×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Апелативният прокурор на София подаде оставка
  • Първият вицепрезидент на Иран Мохбер поема функциите на Раиси, извънредни избори ще има до 50 дни
  • Австралийската полиция арестува 554 души в операция срещу домашното насилие
  • Таксиметрови шофьори обявиха безсрочен протест срещу закриването на стоянки в София
  • Словакия разследва дали стрелецът на Роберт Фицо е действал сам
  • Предотвратиха опит за държавен преврат в Конго
  • Новата седмица започва с валежи на места в страната
  • Честваме паметта на светия мъченик Талалей Лечител и на света Лидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кела влезе в съда в инвалидна количка


Кела влезе в съда в инвалидна количка
Пламен Дишков бе доведен до Съдебна палата с линейка. Той влезе в залата с инвалидна количка, но докато говореше се изправи на крака както пожела съдът. В крайна сметка БОС отново не промени мярката му
29 Март 2013, Петък, 07:03 ч.
Автор: Флагман.бг снимки: 24 часа

Бившият сикаджийски бос иска да си прави харакири

„Искам да попитам прокурора, ще е доволен ли, ако легна и умра. Бих могъл да бъда самурай и да удовлетворя това негово желание" - това бе само една от сочните фрази, които изрече вчера в бургаския съд Пламен Дишков - Кела.

Преди това линейка на спешна помощ с доктор в нея отведе от затвора до съдебната палата в Бургас бившия представител на СИК по морето, сега обвинен за убийство.  Това стана след като Катя Господинова реши да вземе предвид искането на арестанта да присъства на дело за промяна на мярката му за неотклонение, ако му се осигури специализиран транспорт.

Екип на „24 часа" стана свидетел на необичайната сцена - служители на съдебна полиция пренесоха на ръце количката с арестанта, тъй като в бургаската палата рампа за инвалиди няма. На няколко заседания Дишков отказа да присъства с мотива, че изпитва силни болки и не може да пътува в обикновена затворническа кола.

Известният 36-годишен бургазлия, който бе задържан с европейска заповед за арест през август 2011 г. в Португалия, има официално поставена диагноза двойна коксартроза.  Вчера Дишков поиска магистратите да разпитат и доктора на затвора Иво Велев, който дойде с него в съда. Магистратите прецениха, че това не е необходимо.

Никой не оспорва здравословните ви проблеми, въпросът е къде да се лекувате, отсече съдия Господинова.
Дишков на няколко пъти благодари на съда - включително и за линейката, но пък бе остър и хаплив към представителя на прокуратурата Желязко Георгиев.

Георгиев бе наблюдаващ прокурор и по делото, което бе образувано за убийството на Димитър Стаматов - Мастара през ноември 2002 г. Кела беше привлечен като обвиняем, но по това време вече беше напуснал страната. Цялото досъдебно производство срещу него, както и съдебният процес, се водиха задочно. Това бе и основният мотив през май м.г. ВСК да отмени 20-годишната му присъда и да възобнови разследването.

Вчера прокурор Георгиев се противопостави на искането за замяна на ареста с по-лека мярка. Той припомни, че на 28 февруари състав на Бургаския окръжен съд след пореден отказ да пусне арестанта му е наложил и 2-месечна забрана да иска промяна.

 

Съдебни полицаи помагат на Дишков да се качи в линейката на спешна помощ. През цялото време арестантът криеше лицето си в качулка
Защитата на Дишков - адвокат Пенка Мутафчиева, обаче изскочи с контрааргумента, че нито прокурорът, нито затворническата управа е предприела действия за лечението на обвиняемия. Според прокуратурата мястото на Кела е в специализираната болница към затвора в София. Там няма условия за рехабилитация, а и в момента 3 от 4-те етажа са в ремонт, репликира обвиняемият. 

По време на предишни заседания защитата му представи документация за условията в столичната болница „Св. Пантелеймон". Днес обаче бе посочено ново място за лечение - поморийския санаториум.

Самият Дишков бе доста словоохотлив в съдебната зала. Това е първата му поява тук по негово желание.

Освен с цитати на конкретни текстове от закона, изявлението му изобилстваше от провокативни фрази, най-вече насочени към представителят на държавното обвинение.
Заради изречението „И друг път ще си говорим" прокурор Георгиев реагира с „Плашите ли ме?". „Как ще ви плаша пред съда?!", реторично отвърна Дишков и с театрално отегчение подхвърли „Хайде да си ходим".

В крайна сметка съдия Господинова отказа да го пусне на свобода, но пък разпореди шефът на затвора да предприеме необходимите действия за лечението му.

Междувременно стана известно, че досъдебното производство срещу Кела вече е приключило е и трябвало да започне предявяване на събраните доказателства. Това обаче не е станало - според прокурор Георгиев заради поредното искане за промяна на мярката за неотклонение. Самият Дишков посочи друга причина - невъзможността му да ходи до следствието с обикновения превоз на съдебна полиция и отказа от страна на следователите предявяването да става в затвора.

ИЗТОЧНИК: 24 часа

В категории: Крими


Флагман.БГ Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №1 Виктор попари Алек 20/05/2024, Понеделник 15:20 1
Напусна ни емблематична актриса
Напусна ни емблематична актриса 20/05/2024, Понеделник 14:17 0
8
Коментара по темата
8.
az2
21.05.2013 13:20:48
0
0
Ти , момче си кютай- много си отворен,бе килеш.Едно време му ближеше оная работа,а сега пишеш простотии по негов адрес .
7.
antikel
30.03.2013 18:57:22
1
0
Vqrvym v prevosydieto!Evropa ni gleda!!!
6.
Evrobilding
30.03.2013 12:12:48
0
2
На Кела не му трябва да е в затвора,а при неговия приятел'Марата',,ха ха,и Жоро Танев там го чака,там е рая на лекетата.
5.
vatreshna guma
30.03.2013 02:31:25
2
2
svoboda za Kela,zdrave za bashta mu i mir za dushata na Stamatov.
4.
boiko
29.03.2013 11:11:10
2
5
bate boiko 6te te opravi da te pysnat taka se prikazva pone no znai ti izmet takava 4e mqstoto ti ti e v zatvora mastara i marata bqxq xora ne kato teb
3.
Аз
29.03.2013 08:29:57
3
11
Отново оглавяваме класацията-и престъпниците ни са уникални .Щом влезнат в затвора ги спохождат всички болести.Абе дрисльо-Келче къде ти е мъжкарството.Беше велик и голям когато Стойл-Телето те наложи като капо в Б-с на милиционерското образование СИК.Сега ги няма гавазите около теб и захленчи като малко дете.Добре знаеш че ти поръча Мастара и Марата.Затова сега си кютай защото не се знае ????????????????????
2.
???
29.03.2013 07:30:30
4
13
Какъв е тоя Кел дето развърта съда и го прави смешен вече толкова време.Тоя заслужава да не излезе от затвора, какво му се чудят.Ако се направи едно разследване откъде имат толкова пари той и баща му и всичко ще си дойде на мястото.
1.
spermichov
29.03.2013 07:21:14
4
8
bahti i s mashina za hemodializa shte vleze samo da go pusnat.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Малката Нати има нужда от спешна операция, за да живее Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди  Театралните постановки се оценяваха от компетентно жури Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №3 отнася невиждан хейт заради постъпката си на финала Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Зрелостниците са ощетени заради лошата организация, която днес бе въведена в бургаските училища  Картината на бизнеса в България - между перфектната буря и реалността Картината на бизнеса в България - между перфектната буря и реалността Ето какво показват различните данни за бизнес климата у нас Голям интерес към кампанията "Кръводаряването - символ на доброто" Голям интерес към кампанията "Кръводаряването - символ на доброто" Инициативата е на сдружението на младите лекари  Каталогът на пияните шофьори в Бургаско - БМВ-та, Мерцедес и микробус на "Еконт" Каталогът на пияните шофьори в Бургаско - БМВ-та, Мерцедес и микробус на "Еконт" НАП пусна на търг нови предложения на автомобили иззети от пияни и дрогирани водачи Напусна ни емблематична актриса Напусна ни емблематична актриса Носителка е на десетки награди и отличия от национални и международни фестивали Тяло на млад мъж е намерено на пътя между Стара Загора и Нова Загора Тяло на млад мъж е намерено на пътя между Стара Загора и Нова Загора На място е изпратен екип на „Пътна полиция“, който е установил, че лек автомобил „Фолксваген“ е катастрофирал и починалият е неговият водач Съдът обяви за недействителен избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг Съдът обяви за недействителен избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг В решението се казва, че в хода на делото са констатирани множество нарушения на правилата за провеждане на избори за кмет
Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Приех факта, че ще обличам всякакъв вид рокли, каза тя Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори