×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кой срещу кого се изправя на 12 май в Бургас. Вижте листите на ГЕРБ и БСП


Кой срещу кого се изправя на 12 май в Бургас. Вижте листите на ГЕРБ и БСП
Кадърът е от 2009 г., Симеонов и Касабов (вдясно) ще се борят заедно срещу ГЕРБ, БСП и ДПС, но е много вероятно да се срещнат тук челно и с реанимирания Волен
24 Март 2013, Неделя, 14:43 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА Снимки архив Флагман.бг

И защо някои претенденти трябва да преразгледат данните от социологическите си проучвания

 

Вторият многомандатен избирателен район, който изглеждаше безметежен до вчера, ще се оформи като място за изпиляване на нервите на основните претенденти за влизане в 42-то НС. За избора на 14 депутати тук се очаква да се разиграе решаваща битка и затова до последния момент за регистрация на листите – 11 април, нищо няма да е ясно. По данни на Флагман.бг Волен Сидеров е в предизборна договорка с един от основните играчи в този вот и със специфична инжекция за реанимирането му като политик, той можел да поеме дори риска да се хвърли директно в „гнездото на осите“ - Бургас. Както вече е известно, тук НФСБ издига своя водач Валери Симеонов. Ролята на Волен ще е да се дразни с НФСБ, за да „откърти“ част от общия им електорат от 2009 г.

 Сергей Станишев е оставил своите да се пекат на бавен огън, понеже не искаха да се съобразят с доводите му да наложи тук първо Красимир Янков, а сега Боян Чуков на избираемата трета позиция, а и няма да е приемливо да хаби Пламен Орешарски срещу Ивелина Василева от ГЕРБ. Лидерът на Столетницата вече си е дал сметка, че социологическите проучвания, които му пробутват за състоянието на БСП в региона, са нереалистични. Истината е, че червените имат реален електорален (неплатен) ръст само в две общини – в Карнобат заради тоталното сриване на ГЕРБ покрай ексдепутатката им Вяра Петрова, и в Царево, където екскметът Петко Арнаудов даде всичко от себе си, за да усмива герберовия градоначалник Георги Лапчев.

Донякъде в полза на БСП са и крамолите в община Средец, където НФСБ и СЕК се заяждат с герберовия кмет Иван Жабов. Но по-скоро ползите ще са за НФСБ, тъй като населението масово е включено към телевизията на НФСБ - СКАТ тв.

Като изключим тотално депесарските общини Руен, Сунгурларе, Айтос и донякъде Поморие, излиза, че Столетницата трябва да се задоволи основно с Карнобат, Царево, Камено и в ниска степен с крайно обеднялата община Малко Търново, където хората се съобразяват с думата на кмета Илиян Янчев. Специално в Малко Търново ще спечели този, който гарантира на Янчев, че ще му остави да печели от общинските гори, които държавата си прибра чрез съда.

Интересното е кой е напазарил Несебърска община, където кметът Николай Димитров е избран с подкрепата на БСП, колкото и символична да бе тя. Димитров се върна победоносно на поста си след зрелищно отстраняване преди месец заради разследването „Дюнигейт“, но не стана ясно каква е цената. Не е тайна, че там основният брой избиратели се държи от братята Диневи и още двама бизнесмени, с чиято помощ Димитров стана кмет  и те ще определят накъде да се насочат гласовете им.

В Поморие и Приморско БСП не може да разчита на повишено доверие, тъй като там обстановката е сравнително спокойна заради балансираното управление на кметовете Иван Алексиев и Димитър Германов. Половината от селата в Поморийско са турски, но на местния вот по-голямата част от тях подкрепиха Алексиев от ГЕРБ, което значи че този вот ще се подели между ГЕРБ и ДПС.

В Созопол е ясно. Там ГЕРБ ще обере 90 % от гласовете. Непримиримите врагове Панайот Рейзи и Константин Гребенаров си стиснаха ръцете. Прегръдката им е толкова силна, че самият Рейзи издигна губернатора за депутат, рецитирайки на събрание на ГЕРБ оди на възхвала и възхищение от неподкупната му и праволинейна личност.

Бургас остава непоклатима крепост на ГЕРБ.

Водач на ДПС в Бургас е Джевдет Чакъров, втори ще е екскметът на Руен Дурхан Мустафа. Движението на Местан ще си вземе и този път двете места, ако партията на Касим Дал не предприеме по-сериозни действия, каквито досега не се наблюдават.

От избираемите позиции на листата на ГЕРБ може да отпадне единствено председателката на ОбС Снежина Маджарова, за която има опасения, че ако замине за столицата заедно с младия Жечо Станков, тук ръководството на местния парламент ще се оголи. Като цяло листата на герберите ще изглежда почти на 90 % по този начин. При БСП картината е следната:

ГЕРБ

Ивелина Василева (Цветан Цветанов)

Димитър Бойчев

Иван Вълков

Галина Милева

Семир Абумелих

Жечо Станков (Снежина Маджарова)

Константин Гребенаров

Тодор Йосифов

Златина Дукова

Диана Йорданова


БСП

Пламен Орешарски (Сергей Станишев)

Атанас Зафиров

Боян Чуков

Петър Кънев (Георги Тодоров)

Павел Маринов

Евгений Мосинов

Дарина Стоянова

Петко Арнаудов

Тодор Ненов

Юлия Йоргова

 




Слънце по морето днес
Слънце по морето днес 26/04/2024, Петък 09:27 0
34
Коментара по темата
34.
Диди
07.04.2013 21:51:10
0
2
Леле пак ли тоя Тодор Йосифов, нали Бойко го изгони веднъж от парламента, как може да има такива дебелокожи нагли хора? Маниака ли бил, незнам какъв е тоя, обаче е много зле! И сестра му Галя Василева са я намърдали в управителния съвет на герб, шуробаджанащината!
33.
ГЕРБ
01.04.2013 18:51:24
0
3
Какво прави в листите на ГЕРБ -- СЕМИР АБУМЕЛИХ , заради него ще изгубим гласове , веднага да изчезва от ГЕРБ . Неговата болница е една пералня за пари и по най-бруталния начин обира хората .Почти всеки който е бил там може да каже , че там се вземат много повече от това което са направили и затова и хората избягаха от тази болница , а родилките отидоха в СЛИВЕН да раждат и със право . АБУМЕЛИХ НЯМА МЯСТО В ГЕРБ , ЗАРАДИ НЕГО ЩЕ ИЗГУБИМ ГЛАСОВЕ !!!!!
32.
Петър Иванов
26.03.2013 13:04:35
2
2
Тая Кунева е номер едно по продажничество, няма такава лобистка като нея и продажна жена. Продаде ни всички и вие пак за нея 'айде стига. Видели сме я и нея. По важно е ДА СЪЖИВИМ ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ! Малкия и среден бизнес, да има стимули за развитие 300 000 работни места и куп други мерки за справяне с кризата в която ни вкараха ГЕРБ, НДСВ, БСП, ДРУГАРКАТА КУНЕВА КАТО ЧАСТ ОТ ПРЕДИШНО УПРАВЛЕНИЕ НА СТРАНТА, ДПС, РЗС И АТАКА, СДС, СИНЯТА КОАЛИЦИЯ. НФСБ НА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ЗНАЕТЕ И ТЕ БЯХА ЧАСТ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО БЯХА ЩОТО БЯХА ЗАЕДНО С ВОЛЕН В АТАКА И СЕ СРОДИХА КУМОВЕ СТАНАХА И НЕ СЕ РАЗБРАХА. Те двамата неможаха да се разберът пък с цял народ да се разберът няма как да стане събудете се и свалете розовите очила. Трябва ви нещо ново с ясна визия сили и ресурси за справяне партия. Без партия в парламент няма как да се влезе на този етап. Такъв е закона но поне можете да гласувате за тези които искат ДА СЪЖИВЯТ ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ, РАЗВИТИЕ НА ТУРИЗМА ЕНЕРГЕТИКАТА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО, МАЛКИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС. ДА СЪЖИВИМ ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ !!! това са част от нещата, които предлага ПП ЛИДЕР.
31.
До номер 30
26.03.2013 04:52:34
3
1
ЗАЩО ДА ГО ПИША НА ПЯСЪКА? Другите са ясни. Видяхме Янето и Марешки, БСП, СДС, ДСБ СИНЯ КОАЛИЦИЯ, ВМРО се отказаха и НДСВ, за Кунева продажната знаем също. Видяхме и ГЕРБ.Всичките са лапачи гладни за още. Прави ми впечатление единствено ПП ЛИДЕР която има смислена платформа и ще съживят икономиката на България! Мисля да гласувам за тях. Нещо ново което е от България, а не вносно от Франция или Испания, Русия или САЩ. Хора от народа които работят и се трудят в България, които се борят за доброто на България!
30.
Been there done that
25.03.2013 19:01:33
1
0
Mite pishi go na piasuka tvoia glas za Lider
29.
Димитър Попов
25.03.2013 18:44:23
2
1
Да съживим БЪЛГАРИЯ !!!
Аз гласувах за герб но сега ще гласувам за ПП ЛИДЕР това е партията която знае и може!
28.
До 27
25.03.2013 15:46:01
2
1
И 500 гласа са му много. Не му ли омръзна да" строи и да гради"? Преди 10 ноември строеше "светлото комунистическо бъдеще," след 10 -ти капитализъма. Сега какво ще гради? Хайде стига! Време е да се пенсионира и да даде път на младите социалисти.
27.
карнобатлия
25.03.2013 15:23:11
1
0
Я си гледайте работата- наслагали сте само от София и Бургас и нито един от Карнобат откъдето идват много гласове. Този Петко Арнаудов колко гласа ще докара - само 500. От малките общини нямат шанс да изберат техен човек. Така, че не си пишете глупостите, а почакайте до април да се наредят листите.
26.
До 23
25.03.2013 15:06:44
2
1
Боже, боже колко злоба ! Аз съобщавам само известни на целия български народ факти и нищо по -вече! Кой на кого е мъстил и развалял семейства не знам, но знам ,че това беше патент на Държавна Сигурност ! И какво значи "открадна"? Как така открадна? Нали беше честен комунист?
25.
ДО23
25.03.2013 13:55:32
1
4
Да Арнаудов, строеше, градеше и открадна терен от Софиянски, а по това време Вие забогатявахте.И сега като си напазарувахте изборите единственото което правите е да разваляте семейства, да мъстите и да си проявявате най -долните човешки качества......
24.
Кирил Николов
25.03.2013 13:42:37
4
1
Оставете ги всички тези, последните виновни за 420 000 изхвърлени на улицата, а предните за 1500 фалирали фирми.
Следете ПП"ЛИДЕР" - партията на предприемчивите, партията с визия за икономиката, партията на съживяването на България!
23.
До19
25.03.2013 13:24:49
2
1
Знаем, знаем! Царево и цяла България знаят за него , за ул. "Крадливка" за Варвара, за Корал и др.!
22.
До19
25.03.2013 13:24:49
2
2
Знаем, знаем! Царево и цяла България знаят за него , за ул. "Крадливка" за Варвара, за Корал и др.!
21.
Free citizen
25.03.2013 12:24:59
5
5
Много е важно хората от листите да са от Бургас, защото поне малко ще направят за града, тъй като им свърши мандата те ще се приберат в Бургас и техните семейства все пак живеят тук. А какво направи Сергей Станишев когато беше Министър - Председател за Бургас, нима забравихте, че беше избран от Бургас? Нищо, даже не искаше да отпусне пари за пътния възел за Созопол и едва когато ГЕРБ, 2009 дойдоха на власт дадоха пари. И не им вярвайте на червените,че изборите ще са манипулирани - искат да ви накарат да мислете така и да не отидете да гласувате, защото ниската избирателна активност е плюс само за БСП + ДПС. Гласувайте хора!!!!!!!!!
20.
Наблюдател
25.03.2013 11:35:53
0
7
БСП пак ги управляват софиянци! Десен съм, преди гласувах за СДС, но повече тази грешка няма да направя. Имам какво да кажа и за някои от хората в листата на ГЕРБ - не всички са ок. Обаче има едно много важно нещо - от Бургас са! И затова ще гласувам за тях - искам като го видя на улицата да го питам какво е свършил, а не да го гледам само по телевизията
19.
до 17
25.03.2013 10:35:10
2
3
ти не се кахъри за него.гледай себе си.Арнаудов е умен мъж,борбен,с младежки ентусиазъм,знаещ и можеш.
18.
МГЕРБ
25.03.2013 10:32:51
1
3
Пак ще подменят листата на ГЕРБ тайно и в последния момент, както направиха миналия път. Оправданието ще е дежурното: "от София така казаха". Не им вярвам въобще!
17.
До колега
25.03.2013 09:04:56
3
0
Наистина много е назад в листата. Ако не стане депутат какво ще прави ? Трябва да се запише на борсата или да изкара курс в Българо-германския център. Там на курсистите плащат по 8 лв.
16.
До "Флагман"
25.03.2013 08:58:27
2
2
Царево НЕ Е ЧЕРВЕНО. Петко Арнаудов" даде всичко от себе си, за да усмива герберовия градоначалник Георги Лапчев" с Вашата мощна подкрепа "Флагман". Арнаудов е известен не само на Царево ,но и на цяла България. Партията "Столетница" доказа за кой ли път , че не може да се реформира.
15.
колега
25.03.2013 08:57:23
2
3
Петко Арн.трябва да е 3 -ти ,защото е в час
за политиката в района
14.
Независим
25.03.2013 08:20:01
2
3
А вие и НФСБ с кой ще се прегърнете? Нали Евгений Мосинов е юрист- консулт на "Бесове". Пък и като се знае политическото наследство на Валентин Касабов, най ви приляга БСП!
13.
ЧИКИБОЙКО ТАПИРЕВ
25.03.2013 08:05:10
1
3
АУ СТИГА ГЕЙОВЕ В ЛИСТИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ КАТО ПУФИ МАР ОСЖЕН ,АКО ЦЕЛТА ИМ НЕ Е ТЕ ДА ГЛАСУЖАТ ЗА НЕГО.ТАЗИ ЮЛИЯ ЙОРГОВА Я ПЛАСИРАТ НАВСЯКЪДЕ.ТЯ НЕ СЕ ЛИ БЕШЕ ОМЪЖИЛА ЗА НЯКЪКЪВ ЧУЖДЯНЕЦ.ДА СИ ХОДИ В ЧУЖБИНА , ДАЖЕ И НА ГЕРОНТОФИЛИТЕ НЯМА ДА ИМ СТАНЕ ОТ НЕЯ.
12.
ahtopol
25.03.2013 07:53:29
2
3
ot vcichki izbroeni zaslujava samo Petko Arnaudov ,drugite sa mishki
11.
tt
25.03.2013 07:45:24
0
7
В листата на Герб, има 2-3 ма достойни, другите се чудя какво правят там. Най вече като тая Дукова, май не знай какво иска, и хвърчи от пост на пост, и тези от Герб, и играят по свирката
10.
до Касабова
25.03.2013 05:14:29
1
8
за да се посмеем Касобова :)
9.
hahhaha
24.03.2013 19:33:26
0
7
Da imame s koi da se drapame ,4e tuka pone ni varzvate ;)
8.
Касабова
24.03.2013 19:29:35
7
4
Ами като не му вярвате на тоя сайт защо влизате и го четете?
7.
dim
24.03.2013 18:52:56
1
2
Mai naistina niamat za kakvo da pishat i samo opipvat pochvata. Interesno zashto ne sa dali listata na NFSB za koqto bi trqbvalo da imat nai-dobra informacia?
6.
pisatel
24.03.2013 18:30:29
3
3
Пак измишльотини. Според този сайт водач на листата на Герб щеше да е кмета Димитър Николов, на избираемо място щеше да е Ананиева.
А, и да не забравяме, че съобщиха за 50 трупа след взрива в Сарафово...
5.
ПАТРИАРХА
24.03.2013 18:26:37
4
1
В листата на БСП нямате нито едно попадение !!! Двама от посочените даже няма да са изобщо в нея и то не по тяхно желание...
4.
жечо
24.03.2013 17:58:10
7
3
от двети листи има един за сега достоен-Мосимов.затова ще търся други.....
3.
dim
24.03.2013 16:24:06
5
12
в листата на бсп има достоини хора, но като гледам позициите им, нямат шанс. Иначе тези първите са си боклуци и това жсеки го знае!
2.
do No1
24.03.2013 16:04:46
3
11
to dali shte glasuvash za tiah ili niama da glasuvash si e sushtata rabota taka ili inache nemogat da stigna 4% za stranata
1.
Калин Петров
24.03.2013 16:01:13
20
7
и двете листи са за чудо и приказ!! Ще гласувам за НФСБ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ  Тя започва прощалното си турне през лятото Тя започва прощалното си турне през лятото Лили Иванова се оттегля от сцената  Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев След изборите изобщо не знаем дали ще разговаряме с ПП-ДБ, каза бургазлията Краката предадоха тази велика българка Краката предадоха тази велика българка Актрисата е закъсала сериозно с краката и не можела да пази равновесие без помощ Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Тя обяви, че лидерът на ГЕРБ и Пеевски и добави, че след изборите нямало да управляват с него, но с партията на Борисов можело, ако поемат ангажимент за реформи Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Не става ясно нито къде се е случило то, нито с кого, но подозренията, естествено, падат върху настоящата й половинка Стефан
Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Смяната на министрите, ясно показва, че има борба на различни интереси в остатъка от Сглобката Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори