×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ножът опря о кокала, а интелигенцията ни спи дълбок угоднически сън


Ножът опря о кокала, а интелигенцията ни спи дълбок угоднически сън
Все пак удивително и възхитително е да си сред събудилите се граждани, успели най-сетне да прозрат, че всичко зависи от тях
18 Февруари 2013, Понеделник, 11:47 ч.
Автор: Стоян ГЕОРГИЕВ, снимка Добромир ДОСКАЧАРОВ

Дошло е пак време разделно, но народът, изоставен сам на себе си, е яростен, защото няма кой да канализира енергията му в правилната посока

„Такъв е мат’риала” в България. Народът за Бойко Борисов беше човешки материал. За Костов и шайката му той беше електорат. За европейските комисари е едно стадо. А за вътрешния министър Цветанов се оказа „боклук”. Същият заяви в Свиленград: „Не ми се занимава с боклуци”. Явно отново настъпи време разделно.

Гениалният Гео Милев пише в една своя статия за фашизма, че последният стадий на буржоазната демокрация е тъкмо той. Онова, което наблюдаваме днес у нас, като плод на уродливите ни реформи, е именно подстъп към една тоталитарна система, обслужваща интересите на най-богатите. Политическата ни класа не се оказа достойна за своя народ, нито на неговото морално и интелектуално ниво. Тя го предаваше, предава и днес. Интелигенцията, както винаги, спи дълбок угоднически сън.

Народът, изоставен сам на себе си, е яростен, но неговата енергия няма кой да я канализира в правилната посока.

Днес, неделя, бях на протеста в Бургас. Видях, че народното недоволство пак започва да се експлоатира от амбициозни и кариеристични хорица и историята отпреди 23 години започва да се повтаря. И се чудя – защо народът ни не може да излъчи автентичен политически елит?

Все пак удивително и възхитително е да си сред събудилите се граждани, успели най-сетне да прозрат, че всичко зависи от тях и че ония, които ги наричат „боклуци” всъщност са в отрудените им ръце. Най-после лъсна кошмарната истина за нашия разбойнически преход и за розовия балон на демокрацията ни. Олигархията вече показва ноктите и зъбите си и в скоро време ще воюва със собствения си народ. България е изправена пред бурни събития. Ето какво пише обаче в един секретен доклад до държавния секретар Хилъри Клинтън:

Смея да твърдя, че наскорошните протести, които доведоха до обезпокоителни последствия относно някои наши намерения, са по-скоро изключение и с епизодичен характер, а последиците от тях скоро ще бъдат преодолени. Станалото по-скоро можем да приемем като временно тактическо отстъпление по пътя за постигането на стратегическите ни цели”.

Тук е казано в прав текст кому служат българските управници и на кого се кланят. И най-важното чии интереси защитават. На презатлантическите си господари, но не и на своите съграждани и избиратели.

България е подложена на нечувано насилие и преса. От една страна САЩ имат своите стратегически цели тук, от друга страна – Европа ни притиска и ни гледа сеира, от трета страна – Турция си точи ножа да отреже някое апетитно парче от територията ни, от четвърта – нашите политици са като един троянски кон за собствения си народ и слугуват на оня, който им даде една паница леща. Отрекохме се от Русия и сега стоим на ветровития ни кръстопът, лесна плячка на чакали и хиени. Предлагам още един фрагмент от въпросния секретен доклад:

Приемането на парите, като основна ценност от младото поколение и не само от него, спомага за по-лесно моделиране на начина им на мислене и реагиране на случващото се, както в страната им, така и по света. Емигрирането зад граница в търсене на по-добра реализация и заплащане се възприема като нещо нормално и спомага за източването на мозъците от страната. Изповядването на даден идеал е по-скоро обект на подигравки, а национализмът като идея е опорочен и сведен до фашизъм, което е в унисон с нашите интереси”.

Каква жестока истина! Днес у нас всичко дотолкова се е изкривило от издигането на парите в култ, че вече не мога да позная собствения си народ. Никакъв идеализъм, никакъв по-възвишен порив, никаква честност в отношенията, независимо дали са приятелски, роднински или любовни. Само интереси, сметки, пари! И накрая само пари, пари, пари! Докато стигнем до задънената улица, защото този, комуто парите са идол е способен на всякакво предателство, лъжа или престъпление.

А ето и последният цитат от доклада, разкриващ истинското лице на нашата политическа класа:

И последно, българите не представляват проблем за осъществяването на нашите интереси, докато са готови да предоставят бъдещето си и управлението на държавата в ръцете на позорни партийци, а не на идеи. Българите търсят лидер, на когото да поверят отговорността за собственият им живот, като го избират по обещанията които им дава. Те никога не си задават въпроса,какви идеи този лидер изповядва и въобще има ли такива? Те не осъзнават, че не им трябват лидери, а учители. Че трябва да търсят не лидери които сляпо да следват, а учители от които да се учат и чрез наученото и осмисленото да променят и ръководят живота си и бъдещето на държавата”.

Да, но как да стане това у нас, когато всеки българин знае всичко, не слуша никого, не чете историята си, не се интересува от обществото си, не мисли за бъдещето си и проявява нечувана страхливост и малодушие. От балкански лъв сме се превърнали в послушен вол, когото всеки ръчка с остена на своя интерес. Но днешният ден ни убеждава, че всичко това е привидно и че пак ще объркаме, както винаги, плановете на световните мошеници и тарикати.

Защото ножът опря о кокала. Нека да завършим с цитат от безсмъртната поема на Гео Милев „Септември”:

С хиляди ножа
прободен
народ -
затъпен
унижен
по-нищ и от просяк,
останал
без мозък
без нерви -
въстана
из мрака тревожен
на своя живот
- и писа със своите кърви: 

       СВОБОДЕН!


В категории: Животът


Флагман.БГ Откриха мъртъв изчезналия журналист Откриха мъртъв изчезналия журналист 21/05/2024, Вторник 21:43 0
14
Коментара по темата
14.
НИКОЛАЙ мИХАЙЛОВ
20.02.2013 08:07:15
0
1
ПОЗДРАВЛНЕИЯ ЗА СТОЯН ГЕОРГИЕВ! КАКТО ВИНАГИ - МНОГО ВИСОКО НИВО!
13.
НИКОЛАЙ мИХАЙЛОВ
20.02.2013 08:06:56
0
0
ПОЗДРАВЛНЕИЯ ЗА СТОЯН ГЕОРГИЕВ! КАКТО ВИНАГИ - МНОГО ВИСОКО НИВО!
12.
МАРИЯ ПЕТРОВА - МОНТАНА
19.02.2013 23:14:53
0
0
МНОГО ЯКА СТАТИЯ!!!
11.
Дон Кихот
19.02.2013 20:11:36
1
1
Невероятно добра статия! Поздравления за автора й! Нека не обръща внимание на лаещите по него чакали! Така е с всеки кадърен човек у нас!!!Дерзай, Стояне!
10.
БУРГАЗЛИЯ
19.02.2013 19:58:20
0
0
БРАВО НА АВТОРА!
9.
ВЪН !!!!!!!
18.02.2013 20:55:48
0
1
Не мърси и позори Флагман другите патриотични медии,алчен нагласвач-плювач
8.
СТИГА БЕ
18.02.2013 20:46:01
0
1
Ще ни ослепиш с писанията си,графоман T_T
7.
007
18.02.2013 20:42:25
0
1
СТОЕНЧО, СПРИ СА , ДОСАДИТЕЛНИК МНОГО ИЗПРОСТЯ! ДО КОГА ЩЕ СЕ НАТРАПВАШ,МАЗНИКО ЛИЦЕМЕРЕН?
6.
;)
18.02.2013 18:51:51
0
2
Мбухахахахха, секретен доклад! Ало, Тянка, ти Не!Новините и Невероятно да не ги четеш като истински, хаххахахахаха :)
5.
Joss Baumont
18.02.2013 16:43:17
1
5
Ниският интелект и бездарието прозират от всяка написана тук дума. Искал е нешо да каже Стоян Георгиев, но не му се е получило. При него сервилността явно се е превърнала в навик за цял живот.
4.
75102
18.02.2013 12:27:24
2
8
Има хора, които не трябва да пишат. Да отидат да завършат университет (ако им стигне пипето).
Комунизмът в тази статия прозира - като комбинезон на лелка, тръгнала с топирана коса да празнува осми март.

Само IP то ми ме въздържа да напиша това, от което прелива душата ми в този момент.
3.
ДО ВСИЧКИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ЦАРЕВО
18.02.2013 12:21:11
2
3
Съветника от герб Георги Атанасов сина на Мара Атанасова облагодетелствани от Лапчев известен с псевдонима Джонката лявата ръка на Ангел Циголаря си подари нов джип Мерцедес по време на най-голямата криза в общината.Вдигат данаци,вдигат туристически такси,данак пречистване на водата за да има мерцедеси и далавери ли Лапчев.хората ви загубиха доверие.БОИКО ЩЕ ВЕ ЗАРЕЖЕ А ТОГАВА ЛАПЧЕВ ДА СИ ВЗИМА ПОРТРЕТА И ДА СИ ТРЪГВА МИРНО ИНАЧЕ ЩЕ БЪДЕ ИЗГОНЕН КАТО САИМЕНИКА МУ КОСТАДИНОВ>
2.
Георги
18.02.2013 12:14:33
0
2
Съжалявам, но т.нар. „секретен доклад“ всъщност е художествена измислица от сайта http://neverojatno.wordpress.com/2012/02/20/morningstar/
Не, че написаното не е вярно, но не го е написал американски посланика, а авторът на сайта.
1.
ee
18.02.2013 12:12:44
3
4
Баси и глупостите. Авторът съвсем го е закъсал откъм идеи за наша и чужда виновност.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Не е ясно какво точно се случва със скъпото возило  Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си", обяви тя в интервю преди година Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Младенов остава в историята на романтичното предаване и като Ергенът, целувал най-много момите – цели 130 пъти, преброиха от шоуто Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Имат пестициди Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Косъм в тиквичките съсипа вкусната вечеря на фолк певицата Peppou за пръв път във Fabric Club Peppou за пръв път във Fabric Club Стилът му е разпознаваем, а траковете му с House, Techno, Melodic Techno и Indie Dance са тотални хитове Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни 
Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори