×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Двама огнеборци и директор на училище с награди "Пожарникар на годината"


Двама огнеборци и директор на училище с награди "Пожарникар на годината"
Инспектор Николай Николаев (в средата) с отличието
13 Февруари 2013, Сряда, 08:46 ч.

На церемонията министър Цветан Цветанов поздрави пожарникарите и им благодари за достойната и професионална работа, която се измерва в спасени човешки животи

Двама пожарникари от областта и директорът на СОУ „Никола Вапцаров” в Айтос бяха удостоени с награди в националния конкурс "Пожарникар на годината". Това са инспектор Николай Николаев,  главен пожарникар Станчо Станчев и Анка Желязкова.

В раздел "Пожарогасителна дейюност" награда получи инспектор Николай Николаев – началник на група „Оперативен център” към ОУПБЗН – Бургас. През 2011 г. също е обявен за победител в областния етап на конкурса “Пожарникар на годината” от направление „Пожарогасителна и спасителна дейност” за държавни служители с висше образувание. Притежава много висока професионална култура. През 2012 г. Николаев преминава курс за “Управление на сигурността на морските пристанища”, организиран съвместно с посолството на САЩ, с лектори от Отдела по борба с тероризма в САЩ. През 2012 година участва в ликвидирането на над 20 пожара и 13 аварийно – спасителни операции, сред които терористичния акт на Летище Бургас, горския пожар с площ от над 22 000 дка иглолистна и широколистна гора и взрива в трафопост в жилищен блок в гр. Бургас. През последната година участва в ръководенето на силите и средствата на ОУПБЗН при международно военноморско учение „Бриз 2012”, „Морско ядро 2012” и редица други пожаротактически учения и занятия.
 
В раздел „Контролна дейност" бе отличен главен пожарникар Станчо Станчев – младши инструктор в направление ДПК и ПД в РСПБЗН – Карнобат. В органите за ПБЗН на МВР работи от 1998 г., когато постъпва на длъжност пожарникар. През целия период на служба няма  допуснати дисциплинарни наказания и жалби от заинтересувани лица и граждани. Служителят е участвал в 10 комплексни проверки в разнородни обекти на територията на службата - производствени, за масово пребиваване на хора, здравни и учебни заведения. Качествено и ефективно е извършил 120 контролни и тематични проверки, като е връчил 53 противопожарни разпореждания. Предписаните дейности се изпълняват в срок.

Анка Желязкова - директор на СОУ „Никола Вапцаров” в град Айтос получи награда за съществен личен принос в превенцията по пожарна безопасност и защита на населението при бедствия, пожари и извънредни ситуации, както и за развитието на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец” на училището – многократни медалисти от републиканските състезания и двукратни носители на Преходната купа „Юлиян Манзаров”.

"През трудната за всички ни 2012 г. вие се наредихте сред най-достойните българи". С тези думи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов се обърна към служителите на ГДПБЗН по време на церемонията по награждаване на победителите в ежегодния Национален конкурс „Пожарникар на годината”. Титлата „Пожарникар на 2012 г.” спечели главен инспектор Севдалин Кехайов – началник на РС „Пожарна безопасност и защита на населението” –Златоград

На церемонията по награждаване на отличените служители на ГД “Пожарна безопасност и защита на населението” вътрешният министър Цветан Цветанов поздрави огнеборците и им благодари за достойната и професионална работа, която се измерва в спасени човешки животи. Той припомни, че през последните години българските пожарникари откликнаха на призиви за помощ и работиха всеотдайно рамо до рамо със свои колеги от Русия и Израел, което ги превърна в неделима част от европейската система за сигурност. „Днес само част от вас получават награди, но те са резултат от екипната дейност при кризисни ситуации”, допълни министър Цветанов. Той подчерта, че ръководството на министерството полага максимални усилия за подобряване условията на работа на служителите на ГДПБЗН. „Обявени са обществени поръчки на стойност 130 милиона лева за пожарна и високопроходима техника. Финансирането е осигурено по Оперативна програма „Околна среда”, отбеляза вътрешният министър. В контекста на прилагането на приетата Национална стратегия за развитие на доброволчеството министър Цветанов изтъкна, че до края на настоящата година доброволните формирования ще наброяват 2000 души, а в края на следващата година се очаква те да бъдат 4000.

Традиционният конкурс „Пожарникар на годината” има за цел да покаже съвременното лице и да утвърди постиженията на професията в осигуряването на пожарната безопасност, спасяването и защитата при бедствия. Той се организира и провежда в четири раздела.




0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините Вижте какви са те Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Заплатите на новоназначените колеги станаха в размер на 1400 лв. отново бруто. Което след удръжките означава, че част от социалните работници получават под 1100 лв.
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори