×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Надявам се бургазлии да се гордеят с бъдещите си депутати, а не да се срамуват от тях


Надявам се бургазлии да се гордеят с бъдещите си депутати, а не да се срамуват от тях
Поради сложната политическа обстановка ще бъде добре политическите сили в следващия парламент да се обединим около няколко основни мерки в икономиката, образованието и съдебната власт, смята водачът на "Движение България на гражданите" Тома Бико
09 Май 2013, Четвъртък, 12:03 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Трябва най-после да подредим живота на хората, не бих се обидил на никой, който „открадне” нашите идеи, защото те са в полза на региона

- Г-н Биков, предизборната кампания е вече в края си, дебатът за развитието на отделните региони обаче се измести от скандалите с подслушванията. Ще може ли хората да направят реален избор на 12 май или ще се демотивират да отидат до урните?

- Кампанията беше изместена от вътрешните войни в ГЕРБ. Това, което видяхме беше грозно, но то е част от живота, който живяхме през последните четири години. Вярвам, че в деня на изборите хората ще направят най-добрия избор. След последните скандали изборът е по-скоро цивилизационен, отколкото политически. Дилемата е каква държава искаме да бъде България – африканска или европейска. Изборът е само и единствено в ръцете на хората. Вярвам, че те няма да сбъркат.

- Целенасочено ли е това и в чий интерес?

- Не е в интерес на гражданите, а дали е целенасочено няма значение. Това, което се случва, е разпадане на една организирана престъпна група, която е предадена от нейни лидери попаднали под ударите на закона. Подобни истории са се случвали и другаде. В средата на миналия век в САЩ мафиотските босове са изловени благодарение на свидетелските показания на техни съучастници. Мисля, че разпадът на ГЕРБ ще се случи в целия си блясък след изборите, когато Цветан Цветанов ще получи своето обвинение от прокуратурата. Не изключвам тогава той да прехвърли цялата вина за престъпленията извършени от бившите управляващи върху Борисов. Това обаче едва ли ще реши тежките проблеми с безработицата, бедността и липсата на справедливост. След всичко, което се случи, ще са ни нужни много усилия, за да си върнем спокойствието и надеждата за по-добър живот.

- Вие обявихте конкретни идеи за Бургаски регион – спортни зали в училищата, възстановяването на Кръвен център, откриване на работни места и т.н. Смятате ли, че това са теми, по които ще може да се обединят всички бургаски депутати в следващия парламент?

- Това целяхме. Не бих се обидил на нито един бургаски депутат, който е решил да „открадне” наша идея и да я реализира. Надявам се, че в следващия парламент хората от Бургас и региона ще могат да се гордеят със своите депутати, а не да се срамуват от тях.

- За повишаване доходите на хората през този месец говориха представители на всички политически сили. Как обаче реално може да се създадат работни места, за да могат хората да имат сигурност?

- Работата на държавата е да създаде условия за нови работни места. Условията са следните – устойчиво и разумно законодателство, което означава грамотни депутати, ниски нива на корупция и престъпност, което означава реформа на съдебната власт и МВР и политическа и икономическа стабилност, което означава да не се явим на избори след три месеца. Това са краткосрочни мерки, които при добро желание биха могли да се случат в рамките на около две години. Дългосрочните мерки са свързани с образованието, здравеопазването и инвестициите в децата. Ако искаме след 10-15 години българите да живеят, както останалите граждани на ЕС трябва да постигнем съгласие по тези три приоритета. Преди време се съгласихме, че трябва да бъдем членове на НАТО и ЕС и постигнахме успех по време на преговорите. Сега трябва да се съгласим, че образованието, здравеопазването и децата ще бъдат в основата на политиката на следващите няколко правителства без значение дали те ще бъдат леви или десни.

- Успяхте ли по време на кампанията да се срещнете с жителите на малките общини, където рядко ходят представители на други политически сили, освен ДПС?

- Успях да посетя всички общини в областта, включително и тези, които се водят бастиони на ДПС. Хората там имат същите проблеми, като хората от другите населени места. Мисля, че е дошло време да се обединим, за да си подредим живота. Време е да потърсим пресечните точки в обществото и да оставим разделителните линии за по-добри времена. Ние търсим коалиция с хората, в това число и с турците и мюсюлманите в България. Затова се радвам, че успях да посетя и смесените региони в Бургаска област.

- Каква е оценката ви за изминалата кампания в областта?

- Кампанията е относително толерантна. Със сигурност ние от „Движение България на гражданите” също имаме принос за това. До края на кампанията ще продължим да се държим културно и цивилизовано, като ще запазим този стил и след изборите.

- Подкрепата на кои хора очаквате да получите на изборите?

- На всички, които искат да живеят в Европа.

- Вие лично защо решихте да се кандидатирате за водач в Бургас?

-  Реши го Националния съвет. Моето единствено условие беше да участвам само в бургаската листа и в никоя друга. Не мога да си позволя да деля Бургас с друг регион на страната. Надявам се да оправдая доверието на хората, които ще гласуват за „Движение България на гражданите”, но ще защитавам интересите и на тези, които не са гласували за нашата листа.

- До изборите остават още броени дни. Какво управление след тях би било полезно за страната?

- Спешно се нуждаем от управление на здравия разум и компетентността. Поради сложната политическа обстановка ще бъде добре политическите сили в следващия парламент да се обединим около няколко основни мерки в икономиката, образованието и съдебната власт, които да осъществим в следващата една година. Това е един от начините да не стигнем до нови избори след два месеца и да избегнем нова политическа нестабилност, от която няма да спечели никой.


В категории: Избори 2013


2
Коментара по темата
2.
някоя си
10.05.2013 09:33:48
0
1
Варненецо,ми ние ли ви избирахме един и същ боклук за кмет мандат след мандат!А вие колко мислихте за Бургас,докато безброй петилетки се наливаха пари вав Варна за наша сметка???
1.
Варненец
09.05.2013 12:20:57
1
1
Бургазлии, гласувайте за Варна на 12-ти! Вие захлебихте доста през последните години, време е и ние да дръпнем малко напред!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Депутат от ПП-ДБ почина едва на 47 години Депутат от ПП-ДБ почина едва на 47 години Поклонението ще състои на 8 май, сряда от 11 до 13 часа в катедралния храм „Св. Богородица“,  гр. Пазарджик. Така ли трябва да изглежда една европейска граница, гневи се кметът на Малко Търново Така ли трябва да изглежда една европейска граница, гневи се кметът на Малко Търново Управниците от региона се обединяват за нова кауза - разширяването на граничния пункт Малко Търново-Дерекьой Строежът на жилища в Бургас нарасна със 133% Строежът на жилища в Бургас нарасна със 133% През първото тримесечие на годината в област Бургас е започнало строителството на 1470 апартаменти и еднофамилни къщи ДПС: Имаме сили за 4 депутати от Втори МИР Бургас ДПС: Имаме сили за 4 депутати от Втори МИР Бургас „Тази цел е изпълнима, защото сме показали, че умеем да защитаваме правата на избирателите си“, каза водачът Севим Али Кирил Петков заведе семейството си на плаж Корал Кирил Петков заведе семейството си на плаж Корал Колко хубаво беше на плажа, точно сега в началото на май, посочва Петков БСП ще се бори за минимум два депутатски мандата от Бургаска област БСП ще се бори за минимум два депутатски мандата от Бургаска област „Ще се движим в скоростната лента и ще изпреварваме“, даде заявка областният лидер Тодор Байчев Може ли да познаете чия сестра е тази красавица Може ли да познаете чия сестра е тази красавица Блондинката побърза да уточни, че не говори за децата си, защото все още не е станала майка и не е раждала Идва краят на Капките, призна продуцентът Идва краят на Капките, призна продуцентът Шоуто все още е лидер в телевизията, но рейтингът му спада с всяка измината година Румен Радев намекна, че може да наложи вето на Закона за хазарта Румен Радев намекна, че може да наложи вето на Закона за хазарта Бързото законодателство не винаги води до желания резултат", лаконичен бе държавният глава  Батето се оказа пророк Батето се оказа пророк Секретарката на Иван Славков проговори 13 години след смъртта му
Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон Германия отзова посланика си в Русия Германия отзова посланика си в Русия Причината е, че Социалдемократическата партия стана мишена на кибератака, която според Берлин е била организирана от Москва Цял живот сме чистили фурната грешно Цял живот сме чистили фурната грешно Оказва се, че много от нас от незнание, сме чистили грешно и неефективно фурната в кухнята си Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Ябланович е част от партията на министъра на общностите и завръщането в правителството на Косово Ненад Рашич – гражданската инициатива „Свобода, справедливост и оцеляване“ (GI SPO) Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Мъжките цици на Азис се оказаха дефектни Имплантите му имат собствено мнение  Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Вижте в какъв скандал се забърка тази звезда от Ергенът Освен че подпитва мъжете за стандартните неща, тя открито отправя намеци към тях, кара ги да лазят по земята, та дори пъшка в нечии ръце Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Емилия ми се натискаше, твърди този режисьор Режисьорът извади някои пикантерии от кухнята на попфолка в подкаста „При Тото“ Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Зверска гавра с Натали Трифонова в „Денсинг старс” Пред очите на цяла България в шоуто на Би Ти Ви синоптичката показа най-добрият танц за вечерта, спечели максималните 40 точки от журито и въпреки това беше изпратена на елиминация и за малко не отпадна Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Рачков се изпусна, стана ясно колко пари взема Фънки от Капките Най-колоритният арбитър в предаването, Димитър Ковачев – Фънки , прибира по 6 бона на лайф
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори