града си нещо значимо се занимавате с простотии.
Познавам много добре г-жа Тълпигова и съм сигурен, че няма нищо нередно в действията й. Не познавам зложелателите й, защото нивото им на компетентност явно е много по –ниска от моята. Само ще им кажа, че само една бяла лястовица пролет не прави. По добре се поучете от този пример за инициативност и новаторство, защото градът има нужда от него.
Аз препоръчвам на хора с морална деградация да прочетат „Наказателния кодекс” – раздел VII „Обида и клевета” и тогава да дават оценки, кой как си е свършил работата.
Опровергайте ме, напишете си имената, застанете зад тях и нека другите дадат оценка за вашите добронамерени действия или по скоро бездействия.
Запознах се с документите и фактите по казуса и мога да ви осведомя, че вече носите деликтна отговорност по споменатия раздел.
Ще очаквам опровержение от инициаторите и разпространителите на тази информация, защото вярвам, че законът е над всички!
61.
жоро
09.06.2013 21:51:53
12
10
Така ви искам, да завиждатеееее :))) шматки жалки. И с вас и без вас децата униформи ще имат!! А на таа шматка по доло СВИДЕТЕЛКАТА НА ЙЕХОВА.. да намери време да мине утре да и дам 20 лв да купи на детето си пуловер, че явно няма,а няма и да има, ама хак да ти е :) А аз имам и винаги ще имам мила моя, пукни се от яд :) и ще правя каквото си поискам :) и ще щипкам и ще ме снимат.. ТЕБ ЛИ ДА СНИМАТ? ПОГЛЕДНИ СЕ В ОГЛЕДАЛОТО :) крокодил.. мислиш че не те разбрах коя си ли :) ама като си много ербаб хайде напиши си имената де :)
60.
Д.Коларова
09.06.2013 18:53:59
15
6
Ами чета!Не се занимавам ,да гледам в чуждата паница,както явно правиш ти...Първо се информирай ,коя Коларова пише.Какво те бърка теб,че ги пощипва -красив,богат....явно ,не мишка като теб:)))Ей от такива мишоци като теб страхливи всички сме прокопсали,напиши си името 58 или много те е страх,както те е страх да се снимаш в клип или да щипнеш някоя мадама,Пиши по темата ,като си много умен или много вече ви е яд и почнахте да пишете кой какво прави по дискотеките хахаха .Отчаян от живота и от себе си "свидетел" Много ме развесели,,,заповядай пак....полезно е човек да се посмее....
59.
Д.Коларова
09.06.2013 18:35:39
9
7
57-Обидите и нападките първо са ваши !Реда,правилата и законите си ги има,но на вас нещо не са ви угодни,защото пишете,че неискате да сте обгрижвани от Л.Тълпигова и Д.Кръстева.....какъв е извода,че всичко е на инат и човешка велика Простота! "Толкова злоба в името на какво?"-този въпрос,си го задайте на вас,защото от вас лъха само негативизъм,завист,лошотия и много още такива долнопробни качества....Като не ви харесват въпросните г-жи,много е лесно...отивате и казвате,не ни е приятно да работим с вас и точка.Какви са тези клевети, обиди и да търсите под вола теле.Но вие не сте способни,на такива неща.Спрете с абсолютно,всякакви спеколации по този въпрос.Много се унижихте и изложихте..."скъпи родители".....Красотата,ще спаси света... добре,че има и такива ,като вас ,защото по този нагъл и вулгарен начин по който постъпихте само ни стимулирате повече ....:))) и аз съм на процент към фирмата......успокойте се :))))
58.
свидетел
09.06.2013 17:44:23
10
9
Коларова, кога ти остава време да четеш Ганди, докато гледаш клиповете на Милко Калайджиев с главна рола на мъжът ти ли или докато го чакаш да се прибере от дискотека, където щипе сервитьорките, пред всички без да му пука
57.
родители
09.06.2013 15:03:22
5
10
Някои от нас не искат да бъдат обгрижвани от г-жа Тълпигова или от г-жа Кръстева. Дори и това да е на добра воля. За всичко трябва да има ред, правила и закони. Това искаме. Точно, за да няма ситуации като тази. И защо са тези обиди и нападки? Толкова злоба в името на какво?
56.
Ивелина
09.06.2013 12:06:23
7
7
Ехеехее,настоятелство.....,на такива,като вас УГОДА няма .Пак,ще има недоволни .Едната иска едно,другата друго и т.н. Затова няма да се оправим,никога...започваш да правиш нещо и някой почва да завижда и злобее,но ако го накараш да го направи той...ще каже -да не съм луд,аз да им върша работата...и такива до болка познати начини .
55.
пламен
09.06.2013 10:56:56
9
11
Те не са 18 дори! А са 3/4 кокошки, които са промили малките мозъчета на други 12/13 патки, обаркани и отчаяни от живота.
54.
roditel
09.06.2013 10:52:23
3
9
Искам само да Ви кажа, че разликата в цената на пуловерчетата от фирма "Бонита" са, защото това което е хо скъпото се води лукс, а др. от 11,99 лв. е на разпрадажба и затова цената му е такава, а не че по принцип струва толкова, това е отговорено от фирмата при изпратено запитване до тях. Всички сме за униформите, но не по начина по който се наложи. Крайно време е да се направи училищно настоятелство с представители от родители от всеки клас и да се решават такива въпроси и не само, защото в училището има и доста др. проблеми които с помощта на това настоятелство биха могли да се решат.
53.
Д.Коларова
09.06.2013 01:32:10
9
8
Г-жо Желязкова,г-жо Тълпигова,Деанче....продължавайте в същия дух,ние знаем,че го правите за децата,за престижа на това уч-ще и този град!!!Ние болшинството,които сме съгласни с това ,което правите,няма да позволим,шепа недоволни от живота и от себе си граждани,да спират,пречат и провокират една добра идея.Който,неиска униформа да не взима,но и да не набеждава без доказателства ,кой краде...."пълни джобове","проверки от инспекторати","касови бележки","бакии за оправяне" още много такива подобни написани по долу глупости,които са смешни и нелепи.Когато погледнете назад към живота си,ще установите,че се открояват онези моменти,в които сте направили нещо за другите :) А на "клуб анонимните майки",мога да им цитирам само М.Ганди,който е казал "Промяната,която искаш да видиш в света,трябва да си самият ти."Добре ,че сте само 18 такива........
52.
родител
09.06.2013 00:55:55
5
10
Повечето майки не са против униформите, а против начина, по който се процедира. След като няма училищно настоятелство, редно е първо да се състави такова и тогава да се пристъпи към униформите.
Ако предположим, че това е всекидневна униформа, би трябвало да се закупят поне по 3 тениски с къс и 3 с дълъг ръкав и въпросното пуловерче. А ако имам още едно дете в училищна възраст - сумата става доста голяма?
Иначе какъв е смисълът на униформата - да се облече веднъж ли? Цената не е малка и фирмата, ако е толкова добра, трябваше да изпрати неин представител - да донесе мостри, да събере пари и издаде документ за приета поръчка. Нормално ли ви се струва всеки клас да поръчва чрез класния ръководител по "Спиди"? Нормално ли ви се струва да няма договор или друг какъвто и да е документ, който да оправомощава тази фирма да влезе в училището? Нормално ли ви се струва да няма никакъв ред при поръчването в самото училище и нещата да се решават в движение, да не се обявяват никъде и да се носят от уста на уста? Фирма "Бонита" е облякла доста училища в България, но коментарите в интернет от родители не са в нейна полза.
Може директорката, госпожата и майката, които са се заели, да са напълно безкористни, но начинът по който го правят буди съмнение у всеки нормален човек.
51.
kiki
08.06.2013 23:57:06
6
7
До "потресена"...аз пък да ви кажа на вас,че никой не дели децата на бедни и богати...защото точно тези униформи са за това,да прикрият,скъпия пуловер или дънки от евтините...и няма да има такава агресия между децата,защото ще са еднакво облякани
50.
no name
08.06.2013 23:44:37
7
9
32,КОЙТО СЕ СЪМНЯВА,ЧЕ ГО КРАДЪТ.....САМИЯ ТОЙ КРАДЕ.ЯСНО ЛИ ТИ Е ,ПРОСТАКЕЛО МЪРШАВА .ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБ ,ФАЙДА НЯМА,
49.
??
08.06.2013 22:48:07
5
5
Все още нямам ученик,но ми се струва от всичко прочетено,до тук,че тези майки вдигат,повече шум отколкото трябва.Униформата възпитава,а че не могат да го разберат говори лошо за тях.!! / Да им конфискуват имотите,сигурно няма да вдигнат толкова шум /.Наистина смешно е! Уважаеми г-жи,дръжте за униформите,това е лицето на всяко едно елитно училище....Браво!!!
48.
nerazbral....
08.06.2013 22:29:44
6
7
OT какво ви е страх,бе "бедни души",,,че някой ви краде парите,че някой ви казва,че ще има униформи или че униформите са грозни или че вие не избрахте фирмата ..ТОЛКОВА НИСКО ПАДНАХА ВСИЧКИ ТЕЗИ 18 ЖАЛБОПОДАТЕЛКИ И ТЕХНИТЕ КОМЕНТАТОРИ ТУКА,,,,,пиша и се смея на една смешна,жалка и долнопробна "порода"хора ,от типа "злобна интригантка"
47.
Гледам и не вярвам на ушите си,ха ха ха
08.06.2013 21:52:48
7
9
28, като не си купиш пуловерчеее пък ....купи си цървули,ще ти отиват повече:))))))))
46.
Д.Коларова
08.06.2013 21:38:15
5
7
Ало "майките",напишете си имената де,да е по интересно,като анонимни,сте много смели и отворени,,,,
45.
родител
08.06.2013 21:02:17
8
9
1000 лв.да си напълните устите и бузките с хиалурони и ботокси ще дадете, ама 25 лв за пуловер на детето ви се виждат много. ЖАЛКИ СТЕЕЕЕЕ...
44.
Angelova
08.06.2013 16:44:04
6
6
Живеем в демократична страна и всеки има право на мнение. Безспорно твърдението е вярно стига това мнение да не се изразява под формата на клевета или обида. Независимо от това, дали тази обида е отправена към длъжностно лице, ангажирано с дейността на определена институция или нападките са лични. Клеветата и обидата се считат за нарушение на закона и са подсъдими. Моят съвет към журналиста отразил така наречената „сензация” и родителите отправили жалба, ако нямат необходимите доказателства за конкретните обвинения, които са отправили към г-жа Тълпигова и г-жа Желязкова, и двете във функцията си на длъжностни лица, да прочетат „Наказателния кодекс” – раздел VII „Обида и клевета” и да се осведомят за наказателната отговорност, която всеки от нас носи като гражданин на България, в случай, че разпространява не основателни клевети по адрес на някого. Разбирам, че г-жа Касабова има правно образование и има опит в тези дела. За останалите родители изместили фокуса на недоволството си от местното кафене, трябва да знаят, че по силата на закона официални новинарски сайтове в интернет пространството са средства за масова информация. Съветвам въпросните родители следващия път да не си губят времето с разни злобни интригантски истории от колорита на месното „несебърско” общество, а да четат законодателната уредба на Република България. Отдавна съм напуснала този град и за съжаление мога да кажа, че нищо не се е променило. Закостенялото ограничено мислене на някои хора е направо потресаващо. Не разбирам каква е тази истерия с униформите на учениците. Живея в град, в който всички елитни гимназии и някои основни училища (особено частните) имат униформи и това се приема за нещо нормално. Децата ги носят с гордост и с достойнство защитават позициите на училището, в което учат. Самите униформи не са по-скъпи от комплект джинсови дрехи. Всички знаем, че дрехите за деца са достатъчно скъпи. Не вярвам да купувате дрехи на детето си от разпродажба или втора употреба. Такива „публикации” много ме огорчават и без това чета само негативни неща за този хубав град. Граждани на гр. Несебър, не разбирам, защо занимавате обществото с дребнави „махленски” истории и петните името на този град, и достойните му жители. Според мен, за да се приключи с този абсурден дебат, бих посъветвала г-жа Желязкова и г-жа Тълпигова да потърсят правата си в съда. Може би е време да се осъди някой друг разпространител на клевети, било то физическо лице или представител на средствата за масова информация. Време е да станем европейци и да разберем смисъла на думата „демокрация”. Успех на всички доброволно участващи в кампанията за придаване на цивилизовано излъчване на нашите красиви български деца!
43.
Потресена
08.06.2013 15:52:27
6
16
Уважаема госпожо Кръстева, Уважаема госпожо Тълпигова, уважаеми коментиращи, нямам думи да опиша възмущението, което изпитвам, когато чета коментарите. Ще попитате кое му възмущава - делението на бедни и богати хора. Как е възможно да се обиждат хората, които не разполагат с хиляди или милиони и да се изкарват, че тези хора не мислят за доброто на децата си. На това ли учите вашите деца - да се делят на бедни и богати ли? Защото вие се възмущавате, че има хора, за които 25-26лв. са много пари за някакъв пуловер. Ами да - огледайте се, откъде знаете, че човека до вас - няма близък, който е в тежко здравословно състояние и отделя всеки възможен лев за лечение, от къде знаете, че човека до вас - е бил внезапно съкратен от работа и се чуди, как да осигури прехраната на децата си ... Не е нужно да изброявам всички ситуации, които могат да влошат финансовото състояние на едно семейство. Кои сте вие, да съдите хората по парите и кой ви каза, че тези хора са втора категория или нещо по-долу от вас? Заради такива като вас излезе лошото име на хората община Несебър, че в Несебър се гледат само парите. Не униформата, колкото и да е скъпа тя - прави децата ви добри и съвестни. И за ваше учудване - не са и парите.
42.
Николай
08.06.2013 12:10:52
1
13
Лично на мен, както и на съпругата и детето ни, униформите ни харесаха, като модели, материя и като цена не са чак толкова скъпи. Но повече ме притеснява факта, че дадохме близо 150 лв. на една госпожа (може би учителка, не знам), заедно с един лист на който бяха посочени бройките, цената им и името на детето ни, както и телефона ми и който лист остана във въпросната госпожа. И срещу сумата не получихме абсолютно никакъв ответен документ, поне една разписка (или нещо подобно)! И сега ни остава само да чакаме (2 -3 месеца) и да се надяваме, че всичко ще е ок, и няма да се обърка нещо (примерно да загубят този бял лист) и да се налага да доказваме нещо, без никакви доказателства реално!
Та исках да попитам и с останалите платили родители, ли е процедирано така (даваш парите на доверие, без никакъв документ и чакаш евентуално, да ти се обадят)?
41.
:)
08.06.2013 11:05:33
1
3
http://www.dennews.bg/news/2011/1/19/1176-treti-mesec-haskovska-firma-bavi-uniformite-na-naigolyamoto-uchilishte-v-dupnica

Бонита бавила ли е поръчката?
40.
Деана Кръстева
08.06.2013 08:35:35
2
8
Към 32: Морала /прочети в тълковния речник/, все още се крепи на тази учителка. Ако проследите всичко, което е направила и продължава да върши, ще забележите, че резултата е ЗА и само за децата! Аз ви разбирам, вие няма как да го видите, нали трябва да и пресметнете джоба! О, безумна простотия, много хора ти робуват, много хора си заслепила!! Предлагам да спрете поне за един ден да смятате нашия джоб и да отидете на "Бай ГанЬО" - открийте разликата !!! или прочете някаква книга - знам, на кафетата това няма как да стане! Сама се наричаш шматка и сигурно е така! И ако си ми напълнила джоба, точно ти, дай факти за това, защото обърка мястото с махленския пазар!
39.
Деана Кръстева
08.06.2013 08:15:43
2
8
И на 33 да отговоря, че нещо лично се прокрадва в този коментар. Сигурно всеки има някакви бакии за оправяне, но не ми е ясно, на кой е работа това! Защо не дойдете да помогнете, просто като родители, да вложите малко усилия и воля,.И впрочем, я ми кажете, какво Вие сте направили? Има ли нещо хубаво с което да се похвалите? Малък град сме - всичко се знае, затова пишете без имена. Затова говорите, вместо да свършите нещо!
Съжалявам, ама жертвите не сте ли ВИЕ в случая? Тук не се ли жалвате ВИЕ?
38.
Деана Кръстева
08.06.2013 07:55:17
1
5
Относно възмутената 28: Къде бяхте, когато се избираха тези униформи? Макар, че директорката не е длъжна да ви пита по единично, имаше събрание в у-щето на всички да си кажат мнението миналата година и всички да изберем униформа. Всички, които присъстваха там и тогава - избраха това, което сега се прие на педагогически съвет! Искаме да ви угодим, ама вие самите не знаете какво искате!
37.
Деана Кръстева
08.06.2013 07:49:43
1
5
№23 си има име, за разлика от вас 27. Ако няма училищно настоятелство, тези функции се поемат от родителската тройка. Предвид нагласите в този град и поведението ви отговорете си защо няма такова настоятелство?!? Защо този град няма развитие, а хората вместо да "узреят" и прогледнат, демонстрират непрекъснато ограничените си умствени възможности!
Към 31: Пълна прозрачност има относно тази поръчка и предната, направена за Първи "В" клас. Моля, всеки който се интересува може да се свърже с мен или отсрещната страна, в случая - фирмата производител. Ако не, в понеделник ще видите документите, разлепени на витрината на училището!!! Жалко, че не реагирате така за други много по-големи злоупотреби.
36.
???
08.06.2013 05:36:43
2
8
ЦЯЛОТО ТОВА БЕЗУМИЕ Е ДЕЛО НА 2/3 МАМЕНЦА НА РАЗГЛЕЗЕНИ И ЛИГАВИ ДЕЦА! КОИТО ОЧЕВИДНО НЯМАТ НИКАКВО ВИЖДАНЕ И ПРЕДСТАВА ЗА НЕЩО НАИСТИНА УДОБНО,ПРАКТИЧНО И КРАСИВО ! ОТ ТЕЗИ ЖЕНИЦИ БЛИКА САМО ЗЛОБА ЗАВИСТ И НЕВЕЖЕСТВО! НОСЕТЕ СИ СТАРИТЕ ДРЕШКИ ЛЕЛКИ.
35.
родител
08.06.2013 05:27:35
4
6
ВНИМАНИЕ!!!
Към всички цинции и скъпернички. В четвъртък организираме безплатен превоз до с.КАБЛЕШКОВО от където можете да си закупите пуларени пуловери за децата си на цена от 7 лева! количества ограничени! Побързайте милички...
34.
жоро
08.06.2013 05:06:33
5
9
Всички вие селянки смотани, като ви се свиди да дадете по 20 лева за децата си, защо изобщо сте ги раждали ??? Айде марш от Несебър, и кой от къде е.... злобарки старомодни :)
33.
родител 3
07.06.2013 23:54:53
4
8
Всички плачете за една хубава проверка от Инспектората, надявам се някой наистина да се самосезира. А относно до Деана Кръстева да си оправи собствените бакий, а да не се бута където не и е работата. Живеем в малък град и всичко се знае не се правете на жертвите които не сте.
32.
родител 2
07.06.2013 23:51:37
6
7
Къде отиде морала на българският учител г-жо Тълпигова? Защо мислите хората за шматки които са длъжни да Ви пълнят джоба.
И да Ви кажа на потдръжничките в коментарите по долу да се научат правилно да пишат на български, защото стават смешни.
31.
Поредния родител
07.06.2013 23:07:39
3
8
Изчетох статията и коментарите. От статията не става ясно, кой е за или против униформите. Това, че в отделни коментари се коментира кой е за или против униформите е отделен въпрос. От прочетено става ясно едно - няма прозрачност при определянето на фирмата и правилата. Защо се сърдите на хората, че се съмняват - когато няма прозрачност нормално е да има съмнения. Така ли всички щяхте да реагирате ако се харчеха общински или държавни пари - щяхте ли да се възмущавате, че няма обществена поръчка и всичко е пълно затъмнение. Това е въпроса - колко са прозрачни нещата?
30.
!
07.06.2013 23:06:11
5
5
Качествено бъдеще на децата ще изградим като им демонстрираме, че трябва да правят каквото им се нареди от нафукани госпожи с големи претенции? Че трябва да мълчат и изпълняват? Правилно ли съм разбрала?
29.
МамаРони
07.06.2013 22:53:58
3
9
Аз не съм от майките, които са се замисляли особено, относно цената на отделните елементи на униформата. Приех идеята много радушно, хареса ми композицията, харесаха ми цветовете, харесаха ми и материите. Видях, поръчах и не съм изпадала в излишни размишления. Не мога да разбера тази борба, на някои майки за някакви си 10-15 лв.
Защо мнозина от нас, са забравили хубавата българска поговорка "Не сме толкова богати, че да купуваме ефтино...." Децата ни заслужават да носят качествени дрехи, да изглеждат красиво, елекантно и пригледно, както приляга на едни ученици. Защото освен всичко останало, аз съм ЗА униформите, защото те дават една принадлежност на детето към учебното заведение, те му дават самочувствие на по-голямо и по-значимо.
Нека също така, не забравяме най-важното - а то не са униформите, а началото на един нов етап за децата ни, и дано това начало - началото на тяхното образование, да им донесе успехи и знания, да успеят да попаднат на добри педагози, които да ги развълнуват, да успеят да им предадат жаждата за учение, да ги научат наистина на нещо... А униформата е просто една стъпка, към този етап. Това е ВАЖНОТО, но тук из между многото злобни коментари, това просто е оставено на заден план. ЖАЛКО !!!!
28.
Възмутена
07.06.2013 22:48:41
7
10
Униформа и фирма изпълнител се избира от ВСИЧКИ, които ще трябва да я носят, а не от една арогантна, без всякакви обноски госпожа, с десетина ентусиазирани поддръжнички. Недопустимо е педагог да се държи като продавачка на пазара! Възмутена съм до дъното на душата си от този фарс... А че пуловерче от въпросната фирма няма да си купя се подразбира, нали? :)
27.
roditel
07.06.2013 22:43:56
2
2
kam 23 samo da mi kajete ot koga ima takova nastoqtelstvo y4ili6tno, za6toto dokolkoto sme informirani to4no takova lipsva za sajalenie i teparva 6et se y4rejdava
26.
26
07.06.2013 22:02:56
4
3
Обидно бе държанието на самозабравилата се Талпигова,тропането и с краченце насреща ни крещейки как друга фирма в това училище няма да влезе.А госпожа директорката гледаше всичко това и мълчеше.....
25.
Деана Кръстева
07.06.2013 20:37:46
3
8
Уважаеми родители, в понеделник /10.06./ от 10.00 ч - 13.00 ч ще имате възможност да видите и пипнете същият този пуловер /от сайта/ на стойност 11.99 лв. Фирмата ще го предостави безплатно, поради многото желаещи да го притежават. След всички предоставени факти, предполагам, че ще спрат некомпетентните коментари и ще ни оставите да си свършим работата, поне заради хората, които имат желание да закупят униформа и искат да градят качествено бъдещето на децата си!
24.
Roditel
07.06.2013 19:59:03
1
4
Stiga momicheta ste opetnqvali imeto na direktorkata i Talpigova ,vsichki tezi obvineniq sa fantziq na nqkoi koito dri ne e proveril .
23.
Деана Кръстева
07.06.2013 19:42:06
2
5
Много добър въпрос 21. Училището няма право да събира пари и това трябва да го прави училищното настоятелство. Споко, фактурата ще бъде издадена на училището, парите се превеждат по банка и тогава ще може да се направи ревизия или насрещна проверка.
Ако трябва ще бъдат разбити и по класове, за по-лесно. Всеки който се интересува как си "пълним джобовете", може да провери всички документи, преводи и оферти, както и да се свърже с въпросната фирма. Приложила съм и офертите към Немската гимназия "Гьоте" - Бургас и у-щето в Айтос от същата тази фирма-производител. Тогава ще видите че същият този пуловер е със същата цена! Каква ли е далаверата там????
22.
родител
07.06.2013 19:33:05
2
7
№12, какъв мозък трябва да имаш, за да зададеш такъв въпрос. Защо е нужно да има униформи???? Хайде да помислиш малко, че да не се излагаш. Че ако ти обясня, сигурно няма да вденеш. Горко ти с този акъл!
21.
МАЙКА
07.06.2013 19:26:46
2
4
ЗАЩО НЕ ДАВАТ КАСОВИ БЕЛЕЖКИ ЗА ТЕЗИ УНИФОРМИ?
20.
родител
07.06.2013 19:24:49
3
12
Благодаря на №17, и си мисля, че никой не мисли за децата, а си чешете езиците, че и цели филми измисляте! Толкова сте промити, че не може да си представите, че някой се е хванал, да прави нещо без далавера! Защото самите вие не сте такива. Вие никога не бихте си жертвали времето, силите и нервите за такава или подобна кауза. Производителят е избран много трудно, предвид претенциите на същите тези майки. Навремето имаше евтини униформи, но за тях бяха парцали. сега са малко по-скъпи, но много качествени и веднага - далавера се прави! ха, ще гледаме сеира им до къде ще стигнат още! Голяма излагация за у-щето и Общината. Само внимавайте в обидите си, че тази простотия, която блика от вас си за ваша сметка!
19.
ЗА УНИФОРМИТЕ
07.06.2013 19:18:18
3
11
ЛИЛИ,БЛАГОДАРИМ ЧЕ ТЕ ИМА.С ТЕБ СМЕ.МОЛЯ ТЕ НЕ ОБРЪЩАЙ ВНИМАНИЕ НА ПРИКАЗКИТЕ НА ГЛУПАВИТЕ ХОРА. <3 БЛАГОДАРИМ И НА ДЕЯНА ЧЕ СИ ОСТАВИ РАБОТАТА И СЕ ОТДАДЕ НА ДЕЦАТА МАКАР ЧЕ НЕ И Е РАБОТА.МЕРСИ ДЕЯ <3
18.
Флагман
07.06.2013 19:16:41
2
13
Госпожа Тълпигова, ние сме с Вас! Трябват униформи и някой трябва да свърши черната работа - нагърбили сте се, продължавайте смело, никога няма да успеете да угодите на всекиго. Прав е тук наш читател от форума, че децата трябва да имат равно самочувствие и нека със зная по-добрият да победи! Много справедливо! Дерзайте с г-жа Желязкова.
17.
ЗА УНИФОРМИТЕ
07.06.2013 19:09:34
1
16
никой никого не кара на сила да си купи точно този пуловер точно от тази фирма.да седите да плюете госпожа Тълпигова като последните смотаняци вместо да и благодарите че се е заела да вкара нещата в ред.да,ако децата ви са с униформа няма да можете да се изфукате с новите дрехи и обувки а в същия момент сте набалбукани с кредити до ушите.хахахха колко сте жалки и смешни.Ели,искам да ти кажа нещо-и в София да си изместиш детето да учи,по-умна няма да СТАНЕШ.да ти.щтяла да си измести детето,хахахах че измести си го.напишете си имената че да ви лъснат кирливите ризи.вижте на Тълпигова класа,прекрасни са.моето дете е в този клас,и се гордея с това и че точно тази госпожа се падна да учи детето ми.Вместо да и благодариш най-добре ще е да отидеш и да духаш супата защото от хора като теб сме на този хал.Гаранция че ще си от марковите майки ;) ;) ;)и не си пиша името не за друго ами защото неискам селски пръчки като теб да ме спират по улиците и да ми викат.не че няма да те хапна за секунда ама знам ли колко ти е ъкълът,като гледам........
16.
баща
07.06.2013 19:07:42
1
14
Подкрепям коментара на 13. Униформи трябва да има.Тези са далеч по-красиви от сатенените престилки с ,които ходеха моите съученияки. По този начин децата ще се оценят не по дрехите и прическите, а по знанията.По-бедничките деца няма да се подтискат , а ще са спокойни и нека по-добрия победи. Няма унифициране ,има ред,Всички сериозни училища по света са въвели униформи от 200 години.
Друг е въпроса за начина по който се избира производителя. Трябва да са качествени и скъпи материали.
Благодаря !
15.
дида
07.06.2013 19:06:06
1
13
Безобразие е детето ти да ходи в училище като на дискотека.
14.
мам
07.06.2013 19:02:39
1
7
Разликата в цената не отива никъде, защото в сайта пуловера е 100% полиестер, което значи полар. Няма нищо общо с тези пуловери. Полара го отхвърлиха майките миналата година, като материя!!!
13.
майка
07.06.2013 18:30:40
4
18
Майките не искат униформи, защото няма как да оценят децата им освен по облеклото. За тях ценностите и морала се изразява чрез прическите, марковите дрехи и токчета. Интересно е, ако същите тези майки решат да вкарат децата си в елитни училища, как ще се примирят с униформата тогава. Тези комплекси които им избиват тук, другаде няма да ги търпят
12.
...
07.06.2013 17:58:17
12
9
Zashto trqbwa da se nalagat uniformi na decata ??? Towa e OGROMNA glupost....
11.
БАЩА
07.06.2013 17:58:05
4
15
АЗ СЪМ ЗА УНИФОРМИТЕ И ЩЕ ВИ КАЖА ЗАЩО !!! ВИДЯХ ЕДИН КОМЕНТАР НА РОДИТЕЛ /Униформите са за подтискане индивидуалността и разнообразието и за сриване на самочувствието на децата. / НАПРОТИВ УНИФОРМАТА ЩЕ ДАДЕ НА ДЕЦАТА САМОЧУВСТВИЕ, ТАКА ТЕ ЩЕ БЪДАТ ЕДНАКВИ И ПОНЕ МАЛКО ЩЕ ПРЕДАДЕМ ЕВРОПЕЙСКИ ВИД НА НАШЕТО МИЛО И РОДНО УЧИЛИЩЕ КОЕТО МАКАР ЗА СЪЖАЛЕНИЕ Е ВСЕ СЪЩОТО ОТ/ 50 /ГОДИНИ !!!
10.
roditel
07.06.2013 17:17:41
2
3
kakvo znachi silovo nalagane nqkoi da ne e ql boi .vseki moje da si kupi i po evtin pulover ot drugo mqsto . ideqta e vsichki da sa s cherveni puloveri
9.
mariqna
07.06.2013 17:13:11
3
4
nemoje taka lesno da klevetite direkto i uchitel .bez nikakvi dokazatelstva ,vsichki dokumenti sa izrqdni moje da se proveri.
8.
roditel
07.06.2013 17:08:48
1
3
vaprosniq pulover e napalno razlichen ot tozi izbran za uniformata. materiq model kachestvo
7.
родител
07.06.2013 16:28:04
8
12
В сайта на фирма "Бонита" е обявена продажната цена на задължителният пуловер от 11.99лв., къде отива разликата до 25.50лв. г-жо Тълпигова или, като гледате детето на "Митьо Очите" след часовете в училище си мислите, че и Вие сте станала гангстерка и можете да правите далавери на гърба на родителите.
6.
....
07.06.2013 15:45:58
6
9
Всички в този сайт сте безобразно прости просто си блъснете главите в стените ще помогнете на много хора
5.
Ели
07.06.2013 14:32:08
12
7
Кой ви каза, че всички родители искат униформи?!!! Дъщеря ми ще бъде 6-ти клас и съм категорично ПРОТИВ всякакви униформи! Да не говорим, че никой не ни е питал, нито ни е предлагал варианти! Ако това се приеме, сериозно ще обмисля дали да не преместя дъщеря си да учи в Бургас! Безобразие!!!
4.
майка2
07.06.2013 14:21:11
14
7
"и за новата учебна година училищният двор да грейне с хубаво облечените ни и красиви ученици"

Е точно това е твърде далече от хубаво и красиво.Униформите са за подтискане индивидуалността и разнообразието и за сриване на самочувствието на децата.
3.
майка2
07.06.2013 14:20:10
18
6
"и за новата учебна година училищният двор да грейне с хубаво облечените ни и красиви ученици"

Е точно това е твърде далече от хубаво и красиво.Униформите са за подтискане индивидуалността и разнообразието и за сриване на самочувствието на децата.
2.
майка
07.06.2013 14:09:24
10
10
Е кой не разбра че далаверата е между Г-жа Тълпигова и Дияна от фирма "Дея" - те си правят печалбата на гърба на децата. До къде я докарахме - не е истина ............... големите баровки ........смешна работа
1.
майка
07.06.2013 14:08:21
9
14
Е кой не разбра че далаверата е между Г-жа Тълпигова и Дияна от фирма "Дея" - те си правят печалбата на гърба на децата. До къде я докарахме - не е истина ............... големите баровки ........смешна работа
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 кандидат-депутати от ГЕРБ-СДС, които заслужават Вашата подкрепа 6 кандидат-депутати от ГЕРБ-СДС, които заслужават Вашата подкрепа Те с добри биографии, притежават знания и умения, за да защитават интересите на своите съграждани БДЖ получи първите 19 вагони втора ръка от Германия, чака още 51 БДЖ получи първите 19 вагони втора ръка от Германия, чака още 51 Страната ни продължава традицията железопътният ни транспорт да е мърляв със стари изтърбушени влакове ЛГБТИ разбра, че няма как да пробие сред консервативните българи и таргетира децата чрез киното ЛГБТИ разбра, че няма как да пробие сред консервативните българи и таргетира децата чрез киното Ролята на лошите, разбира се, поемат закостенелите родители, които не разбират поривите на младите души Училището не трябва да е само сбор от уроци, изпитвания, оценки, а свят, в който учениците умеят да се забавляват Училището не трябва да е само сбор от уроци, изпитвания, оценки, а свят, в който учениците умеят да се забавляват Не можем да заменим ролята на учителя с робот, но в много от предметите дигитализацията навлезе  Жена почина в зъболекарски кабинет Жена почина в зъболекарски кабинет ИА „Медицински надзор“ назначи проверка по случая Разследват полицай, предлагал секс на 13-годишно момиче Разследват полицай, предлагал секс на 13-годишно момиче Униформеният е временно отстранен, след като в социалните мрежи е публикуван скандален клип Банките затягат ипотечното кредитиране Банките затягат ипотечното кредитиране От АББ отбелязват още, че банковата система у нас се характеризира с високи нива на капиталова адекватност Популярните бургазлии, които изпращат абитуриенти своите деца от Випуск 2024 Популярните бургазлии, които изпращат абитуриенти своите деца от Випуск 2024 Сред тях има бъдещи лекари, прависти, криминалисти и IT специалисти За екипа ми няма задна скорост, отсече Иван Гешев и представи листата на КП „Граждански блок” в Бургас За екипа ми няма задна скорост, отсече Иван Гешев и представи листата на КП „Граждански блок” в Бургас Партии в България няма, те са търговски дружества, които целят само едно - търговия с власт и влияние, каза лидерът на Коалицията Акад. Николай Денков, ПП-ДБ: За 3 години напреднахме 3 пъти по-бързо, отколкото за 12 г. с ГЕРБ и Борисов Акад. Николай Денков, ПП-ДБ: За 3 години напреднахме 3 пъти по-бързо, отколкото за 12 г. с ГЕРБ и Борисов Делян Пеевски и Бойко Борисов "дръпнаха ръчната спирачка" на държавата и затова отиваме на избори. България може да се управлява и без ГЕРБ, категоричен е доскорошният премиер
Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Какви изненади се очакват на изборите в Нидерландия Крайнодясната Партия на свободата набира сила Шок: Крал Чарлз III удари шамар на Елизабет II след смъртта й Шок: Крал Чарлз III удари шамар на Елизабет II след смъртта й Едва ли някой е очаквал точно това да се случи с монарха на Великобритания Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори