×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дебатът за Бургас: Как малките фирми ще получат обществени поръчки, ще растат доходите и ще има много работни места /ВИДЕО/


15 Април 2013, Понеделник, 20:50 ч.
Автор: Флагман.БГ

Пет от водещите политически сили в словесен сблъсък на идеи във Флагман.бг – виж видеоматериала
Флагман.бг - най-влиятелната интерактивна медия в информационното пространство на Югоизточна България организира първия дебат между политическите сили в Бургаския многомандатен избирателен район. Участници в диспута в зала „Компас“ на Интерхотел „България“ бяха водачите на листите на пет партии, които защитиха тези в цивилизован словесен сблъсък в следния ред след изтеглен жребий: Мария Инджова /ПП РЗС/, Тома Биков /ПП“Движение България на гражданите“/, Ивелина Василева / ПП ГЕРБ/, Константин Бачийски / ПП СЕК/ и Димчо Михалевски /“БСП - Коалиция за България“. Първата дискусия бе на тема „Условия за повишаване на доходите на населението и осигуряване на работни места. Съживяване на малкия и среден бизнес“.

В залата, сред привържениците на опонентите, бяха – от страна на ГЕРБ - Димитър Бойчев, втори в листата след ексзам.министър Ивелина Василева, икономистът от младото попълнение на местната структура Жечо Станков - седми в листата, също така представители на младежката организация на ГЕРБ. Бившият зам.министър на благоустройството и регионалното развитие Димчо Михалевски, когото вчера бургаските червени посочиха като бъдещ министър-председател, дойде с актива от предизборния щаб на БСП – Коалиция за България. Сред публиката се настани и вторият в листата на БСП кризисният психолог Христо Монов. Той и бившият червен областен управител на Бургас Любомир Пантелеев, който има два мандата зад гърба си като депутат, водеха записки върху изявленията и репликите на спорещите водачи. Областният лидер на ПП Движение България на гражданите и втори в листата Пламен Янев бе придружаван в публиката от най-многобройната и запалена агитка. Дизайнерката и туристическа шефка Мария Инджова – острието на РЗС в региона също бе с целия си предизборен щаб. ПП Средна европейска класа бе представлявана от националния си лидер Георги Манев и членът на националното ръководство Диана Колчева.

Първата част от видеозаписа на диспута може да гледате в края на публикацията, ето и основното от експозетата на претендентите:


 Преди старта областният шеф на ГЕРБ Димитър Бойчев, националният водач на СЕК Георги Манев
и бившият областен управител от БСП Любомир Пантелеев
сравниха цивилизовано обстановката в Бургас и Варна



Мария Инджова, водач на листата на РЗС: Една година данъчна амнистия за фирмите, плащали три поредни години данъците си: „Ние винаги сме се борили срещу корупцията в цялото общество. Ще продължим нашата битка докрай. РЗС ще пресече рекета на НАП върху фирмите.

Тома Биков, водач на листата „Движение България на гражданите“: Саниране на панелни жилища с държавна и европейска помощ – това ще възроди строителството, ще отвори работни места и ще намали сметките за ток:„Нашият икономически екип може да стабилизира икономиката в рамките на една година – ние не обещаваме пресперитет и повишаване на доходите веднага. За да имаме нови работни места първо да се стабилизира законодателството. Социалният кодекс в последните три години е променян 23 пъти. Как да се осигурят работни места при положение, че нито един работодател не може да направи дългосрочна програма? Ще привлечем сериозни финансови инвестиции, но в същото време и държавата пряко да участва с политики“.

Ивелина Василева, водач на листата на ГЕРБ: Ще насърчаваме работодателите и инвестициите с висока добавена стойност. „Никога не сме бягали и няма да бягаме от политическа отговорност! Признаваме си грешките и знаем как да изведем страната от ситуацията. Многобройните обещания за създаването на различен брой работни места противоречи на логиката на държавата. Държавата не създава работни места, основната й задача е да създаде благоприятна среда, за да се развие бизнеса. Ние поехме страната в най-тежката финансова криза. Ще запазим плоския данък, ще осигурим данъчна ваканция за изрядните данъкоплатци.

Константин Бачийски, водач на листата на СЕК: Малките фирми да бъдат освободени от корпоративен данък. „Голяма част от партиите обещават неща, в които дори самите те не вярват. Ние няма да поставяме непостижими цели. Не, че не искаме заплатата да стане 1000 лв., но дали това е възможно?!“. Той определи три основни стълба в икономическата програма на партията - създаването на средна класа, стимулиране на малкия и среден бизнес и задържането на младите хора в страната. “За първите три години бизнесът да бъде освободен от корпоративен данък до 12 хил.лв. Това е елементарна мярка, която лесно може да се администрира, а тя до голяма степен би подпомогнала редица предприятия“.

Димчо Михалевски, водач на листата на „БСП - Коалиция за България“: Трябва да има предвидимост в държавата и да се спре репресията върху бизнеса. „През 2008 г. безработицата в Бургас е била 4,8 %, а през 2009 падна на 4,2 %. В момента е над 9 %. Загубени са близо 26 хил.работни места. Ние оставихме на ГЕРБ добра среда, в която трябваше да потърсят консенсус, но те не го направиха и оставиха хората да понесат отговорността, ще осигурим свобода на бизнеса.Всички държавни учреждения се надпреварват кой къде да влезе да проверява. Ако продължим по начина, по който карахме досега, катастрофата за България е неизбежна до една година. По времето на ГЕРБ ние лъкатушихме законодателно и това изплаши инвеститорите. Нашите банки са пълни с пари – тотална ликвидност. Това е не защото сме забогатели, а защото бизнесът тотално се отдръпна от бизнеса.


 Агитката на БСП зае задните редове на залата, но не пропускаше да аплодира най-силно
своя водач


Така започнаха въпросите между опонентите:

Ивелина Василева към Димчо Михалевски:„Когато калкулирахте тези 12 хил.места нови работни места за Бургаска област смятахте ли и отварянето на проекта „Бургас – Александруполис?“

Димчо Михалевски: Проектът Бургас-Александруполис на този етап е затворена страница."Всеки един икономически проект трябва да бъде преценян по своята възвращаемост и полезност за държавата. Това обаче е едната страна. Втората е мнението на хората. Една огромна част от жителите на Бургаска област са казали, че не искат този проект. Ако някога в бъдеще, някой реши тук от хората да прояви друг интерес тогава може да се коментира. Сега е затворена страница"

Тома Биков на въпрос на Мария Инджова как ще повишат доходите и ще спрат изтичането на младите кадри в чужбина: Планираме увеличаване на парите за образование. Дават се по 1200 лв. за обучение на озеленители, копачи, камериерки, което не е нужно. Имаме нужда от квалифицирана работна ръка и в други сектори, това също отдръпва инвестициите. Предвиждаме от 2014 г. парите за образование да бъдат увеличени с 500 млн. Когато г-жа Кунева обеща, че България ще влезе в ЕС през 2007 г. - това се случи. През 2009 г. Борисов обеща, че ще се справи с организираната престъпност - днес не виждам това да се е случило. Дори напротив. Само преди дни един бивш депутат от ГЕРБ каза, че се страхува за живота на децата си и избяга в Германия. Питам: кой отвлича деца в България?“

Димчо Михалевски към Ивелина Василева: ГЕРБ направиха много лоша услуга на България – издигнаха брокерството в основен елемент в обществените поръчки. В момента имаме шест фирми, които печелят всички големи процедури в страната

Реплика на Ивелина Василева: Не беше много далеч времето когато си говорихме за „Батко и Братко“ и когато ИСПА ни спря парите...

Вижте всичко от първата част на диспута, заснет от видеорепортерите Петър Генчев и Владимир Груев, по-късно ще излъчим част II “Екология и туризъм“:



Крадец на песни ли е Фики?
Крадец на песни ли е Фики? 25/04/2024, Четвъртък 10:40 1
47
Коментара по темата
47.
ДЕМОКРАТА
17.04.2013 17:33:58
0
4
Да, прав си . Стига дърти политици да ни дърпат конците, нека да дадем път на младите.
Бачийски ли да е, друг ли да е , важно е да са млади, интелигенти, като него и да не са свързани с Държавна сигурност, за да мислят за народа, без значение от коя партия са. Време е да почнем да си избираме управляващите, като личности, като хора, а не според това от коя партия са.
46.
krok
17.04.2013 10:00:13
0
2
БСП вече 24 години ни лъже...Кви работни места, кви пет лева? Стига с тези червени лъжци!
45.
krok
17.04.2013 10:00:07
0
1
БСП вече 24 години ни лъже...Кви работни места, кви пет лева? Стига с тези червени лъжци!
44.
brok
17.04.2013 08:25:46
0
0
БСП залагат да открият нови работни места, което е в мой интерес. Сори за другите партии, но мен това ме вълнува.
43.
Atanas
17.04.2013 08:21:53
1
0
Haide da vidim koi ot vsi4ki e nai-podgotven,koi kaza nai-realni ne6ta-mislq 4e tova be6e Dim4o Mihalevski.Gospoja Vasileva samo si prepisva6e chujdi zaslugi,a za ostanalite da ne govorim 4e samo 6ikalkavqt
42.
Къртицата
16.04.2013 20:11:04
0
1
Липсват коментари за М.Инджова по настоящем от РЗС! Защо ли? Надявам се, че от щаба най-накрая ще осъзнаят,че в този град хората не са с къса памет . На всички от години ни е пределно ясно, че амбицията на тази жена да влезе най-накрая в "голямата " игра са безгранични.Явно НДСВ не можаха да помогнат много.Въпреки положените усилия от Х.Секлемова, П.Генчев и щаба резултата за тях е ясен що се отнася за Бургас.Благодаря ви мили хора,че наистина искате промяна и това с подобни лица няма как да стане.Не може един град като нашия да бъде представен в парламента от Инджова-предлагам първо да си подреди нейната къщичка и след това цялата държава.
41.
Къртицата
16.04.2013 20:10:44
0
0
Липсват коментари за М.Инджова по настоящем от РЗС! Защо ли? Надявам се, че от щаба най-накрая ще осъзнаят,че в този град хората не са с къса памет . На всички от години ни е пределно ясно, че амбицията на тази жена да влезе най-накрая в "голямата " игра са безгранични.Явно НДСВ не можаха да помогнат много.Въпреки положените усилия от Х.Секлемова, П.Генчев и щаба резултата за тях е ясен що се отнася за Бургас.Благодаря ви мили хора,че наистина искате промяна и това с подобни лица няма как да стане.Не може един град като нашия да бъде представен в парламента от Инджова-предлагам първо да си подреди нейната къщичка и след това цялата държава.
40.
Къртицата
16.04.2013 20:10:31
0
0
Липсват коментари за М.Инджова по настоящем от РЗС! Защо ли? Надявам се, че от щаба най-накрая ще осъзнаят,че в този град хората не са с къса памет . На всички от години ни е пределно ясно, че амбицията на тази жена да влезе най-накрая в "голямата " игра са безгранични.Явно НДСВ не можаха да помогнат много.Въпреки положените усилия от Х.Секлемова, П.Генчев и щаба резултата за тях е ясен що се отнася за Бургас.Благодаря ви мили хора,че наистина искате промяна и това с подобни лица няма как да стане.Не може един град като нашия да бъде представен в парламента от Инджова-предлагам първо да си подреди нейната къщичка и след това цялата държава.
39.
Ники Георгиев
16.04.2013 16:02:08
0
4
Е що това не го прочетох в статията? Че това си е самата истина, вече само лапни шарани вярват на предизборни програми, написани от дърти к…ви политици, дето не се смениха за 20 години, все едни и същи стари муцуни.
38.
Гошо
16.04.2013 15:52:46
1
4
Вярно ли така им го е казал ? Направо в десятката.
37.
РЕАЛИСТ
16.04.2013 15:47:55
1
5
Ха-ха-ха , Правилно им го казва Бачийски: „ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ПАРТИИ ОСОБЕНО ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ОБЕЩАВАТ НЕЩА, КОЙТО ДАЖЕ И САМИТЕ ТЕ НЕ ВЯРВАТ“ . Много точно попадение, да чуя един политик да казва истини. Аз само не разбирам защо ние народа все още вярваме на тези приказките, на които даже самите политици не си вярват?
36.
Smel
16.04.2013 15:08:55
0
8
ne e samo da komentirame, vajnoto e i da glasuvame
35.
siq
16.04.2013 15:01:44
5
3
Dim4o Mihalevski ima nai dobroto vijdane za spravqne s tozi problem i mislq 4e trqbva da badat podkrepeni za da gi realizirat
34.
До 32
16.04.2013 13:36:34
0
3
Г-н Констадин Марков получи официална покана за участие, но в предизборния щаб на СДС взеха решение той да не участва в дебата. Определено липсваше по темите за обществените поръчки.
33.
trapera
16.04.2013 13:16:52
0
3
Имало едно време една чудно хубава държава. Но я сполетяло природно бедствие. Не били гигантски скакалци, опустошаващи всичко по пътя си. Нападнали я четири стада тлъсти свини. Превърнали приказната страна в кочина.

Първото стадо тлъсти свини се наричали олигарси и местни феодали. Огромните им незатварящи се зурли поглъщали всяко красиво кътче, всяка живинка. В ненаситните им търбуси пропадали заводи и фабрики, гори и плажове.

Второто стадо тлъсти свини се наричали „назначени за политици”. Застанали плътно до първото стадо и активно им помагали в храненето. Оформяли вкусните хапки във вид, удобен за консумация. Самите те също имали завиден апетит. През определени периоди започвали да грухтят помежду си, симулирайки разногласия.

Третото стадо тлъсти свини от корумпирани прокурори и съдии обикаляли около първите две и ги охранявали. С острите си глиги разкъсвали всеки, дръзнал да наруши храносмилането. Зависими от първите две стада ядяли не само подхвърлените остатъци от трапезата им, но дори и лайната им. Освен охранителни функции изпълнявали и роли на чистачи.

Четвъртото стадо тлъсти свини от висши държавни чиновници, оглавяващи стотици фондове, комисии, агенции и пр. хранилки, излапвали всяка новосъздадена трохичка още в зародиш.

Четирите стада тлъсти свини унищожавали прекрасната страна ден след ден, година след година. Алчните мутри смазвали всичко, що диша по пътя си. Гранясалите им копита стъпквали всеки кълн съпротива. Апетитът им бил безграничен. Естествено, който плюска без мяра, сере без мяра. Зловония притиснали страната. Това принудило тлъстите свини да си назначат парфюмеристи. Въоръжили ги с микрофони и камери и ги пуснали в кочината да разпръскват благоуханни слюнки – за чалга певици, за обещавачи на справедливост, за водещи дизайнери на шинели и ролята им в армията на СССР… Парфюмеристите покривали вонята с тонове дезинформация, а когато се наложело яростно защитавали стадата тлъсти свини. Отровните им храчки се вливали в набелязаните жертви и ги убивали. Тлъстите свини били доволни. Тежки пластове сланина избутвали малките им сърчица към задниците им. Годините опустошаване на държавата и превръщането й в кочина, довели до промени във външния вид на свините. Те имали само огромни глави със зейнали пасти и огромни задници. Кочината била ужасяваща. Смрадта – дива. Разнесла се и по съседни близки и далечни държави… – Спрете! Почистете се! Не може така! Ужас! Срамота!

Но кожите на тлъстите свини били непробиваеми за молби, предупреждения и съвети. До тях не достигали и стенанията на измъчените жители. Нищо не ги трогвало. Свините тлъсти и парфюмеристите се страхували само от проглеждането на поробените от тях. От обединяването им. От прозрението, че сами могат да извоюват свободата си. Сами да накажат алчните, самозабравили се производители на лайна. Да престанат да чакат мечтаните справедливост и възмездие и да ги наложат сами.

Историята за превръщането на прекрасната държава в кочина все още не е дописана. Дали наведените ще се изправят и ще си върнат красивата родина и живота си тепърва ще се разбере…
32.
А
16.04.2013 13:10:02
0
2
Защо на дебата няма представители на СДС?
Местния лидер Коце Маца, го нямаше и на откриване на кампанията им в морската градина с детски книжки.
31.
Атанас
16.04.2013 12:36:58
5
8
Ивелина Василева бе с класа над останалите , но да видим и другата част от дебата.......
30.
didi
16.04.2013 10:59:58
4
7
Браво на сайта, че организира пръв дебат на тези хора. Много добре се изказва Михалевски. Не е вчерашен и поема точни и ясни ангажименти. Надпреварата безпорно ще е между БСП и ГЕРБ, важно е да не се продължава в същата насока. Не искам да агитирам, но в деня за размисъл е необходимо да го използваме
29.
Бургас
16.04.2013 10:58:00
0
0
това което е написано в репортажа не отговаря на истината отново манипулаций
28.
Pazi Boje tapak da progleda
16.04.2013 10:25:36
1
2
От кога тъпакът Пламен Янев измести Керемедчиев от второ място в листата,че не разбрах?
27.
К
16.04.2013 10:21:04
5
8
За първата част на дебата:
Инджова (РЗС) - средно представяне, неубедителна риторика, говорене на едро, но изказа на РЗС позицията която си е популизъм що се отнася до смелото твърдение че ще изкоренят корупцията
Биков (ДБГ) - по-скоро слаба изява, признава че нещата не могат да се случат бързо приказва алабализми че за 1 година ще постигнат стабилизация на обстановката в държавата, въпреки това изказа една от слабостите на миналото управление (липсата на експертни позиции)
Василева (ГЕРБ) - единствената поставена в позиция на защита изискваща малко или много докладна форма за свършеното, листа изградена само от местни фигури, умерена позиция с голяма доза реализъм в нея, оСилно представяне с ясната визия за развитие която показва.
Бачийски (СЕК) - много слаба риторика, определено човек несвикнал с публични изяви (дебати), нищо особено не каза, определено не ми хареса изявата му, дотолкова че да му повярвам на думите му.
Михалевски (БСП) - настрана от факта че листата им е изтъкана от парашутисти, човека изглеждаше начетен, но разказваше приказки, манипулирани данни, полуистини, приказки, наклони, приказки, тук таме някоя интересна идея, но почиваща на и целяща популизъм и розово виждане - не му вярвам че са спосбни да направят обещаваните действия в едно бъдещо управление.
26.
hristo
16.04.2013 10:12:46
3
3
МИХАЛЕВ ЛИ ХАХАХА
25.
Rosica
16.04.2013 09:36:13
11
9
Dim4o Mihalev pokaza svoqta visoka klasa pred vsi4ki ostanali
24.
Асенов
16.04.2013 09:26:54
6
10
Другари и другарки, къде нощуват водачите на червената листа?АААА на хотел......Защо? Защото СерГей Станишев мисли водачите ни в Бургас за глупави и ни праща парашутисти да ни спасяват!
23.
Асен
16.04.2013 09:06:42
8
9
Гербаджиите почнаха да дават назад. След дебата сами си признават че техният водач не е подготвен и вземат да прехвърлят топката в друга тема - на видиш ли Михалевски бил "начетен, подготвен, но когато трябвало да се стига до реализация бил кръгла нула". Другари, наричан ви така защо генезисът на повечето от вас и вашите вождове е от партията-майка, вие доказахте че нямате капацитет да управлявате. Оплексахте нещата в държавата само за три години, съсипахте дребния, среден и едър бизнес, опоскахте резерва и сега искате отново да управлявате - ей това му викам наглост
22.
РОСЕН
16.04.2013 08:29:54
9
10
Димчо Михайлевски е типичен представител на комунистическата номенклатура. Изглежда начетен подготвен, но когато трябва да се стига до реализация на практика на решенията той е кръгла нула.Силен в думите и трагичен в делата.
21.
РЕПЛИКА
16.04.2013 08:29:18
1
3
БРАВО ПП ЛИДЕР ЕДНАКВО МИСЛИТЕ И ЕДНАКВО ОБЕЩАВАТЕ КАТО БСП И ДПС.АМИ НАЛИ СТЕ ЕДНА И СЪЩА ПАРТИЯ С РАЗЛИЧНИ ИМЕНА.
20.
georgi
16.04.2013 08:25:12
10
12
От това което виждам Василева се е представила достойно. Михалевски също- Биков по скоро слабо. Другите няма да ги коментирам. Каквото и да си говорим обаче е ясно , че хората от София са тук за малко и след като си изиграят сценката няма да се сетят за проблемите в нашия регион. А Ивелиян Василева е от Бургас и колкото и да е неприятно на симпатизантите на БСП , тя е показала , че работи добре за Бургас.
19.
РЕЗОЛЮЦИЯ НА ВТОРИЯ КОНГРЕС НА ПП ЛИДЕР 07.04.2012
16.04.2013 08:04:59
1
2
Делегатите на II конгрес на ПП Лидер изразяват своето притеснение относно развитието на икономиката и управлението на страната.
На третата година от реализацията на десния проект за управление на партия ГЕРБ страната, бизнеса и гражданите са в ситуация на намаляваща прозрачност. Липсата на яснота относно ключово важни за страната решеия като смени на министри, липса на отчетност и контрол по изпълнението на антикризисните икономически и социални мерки, както и липсата на успех в подобряване на международния имидж на България, изразила се най-ярко в забавяне приемането ни в Шенген – будят безпокойство.
На този фон нараства градуса на протестното поведение на различни социални и професионални слоеве. Нарастването на цените, тревожното ниво на безработица, липсата на перспектива и стимул за активност на бизнеса – това са тенденции, които трябва да застанат на вниманието на правитеството и да фокусират политическия дебат. Вместо това страната се раздира от поредица от скандали, водещи единствено до увеличаване на апатията и чувството за липса на перспектива.
ПП Лидер, заявявайки отново своята категорична позиция на либерална, центристка формация, се обръща към всички представители на десницата в България и на първо място към управляващата в момента партия ГЕРБ с предложение за спешни и активни действия в подкрепа и стимулиране на българската икономика. Кризата е време за взимане на решения, време за разумни позиции в подкрепа и солидарност с бизнеса. Трябва незабавно да започнем не само дебата, но и да се предприемат мерките, които да доведат до съживяване на икономиката и, от там, до възможност за компенсиране тежките последствия от кризата.
Нашата категорична позиция е, че решенията трябва да взимаме днес. Всеки от позицията, на която се намира и с възможностите, с които разполага. С грижа за наследството, което оставяме на децата и внуците ни. Няма сила и енергия, която да не си заслужава да впрегнем в решаването на проблемите на България!
За ПП Лидер приоритет пред България е развитието на икономиката. Всяко наше действие, политическа позиция и решение произтичат и се определят от този приоритет. ПП Лидер ще продължава да работи за:
развитието на българското предприемачество и производство;
високообразована, компетентна и със самочувствие българска младеж;
за качество на труда и на заплащането му;
за активните и инициативни хора на България.
За да се развиваме със самочувствието не само на историята и културата си, но и на икономическите си и научни постижения.
В своята дейност ПП Лидер ще се опира на следните принципи:
1. Центризъм.
Центризмът означава прагматизъм и баланс на интересите на отделните групи в цялата нация.
Центризмът означава създаване на условия за работа на бизнеса, държавна отговорност към бизнеса и стратегия за национално натрупване, български инвестиции и справедливо разпределение чрез държавни ангажименти в здравеопазването и образованието.
Центризмът означава силна държава в правоопазването и правораздаването и силен частен бизнес без тежко държавно администриране.
Центризмът означава ангажимент на държавата за излизане от кризата, без да се натоварват отделни бизнеси, дори отделни собственици и отделни браншове.
2. Конституционализъм.
Защитата на бизнеса, собствеността и човешките права се осигуряват от българската Конституция. Демократичните процедури и разделението на властта са постижения на българския политически модел, които трябва да се защитават последователно. Партия Лидер стои зад парламентарния характер на българската република. Смятаме, че в условията на ЕС България ще усъвършенства своето законодателство заедно с новата общност, в която тя участва. Смятаме, че идеи за Велико народно събрание и радикална промяна на политическия модел са вредни за демокрацията и за нацията.
3. Умереност във формулирането на политиките и твърдост при тяхното провеждане.
Този принцип означава последователен прагматизъм, баланс на интересите на отделните социални групи и приемственост във формулирането на политиките в държавата. България вече е в Европейския съюз, на нея е необходима диалогичност и отстояване на националните интереси чрез диалог и съобразяване с всички партньори.
4. Патриотизъм във всички политики.
Ние знаем, че силна България днес означава и силен Европейски съюз. Ще работим за развитието на България като част от ЕС със силен национален бизнес и европейска производителност и цена на труда.
5. Икономически партиотизъм.
Лидер ще продължи да реализира основният замисъл на своето създаване: изразяване, представителство и защита на интересите на патриотичния бизнес в България.
Водена от своите принципи и приоритети, ПП Лидер реши да участва на предстоящите парламентарни избори с цел създаването на самостоятелна парламентарна група в следващия парламент. Всичко, което постигнахме през изминалите четири години, се дължи най-вече на хората, които повярваха в партия Лидер и работиха за нея. Нашият опит от участието в европейските, парламентарните и изборите за местна власт, от проведените отчетно-изборни събрания и конференции, от многобройните срещи в по-големите и по-малките градове ни убедиха, че в обществото има много положителна енергия, която ние като партия можем и сме длъжни да обхванем и направляваме за възходящото развитие на България.
Това е нашият шанс, нашата възможност и нашата отговорност пред обществото. Ние сме длъжни да докажем, че не сме поредната партия, която ще излъже очакванията на хората, поредната партия, която мисли и работи повече за себе си, отколкото за тях. Всички които повярваха в идеята „Лидер” и всички, които ще последват тази идея, разбират отговорността, поета от всички нас и ще работим така, че партия „Лидер” ще продължи да бъде носител на нов тип политика и нов тип политическо поведение. ЗА
УСПЕХА НА БЪЛГАРИЯ!
ЗАЕДНО МОЖЕМ, ДЛЪЖНИ СМЕ И ЩЕ ГО НАПРАВИМ!

А ВИЕ СЕГА ЛИ СЕ СЕЩАТЕ?


ПОВА Е ПАРТИЯТА ЗА КОЯТО ЩЕ ГЛАСУВАМ!!!!!!!!!
18.
С Е К
16.04.2013 07:57:31
4
9
Няма да се плашите ние искаме да минем един процент , за да вземем субсидия !
За това се явяваме на избори!Като ни гледате до сега какво сме направили си направете извода!
А като си вземем субсидията Аз ще си харча на Бужура и ще се кефя на простите ви доводи и изводи

ХАХАХАХАХАХАХАХА Аз : МАНЕВ
17.
Паскалев
16.04.2013 07:26:26
5
10
Комунистите или ГЕРБ – каква тъпа дилема!


Не се идентифицирам с нито един политически субект в момента. Но според мен е грешка да се прокламира, че хората не се нуждаят от лидер. Нуждаят се. Аз си го представям така: да не е чужденец, да не е прост, да не е беден, да е женен с деца, да е над 40, да притежава вкус, възпитание, вродена енергичност и добронамереност. И най-важното – да не го убият:)) На тези избори нищо хубаво няма да се случи. Сидеров ще помогне на Бойко да си направи второто правителство и това ще е всичко след цялата дандания. Ако не им достигнат депутати – или ще си купят или ще се провалят, което ще е много неочаквано левашко от тяхна гледна точка. Тогава ни очаква тройна коалиция. Можем само да гадаем кое от тези две правителства от отбор юнаци ще върне хората по-бързичко на улицата. Ако не се върнат там, остава “гостоприемната” Великобритания! И още нещо, как е възможно някой да се хваща на излъчваната от всякакви провокатори дилема: пред вероятността да се върнат комунистите – по-добре ГЕРБ! Цялото първоначално натрупване, приватизиране и присвояване на капитала в България е свързано с кадри на БКП и ДС. Това го знаят и децата от детската градина. В българската политика няма случайни мушмороци. Единствената ос е ДС-пари-политика. Ще взаимствам от друг автор някои от следните полезни бележки: 1. Бойко Борисов – комунист, син на полковник от МВР. Разправят разни хора, че на времето напуснал работа, за да не се деполитизира. Неуспял в семейството. Неуспял в четенето на достатъчно книги. Неуспял в СИК. Опазил Тодор Живков. Опазил Царя. Опазил десетки знайни и незнайни българи от огъня. Опазил България като Главен секретар на МВР! Бил Кмет, дарил в София живота на всички улични кучета. Построил единствената зала в Европа, която събира 6 пъти повече хора, отколкото могат да паркират на паркинга й. Пропуснал да построи завод за боклука, че нямало време и трябвало да поема премиерски мандат. В тази си роля 3 месеца ревал какво скапано наследство му оставили (все едно е очаквал, че оглавява Англия), после влязъл в кондиция, елегантно забравил обещанията си и се заел да прибира, покрива и инвестира комисионните – най-вече от строителство и контрабанда, че е най-лесно и доходно. 2. Цветан Цветанов – син на шофьора на началника на ДС Григор Шопов. Нямам идея защо му викат физкултурник. Той си знае. Собственик на 5-6 апартамента в София. Нямам представа с какво ги е купил. Той си знае. 3. Цецка Цачева – партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен. Обиколила света с нашите пари. Чака за втори мандат, че била пропуснала некои забележителности. 4. Николай Младенов – син на служител на ДС от високо засекретено ниво. 5. Сергей Игнатов – син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси. 6. Росен Плевнелиев – платен първи секретар на общински комитет на ДКМС. 7. Симеон Дянков – стипендиант на фондация Людмила Живкова. 8. Нона Караджова – дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП. 9. Лиляна Павлова – внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП, 10. Вежди Рашидов – удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ. 11. Ивайло Московски – първа щатна работа в Мултигруп. 12. Веднага след президентските избори Бойко Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите сина на генерал от ДС Николай Барбалов, а за нов правосъден министър Диана Ковачева дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. Същата госпожа Диана Ковачева е съпруга на настоящ лидер от БСП. 13. Поне 5 човека от гореспоменатите и от Служебното правителство са тясно свързани със Сорос. Някои неща пропускам. Някъде може да не съм точен, но това не променя Главното: Плашилото „комунист” е отживелица от средата на 20-ти век! Няма никакво значение откъде е цъфнала вече легитимираната ни олигархия. Тя е факт, тя е нагла, защото се държахме и се държим като овце на заколение. Имам една молба: отделете поне 3 дни за четене и обмисляне преди 12. май. Не правете неосъзнат в дълбочина политически избор. Нуждаем се от нов съвременен елит. Да вкараме всички в затвора е пресилено говорене. Да започнем на чисто е невъзможно. Нека на първо време просто внесем образованост и независими от геополитиката наши, български идеи за усвояване на собствените ни ресурси.
Направих някои математически разигравания на всичките обсъждани изборни варианти: 1. Дайте да не гласуваме! 2. Дайте да гласуваме с невалидни бюлетини, едва ли не с кървавото писмо на Левски (според историци – такова май не съществува)! 3. Дайте да гласуваме за някоя нова партия! 4. Дайте да настояваме до дупка за изчистване на мъртвите души (т.е. обичайната фрапантна разлика между данните на ГРАО и НСИ) и пр. и пр. хрумвания, извиращи от душите на образовани и необразовани патриоти (и в двете няма нищо лошо, важното е че намеренията са добри). Обърнете внимание на думата пропорционална (система). Тя не е случайна. Избирателната активност, невалидните бюлетини, бюлетините за партии под 4% и мъртвите души на практика нямат почти никакво значение. Ако не ми се доверявате просто проучете как се образува квотата на Хеър и как се смята по-нататък, разгледайте методиката на ЦИК. На практика се оказва, че в България около 1 600 000 не гласуват изобщо, а 1 300 000 други, които са гласували, губят значимост поради невалидни бюлетини или вот за партия под 4%. (Останалите 3 200 000 се готвят да набутат обратно в Парламента Бойко, Станишев, Местан, Волен и Кунева.) Хипотетично, ако се намери нов лидер, който да убеди две трети от тези хора да гласуват за него – при сегашната конюнктура – би могъл да изпревари ГЕРБ…..За подобен лидер говорих в началото – такъв няма за момента, а причини за това – колкото искате. Една от тях е, че някой внуши на протестиращите, че лидер е омразна дума, освиркваха всеки, който се осмеляваше да прояви по-ярка инициатива, дори водачите скромно се нарекоха – организатори. Системите на демокрацията и изборите са мислени с векове и в тях управление на тълпата не е имало и не се предвижда. Трудно е неподготвени патриоти да противодействат на теорията и историята. Трябва много учене, след това още повече мислене! И това е само предпоставка. Въпреки че, след всичко написано дотук, стигнах по трудния начин до велика мисъл, изречена от изявено прост българин: “Койту играи пичели, койту ни играй – не пичели!” До това се свеждат нещата на изборите. Трябва рейтинг, трябват средства, трябва харизма, трябва време, трябва и удобен исторически момент…….. така се правят нещата и така ще бъде, вашите и моите емоции в случая не помагат:)))
16.
Стига вече
16.04.2013 07:11:30
11
12
Омръзна ми от милиционерщина. Стига вече ГЕРБ! Стига вече Цветанов! Съд и затвор за виновниците репресирали българския народ и бизнес! Справедливост и свобода!
15.
mim
16.04.2013 07:05:05
3
6
manev nai mrasniq i podal 4ovek ne davaite vlast na takiva hora .Mislee predi da glasuvate
14.
sled debata
16.04.2013 06:09:08
11
12
И след дебата Михалевски и Монов се качиха в хотелските си стаи...Как може хора, които 1 месец ще спят на хотел като гости на родния ми град, да ми говорят за нашите проблеми и за решаването на нашите болки...Затова Зафиров и Павката Маринов не дойдоха на дебата...защото утре като си тръгнат софийските бсп туристи, милите им съпартийци ще се чудят как да ни погледнат в очите заради неизпълнените си обещания и грозни лъжи...Дойде само Любчо Пантелев, но той и без друго не може да го видиш преди и след избори...той обича да се крие, от хората, от журналистите, от проблемите, от неудобните въпроси, от всичко:)))Страх ме е, че Бургас може пак да се върне във времето Йоаново...тежко, гродно и трудно червено време за Бургас:(
13.
Ани
16.04.2013 02:26:54
9
11
Съвсем съзнателно се отказах да чуя файла, макар да прочетох публикацията и коментарите. Трябва да кажа , че го направих, защото диспутите са един цирк и надлъгване. Много неща зависят от това каква коалиция /интереси/ ще има, а още повече зависят от капацитета на правителството. Ако е като последното и няма екип, който да мисли за развитие и за родния бизнес, резултатите ще са подобни. Бургас е град, който на първо четете изглежда добре, има доста неща направени. Но няма работни места, което по-скоро е вина на кмета. Усилията му в строителството и обновяването са похвални, но малките фирми, които се занимаваха с търговия, фалираха заради МОЛ-овете и търговските вериги, а друг поминък няма. Услугите също не вървят, заведенията са празни, хората нямат пари. Трябва да се мисли за производство и за трайни работни места. субсидирането на строителството трябва да престане, колко и да ни се иска да сме красиви, да сме гладни заедно с това, не е добре. Така че е редно да се търси начин държавата да чуе ЕС и да ползва фондовете и държавните пари за смислени инвестиции в работни места. Оказва се, че БСП мислят най-близко до този курс, докато ГЕРБ са най-далече, както и партията на Кунева. Санирането е поредната бомба в банковия сектор и трябва да се спре навреме. Да строят заводи, стига са правили далавери! Облагането на малките и на големите фирми трябва да бъде различно, за да има конкуренция. Дано на някой му уври акъла за това! Очаквам и кмета да поумнее и да започне на мисли за работни места, но не такива като в МОЛ-овете, които водят до закриване на други и то повече. Успех на всички мераклии за власт, но по делата ще ги познаем!
12.
:):):)
16.04.2013 00:09:24
2
13
Ало организаторите на диспута, къде е великият специалист по строителството Костадин Марков - защо не присъства на диспута - не сте го поканили или не е пожелал да дойде?!
Чакаме го да каже "тежката" си дума как аджеба ще се вдигне на крака бизнеса, а оттам и икономиката на страната. Той е специалист да прави от нищо нещо - пример собствената му персона. Лесно е като имаш общинска софра, брат зад гърба и съратник кмет в далаверата!
11.
До комунистите
16.04.2013 00:06:51
16
12
Димитър Бойчев и Иван Вълков и ИВелина Василева със свещ ще ги търсите след изборите ама нейсе - като дойдат други токава да видим как ще изпълнят това което обещават. Да им видим 12000 работни места откъде ще намерят. ама ей затова сме на това положение щото все вярваме на комунистите които съсипаха държавата.
10.
Пипи
16.04.2013 00:00:54
6
15
Коко, защо да й целуват краката, бе? Затова, че си е вършила работата, за която е назначена и получава заплата от нашите данъци ли? Това й и задължение да го върши! А колкото до тия проекти за пречиствателни станции и канализации за малки населени честа до 10000 човека - след някоя и друга година като се заприходят към ВиК-тата и като ще трябва да се изплащат и като стане водата по 30 - 50 лв кубика ще ви питам тогава какво ще им целувате!
9.
Асен
16.04.2013 00:00:16
11
11
Ами да изберем нищоправци като Иван Вълков, Стоян Гюзелев, Галя Милева, Дияна Йорданова Димитър Бойчев и сие тогава. Щото те са местни и няма да избягат. Няма да ги изгонят щото не са толкова глупави колкото Вярчето Петрова, която я превърнаха в жертвено агне на всичките си неуспехи.
8.
sos
15.04.2013 23:56:44
11
12
toi i dimcho mihalevski obeshtava obeshtava i posle dim da go nqma. hodi go hvani na drugite izbori she otide vav varna
7.
до 3
15.04.2013 23:53:13
13
13
Не една класа, а три, защото целия батак започва от тях!!!!!!!!!!!В дъното на всички трагедии на България са комунистите - те и сега са тук, но се кръстиха социалисти, те никога не са си отивали. И всички партии и партийки са техни производни.
Тяхната алчност е безгранична, тяхната циничност е безкрайна!
Те никога не са искренни, при тях всичко е поза и двуличие!
НЕ ГИ СЛУШАЙТЕ КАКВО ГОВОРЯТ, А ГИ ГЛЕДАЙТЕ КАКВО ПРАВЯТ!!!!
Отнася се за всички кандидат-депутати!
6.
koko
15.04.2013 23:49:03
13
7
Kmetovete trqbva krakata da cheluvat na Ivelina Vasileva za proektite i da go kajat na vsi4ki ne da se zaigravat s BSP. drug nqma taka da im pomaga.
5.
откровен
15.04.2013 23:45:01
12
12
мен пък ми хареса Бачийски - млад, интелигентен, няма дар слово, но все пак е компютърен специалист, а не политолог. Неговите предложения на най-конкретни, най-възможно изпълнили и с най-голям ефект. Жалко само че не може да влезе в парламента. Такива хора трябват да са там, не политически мокиханти изживяли времето си.
4.
реалист
15.04.2013 23:43:08
12
17
Какво му е подготвеното на Михалевски. Чудя се на кого да вярвам - Станишев казва, че като дойдат на власт ще отворят проекта АЕЦ Беляне, Михалевски казва няма да строим Беляне - за Бургас-Алексондруполис също - имам чувството, че само говори и то неща, които да се харесат на тукашната публика, като не поема никакви ангажименти с приказките си. Важно е само да се хареса в момента, за да го изберат, а после.......каквото каже вожда. Това не е подготвеност, това е нагаждачество и празнодумие!
Лошото е, че всички са такива празнодумци и никой не поема истински ангажименти, само красиви приказки без покритие. В едно е прав Михалевски - на пръсти се броят фирмите, които печелят инфраструктурни проекти в цялата страна, но.....и по тяхно време беше така.
Знам: трябва да се гласува, но кажете ми за кой.....за кой, като всички са боклуци - кариеристи, далавераджии, родоотстъпници, целта им е парламента, за да се нагушат , а не да правят нещо полезно за народа и държавата!
3.
Николай И.
15.04.2013 23:39:54
17
14
БСП са класа над останалите и на национално ниво и в Бургас. Михалевски е ерудиран, подготвен и притежава нужния капацитет. До него всички останали изглеждат като случайни хора попаднали с които без да иска се е засякал на едно и също място. И докато на някои може като Мария Инджова може да им го простиш пълно безумие е присъствието на Ивелина Василева, която се е превърнала в типичния чиновник - само говори и нищо не казва. Но тя и гурото й ще си понесат вината на изборите и ще отидат там където дойдоха.
2.
komunist
15.04.2013 23:30:33
5
6
ti da vidish i v burgas she se prakne edno vodno ogledalo i she stane mazalo.
1.
sd
15.04.2013 23:26:13
18
17
Дебатът е много показателен. Единственият подготвен да управлява човек е Димчо Михалевски. Ивелина Василева само лъже и маже, но на тях никой не им вярваааа
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кметът Димитър Николов съобщи добра новина - започва ремонтът на най-окаяната улица в ж.к."Възраждане" Кметът Димитър Николов съобщи добра новина - започва ремонтът на най-окаяната улица в ж.к."Възраждане" Крадец на песни ли е Фики? Крадец на песни ли е Фики? Изпълнителят проговори за скандала с Мира  Маги Халваджиян се изложи като кифладжия с Ал Бано, не плати за преводач и... Маги Халваджиян се изложи като кифладжия с Ал Бано, не плати за преводач и... Ал Бано все пак се усети, че преводачът от италиански е аматьор и затова реши да мине предимно на английски език, макар и там преводът да не беше добър Честито! Очакват ни поне още 5-6 нови служебни правителства, обяви Борисов Честито! Очакват ни поне още 5-6 нови служебни правителства, обяви Борисов Честито на „Възраждане“, на БСП, ние се отървахме от ПП-ДБ, обяви Борисов Парламентът събра кворум, започва свалянето на Росен Желязков (на живо) Парламентът събра кворум, започва свалянето на Росен Желязков (на живо) Депутатите от ПП-ДБ все пак се появиха в пленарна зала  Докато жена му хубавее, той заприлича на старец Докато жена му хубавее, той заприлича на старец Последователите на двойката изглеждат доволни от подобен “отчет” и въпреки че в центъра на събитията най-често е нежната половинка, все пак и Петко съумява да се появи в някой кадър Мерките срещу коклюш излишни? Няма да слагаме маски, заведенията ще работят Мерките срещу коклюш излишни? Няма да слагаме маски, заведенията ще работят Имунизираните много леко болестта, уверява главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ГЕРБ-СДС и ДПС свалиха кворума за започване на заседанието, за да спасят Росен Желязков ГЕРБ-СДС и ДПС свалиха кворума за започване на заседанието, за да спасят Росен Желязков След 30 минути ще има нова регистрация Обединението на левицата зациклило заради Ваня Григорова? Вземала еднолични решения Обединението на левицата зациклило заради Ваня Григорова? Вземала еднолични решения Не се разбрахме и по отношение на политиката, приоритетите и кадровото обезпечаване на представителството в изборите, каза Костадин Паскалев Тошко Йорданов: Кирил Петков е лицемер, снощи късаше ризи, а днес спаси Росен Желязков Тошко Йорданов: Кирил Петков е лицемер, снощи късаше ризи, а днес спаси Росен Желязков Кворумът се провяла, Росен Желязков ще спаси поста си 
Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 25 април 2024, четвъртък Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори