×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Да вдигнем детските надбавки, но как да спрем циганите да ги изпиват


24 Октомври 2012, Сряда, 15:24 ч.
Автор: Веселин ВАСИЛЕВ

Държавата има изгода да стимулира раждането на бъдещи данъкоплатци, а не на паразити

Всеки подкрепя българските майки за увеличаване на детските надбавки. Но има един проблем – това ще означава повече пари и за циганите, а голяма част от тях буквално изпиват парите и те не стигат до децата им, които остават невъзпитани, необразовани и живеят скотски. Това призна и социалният министър Тотю Младенов. Сега той настоял пред областните управители и Агенцията за социално осигуряване да правят внезапни проверки в училищата и при констатирани серийни отсъствия, да се спират държавните помощи за отглеждане на подрастващите. Т.е. Гребенаров да си купи тефтер за вписване на неизвинени отсъствия на ученици.

Това са ялови мерки и не е ясно защо България не се учи от развитите страни. В някои от тях майчинството наистина е само няколко месеца, но щом се върне на работа, майката взема допълнително до 1000 евро към  заплатата си за детето. Така с един куршум се удрят три заека – първо майката получава възможност бързо да се върне на работа, за да не пострада професионалната й кариера. Второ – с тези надбавки детето може да се запише в детска градина и дори да се плаща на детегледачка. Трето - пари се дават само за подпомагане на раждаемостта при активната част от обществото, която създава материалните блага, а не се пилее ресурс за хора, превърнали размножаването си в начин за препитание.   

Ако попиташ една 12-годишна циганка, вече омъжена за 14 годишен циганин, и двамата неграмотни и безработни, живеещи в незаконна барака, осветявана с откраднат ток, как смятат да отгледат, да възпитат и да изучат своите бъдещи 15 – 20 деца, едва ли ще получиш смислен отговор. Нормално ли е една държава да насърчава такъв тип раждаемост?

Според министър Тотю Младенов, всяка година бедна България харчи 900 милиона лева за майчинство, като отделно са създадени 133 социални услуги за още 130 милиона лева. С тези пари, смъкнати от гърба на обикновените работещи хора,  държавата трябва да стимулира отглеждането на бъдещи данъкоплатци, а не на паразити, които по цял ден се чудят какво да откраднат, кого да ограбят, как да пътуват в автобуса без билет и какво лепило да дишат.

Затова по-разумно е първо да се промени системата, а после да се дават парите.




11
Коментара по темата
11.
Айляка
07.11.2012 19:06:56
1
2
Давайте им купони за храна, не пари в брой!
10.
IIvanov
28.10.2012 07:01:48
0
1
Чл. 9. (1) Право на месечна помощ имат лица или семейства, чийто доход за предходния месец е по-нисък от определен диференциран минимален доход.
в) от 7 до 16-годишна възраст, което не учи - 20 на сто от ГМД;
Тази подточка В), трябва да се махне.
9.
11111
28.10.2012 06:06:15
2
5
Да се забрани на малолетни,за които също се получават детски надбавки да получават детски надбавки за децата си. Примерно имаш 5 деца и за тях ги получаваш,но 3 от тях са непълнолетни майки с по 3 деца и те също получават.Сметката е ясна.
8.
ЛЛ
27.10.2012 19:02:35
0
2
Многго лесно.Вместо да им дават пари,да им дават купони,с които да могат да пазарят продукти от първа необходимост в определена верига магаазини.Така децата им няма да са гладни,а те няма да могаат да изпиват детските надбавки.Толкова е просто.
7.
emigrant
26.10.2012 16:20:41
2
6
Защо искам да напусна България: 1) Защото Българите крадат собственото си минало 2) Защото Българите са оскотяли и озверели и не зачитат паметта на онези, дали живота си за нашето настояще 3) Защото Правителствата в България съсипват народа и държавата със своята предателска политика 4) Защото Правителството не инвестира в бъдещето на Държавата България, в нейната Икономика и Човешки Ресурс, а се мъчи да събере от всеки бедняк последната стотинка, насърчавайки всички да крадем и лъжем, за да оцелеем 5) Защото Политиците нямат национално самосъзнание и единствената им работа е да въртят Далавери 6) Защото Народното Събрание не може да създаде един Закон, който да не се налага да поправя в следващите месеци 7) Защото Политиците на всички нива не са грамотни да създават и спазват онези закони, които сами гласуват 8) Защото Правителството на България не иска народа да е здрав и учен. Умишлено се съсипва Здравеопазване и Образование 9) Защото да си учител е вече непрестижно. А да си лекар е дори срамно, защото хората те сочат за подкупен 10) Защото шофьорите винаги уж бързат от един светофар до друг в луда надпревара и убиват други Българи по улиците 11) Защото шофьорите не знаят и не зачитат правата на другите 12) Защото Лекарите в болниците те задължават да даряваш или да си избираш екип за лечение 13) Защото Храната, която ядем е с ниско качество за разлика от онази, която изнасяме 14) Защото Земеделието вече не ни храни нас и съседите ни, а се налага да внасяме боклука на съседните държави 15) Защото думичката инженер стана демоде, а думичката бизнесмен се превърна в цел 16) Защото БАН вместо да създава наука, се е превърнал в последно средство за оцеляване на учените 17) Защото държавните служители (полицаи, военни, администрация) не осъзнава, че съществува ЗА народа, а не СРЕЩУ него 18) Защото кофите за боклук не събират вече боклука, а са временни складове за ровещите в тях 19) Защото малцинствата в България имат повече права от Българите 20) Защото Съдиите в България оневиняват всеки бандит, но за кокошка няма прошка 21) Защото Съда в България интерпретира законите по собсвтено виждане, а не в полза на обществото 22) Защото ако в България не познаваш НЯКОГО, ти си НИКОЙ 23) Защото в България се имитира свобода за всичко, но най-свободни са престъпниците в нея 24) Защото ако ти посегнат на жилището или на собствената безопасност, ти нямаш право да се защитиш 25) Защото, ако се защитиш от апаш, ти ще бъдеш съден за умишлено престъпление 25) Защото Левски, Ботев, Раковски, Вазов и всички останали, ако видят днешна България, биха емигрирали в Румъния по тяхно време. 26) ...... малко ли беше всичко това?
6.
mm
26.10.2012 12:48:30
0
7
Да стане като в Китай- надбавки само за първите две деца....
5.
trapera
26.10.2012 11:22:05
0
2
За пореден път се доказа, че тази държава е поскомунистическа, с многопартиен тоталитаризъм и диктатура на партията победителка. За пореден път се доказа, че това държавно устройство с еднокамaрен парламент, безлично президентство и изпълнителна власт в лицето на премиер и МС, които се поставят над законите и над Парламента в една парламентарна република – НЕ РАБОТИ!!! Не работи за суверена, иначе за 100-200 души “работи” много добре.
4.
wow
25.10.2012 15:25:19
0
3
Dobre kazano. A inache snimkata e strahovita...
3.
MM
25.10.2012 13:33:54
1
5
МНОГО ПРАВИЛНА СТАТИЯ!
2.
Дядо все още бъдещо внуче
25.10.2012 11:24:29
1
4
Ами г-н Министър Т. Младенов да действа, не само да се показва по телевизиите, да чупи ръце и да говори, колко много пари харчи държавата за децата с нулев ефект!
Г-н Василев, това което казваш не е откритие на топлата вода, тази система за стимулиране на майчинството е приложена в много страни по-света!
1.
trapera
24.10.2012 17:13:36
1
6
Цялата система в България всъщност е сбъркана, комунизмът не си отива. Ако имаше кървава революция, ако се беше изринало из корен, щеше да е различно. Комунистите си останаха. Те държат икономически държавата в момента. Това създаде липсата на правила и на логики, защото ти, когато си добър, не означава, че ще се развиваш. Трябва да отговаряш на едни други критерии. Възможностите за развитие по време на тъй наречения преход не отидоха у тези, които могат, а у техни хора.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори