Внимавайте, когато си купувате месо от магазина (ВИДЕО)
05 Февруари 2013, Вторник, 13:01 ч.
Вижте няколко факта, за това как се обработва застоялото месо
Свежо, розово, апетитно. Така изглежда месото от витрините на всеки един голям супермаркет. Оказва се обаче, че в 90 на сто от магазините предлаганото месо дълго е лежало вкочанено в лед.
„Потребителите си нямат и представа какво ядат. Месото се размразява, после се накисва за известно време с някакъв уж безвреден химикал. После се отцежда добре и става като чисто ново. Дори опитни готвачи могат да бъдат заблудени“, разказват служители, пише hotarena.net.
Овкусеното месо
Истината за овкусените месни продукти е, че това е месо, което вече е тръгнало да се разваля. То е започнало да мирише, срокът на годност е изтекъл и не е годно за консумация, но когато се подправи със сол и други подправки, вече не му личи.
Как да тежи повече?
Масовата практика по хипермаркетите и месарниците у нас е месото да се инжектира с вода, за да тежи повече. За целта се използва специална машина, наречена тублер. Шунката често се боцка с тече пушек или нишесте. Сигурно сте забелязвали как когато се размрази пилето, по кожата му личат ясно много малки дупчици. Именно по това личи, че е било инжектирано с вода, за да тежи повече, пише hotarena.net.
Праното месо
“Праното” месо е едно от най-ужасните неща, които бихте могли да си представите, че могат да бъдат на вашата маса. Работници в хипермаркет разкриха, че за да няма брак и хвърлено месо, то се „пере“ по специален начин с накисване, за да стане като ново.
В категории:
Здраве










Силно земетресение до Япония
17/09/2025, Сряда 21:49
0







Какво се случва с душата ни, когато умрем?
17/09/2025, Сряда 20:41
0



Украинец изнасили брутално млада жена, блъскайки й главата в земята
17/09/2025, Сряда 20:20
10



Шок за много софиянци
17/09/2025, Сряда 20:03
1

Братът на Ружа Игнатова: Тя ми каза да не се притеснявам, скоро ще се върне
17/09/2025, Сряда 20:00
0