×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Социологът Кольо Колев: Станишев изпревари по популярност Бойко Борисов


Социологът Кольо Колев: Станишев изпревари по популярност Бойко Борисов
Кольо Колев хвърли ръкавицата, говори само за един пункт преднина, колегите му не го опровергаха, имало си действителни причини за ситуацията в настоящия момент
20 Октомври 2012, Събота, 09:26 ч.
Автор: Бесове.бг

Непопулярните мерки на правителството и шикалкавенето стапят електората на ГЕРБ
Сергей Станишев изпреварва Бойко Борисов по популярност с един пункт. Тази бомба хвърли в студиото на ТВ 7 социологът Кольо Колев. Вероятно никой няма да ми повярва, но в проучването данните са точно такива. Колегите му от други агенции, които също бяха в студиото, не го обориха. Мира Радева и Юрий Асланов се опитаха да обяснят защо настроенията в момента са такива. Въпреки, че проучванията на „Медиана“, МБМД и „Афис“ се различават с до десет пункта, те отразяват една и съща картина. Избирателите са силно разколебани, каза Мира Радева. Избирателите са разочаровани, допълни Кольо Колев. Избирателите не гледат обещанията, а собствения си живот, който става все по-мизерен, каза пък Юрий Асланов. Те изброиха причините, поради които през последния месец Борисов е скочил силно надолу, а ГЕРБ продължава плавно да губи доверие. В България най-активните избиратели са между 45 и 70 години. Точно те са засегнати от безработицата и непопулярните мерки. Само за вдигането на пенсиите правителството си смени пет пъти позицията – с колко процента и кога. Намеренията на Дянков да обложи с данък пенсиите взриви обществото и макар че той бързо го оттегли, всеки човек има роднина пенсионер и всеки реагира негативно. Данъкът върху лихвите също предизвика негативни реакции и отблъсна много от избирателите, особено тези с малките влогове, а тя пък са 90 процента от вложителите в банките. При това положение, ако чуеш изказване на премиера - „Щом имаш влог, значи си богат“, как би реагирал някой, който събира пари да изучи детето си, или е отделил две хиляди лева настрани за болест или за всеки случай? - попитаха социолозите. Тази серия от мерки и отказа на Борисов за диалог с хората и широка обществена дискусия му струваше рейтинга, казаха гостите на Кошлуков, като побързаха да уточнят, че техните проучвания сега са моментна снимка на нагласите на електората. Утре картината може да се промени. Не е задължително разочарованите от ГЕРБ да гласуват за БСП, подчертаха те. В момента много от тях търсят ново политическо рице, нов субект, на когото да имат доверие, но такъв все още не се е появил. Има девет месеца до изборите и не е изключено да се появи. Партията на Кунева не може да бъде новото лице, което ще прибере при себе си разочарованите, защото самата тя не е ново лице, припомниха социолозите. Иван Костов твърдо вдига рейтинга си, но все още не може да мине 4-процентовата бариера. СДС се размива като политически субект и подкрепата му намалява. Има вероятност на изборите обаче да влязат в парламента нови политически лица, като Марешки, „Лидер“, а РЗС да направи невъзможното и да премине бариерата.

В категории: Власт , Политика


12
Коментара
Бъдещето на ERP системите
Бъдещето на ERP системите 23/05/2024, Четвъртък 12:44 0
12
Коментара по темата
12.
Анонимен 1
20.10.2012 17:42:34
5
2
А ако някой има съмнение, че БСП са бившите комунисти или синовете им, отворете който и да е вестник и вижте имената им, методите им, делата им и изказванията им. Не са спрели да хвърлят кал по всеки и всичко некомунистическо, да създават несъществуващи проблеми и интриги, с цел дискредитиране на настоящата власт. Пак казвам, не твърдя, че съм голям фен на сегашната власт, но БСП започна с плюенето и изкривяването на истината в деня на изборите и не е спирало за секунда оттогава - често без повод.
11.
Анонимен 1
20.10.2012 17:25:42
7
2
Вижте, разбирам много добре болката на всички тук. Аз също живея в тази държава и си плащам осигуровки върху минималната работна заплата, за да мога да отида на лекар като ми се наложи, въпреки, че нямам работа.

Както виждате, не хваля ГЕРБ, нито конкретни политици. Зная обаче, че не мога да очаквам чудеса от нито едно превителство, тъй като държавата ни е ограбена до безумие. Който и да е на власт, не може да бръкне в празна каца и да извади мед от нея.

Някакъв икономически напредък в България може да има, ако богатите си платят данъците и спрат да присвояват ДДС и после да "фалират", както и ако "държавата" спре да разпродава заводи и печеливши мероприятия за 1 Евро. Това обаче няма да стане, защото повечето от тези мафиоти са в Парламента или държат в джоба си депутати и понякога дори въобще не ги интересува партийната им принадлежност, стига да могат да продължават да крадат на национално, че даже и на международно ниво.

Зная обаче и още нещо - какво представлява БСП, а също така и какви са намеренията на Доган. Който се опита да ме убеди, че при тях ще е по-добре от сега, искам да му пожелая да е жив и здрав, за да види какво значи незачитане на човека и на човешкия живот.

Това е моето скромно мнение и никой не е длъжен да се съгласява с него. Просто смятам за свой дълг, като човек живял при Комунизма и видял преди няколко години огромна улица с палати на комунистически кадри-милионери (не в България), също и видял собствения си братовчед пребит до смърт по погрешка от комунистите и заровен в безименен гроб, без уведомление и без последвало никога извинение, да призова хората да не позволяват на този режим да се завърне.
10.
антигербер
20.10.2012 16:29:05
2
6
И какво мерки толкова приложиха ГЕРБ, освен че се връцкат като танцьорка на пилон - ха отсам, ха оттам. ДНес не знаеш какво ще решат утре. Единствената константа при тях е личното облагодетелстване. Сложиха за министри вчерашни пишлемета и свиркаджийки, дето само да предават думите на вожда и които само да ни пълнят главите с глупости. То и предишните лъжеха, ама тез направо са върха. Баси мафиотската държава дето станахме.
9.
антигербер
20.10.2012 16:28:59
3
8
И какво мерки толкова приложиха ГЕРБ, освен че се връцкат като танцьорка на пилон - ха отсам, ха оттам. ДНес не знаеш какво ще решат утре. Единствената константа при тях е личното облагодетелстване. Сложиха за министри вчерашни пишлемета и свиркаджийки, дето само да предават думите на вожда и които само да ни пълнят главите с глупости. То и предишните лъжеха, ама тез направо са върха. Баси мафиотската държава дето станахме.
8.
Коя е алтернативата?
20.10.2012 16:18:27
9
2
По лишо от ГЕРБ ли? Ами има и това са БСП и ДПС, а дори и Кунева. Нали не си мислите, че зад нея не стои никой? Пак си помислете....а може би сте чували за кръга "Монтерей"? ГЕРБ поне имаха смелостта да приложат всички онези непопулярни мерки, които да стабилизират държавата в условията на криза и да положат основите на бъдещото и възстановяване. Макар с риска да изгубят част от електората си.
7.
от случаен до 6
20.10.2012 15:49:24
2
8
МНОГО СИ ПРАВ ДРАГИ НЯМА НИЩО ПО ЛОШО ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ ГЕРБ. НЕКА НА ИЗБОРИТЕ ИМ ПОКАЖЕМ ЧЕ ТАКА НЕ МОЖЕ. НЕКА СИ ИДАТ ВСИЧКИ НЕКАДЪРНИЦИ.НЕКА ДА СПАСИМ ДЪРЖАВАТА ОТ БЕЗУМИЯТА НА ТАЗИ ВЛАСТ.
6.
До Анонимен
20.10.2012 14:45:38
4
11
С какво ще ме убедиш, драги? Какво по-лошо от ГЕРБ могат да сторят които и да било политици? Писна ми от това правителство! По-голяма мръсотия и гадория и подигравка никой не си е позволявал с българския народ!
5.
пешо
20.10.2012 14:28:19
2
5
Как да гласувам като аз за тези хора съм електорат аз който работя трепя се като идиот да допринеса нещо за тази Българска държава съм човек без лице едно нищо боклук и помияр повярвайте точно така гледат на нас иначе щяха да слязат при нас и да видят за какво иде реч и нямаше да са глухи и слепи за наще проблеми.
4.
Анонимен 1
20.10.2012 13:42:46
10
4
Искам да напомня само, че каквото и да е разочарованието от сегашното управление, то ако БСП и Доган (те винаги вървят заедно) дойдат на власт, положението ще е много, ама много по-лошо. Затова, нека всички да преглътнем разочарованието и да гласуваме за някакъв шанс, макар и минимален, да не се връщаме назад в тъмните времена на тоталитаризъм, липса на вкякакви права и свободи и незачитане на човешкия живот. Нека да гласуваме за ГЕРБ или за който и да е друг, който не е в едно легло с Доган и БСП.

Пиша това като призив към тези хора, които не биха отишли да гласуват, тъй като смятат, че нищо няма да се промени към добро, че всички политици в България са "маскари".

Моля ви, от все сърце и душа, заради вашите деца и внуци го направете, ако не заради самите вас, дайте гласа си, защото ако не го направите, това ще е един глас повече за БСП и Доган, който отново няма да се посвени да докара стотици, ако не и хиляди автобуси от Турция с хора, които ще гласуват срещу интересите на всеки един от нас.
3.
boiko
20.10.2012 13:28:59
1
4
kakuv burgas,nai korumpiranata pasmina e v burgas,kmetove,prokurori,vsichki sa edna mafia, nai dobriat grad za jiveene e edna goliama luja, krajbite s guma kolodruma hrama kiril i metodii,stadion chernomoretz sa samo chast ot dalaverite na mestniat kmet, mrusotiata ot rafineriata i kronoshpan se pokrivat ot nego.
2.
rzs i mare6ki
20.10.2012 12:32:09
11
2
TOVA E PE4ELIV6ATA KARTA ZA BALGARIA ZAEDNO S GERB
1.
БМ
20.10.2012 09:52:10
1
9
Спада на популярността на Б.Б и ГЕРБ като партия, според мен е заради изземване на правомощия от местната власт и
некадърността на неговите хора в нея (с изключение на Бургас)!
Бат Бойко, явно е забравил какви проблеми е имал като Кмет и че, местната власт е властта, която е най-близко до хората и решава житейските им проблеми!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Нов скандал в СОС - Прошко Прошков изкара извън нерви съветниците от ПП/ДБ и "Спаси София" Нов скандал в СОС - Прошко Прошков изкара извън нерви съветниците от ПП/ДБ и "Спаси София" Спорът се разрази около приватизационния договор с “Витоша ски” Извънредно! Мъж скочи от Моста в Бургас, вадят тялото му Извънредно! Мъж скочи от Моста в Бургас, вадят тялото му Жертвата още не е идентифицирана  Тя изпя хита на 90-те, а сега телефонът й лъсна в секс обяви Тя изпя хита на 90-те, а сега телефонът й лъсна в секс обяви "София е под вода - жалко, че не намерих кану": Заседанието на СОС стартира с бисери и обвинения "София е под вода - жалко, че не намерих кану": Заседанието на СОС стартира с бисери и обвинения Скандалите започнаха още при обсъждането на дневния ред Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами  По-лесно е да гласуваме с машини, отколкото да намерим хлебчетата в супермаркета, възкликна водещата Мария Цънцарова Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита  Инж. Радослав Калчев разказа как токът от мълнията преминал от единият контакт във вилата му до другият, който бил на 12 метра от първия "Левицата" и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона "Левицата" и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона ГЕРБ и ПП-ДБ искат да съсипят рафинерията, няма да го допуснем, категорични са от "Левицата" Пътешественик стигна от Германия пеша до Бургас с кучето си, спят по спирки и в църкви Пътешественик стигна от Германия пеша до Бургас с кучето си, спят по спирки и в църкви Целта, която съм си поставил, е да посетя 40 европейски държави, т.е. общо 25 000 километра, споделя той Бургас награди заслужили дейци на културата Бургас награди заслужили дейци на културата Бургаският дух се е запазил, благодарение на нашите писатели, музиканти, певци, актьори, художници, подчерта кметът Димитър Николов Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души При ляв завой младежът загубил контрол над колата
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори