×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

МБАЛ „Дева Мария“ - гордостта на българското здравеопазване, според кмета Николов


МБАЛ „Дева Мария“ - гордостта на българското здравеопазване, според кмета Николов
"Професионализмът на работещите в МБАЛ „Дева Мария“ привличат майките от бургаските млади семейства да раждат именно в тази болница", каза кметът на Община Бургас Димитър Николов на празника Бабинден
Тема в развитие
виж още
скрий
22 Януари 2013, Вторник, 14:58 ч.
Автор: Добромир ДОСКАЧАРОВ, снимка и видео: автора

Началникът на Родилното отделение д-р Мирослав Минчев пожела на своите колеги бебетата да са два пъти повече през тази година

„Ако човек мисли с една година напред – сади боб. Ако мисли с 10 години напред – сади овошки. Ако мисли 100 години напред – създава и отглежда деца“. С тези думи отец Стилиян поздрави лекарите и акушерките в бургаската болница МБАЛ „Дева Мария“ послучай празникa Бабинден. Гости на събитието бяха кметът на Община Бургас Димитър Николов, депутатите от ГЕРБ Димитър Бойчев и Иван Вълков и зам. кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян.

 Собственикът на най-хубавата българска болница за раждане – Семир Абумелих, баща на три деца, приемаше гостите и честитките от майките с новородени бебета и поотраснали деца. Цели три години от създаването си през 2010 г. МБАЛ „Дева Мария“ се налага не само като регионалана, а и като една от най-добрите национални болници.

„Качеството и професионализмът на работещите в МБАЛ „Дева Мария“ привличат майките от бургаските млади семейства да раждат именно в тази болница. Вие сте  гордостта на  българското здравеопазване!“ С тези думи кметът Николов се обърна към присъстващите лекари и акушерки. „Благодаря на семейство Абумелих, че създадоха това здравно заведение. То допринася много за добрия имидж на Бургас“, каза депутатът Димитър Бойчев. От името на ПГ на ПП ГЕРБ Димитър Бойчев поднесе цветя на старшата акушерка на Родилно отделение Яна Ченешева и пожела на нея и всичките ѝ колеги весел празник и да бъдат живи и здрави. „Тази болница допринася за добрия имидж на здравеопазването през последните години. Тя не е регионална, а национална болница и бих казал една от най-добрите в страната. Дано се раждат много и здрави бебета” - пожела още Бойчев.
 
"Колкото пръски вода капнаха на земята, толкова здрави деца да се родят през годината", пожела
началникът на на Родилното отделение д-р Мирослав Минчев

Поканен да поздрави своите колеги, д-р Лорис Мануелян отбеляза, че за болница Дева Мария освен похвали  нищо друго не може да бъде казано. „Възхитен съм и виждам, че когато човек си постави точните цели и знае как да ги преследва, то те са осъществими. Преди много години малко бяха тези хора, които вярваха, че в града може да има такава болница с такива условия, с такова високо качество и с такива добри специалисти, които възпират бургазлии да търсят лечение в други градове.”, заяви той.

Благодарности и поздравления поднесоха и няколко майки, които са получили най-ценния дар в живота – техните деца, именно в „Дева Мария”. Те изказаха своята огромна благодарност за това, че сега в техните ръце са едни здрави и щастливи малчугани.

Ритуално изми ръцете на началника на родилното отделение д-р Мирослав Минчев родилката Нина Стоянова, която роди своя син Антонио на 16 януари. Изпускайки сапуна във водата д-р Минчев ориса и така лесно да се раждат децата, a колкото пръски вода капнаха на земята, толкова здрави деца да се родят през годината.  С празнична програма зарадваха гостите децата от ветренската детска градина „Калина Малина”.

Отчете се фактът, че на фона на намалената раждаемост в цялата страна, то децата родени през 2012 г. в Родилното отделение на болницата са се увеличили и за една година те са общо 1160. Началникът на отделението д-р Мирослав Минчев пожела на своите колеги те да са два пъти повече през тази година и всичко да върви по мед и масло.




В категории: Здраве


5
Коментара по темата
5.
Казакова
21.01.2014 14:48:12
0
2
Здравейте!Казвам се Казакова от Казанлък-през 2010 година ми се роди едно здраво и голямо дете в ръцете на д-р Минчев в Стара Загора.Благодаря му от все сърце послучай празника на родилната помощ!Дълбок поклон пред тези велики лекари,който даряват с живот!
4.
Дафина
22.02.2013 20:36:54
1
4
Д-Р Мирослав Минчев е лекаря,който следи бремеността ми,няма в цяла българия по-добър специалист от него.Благодаря му за адекватната реакция и за истинския му профисионализъм,поради тази причина избегнахме спонтанен аборт.Момичета,ако ви е нужен замесник на покойния вече д-р Георгиев,това е човека,това е вашият лекар,а именно Мирослав Минчев
3.
До dd
03.02.2013 11:06:17
1
0
Съпругата на кмета роди в МБАЛ,при приятеля на кмета д-р А.Душепеев.Специално за случая имаше 1 седмица подготовка на отделението.Всичко беше изблизано.Нормално,нищо лошо няма в това.Всеки е свободен да направи избора си при лекаря на който има доверие.
2.
dd
22.01.2013 20:44:10
8
2
първо болницата работи от 2009г. Второ: на Кмета съпругата защо не роди в тази болница, а предпочете друга във Бургас?
1.
мaорa
22.01.2013 15:21:35
6
0
Дa де aмa зaбрaвят дa кaжaт зa зaвишените диaгнози по пътеките.....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори