×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

9 свещеници от Бургас тръгнаха срещу голите цици на плажа, гонят и нудистите от солниците


9 свещеници от Бургас тръгнаха срещу голите цици на плажа, гонят и нудистите от солниците
Пастрори са готови да анатемосат всяка жена, която разголи гръд на бургаския плаж. Те са потресени от бургазлийки и искат да им се забрани да се показват без бански
Ключови думи: Плаж Бургас, цици Бургас
24 Май 2013, Петък, 10:07 ч.

Протестанти, католици и православни обявиха война на монокините и нудистите. Те искат забрана и санкции за онези, които посещават на бургаския плаж без бански. Действително има и такива, но те са ситуирани в посока солниците - в неохраняемата зона. В писмо до Община Бургас, разпростанено и до медиите, свещенослужители от 9 църкви изказват тревогата си от липсата на регламентирани правила за благоприлично облекло и поведение на плажа, както е в повечето европейски и световни курорти. Затова те излизат с предложение да се допълни с текст Наредбата за опазване на обществения ред и сигурност на територията на Община Бургас.

За целта припомнят, че Наредбата не допуска деца до обществени места, показващи програми с еротично или порнографско съдържание (гл.2, чл.3, т.22). Като „действия, нарушаващи моралните норми” са дефинирани и „употребата на псувни или други неприлични изрази на публично място пред повече хора, както иоскърбително отношение и държане към гражданите, ... или други подобни действия, с които се нарушава обществения ред и спокойствие” (чл.3 от Допълнителните разпоредби).

Свещенослужителите са категорични, че „излагането на полуголи и голи тела на открития публичен плаж, а не в специално обособени за това места (като Адамов и Евин плаж), несъмнено нарушава спокойствието и моралните норми на облечените почиващи и е крайно смущаващо и невъзпитателно за подрастващите.” Те настояват да се регламентира плажното облекло и се вземе конкретно решение за това.

Писмото е подписано от пастор Живко Тончев, Обединена Божия църква ”Благовестие”-Бургас; пастор Илчо Ефтимов, Евангелска Петдесятна църква – Бургас; пастор Стефан Димитров, Българска Божия църква „Градове за Исус”- Бургас; пастор Стефан Кръстев, Евангелска Петдесятна църква „Филаделфия” – Бургас; пастор Ивелин Минков, Баптистка Евангелска църква – Бургас; пастор Илчо Шивачев, Българска Божия църква – кв. Победа, Бургас; пастор Радослав Киряков, Първа Евангелска Съборна църква - Бургас; отец Веселин Димитров, игумен на манастир „Св. Живоприемний източник”; отец Михал Шлахцяков, Източно-католическа енория "Успение Богородично".


В категории: Бургас


Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 0
29
Коментара по темата
29.
г-н Ганьо Чорбаджийски
29.01.2015 21:21:05
0
1
това е защото 99% от пасторите и всички свещенници в БГ са педали и гейове .Това не е шега доказано е отдавна.Педерастия и перверзия се ширят безнаказано из църквите и храмовете
28.
Милена
31.05.2013 13:15:42
0
1
Не си ли спомняте една серия от Спасители на плажа, където глобиха една къпеща на обществените душове мома по голи цици!? Не се ли сещате за възмущението в гръцките медии от една наша чалгарка, пекла се по голи силиконови цици на гръцки плаж!? Поговорете с някой чужденец, ако знаете чужди езици, за да чуете какво той ще ви каже за тази ненормално раззюздана гледка! И дано да разберете, колко сте накриво. А за онзи, дето се радва, че РОДНОТО му вероизповедание си мълчи по този повод, да знае, че това не е повод за гордост, а белег за пълното безсмислие на повечето православни свещенници. Но пък попитайте за мнението на Отец Иван от Нови Хан - него, вярвам, уважавате.
27.
Гочо
25.05.2013 13:10:10
4
7
Аз предлагам , да се съберем 10-тина форумни бабаита тука , и да издирим тия мекерета - ,,пасторите" , да ги съблечем чисто голи и да ги вържем цял ден голи на плажа точно при момите дето си се препичат така както майка ги е родила !
26.
Do S.Krastev
25.05.2013 09:43:10
2
4
to vsichko e mnogo hubavo ama otgovori na cial burgas zashto Mitko Nikolov e.e malki i bolni deca ot siropitalishteto? ti go znaesh ot godini no si malchish...ili na nego bog mu e dal razreshenie?
25.
ДЯВОЛ
25.05.2013 08:22:58
2
4
Под прикритието на Евангелските църкви стоят разни мародери които използват наивноста на някой вярващи и ги маниполиратл.Чрез психическа обработка и вношение за по добър живот в отвъдното ги принождават да правят дарения,това е цяла мафийотска структора и ще ми говорят за морал.Извън регламентираните плажове всеки може да се пече здравословно без бански.
24.
baihui до 21
24.05.2013 23:00:38
2
6
Слушай бе,някой,от десетки години наблюдавам демагогията на протестантските и евангелистки църкви които зомбират непрекъснато простия и беден българин!Православните свещеници не могат да се сравняват с пасторите по лъжи демагогия, сексуален тормоз ,подтик към самоубийство и т.н.АНАТЕМА!
23.
спасител
24.05.2013 22:56:52
4
6
А бе тия попчета кой ги бръсне за сливи. Да си дрънкат, кой ги слуша
22.
1234
24.05.2013 22:43:58
1
5
Николова, понеже говориш за култура, добре е да знаеш , че Голямо Буково се пише с главна буква ! Относно "живата му вода" - предпочитам да се доверя на лекар специалист, когато имам проблем със здравето си. Басните и притчите не са излекували никого досега.... поне аз не съм видял с очите си ! А относно "злобата" - това просто е негодувание срещу фалшивите ретроградни ценности, които се опитват да ни наложат на нас - гражданите на все още светската държава България ! Времената на Светата Инклизиция няма как да се върнат днес, още по-малко имат шанс в Родината ми, която никога не се "славела" с религиозен фанатизъм ! Ако искаш, иди в Полша - там сигурно ще те приемат с отворени обятия ! Както сте тръгнали, скоро такива като теб ще поискат да сложат и фередже на дъщеря ми - лекарката ! В Афганистан даже биха и забранили и да упражнява професията си, камо ли да отиде на плаж.... :) А, и още нещо - мразя чалгата , както и глупавите табута, несъобразени с времето..... Все пак сме 2013 година, между другото.... :) А т.нар. законно регистрирани християнски църкви нека не забравят, че са малцинство в държавата ни и не се опитват да налагат мирогледа си на нас мнозинството по подобие на така модерните напоследък гей паради....
21.
Някой
24.05.2013 21:56:43
4
4
Към "АНАТЕМА ....." защо толкова много злоба? на това ли ви учат в православната църква.. не е ли една от Божиите заповеди "да възлюбиш ближния си както себе си"... защо така говориш за Божиите деца?? Ако вярваш в Господ Исус Христос, няма да изричаш такива тежки думи по адрес на който и да било... защото Той ни учи на любов и защото Той умря на кръста за всеки един от нас..

Нека ти дам лек урок за правата на човека..(някой май не е присъствал много в часовете по етика и право)
КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Чл. 13.
(1) Вероизповеданията са свободни.
(2) Религиозните институции са отделени от държавата.
(3) Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание.
(4) Религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели.

виж точка 1ва .. не случайно думата "вероизповеданиЯТА" е в множествено число ... какъв разрез с конституцията на България виждаш.. не знам.

Прочети малко и от Всеобщата декларация за правата на човека
Член 18
Всеки човек има право на свобода на мисълта, съвестта и религията; това право включва правото да смени религията или убежденията си, както и свободата да изповядва религията или убежденията си, индивидуално или колективно, публично или частно, чрез обучение, обреди, богослужение и ритуали.
20.
АНАТЕМА .....
24.05.2013 21:41:12
4
6
АЗ ПЪК ПЛЕДИРАМ ЗА ЗАБРАНА НА ВСИЧКИ ТЕЗИ ЕЗУИТСКИ ТЕЧЕНИЯ И ЗАБРАНАТА ИМ, ТЪЙ КАТО РАЗВИВАТ ДЕЙНОСТ В РАЗРЕЗ С КОНСТИТУЦИЯТА на БЪЛГАРИЯ, А В НЕЯ Е ЗАПИСАНО - ИЗТОЧНО ПРАВОСЛАВНА ВЯРА е ОСНОВАТА НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА И ДЪРЖАВНОСТ.

АНАТЕМА, ЗА ВСИЧКИТЕ ГОРЕИЗПИСАНИ ИМЕНА в СТАТИЯТА И СЛЕДОВНИЦИТЕ ИМ. ОЩЕ МАЛКО И ИКОНИТЕ и СНИМКИТЕ НА ПРИКОВАНИЯТ ГОЛ ИСУС ХРИСТОС ЩЕ ИСКАТ ДА ЗАБРАНИМ, ТА ДОРИ И ДА ГО СВАЛЯТ ОБЛЕЧЕН ОТ КРЪСТА... ЕГАТИ И НЕГОДНИЦИТЕ, ЗА ТЕЗИ И ДА ГИ УБИЯТ ШЕ ИМ Е МАЛКО ...

БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ, ЗА ДА СИ ЗАПАЗИМ И ГО ИМА БЪЛГАРСКИЯТ ПРАВОСЛАВЕН РОД И БЪЛГАРСКА ИЗТОЧНО-ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА !
19.
Някой
24.05.2013 21:41:09
3
4
Браво, Николова! Един човек, който да е наясно с нещата.. а не само да бълва простотии и омраза.
Николова: "А по отношение на протестантските църкви- те са регистрирани съвсем законно , но и затова трябва малко култура."
18.
Представител на младото поколение
24.05.2013 21:39:28
4
4
"румяна
24.05.2013 11:43:13

Докъде стигнахме сектански пастори да казват какво да правим на плажа.И аз не искам да мътят мозъците на българите,но те са нагли и обикалят по домовете ни.А за морал да не ми говорят точно те дето всички са братя и сестри и не знаят с кого лягат и с кого стават. "

ехееееееееееееееееее, чула-недочула и вече коментира... сектаните, които обикалят по домовете са мормони и свидетелите на Йехова, а не горе-посочените! никой с никой не спи, освен ако нямат сключен брак пред Бога.... пази се благоприличие (относно поведение и начин на обличане) в тези среди.. "А за морал да не ми говорят точно те дето всички са братя и сестри и не знаят с кого лягат и с кого стават. " хахахах май не схващаш логиката на "братя и сестри" ...
както и да е.. аз съм ЗА тяхната идея..! Хич не ми е приятно да гледам циците на лелките нито патките на чичковците, пък и на който и да било по плажа... Нямате ли малко срам, бе хора...Голотата не е ли нещо интимно? Ако искате и по улиците ходете по цици и патки ..Ужас.
17.
Николова
24.05.2013 20:51:19
2
4
До №№ 13 и 14
Пуснах първия си коментар, защото никой от четящите не е прочел както трябва от кого е подписан протеста и съответно да му отворя очите. За сметка на това ме посъветваха да се изкъпя, и други нелепости. За сведение на невежите, именуващи се източноправославни, този манастир се намира до Голямо буково и е известен със живата си вода. Затова се нарича по този начин. Но това е може би въпрос за "стани богат", а не за озлобени същества.А по отношение на протестантските църкви- те са регистрирани съвсем законно , но и затова трябва малко култура.
16.
смях в залата
24.05.2013 20:35:13
3
3
Тия всичките пасторчета могат да си теглят ножа ритуално в знак на протест ако искат...и без това на цял Бургас ни дотегнало от такива секти/мисля че това е всеобщото мнение/. И въпроса е кое е по-опасно за подрастващите - голите гърди на плажа или измислените секти с техните проповеди. Да не се обаждат много, че едни техни колеги от Славейков вече ядоха дървото.
15.
`mirianka`
24.05.2013 19:03:19
3
3
chudia se zashto komentirate, kato edin normalen komentar ne prochetoh bilo to polojitelen ili otricatelen, samo zloba,zloba,zloba tipichnata cherta na `bratiata bulgari`
14.
мирянка
24.05.2013 18:06:44
3
4
Къде е този "чутовен" манастир„Св. Живоприемний източник” ? И аз не съм чувала да е станал всемирно средище на християнската мисъл под ръководството на отец Веселин Димитров ? Дали защото това е показател за ефективността на проповедите му сред нас - нищите миряни :) Та да се поогледа, светиня му... Известност, придобита чрез скандал като при актрисите не работи за авторитета му.....:)
13.
нормален българин- източно православен
24.05.2013 17:51:54
3
8
Николова, признавам, че не познавам всичките 1000 ....и не знам колко си манастира в България. Ходя в църквата "ИванРилски", църквата на пл.Кирил и Методий /преди да я повредят/....На Гергьовден съм посещавал и манастира в г.Поморие. Не съм вярващ фанатик - живота ми е истински и протича в борба за оцеляване, както на 90% от сънародниците ми. А относно призива на отец Веселин Димитро - ами съветвам го да се огледа около себе си, да види реалния живот и потапяйки се в него да намери по-ефективен стил и метод на проповядване на Христовото учение..... Знаеш ли защо фанатиците никога не са спечелили нито една война - ами просто са се уморявали от самите себе си !
P.S. И един съвет - изкъпи се !
12.
Николова
24.05.2013 17:04:44
3
5
До №4.
Отец Веселин Димитров, игумен на манастир „Св. Живоприемний източник” за теб не е ли източноправославен? Явно даже и не знаеш къде се намира този манастир.
11.
POP ANDREY
24.05.2013 16:50:52
4
2
Spored mene nqma ni6to lo6o hubavite devoiki da sa po combeta na plaja.Priqtno e za okoto nqkak si.Sq tva momi4ence na snimkata imaha hubavi combi4ki,s udovolstvie bih i go podal da go bara malko
10.
pastor ot aitos
24.05.2013 15:13:25
3
3
dobre de ami te si organizirat sex orgia, ami nie v aitos si imame pastor svodnik,samo toa li.drug brad e lihvar druga prostetytka tia hora ami pastorite, vzimat si dgipove e nyakoi si smenyat al.dogramata ami kakvi pari vzemat na izborite
9.
trapera
24.05.2013 15:01:11
0
7
Аз понеже съм извратен на нудиския плаж ходя с дрехи !
8.
TRAPERA
24.05.2013 14:59:35
2
8
... за качествения контрол у нас - всички по-тлъсти да лежат по корем плътно увити с хавлиите
мъжете с тумбаци и троен пласт цици да носят горнище
обраслите в космарлаци от глезените до шията - задължително с акваланг !
7.
Хесус
24.05.2013 14:22:21
1
8
"Еротично и порнографско съдържание"... Драги пастори, повече еротично и порнографско съдържание децата получават от телевизионните медии и от интернет, отколкто от плажа. Just saying.
6.
майка
24.05.2013 13:47:37
3
6
Нещо много са се обединили пасторите или всички срещу християнството.Я по-кротко,да не си навират носа там където не им е работата.Обещавам да се съблека в знак на протест срещу сектите!
5.
румяна
24.05.2013 13:43:13
4
7
Докъде стигнахме сектански пастори да казват какво да правим на плажа.И аз не искам да мътят мозъците на българите,но те са нагли и обикалят по домовете ни.А за морал да не ми говорят точно те дето всички са братя и сестри и не знаят с кого лягат и с кого стават
4.
нормален българин- източно православен
24.05.2013 12:42:48
4
15
Така като чета, не виждам нито едно име на свещенник от традиционната за Родината ми Източно православна църква ! Уважавам малцинствата и тяхното право на мнение... но дотук ! Нека не се опитват да Ни налагат на нас - болшинството българи техните вярвания и норми ! Утре може и исляма, будистите, педофилите,хомосексуалистите или кришнарите да започват да ни дават тон в живота.... Да си останат с мнението, чухме го, ОК ! Дотук !
3.
KOKO
24.05.2013 12:36:56
3
8
POLEKA KOLETO75, NALI NEKOI TREBA DA TE OPEE KAT RITNESH KAMBANATA,NEDEI TAKA.
TE NEKA SI GOVORIAT HORATA, PURITANI SA, NEMA LOSHO. A ZIZITE SA HUBAVO NESHTO,DAI BOJE POVECHE TOVA LIATO.
2.
минчо секса и пешо екса
24.05.2013 10:41:26
2
15
Ей, попардаци НЕ МОЖЕ БЕЗ ЦИЦИ НА ПЛАЖА , НЕ МОЖЕ
1.
koleto75
24.05.2013 10:39:36
2
12
А ТЯХ НЯКОИ ИСКА ЛИ ГИ В БУРГАС
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори