×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Аз завеждах и плащах съдебните дела на Сидеров, включително и по осъдителната присъда срещу Слави Трифонов


Аз завеждах и плащах съдебните дела на Сидеров, включително и по осъдителната присъда срещу Слави Трифонов
Валери СИМЕОНОВ заяви, че Сидеров се оказал един шмекер, който се обърнал на 180 градуса, влизайки за пореден път в парламента
22 Май 2013, Сряда, 17:44 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА Снимка архив СКАТ тв

Ако БСП мисли за България да направи кабинет с ГЕРБ, защото задкулисната схема с Местан и Сидеров е нечистоплътна и неустойчива

Разговорът с Валери Симеонов е проведен вчера след пресконференцията, на която той оповести драстичните нарушения на изборния процес от 12 май, а Волен Сидеров все още не бе нападнал репортера на СКАТ Теодор Ангелов

- Г-н Симеонов, на коя от институциите и партиите, до които адресирахте искането за касиране на вота от 12 май 2013 г., разчитате да подаде ръка?

- На всички, независимо че г-н Сотир Цацаров предупреди, че няма да поиска от Конституционния съд касиране. А той би трябвало да бъде просто едно междинно звено, пощенска кутия. Министерски съвет също изрази подобна позиция. А всеки трябва да поеме отговорността за действията или бездействията по нашата жалба. Що се отнася до президента Росен Плевнелиев - той е човек със странна ориентация и не мога да определя как и дали ще реагира. Разчитаме на групите на ГЕРБ и на „Коалиция за България“. Надяваме се на подкрепа от депутатите от Бургас, с които сме водили много битки заедно.

- По-конкретно? Защото не мога да си представя как Димитър Бойчев от ГЕРБ взема присърце вашата жалба?


- На един Павел Маринов от БСП разчитаме, например. Специално разчитаме на Снежина Маджарова, към която вече имаме нов подход, ново виждане (смее се иронично – б.а.). Тя е депутат и не можем да кажем, че е зле възпитаната представителка от Сливенско. Тя вече представлява бургаските избиратели и ние уважаваме техния избор.

- Иронизирате и БСП, и ГЕРБ, чудя се не ви ли омръзна вечно да воювате и да вървите сам?

- Ние ги иронизираме, защото вие ги героизирате. Иронизираме ги, за да има баланс. СКАТ го прави спрямо всеки, който вземе властта, това е същинската роля на една медия. А по отношение на моята самотност, не сте права, защото НФСБ има достатъчно съюзници, които ни подкрепят.

- Днес установих, че довчерашните приятели и поддръжници на Бойко Борисов от политиката и бизнеса, са го изоставили. Не е ли той сега най-естественият ви партньор?

- Това показва хамелеонщината на всички, които са част или зависими от голямата политика. Това, което правим ние, в СКАТ, повече от 13 години, е да изграждаме електорат, който гласува за патриотите и националистите. Този електорат в България сме го направили с целенасочена работа и усилия за легитимирането му. До момента сме стигнали до 130-140 хил.гласа. Дали ще влезем в парламента или не – това няма да промени нашето отношение към политиката за огромно нещастие на някои бургаски общински съветници, които искаха част от кандидатите ни за депутати да отидат в парламента, за да дишат тук по-спокойно.

- Съжалявате ли, че отгледахте Атака?

- Не. До 2009 г. този проект свърши чудесна работа - наложи патриотичното говорене, негативното отношение към ДПС и даде реална оценка на външните сили, които дърпат конците в България. Не мога да се отрека от Атака, защото един управляващ шмекер се обърна на 180 градуса, влизайки пак в парламента. С Атака направихме 600 хил.гласа. Това бе електоратът, който ние създадохме, на който сме вдъхнали увереност, че българите са патриоти и националисти. И тази чиста идея няма нищо общо с пъклените стратегии за печелене на избори.

- Бойко Борисов ви благодари затова, че единствен сте го поздравили с доброто представяне на ГЕРБ на този вот. Някакси тези дни той ви чувства близък. Чували ли сте се с него?

- Не, категорично. Това е теза, която развиват Волен Сидеров и Десислав Чуколов. Те казват, че сме си говорили и договаряли. С Борисов нито съм се чувал, нито съм се виждал повече от три години. Същото нещо и самият Борисов го каза по мой адрес в интервю пред Канал 3. Приказките на Сидеров са оправдание да гласува за правителство с участието на ДПС. Този скандал, който той инспирира в първия ден на парламента, бе поредното му изпълнение за медиите. Късно е да казвам колко съм разочарован. Навремето аз бях човекът, който завеждаше и плащаше всички съдебни дела на Волен Сидеров. Включително и това, по което бе постановена за осъдителната присъда на Слави Трифонов. А Бойко Борисов ние 4 години не сме спрели да го критикуваме в СКАТ, и направихме всичко възможно да го свалим, и сега да ми говорят за договорки, е смешно. Вървят по телевизиите и хленчат, че Симеонов подкрепял Бойко Борисов, за да е пак във властта.

- Накъде върви България, г-н Симеонов, след последните събития в парламента?

- Ние, от НФСБ, направихме декларация до двете големи партии ГЕРБ и БСП да направят едно коалиционно програмно правителство и да решат парламентарната криза, защото се задава такава. Ако тези две партии мислят за интересите на страната трябва да направят правителство и да загърбят личните интереси. Това е по-добрият вариант, отколкото сегашния, при който ще се правят срамни гимнастики и задкулисни сделки между ДПС и Атака. За нас тези схеми са временни, нечистоплътни и неустойчиви. Помислете само как би изглеждало едно двупартийно правителство между ГЕРБ и БСП. При тази остра конфронтация на ниско, средно и високо равнище, те ще се дебнат един друг, за да не правят закононарушения. Така тези две партии ще са много полезни за България. Това написахме като декларация и Бойко Борисов единствен благодари. И той благодари по този повод, а не защото аз съм го бил поздравил. Борисов ни излъга, че ще вземе мерки за отстраняването на зам.кмета на Бургас Костадин Марков, за когото му предоставихме папка с документи, че ще ангажира ДАНС с разследването и прочее, след това ние преустановихме всякакви контакти.

- В какво ще инвестирате партийната субсидия – в замрелия ви строителен бизнес, в телевизията или ще развивате партията?

- Ние тръгнахме на избори срещу едни 26 млн.лв. субсидия на ГЕРБ, 16 млн. на БСП, 4 млн.лв.на Атака. И малките партии, като НФСБ, тръгнаха срещу тези големи пари. А нашата кампания е правена с не повече от 200 хил.лв. Мислех цялата сума да я прехвърля в телевизия СКАТ, но сега, след като така остро поставяте въпроса, ще направя нещо друго (смее се, тъй като в залата присъстват и журналисти от СКАТ, б.а.). Впрочем, имам не само строителен бизнес, но и ресторантьорски. Открих едно кафене в жк Меден Рудник.

- Кажете къде ще отидат парите от субсидията? Чух да споменавате, че всяка спечелена стотинка реинвестирате отново в бизнеса?

- Така съм успял в живота. А с начина, по който задавате въпроса и ако не бях аз интервюирания, а Волен Сидеров, сега щеше да ви замери с някоя чаша. Той, например, използва телевизията и вестника на партията като основно прехвърлящо звено на държавната субсидия. Сидеров е главен автор и водещ по телевизията, както и директор. По двете пера той си взема заплати. Той е главен редактор на вестника и едновременно, откъдето също получава заплати. Ето така прехвърля част от субсидията в джоба си. При мен бизнесът си е бизнес, политиката – политика. Никога не са били смесвани във финансово отношение, защото съм изключително стриктен и внимателен. Подложен съм на репресии от всяко правителство. Знам, че така ще е и занапред, защото и следващото правителство няма да бъде жалено от СКАТ.

- Купихте терена под щаба на НФСБ – бившата тв СКАТ, където сега разговаряме. Защо след 6 години тук не се появява модерният билдинг на медията?

- Това беше най-скъпата сделка на Община Бургас - на четири пъти по-висока цена - 1000 лв. за кв/м трева. Няма друга такава сделка в Бургас. Въпреки всичко продължават да се сипят върху мен обвинения, че съм използвал служебното си положение на председател на Общинския съвет, за да закупя този терен. Затруднен съм, затова не строя.

-Храмът „Св.Георги“ в ромския кв.Победа трябваше да отвори врати на 6 май, какво става с него?

- Пак въпрос на пари. Но аз съм дал дума – ще го построя.

     

В категории: Политика


Флагман.БГ Откриха мъртъв изчезналия журналист Откриха мъртъв изчезналия журналист 21/05/2024, Вторник 21:43 0
13
Коментара по темата
13.
КРИКОР
23.05.2013 10:35:46
1
3
Дърт лисугер си ти Валери-нищо случайно или безплатно не правиш,че така е и с Волен така е и с НФСБ
12.
KOKO
23.05.2013 02:13:51
2
3
AMI AZ SHA TI DAM PO 1100 LEVA NA KVADRAT BE VALERI,PRODAI MI GO TOZ TEREN,SHA GO KUPIA... I HICH NE SA PRAI NA OSHTIPAN, I TI SI SASHTOTO MEKERE KAT VOLEN. KRASTNIK I KUMEZ...LIKA PRILIKA.
KAT DVE KAPKI VODA STE.
11.
BRRR
22.05.2013 23:06:30
4
8
Националисти Фашисти за Съсипване на Българич (НФСБ) или АААА така (АТАКА) и двамата лидери са като завършили помощното училище деца, БОГ ДА ПАЗИ МАЙКА БЪЛГАРИЯ
10.
dddd
22.05.2013 22:50:36
1
3
валери е в основата на идеята атака/сидеров му беше говорител после софиянците ги пръснаха когато запо4наха да стават силни/и с две думи сидеров му измъкна идеята под носа и тои си направи телевизия.вестник и саит може би?
9.
ггггггггггг
22.05.2013 22:31:03
4
5
е сега ти дават субсидии, кретен
8.
христоско
22.05.2013 22:08:58
3
2
голям праз
7.
МВР е най-добре
22.05.2013 21:40:37
4
7
услужливата Касабова, какво интервю е взела само. Така е полицейските медийй трябва да се подкрепят една друга.

Рандева захранва ли те с полицейски сводки овцо?
6.
baihui
22.05.2013 21:36:30
3
4
Enchev,ebi si maikata,indeed!
5.
БУДЕН БУРГАЗЛИЯ
22.05.2013 20:52:49
10
8
КОЛЕГИ РОДОЛЮБЦИ ЩЕ ИМА НОВИ ИЗБОРИ НА ЕСЕН , ЩЕ ИМА НОВА СИЛНА ПАРТИЯ В ПАРЛАМЕНТА ТЯ ЩЕ Е НФСБ.
ЗАЕДНО С АТАКА И ТОГАВА ЩЕ СТАНЕ ИНТЕРЕСНО ХА ХА ХА..
4.
До Бургазлия
22.05.2013 20:32:28
6
8
Е той заради теб не строи, наивник. Даже вече внасяш в строежа, по 12 лв./год. А подписаха по 150 х.евро запис на заповед на Болен, защото се надяваха да ги избият, когато отидат в парламента. как да не им вярваш, все честни хора, за всички мислят и най- вече за себе си!
3.
бургазлия
22.05.2013 19:49:44
7
11
подкрепям Валери, защото е знаещ и можещ. гласувах за НФСБ, защото знам че ще се борят за Бургас в Парламента, но това със строежа на нова сграда в Зорница няма да го приема. построяването на една такава сграда, ще скрие изцяло слънцето на живущите в блок 9 . не стига, че половината блок го скриха с огромната кооперация до офиса на СКАТ, не стига че между тях навряха медицински център, ами сега и ако СКАТ построят, вече ще е върха на айсберга. това значи, че всички от блок 9 няма да имат никаква гледка, а ще трябва да гледат прозорците на телевизията.
2.
Енчев
22.05.2013 19:00:18
11
10
Национален Фронт за Спасение на Бойко
1.
с
22.05.2013 18:54:45
2
13
За Сидеров всички разбраха, че е измамник още с онези договори, които е карал да бъдат подписвани.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Не е ясно какво точно се случва със скъпото возило  Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си", обяви тя в интервю преди година Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Младенов остава в историята на романтичното предаване и като Ергенът, целувал най-много момите – цели 130 пъти, преброиха от шоуто Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Имат пестициди Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Косъм в тиквичките съсипа вкусната вечеря на фолк певицата Peppou за пръв път във Fabric Club Peppou за пръв път във Fabric Club Стилът му е разпознаваем, а траковете му с House, Techno, Melodic Techno и Indie Dance са тотални хитове Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни 
Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори