×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Гледам с насмешка на балона „Мултиплекс“


30 Декември 2012, Неделя, 18:56 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА

Тече преразпределение на телекомуникационния пазар. Искат да елиминират Булсатком, а неговите абонати да се присвоят от Виваком

- Г-н Симеонов, централните медии започнаха реклама на включване към цифровия телевизионен сигнал, който ще дава възможност за безплатното приемане на 9-10 основни тв канала. Това означава ли, че от 1 март нататък Вашите абонати ще започнат да ви напускат?

 - Не вярвам, прекалено малък е диапазонът на програмите, които се предлагат. Същите и в момента могат да се ловят чрез ефира, макар и с по-лошо от обещаваното качество.  Не виждам как  БНТ, Нова, Би тв, Тв 7, БиБиТи и още две-три слугинажни телевизии, приемани безплатно с антена, ще бъдат конкурентни на телевизия СКАТ, която се излъчва и предава чрез спътник, достига до абонатите по оптичен път, с перфектно качество, без да зависи от атмосферните условия.

- Да, но вашите абонати плащат по 20 лв. абонаментна такса всеки месец, а много от тях са над средната възраст и за финансово затруднени. Те ще попаднат и сред онези 260 хиляди българи, на които държавата ще даде ваучери за 60 лв., за да преминат без пари към тези девет-десет програми.

-       Абонатите на СКАТ държат освен на качеството, още и на традицията. Аз правя своите проучвания и съм спокоен, че тези потребители, които са включени към мрежата на СКАТ ще настояват да си имат около 200 програми, десетки от които хай дифинишън, такива, които получават и по допълнително заплащане. Но най-вече те искат да гледат програмите на СКАТ, а не официозните програми, обслужващи властта на Бойко Борисов. Моите абонати държат освен на качеството – и на традицията. Наблюдавам, че повече от 20 г. не ни напускат.

-       Направихте огромна инвестиция в прокопаването на оптичната мрежа, струваше ли си?

- Да, това е дългосрочна инвестиция. Какво ще стане в бъдеще не мога да гадая. Нямам безгранична самоувереност. Въпреки че съм от най-старите участници в кабелната телевизия у нас и имам една от големите кабелни тв мрежи. Смятам, че инвестицията ще бъде изплатена, отлив няма да има. А какво ще им даде цифровизацията чрез мултиплексите – една антена, нищо повече.

- Възрастните гледат рекламата и се идентифицират с пенсионера, на когото обясняват как да постави декодиращото устройство и как ще се снабди с безплатното гледане на телевизия. Повечето обаче имат аналогови телевизори, които до 1 септември трябва да бъдат изхвърлени. Какво означава това?

- Че трябва да им купят нови, но не виждам как ще стане това. Нека отново повторя - тук говорим за една социална услуга, която ще гарантира минимума за най-бедните и  изпаднали хора, за циганите. Тази услуга се предлага не само у нас, но и в цяла Европа – за тези, които са крайно бедни.

- Значи става въпрос за усвояването на 10 млн.лв. от рекламата на това социално мероприятие и едни 6-7 млн.лв. от продажбата на декодерите чрез ваучерите по 60 лв., които държавата покрива и нищо повече? 

- Точно това имам предвид – поредното предоставяне на средства на свои медии и фирми, които безсмислено да рекламират и проведат поредния проект по европейска програма, както е по останалите европрограми, в които са заложени пари за т.нар. популяризиране – едни пари се дават на приближените до правителството бизнесмени, за  да обслужват сексуално премиера – казвам го без никакво неудобство.

- Излиза, че този процес няма да доведе до трусове на пазара на кабелните оператори. Но да Ви кажа - дори и колеги журналисти, видели вече рекламата в някои сайтове и телевизии, са готови да откачат Вашия кабел и да си сложат антената на най-гледаните 10 телевизии.

- Никакви трусове не може да има в бранша в посоката, за която говорите. Ние сме свидетели на друг процес - на неистовите апетити за преразпределение на пазара  от  големите оператори и най-вече от страна на  Бойко Борисов, който е действителният собственик на Виваком чрез Корпоративна Търговска банка на Цветан Василев. Казвам го най-отговорно. Има и други – като М-тел, интернет оператори и сателитните оператори. Всички  са се втурнали в една ниша и ако няма бъдеще в нея не биха инвестирали. На фона на техните инвестиции СКАТ е с много по-малък дял. Те не биха инвестирали, ако има угроза от навлизането на мултиплексите. Мултиплексите ще се ползват от малък, ограничен кръг  социалнослаби хора, на които ще предложат тази услуга. А аз каня колегите журналисти, които смятат да си хвърлят кабела на 1 март,  да дойдат на 10 март в кабинета ми в СКАТ в Бургас, да изпием по едно кафе и да ми разкажат какво хващат с антената. СКАТ няма да е сред тези програми, а аз зная, че повечето от журналистите ни гледат. Но няма да им липсва само СКАТ.

- Какво се крие зад публичния скандал между Би тв и Булсатком?

- В момента тече преразпределение на перспективния телекомуникационен пазар, предизвикано от най-високо равнище – от министър-председателя Бойко Борисов чрез неговите оръдия Цветан Василев и Делян Пеевски. Искат да елиминират  най-големия и най-стария спътников оператор Булсатком, за да може неговите абонати да се присвоят от Виваком. Към момента една трета от цифровите спътникови абонати са на Булсатком. По най- мутренския метод искат да отнемат от Булсатком най-рейтинговите програми, за да не може да ги предлага. В групата от най-търсените е пакетът на Би тв. От Би тв нямат никакво основание да разпалват този скандал, целта е да се сгромоляса Булсатком. Преди Коледа как да им плати някакви си дългове, които впоследствие се оказаха, че са само за последния месец. Сега ще чакаме януари за развръзката –  целта е в този период обърканите потребители да се прехвърлят като абонати на Виваком. Нямам фактология, но мълвата в столицата носи, че Красимир Гергов е продал на Делян Пеевски голям процент от акциите си в пиарагенцията „Пиеро“ и от Би тв. Извършва се същото, което се случи на Васил Божков, Гриша Ганчев и други бизнесмени от техния ранг.

- Притеснен ли сте, че тези процеси ще се отразят на НФСБ в навечерието на парламентарните избори. Партията ви не би могла да съществува без СКАТ тв?

- Имам сериозни проучвания върху стабилността на аудиторията на СКАТ. Тя е мотивирана от висок процент доверие и висок рейтинг на програмите сред зрителите. Рейтингът на НФСБ е в пряка връзка с този на СКАТ тв. Вие знаете, че нашата партия не се отразява като дейност от другите медии, нас не ни канят като политици в сутрешни, вечерни и прочее блокове. Но това не ни пречи да имаме 5,6 процента и да влезем догодина в НС? 

- Кой социолог ви дава този процент?

- Омнибусното изследване на Галъп, което се извършва всеки месец. И след като го оповестиха, а ние го изнесохме като информация, на третия ден НФСБ бе заменена с „националистически формации“. Но за евентуално политическо пренасочване чрез ограничаване на медията няма да стане, защото не могат да  намерят причина да ни спрат. Имаше една стара песен „Не можеш да спреш реката“. 

- Ще кандидатствате ли за седмия мултиплекс, за който ЕС ни притиска да проведем конкурс. И шесте платформи за цифрово разпръскване вече са собственост на фирми около Цветан Василев?

- Не проявявам никакъв интерес, това са много пари, които няма как да си върна. Гледам с насмешка на този балон, наречен мултиплекси, защото това е ограничена услуга за много ограничени, социалнослаби хора. Но кой ще им купи телевизори, ще им сложи антените и ще им ги настрои?!

- Прогнозите са поръчката за декодерите (на стойност на 6 млн. лв.) да бъде спечелена от “Техномаркет”, собственост на “К енд К електроникс”, в която мажоритарен акционер е регистрираната в Лихтенщайн компания Domtech Holding, зад която пък стои банката на Цветан Василев. От веригата вече рекламират, че ще сложат и консултанти, които ще обясняват всичко за устройствата.

- Да, да, те ще обясняват и монтират. Тази история ми напомня на поговорката „Барабар Петко с мъжете“ , поредното фиаско на това правителство. Нищо по различно от Сапард и другите програми в земеделието, строителството, развитието на селските райони и т.н.  - даване на проекти на приближени до властта. Предава се ореол на изключително мероприятие на тия мултиплекси, от които ще понапълнят гушите приближените до Бойко Борисов.


В категории: Опозиция , Политика


23
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
23
Коментара по темата
23.
123
02.01.2013 11:03:25
0
1
цялата история не ви ли прилича на /ОКТОПОД/ и без това ни промиват мозъците с тия телевизии една стотинка не давам над таксата
22.
Caco
02.01.2013 05:49:21
2
3
Симеонов, намисли облекчения ПОНЕ за таксите на пенсинерите, дори на онези пнсионери, които плащат обикновения пакет по 16 лв. Ставаме все по-бедни. Имаш качествен сигнал, помисли как да задържиш хората при теб. Струва сии да докаже, че мисли за бедните и средните, които не са само сред циганите. Има МНОГО по-образовани от теб и Касабов, хора с по едно и две висши образования, но са бедни, защото не са комунисти и слугинаж на червената олигархия, към която ТИ самият принадлежиш. И не мисли, че това не е ясно на всички.
21.
advf
02.01.2013 04:35:13
5
2
Скат е телевизия за поръчки на полицията.
Чакат да им подадат сутришната сводка и
да пратят някой буна вратите на хората.
хъл с камера и микрофон да стой
духай го Валери. Никой от мойте познати яма Скат и няма да се абонира.
безкруполна и нагла телевизия.
20.
,l.
01.01.2013 10:53:43
7
6
Аз пък гледам с насмешка на балона СКАТНФСБ
19.
бивш избирател
01.01.2013 10:49:47
6
8
Не те харесвам Симеонов,поръчаш някого на твоите надъхани психари и го почваш по телевизията си по вестника си без да си проверил истината и не даваш право на защита--ти си причина да ти психяса персонала с които се опитваш да направиш партия-не стават така нещата---Ето и сега--Не си вярвал на МУЛТИПЛЕКС--АЗ СЪМ ЕДИН ОТ ТЕЗИ КОИТО ЩЕ СЕ ЗАДОВОЛЯТ СЪС БЕЗПЛАТНИТЕ ПРОГРАМИ;;20 ЛВ НА МЕСЕЦ СА МНОГО --АКО БЕШЕ ПОЛИТИК ДРАГИ МИ СИМЕОНЕ-ЩЕШЕ ДА КАЖЕШ --СКАТ НАМАЛЯ ТАКСАТА --БЕЗПЛАТНО ЗА ПЕНСИОНЕРИ СОЦИАЛНО СЛАБИ И т н. А ПЪК ТИ -НЕ СИ ВЯРВАЛ-РИТАШ ВЕДНАГА ЕЛЕКТОРАТА--НЕ СИ МИСЛИ ЧЕ НА ТЕБЕ НЯКОЙ ТИ ВЯРВА---ТИ СИ ДОКОЛКОТО ЗНАМ ОЛИГАРХ-БОГАТ ЧОВЕК--НЯМАШ ШАНСОВЕ В ПОЛИТИКАТА--ОСОБЕННО С ТЕЗИ БРАКУВАНИ ДОНОСНИЦИ ОТ ДС----
18.
opi
31.12.2012 18:49:26
5
4
pak reklama na rabotodatelia na maja ti kasabova za6to taka
17.
Dimo ot Gyulovca
31.12.2012 16:08:51
5
4
Zdraveite,
fenove i fenki,
na g-n Simeonov shte kaja samo edno,tozi Kasabov ne se haresva ot mnogo hora i e edin minus v partiq NFSB.I za sajalenie mnogo hora nqma da podkrepqt partiqta to4no zaradi nego.Mnogo se plyun4i mnogo podska4a no tova e antireklama za nego i za NFSB.Edin Siderov stiga na Bagaria
16.
ДА СЕРА НА FUCK THE MULTIPLEKS SISTEM
31.12.2012 14:36:35
9
1
ЕЙ ПЕДАЛ, ЩЕ БРОИМ ПИЛЦИТЕ НАЕСЕН, ПЪК ТОГАВА ДА ГИ ВИДИМ ТВОИТЕ ОТРЕПКИ, КОИТО МИРИШАТ НА ПРЪСТ, КАКВО ЩЕ НАПРАВЯТ НА ИЗБОРИТЕ!!!!
15.
SS KAT
31.12.2012 11:16:02
9
1
Роми и Резаци- Нацисти, нее нов биц, а реалност, Национален Фолклор Скат Беля
14.
Чирака
31.12.2012 09:55:15
10
6
И аз гледам с насмешка на балона НФСБ и телевизия СКАТ
13.
шишо
31.12.2012 09:54:10
2
10
СКАТ- оправете външния вид на водещите ,новини и фолклорни предавания,както и коментаторът на новините,който мънка под носа си и си говори сам.
12.
toto
31.12.2012 09:33:04
11
4
СКАТ не е телевизия а цирк и тоя човекоподобен със сините венци българин да вземе да се гръмне вече
11.
бургазлия
31.12.2012 08:12:03
7
10
Само СКАТ!!! Това е 3 в 1 : психо, циркове и лъжи! И всичко това представено като "новини"!
10.
Ludia
31.12.2012 07:06:58
2
5
Bulgarina e totalno obezveren . Triabva mu lider s iasno izrazena politicheska i ikonomicheska platforma .... izpolzvai mediata si chovek , izlez ot anonimnosta , tragni smelo .... Ti Si ...
9.
LUDIA
31.12.2012 06:57:18
3
7
Simeonov , ne povtariai grechkata s Bolen Siderov . Ti go sazdade , vkara go v parlamenta s Ataka , kato vodechta politicheska partia i toia primitiv se izdani... totalno . Imach elektorata mu , kakvo chakach ????
8.
бургазлия
31.12.2012 05:21:45
1
5
аз бях абонат на всички кабеларки в Бургас, но най-съм доволен от СКАТ, но само като качество. колкото до тяхната програма, ще ме извиняват, но тя е правена за пенсионери, а новините им са толкова изопачени и злобни, че чак са смешни. не знам кой би се отказал от качеството на кабелния сигнал, за да си сложи обикновена антена с която да хваща безплатните програми. в градовете с това високо строителство едва ли някой би се върнал във времето на въртене на антени и търсене на сигнал.
7.
kjhw dk
31.12.2012 02:30:29
2
4
едно обвинение за престъпа група не ще ли? пак да го гледа с насмешка.
6.
FUCK THE MULTIPLEKS SISTEM
30.12.2012 22:14:20
8
14
РЕДНО БЕ, ЧОВЕК ОТ ТВ ГИЛДИЯТА, ДА ОТВОРИ ОЧИТЕ и ПРОДУХА УШИТЕ на ЗОМБИРАНИТЕ ТЕЛЕВИЗИОНЕРИ, ЧЕ ВСИЧКО С ТЕЗИ МУЛТИПЛЕКСОВЕ СИ Е ПОРЕДНОТО ГОЛЯМО ЛАПАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ-БЪЛГАРСКИ ВНОСКИ.

ТОЛКОВА ЛИ СТЕ НАИВНИ, ТА ОТ МУТРО-ЧЕНГЕТАТА на БОКО ТИКВУНЯТА, ЩЕ ИМА ЛЕВ И ПРОКОПСИЯ ЗА МИЛИОНИТЕ БЪЛГАРИ ....

КОЛКОТО И ДА НЕ ВИ ХАРЕСВА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ , ПАРТИЯ НФСБ и ТВ СКАТ, БЕЗСПОРЕН ФАКТ Е ЧЕ ТЕ СА АЛТЕРНАТИВА на ГЕРБ и ДПС. ДАНО СА ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИТЕ-патриоти и ТЕХНИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ОБРАЗУВАНИЯ и ОБЩНОСТИ, КОИТО ДА ПОДКРЕПЯТ и СЕ ВКЛЮЧАТ ВЪВ ОБЩИЯТ ФРОНТ на НФСБ и ГИ ПРЕДПОЧЕТАТ на ИЗБОРИТЕ . ДА , ШАНСА НИ ДА СПАСИМ БИЗНЕСА СИ И ДНИТЕ СИ НАПРЕД, МИНАВАТ ПРЕЗ ИЗБОРА - НФСБ, БСП и ДВГ, КОАЛИЦИЯ, КОЯТО МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА И ДА ИГНОРИРА от ВЛАСТА И ИКОНОМИКАТА НИ - ГЕРБЕРАСИТЕ и РЕЗАЦИТЕ.
5.
ala6 veri6
30.12.2012 21:13:16
4
7
pak platen reportaj
4.
Бат Сали
30.12.2012 21:04:56
3
11
По-тъпо зададени въпроси отдавна не бях срещал.
Цитирам само един пример: "Но да Ви кажа - дори и колеги журналисти, видели вече рекламата в някои сайтове и телевизии, са готови да откачат Вашия кабел и да си сложат антената на най-гледаните 10 телевизии. "
Ако "няколко" колеги журналисти са представителна извадка за намерението на голяма част от обществото то значи аз съм Захари Бахаров.
Още много има да пиша за глупостите в това т.нар интервю, но предпочитам да си пия виното и да си мезя.Весело посрещане на Нова година!
3.
Petar
30.12.2012 20:56:55
5
14
Имам Булсат и СКАТ .. много по-доволен съм от СКАТ. Имат и доста повече програми от Булсата..
2.
Ограбен от ГЕРБ
30.12.2012 20:39:20
6
21
Много е прав г-н Симеонов за крадливата гербеска шайка, много прав. Да му мислим догодина на изборите!
1.
АБОНАТ
30.12.2012 20:04:16
6
8
Българските програми ми стигат даже ми са много--ОСТАНАЛОТО ГО ЗАМЕСТВА ЛАПТОПА
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори