×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дебатът за Бургас II: Туризмът с такса смет само за сезона, за земите в Натура 2000, как ще върнем бившата СССР на морето /ВИДЕО/


16 Април 2013, Вторник, 14:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Темата е за чистата природа и развитието на туристическия бранш, вижте какво обещават кандидат-депутатите
Флагман.бг организира първия дебат между водачите на основните политически сили във Втори многомандатен избирателен район – Бургас. В него участваха Мария Инджова /РЗС/, Тома Биков /“Движение България на гражданите“/, Ивелина Василева /ГЕРБ/, Константин Бачийски /СЕК/ и Димчо Михалевски /Коалиция за България/.

Снощи излъчихме първата част, в която участниците развиха своите концепции за икономическото развитие на региона. Днес излъчваме втора част, която бе на тема: "Как ще развиваме туризма и ще опазим природата чиста". Ето и основното от експозетата им:

Младата надежда на ГЕРБ Жечо Станков /вдясно/ дойде с областния си шеф Димитър Бойчев,за да чуе словестния сблъсък на живо


Мария Инджова, РЗС
: Трябва ни Министерство на туризма.

Държавата да определи туризма за приоритет - локомотив на българската икономика. +
В първата година ние искаме да се вложат над 50 млн.лв. в реклама и инфраструктура, за да може България с всичките си дадености да бъде флагман на туристическия сектор.

Бургаски регион, с най-голямата леглова база може да създаде сериозен продукт, който да издърпа българската икономика напред.


Тома Биков, Движение България на гражданите“:
Държавата репресира туристическия бизнес

На туризма се крепи на малкия и среден бизнес в региона. Но той е един от секторите, който е подложен на постоянен натиск – с ежедневни проверки. Миналото лято ми се оплакаха, че през ден са проверявани, а в същото време данъчните приходи падат, което говори само едно – давани са рушвети! Трябва да върнем този бизнес в нормалното му състояние и да оставим хората да работят.

Ивелина Василева, ГЕРБ: За нас туризмът е приоритет номер едно в регионалната програма

Туризмът в региона разчита на природата – на Черно море и биоразнообразието в природен парк „Странджа“. Ние положихме изключителни усилия, за да опазим природата. Ще предложим облекчаването на визовия режим за граждани от трети страни – Русия, Украйна, Беларус. Разчитаме и на Морската гара в Бургас, която да може да посреща туристически кораби.
 
Константин Бачийски с радикалната идея туристическият бранш да плаща такса смет само 6 месеца
Константин Бачийски, СЕК: Да се въведе такса-смет само за шест месеца в годината

Няколко политически партии се обединяват около тази теза. И двата вида туризъм в България имат сезонност. Това е мярка, която би подпомогнала точно този тип обекти. Другата мярка е увеличаване на броя на обучаваните в средното и висшето образование със специалност Туризъм. Създаване и на гаранционен фонд, който да не подлага на риск имиджа на България в туристическия бранш, както това се случва през последните години.

Димчо Михалевски, „БСП Коалиция за България“: Ще водим преговори със Съвета на министрите, за да може руснаци и украинци да идват без визи

Ние сме подготвили обоснован икономически анализ, който ще представим на Съвета на министрите на ЕС и ще настояваме да се постигне изключение - да дадат облекчени възможности на туристите от бившия Съветски блок да почиват в България. Пречиствателните станции са изключително важни, но има и риск, който много ясно трябва да го кажем – първо няма достатъчно ресурс и веднага след изборите ще трябва да се търсят пари, за да се платят проектите. По приоритетна ос за ВиК са сключени договори за близо 4 млрд.лв., а има осигурено финансиране за 1,2 млрд.лв. След включването на всички пречиствателни станции в региона е възможно кубикът вода да поскъпне до 5 лв. Ако „Коалиция за България“ спечели изборите задължително ще провери концесията на пристанището в Несебър и ще търси възможност за развалянето й, за да стане то общинско.

Вижте какви въпроси си размениха опонентите и как спориха по темата за евентуалното поскъпване на водата, за драконовските мерки срещу строежите на морския бряг и дали е възможно да се смекчи режима за строителство в земите от Натура 2000, видеото е заснето от колегите Петър Генчев и Владимир Груев:




12
Коментара по темата
12.
ПП ЛИДЕР
17.04.2013 07:18:15
0
0
"Изборите са само месец, месец на говорене и празни обещания, ние не можем да говорим като политиците, ние можем да работим и да изграждаме нови и нови предприятия, където да осигуряваме работа. За нас това е "Възраждането на България". Да дадем възможност на хората достойно да печелят парите си и да си осигурят достоен живот -далеч от мизерията и бедността. За това ПП "Лидер" участва в предизборната битка, защото знаем как и можем да възродим икономиката, селското стопанство и туризма на България. Тук растат децата ни, и ако ние днес се чувстваме унизени от липсата на работа и мизерните ни заплати, то децата ни трябва да живеят в една по -добра България. Нека поставим началото на Възраждането на България, за нас и нашите деца."
11.
trapera
16.04.2013 21:03:28
3
1
Гледам , чета и ... не мога да повярвам на очите си ... ! Никога не съм мислил че Българина е до такава степен мазохист ?! Коментират , обсъждат и се хулят един на друг , на кого от ченгетата и комунистите по-напред да станат роби ?! Да - РОБИ ! В буквалния смисъл ! Всичките тези , които коментирате , хвалите или оплювате - не виждаш ли Народе мой , че пак се напъват да ви вкарат в кошарата или кенефа , и да продължават ли , продължават да си ви доят и стрижат както на тях им харесва ?! Защо един път за винаги не прогледнахте и осъзнахте че не само 23 години , а вече 68 години в тази изстрадала и прокълната ( не знам защо и от кого ) държавица , нищо никога добро за народа не се случва ?! Така ли толкова години не се усетихте и не разбрахте , че едни и същи ви дърпат юздите и ви правят от бедни до най-бедни и до самоубиващи се от мизерия и нищета ?! Защо бе Народе мой , и до кога ще бъдеш ,,кон с капаци" и ще позволяваш шепа бездарници , мафиоти и народоубийци да решават съдбата ви и бъдещето на вашите деца ?!
До КОГА ... ?!!!
Та толкова ли не видяхте и не разбрахте , колко пъти ,,вълка" си смени козината , а вие продължавате да го пускате в ,,кошарата" ?!
Такъв народ , не заслужава милост !
Не народ , а мърша !
Не държава , а КЕНЕФ !
... и утре като усъмнете пак гладни , боси , болни и бездомни , кото погледнете как ви обират и последното което имате , като погледнете децата и внуците си как ровят по кофите за смет ...
Не се сърди на никого Народе ... !
Не обвинява съседа или някой друг ...
Сам си си виновен !
10.
ив
16.04.2013 20:58:46
2
1
Ами какво да ви кажа, ще започна подред:
Инджова - недоразумение, абсолютна карикатура.
Т.Биков - може би най-интелигентния и умен измежду присъстващите. Хареса ми.
Василева: Повръща ми се от ГЕРБ /това е благодарение на ръководството им/, но Василева беше адекватна, мисля, че е интелигентна жена и мястото й не е там.
Бачийски: не мога да разбера, СЕК си правят тренировка за местния вот ли, защото в парламента е ясно, че няма да ги има, но ако е тренировка защо се трошат огромни пари за това, да нахранят някой сирак, а не да ми се плюнчат.
Михалевски: остави в мен противоречиво мнение.
9.
haha
16.04.2013 20:49:44
1
2
Платените пляскачи на всички подмазвачи бяха доста ентусиазирани. Смешници, единствено ми хареса Т.Биков и донякъде Василева. Инджова - смях, държание 0, знание -1.
8.
Хотел А…..
16.04.2013 18:52:12
1
5
Искаме такса смет да е сезона, пък дори и да я плащаме за 6 месеца. За повечето малки хотели сезона е между 40 и 60 дена, а пък плащаме за цяла година. Браво на Бачийски, поне някой да каже нещо умно на таз среща.
7.
Stanko
16.04.2013 18:43:13
4
2
Nakraq zavar6vaneto na Mihalevski i na vode6tata mi haresaha. Kade sa voda4ite ot drugi politi4eski partii ?
6.
Росен
16.04.2013 18:27:41
5
5
Да тук Василева печели безспорно. Особено за в темата за Натура 2000
5.
Печев
16.04.2013 17:41:56
0
3
Жабов като е галош, да слуша Камбера и Съветника по земеделие (без диплома, със жълта книжка)- Божинов, Манев ли му е виновен?
4.
К
16.04.2013 17:06:01
4
8
Тук Василева е изключително убедителна и подготвена.
3.
МАЛЕ СЕК
16.04.2013 15:37:08
1
1
Това ли е основна политическа сила ?
Тоя чака само субсидията от държавата !
Как има хора да му се връзват?Той сега ще корифейства из Средец ще се пъне на Жабов за да може да земе некой глас!
МАЛЕ МИЛА !
2.
zoro
16.04.2013 14:49:29
0
0
menev samo neznam kakvo pravi tam opazil ni bog ot tozi bokluk
1.
АЛА БАЛА
16.04.2013 14:42:27
2
2
ВСИЧКИ В ЕДИН ГЛАС

ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ !!!

АМА ДО СЕГА ЗАЩО НЕ СТЕ?????
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачи им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачи им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Сега отговорност за българската външна политика носи този, който не подписа указа, каза служебният премиер
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори