×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В листите ни на НФСБ са имената на доказани професионалисти


В листите ни на НФСБ са имената на доказани професионалисти
Валери Симеонов
30 Март 2013, Събота, 09:32 ч.
Автор: в. Десант

Залагаме на хора, които могат да воюват за правдата и за България, това са професионалисти, журналисти, помогнали на стотици граждани

- Ясни ли са вече имената на водачите в кандидат-депутатските листи на НФСБ по избирателни райони и коя от тях ще оглавите лично вие?

- На заседание на Националния политически съвет на НФСБ ръководството на партията единодушно постави моята кандидатура на първо място в листата за Бургас. След мен е Валентин Касабов, който е водещ на предаването „Паралакс“ по телевизия СКАТ и общински съветник в бургаския ОбС. На трето място членовете на НПС решиха да бъде поставено името на Петър Петров, който пък е експерт по европейските програми.

Хората, които ще се състезават за депутатски места от името на НФСБ обаче, са основно известните фигури на телевизия СКАТ. Във Варна листата ще се води от Костадин Костадинов, водещ на предаването „За нация българска“. В София на първите места ще видите имената на съпредседателя на партията Данчо Хаджиев, на Велизар Енчев, на Стефан Солаков, на Силвия Трендафилова и т. н.

Възможно е да има дублиране на имената на кандидатите в няколко листи, което е съвсем нормална практика. Но във всички случаи стремежът ни ще бъде ядрото на парламентарната група да бъде от хората, които са доказали, че могат да воюват за правдата и за България, които имат сериозна биография зад гърба си като професионалисти, като разследващи журналисти, довели редица случаи на закононарушения до тяхното справедливо решаване. Журналисти, които са помогнали на стотици хора в техните частни проблеми, в проблемите им с общини, с държава. С други думи, това ще бъдат доказалите се лица на телевизия СКАТ.

- В кои избирателни райони според вас позициите на Националния фронт са най-силни?

- Нормално е да се очакват по-добри резултати там, където СКАТ има студийна програма. Това са Бургас, София, Варна, Стара Загора и в Кърджали, където обаче знаете каква е ситуацията. Въпреки всичко, и там ще воюваме за избираемо място. Добри резултати очакваме също в Пловдив, Плевен, Русе, поради изключително огромния интерес, с който се следи програмата на СКАТ. Както се досещате, аз се базирам върху изследванията за гледаемостта на телевизията и съответно по работата на структурите, на организациите на Националния фронт. Но не се изключват и приятни изненади от други области.

- Наскоро заявихте, че не е изключено да видим като като водачи на листите, както и на избираеми места в тях хора, които не са членове на партията, но пък са специалисти в различни области. Има ли всъщност такива имена?

- Да, има такива имена, Петър Петров например е едно от тях. Най-вероятно той ще оглави листата в Сливен, повече подробности ще ви дам след окончателното приключване на подредбата. Все още не са пристигнали всички протоколи от регионалните заседания на НФСБ.

- Известно ли ви е вече с кого ще мерите сили в Бургас? За БСП вече е ясно, че това ще бъде Димчо Михалевски, зам.-регионален министър от времето на Тройната коалиция, в средите на ГЕРБ се говори за зам.-министъра на околната среда Ивелина Василева, от Атака най-вероятно това ще е Волен Сидеров. Някое от тези имена притеснява ли ви?

- Няма за какво да се ме притесняват. Всъщност целта на предизборната кампания е съответният кандидат да се представи на избирателите и в това отношение аз ще направя каквото е необходимо за допълнително осветляване на, и без друго, достатъчно известната ми фигура. Така че, от моя гледна точка, поне за моята кандидатура смятам, че нещата са ясни, аз съм познат на Бургас. Хората тук имат достатъчно много информация за мен и моята биография, за необвързаността ми с абсолютно никакви олигархични кръгове, с мафиотски групировки и т.н. Да му мислят останалите, защото възниква въпросът каква е биографията, например, на Ивелина Василева. Каква е биографията на един Димчо Михалевски, който даже не е от Бургас? За другия смешник да не говорим.

- НФСБ има младежки структури в Бургас, София и Русе, ще дадете ли възможност на някой от тях да се изяви в по-предните редици?

- Да, ние разчитаме изключително много на младежките си структури, най-енергичните от тях ще намерят достойно място и в листите. Кои ще са те нямам готовност в момента да ви цитирам конкретни имена. Нека първо пристигнат протоколите от събранията по места.

- Служебното правителство се отказа от подслушването на политически лидери като превенция срещу търговията на изборни гласове, но пък обеща, че ще осигури по един униформен полицай за всяка урна. Може ли да се гледа на тази мярка като гаранция за честни избори?

- Не бива да очакваме нищо от това правителство. Това си е правителство на втория ешелон на ГЕРБ, то така беше конструирано, така беше създадено. Местата на министрите се заеха от техните заместници, от роднини, дипломати... Каквото и да каже служебното правителство, накрая ще стане това, което каже Бойко Борисов. А вие откъде знаете и на какво основание вярвате, че са спрели подслушването. След като и до момента се правеше по незаконния начин.

Никой не може да ме убеди, че е настъпила сериозна, драстична промяна в поведението на Министерство на вътрешните работи, напротив по-нормално е да се очаква, че ведомството продължава да изпълнява нормалните си ежедневни задължения. Което ще рече – да подслушва. Това са ежедневните задължения на съответните служби. Естествено, досега това се вършеше нерегламентирано, но за сметка на това пък - в огромен мащаб. Който ще продължи да се разширява с наближаването на изборите.

- В навечерието на избори партиите обещават, че ще водят принципна надпревара и няма да се въвличат в компроматни войни, но виждаме, че тези обещания обикновено рухват бързо. Очаквате ли Цветан Цветанов да извади „черните папки“, в които трупа материал цели три години и половина?

- Аз не мисля, че до момента Цветанов се представя като успешен министър на вътрешните работи и е успял да доведе някои от шумно рекламираните полицейски акции до осъдителна присъда. Напротив акциите показват точно обратното. Нищо не остана от акцията „Октопод“, от делото „Медузите“, даже най-шумно рекламираното дело на „Наглите“ не постигна някакъв сериозен резултат. Зад решетките останаха двама човека, а разследващите органи така и не стигнаха до покровителите им от висшите кръгове на Министерството на вътрешните работи, които са осигурявали чадър на престъпленията и са предупреждавали извършителите на отвличанията за предстоящите полицейски акции.

По това дело нищо такова не чухме, даже въобще не се работеше в тази посока, въпреки че на цяла България е ясно, че такива перфектно организирани отвличания няма как да станат без съдействието на самата полиция. Така че, Цветанов и до момента се е доказал като един клеветник, който от позицията на високия си пост, превърна клеветата в механизъм за разправа, естествено, с пълното съдействие на слугинажните медии. Можем да очакваме щабът, оглавяван от Цветанов, да продължи делото му за измисляне на лъжи, клевети и компромати. Или пък фабрикуване на много нелепо скалъпени глупости. Една от последните глупости беше изречената от Бойко Борисов, че бил поръчван от Ахмед Доган. Въпросът е, доколко е съзряло българското общество, да им се вързва.

- НФСБ каква кампания ще води?

- Аз не съм привърженик на това, че кампанията може да бъде класифицирана или пък вкарана в някакви шаблонни рамки – такива, с каквито обича да боравят журналистите. Не може да има черна, бяла и еди каква си кампанията.

Кампанията трябва да бъде запознаване на избирателя с истината около кандидатите. От къде накъде, например, избирателите не трябва да научат факти за определен кандидат-депутат, свързани с неговата престъпна дейност. Има откровени мутри, откровени престъпници, които продължават да бъдат издигани. Както случая в Бургас - издигнат кмет, извършвал престъпна дейност, доказана от съда, с две осъдителни, но невлезли в сила присъди заради кметския му имунитет.

Това означава ли, че непрекъснато ще трябва в името на някакви салонни обноски да се спестява истината на избирателя. Напротив, ако избирателят беше добре запознат с биографията на Симеон Сакскобурггготски, щеше да знае, че става въпрос за завършен комарджия и авантюрист и в никакъв случай нямаше да гласува за него. Ако беше добре запознат с миналото на Борисов, българският народ надали така многолюдно щеше да му гласува доверие на предните избори. Така че истината трябва да бъде преди всичко казвана, защото, само познавайки фактите около един кандидат, избирателят би могъл да го сравни с останалите и да си състави своето подреждане, когато влезе в тъмната стаичка за кого да гласува.




7
Коментара
7
Коментара по темата
7.
OHO BOHO
31.03.2013 11:36:26
0
0
СКЪПИ ДРУГАРИ-ПАК ЩЕ ЯДЕТЕ БОЙ ОТ БОЙКО.А ПЪК АКО ВИ БИЯТ И НФСБ-ГОЛЯМ СМЯХ.СВАЛЯЙТЕ ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ ЦЕЛУВАЙТЕ ПРАШКИТЕ НА АЗЕР МЕЛИКОВ.
6.
Иван
31.03.2013 11:28:58
2
0
Този Бургазлия е червена мастия от БСП.Комунетата още ги боли че НФСБ два пъти ги бие на избори в Бургас.Сега и ГЕРБ като ги бие-болииииии........
5.
до "патриота"
30.03.2013 18:38:52
2
1
не знам, Симеонов, дали спиш спокойно нощно време, но по-голям изидник от теб няма. На кого си помогнал ,без да си правиш сметка за изгода. Нали знаеш кой ти вярва - само абсолютно отчаяните , които мразят всеки .И ти използваш объркаността на тези хора, за да се наричаш патриот. Мърсиш въздуха даже като си отвориш устата- за да кажеш поредната лъжа или омърсиш някой нормален, но неплащащ си.
4.
бургазлия
30.03.2013 18:35:03
2
2
Каква истина ,бе , Симеонов !" На рекетьорската тв Скат ли ? Истината е послредното ,което може да се очаква от телб и антуража от рода на Касабов и Божидаров- прелетели от партия на партия и готови да се продадет за един петак . Или4 от служителя на ДС Дражев, пардон агент Иванов ? Какви носители сте вие на патриотизъм и морал? Най-големите злобари, мръсници и продажници сте вие в Бургас-. Анатема за всички вас. Срам сте за града си.
3.
охо бохо
30.03.2013 16:36:08
1
1
гейберастите ги тресе че си отиват.
2.
nbf
30.03.2013 11:02:28
2
1
ВЪТРЕ СТЕ- В КУМЛУШКИЯ КАНАЛ НФСИБЕЙЦИ-ОТ РУМНОТО
1.
Поздрави от Волен
30.03.2013 10:27:22
3
4
Когато ми подписахте запис на заповед и банкова гаранция за 150 000 евро какви бяхте:
1. Глупави, не знаехте и не видяхте какво подписвате?
2.Хитреци, които мислехте, че ще избиете тези 150 000 евро от депутатстването.
3. Послушахте жените си за това?
И в трите случая нямате място сред искрените и безкористни хора, предтендиращи да представляват народа български.
Защото в парламента, ако не знаете и не виждате какво подписвате или гласувате, или го правите с користна цел, винаги предавате обществения интерес и българите.
Така е, всичко за всеки кандидат трябва да се знае. Справка - медиите, СМО, вкл. и СКАТ ТВ.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Поради надграждане на електронните системи временно са затруднени част от процедурите - ускорена и бърза услуга - за издаване и замяна на свидетелство за управление на моторно превозно средство Мъртво пиян катастрофира с голфа си Мъртво пиян катастрофира с голфа си Полицаите се хванаха за главите  Търсех си любовта в Ергенът, но не е намерих, призна Алек Търсех си любовта в Ергенът, но не е намерих, призна Алек Майка ми винаги е имала мнение за всяко едно нещо, което се случва около мен, обяви той  Вече има пет жалби срещу епархийския избор за сливенски митрополит Вече има пет жалби срещу епархийския избор за сливенски митрополит Трима от тях са от Малкотърновската духовна околия и двама - от Бургаска духовна околия Двама загинаха при сблъсък на круизен кораб с лодка в Дунав Двама загинаха при сблъсък на круизен кораб с лодка в Дунав За инцидента е съобщено късно снощи, след като на пътя, 55 километра северно от Будапеща, е открит мъж с рана на главата Утре шофьорите да се движат с повишено внимание между 60-ти и  62-ри км на АМ „Тракия“ в посока Бургас Утре шофьорите да се движат с повишено внимание между 60-ти и 62-ри км на АМ „Тракия“ в посока Бургас Трафикът поетапно ще е само в изпреварващата лента за частични ремонти на настилката Стана ясно на кого е скъпият джип от катастрофата с два трупа в Пловдив Стана ясно на кого е скъпият джип от катастрофата с два трупа в Пловдив От прокуратурата проверяват как мощният джип, чиято стойност се оценява на над 100 000 лева, се е озовал в ръцете на неопитния младеж, който притежавал свидетелство за управление на МПС едва от 3 години Зоозащитници излязоха на протест в Бургас срещу садизма над животните Зоозащитници излязоха на протест в Бургас срещу садизма над животните Свидетелствайте, ако станете очевидец на подобна сцена, зоват те Въпреки провала си, тя няма да се откаже от телевизията Въпреки провала си, тя няма да се откаже от телевизията Още, когато приела да стане водещ на „Вечерното шоу”, младата дама била наясно, това не е нейното предаване
Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден  
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори