×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изхвърлиха на улицата персонала на магазин „Европа“ в Бургас


Изхвърлиха на улицата персонала на магазин „Европа“ в Бургас
Работниците стояха изумени пред заключените врати, без да са предупредени за закриването, от август месец не са получавали заплати и ще си търсят правата в съда
15 Октомври 2012, Понеделник, 11:31 ч.
Автор: Добромир ДОСКАЧАРОВ, снимки и видео: автора

Изненадващо в момента опразват рафтовете на магазина, шокираните работници подготвят жалби в съда

Супермаркет „Европа“, намиращ се в сградата на познатия на бургазлии „Краснодар“ в центъра на града, от днес изненадващо затвори врати. Входът за клиенти е облепен с надписи „Магазинът не работи“, видя репортер на Бесове.бг. Вътре мъже в работни дрехи опразват чевръсто рафтовете и местят оборудването (вижте видеоматериала).

„Никой не ни съобщи, че магазинът спира да работи“, каза възмутено пред камерата ни Светлана Ангелова, работеща от 3 години като продавач-консултант в „Европа“-та. Тя, заедно с още 15 от общо 22 души от персонала стояха пред главния вход на магазина и гледаха шокиращо случващото се. Всички те днес са били на работа до около 11 ч, когато пред служебния вход спряла кола със софийска регистрация, от която слезли няколко мъже. Те се представили за работещи в централата на фирма „Интеркомерс Груп Плюс” ЕООД, чиято собственост е веригата магазини „Европа“. Заповядали на персонала да заключат касите и да предадат отчетите си до този момент. „Мъжете изгониха няколко от клиентите, останали в магазина и заключиха вратите след нас“, разказаха работниците. В момента те са в шок и не знаят причините за случващото се. „Дори управителя на магазина не знаеше нищо“, разказва Емилия Николова, работила на топлия щанд в магазина. По думите й персоналът не е получавал заплатите си за август и хората се съмняват, че изобщо ще си видят парите.

Работниците увериха, че ще заведат граждански искове за обезщетения от фирмата. Вече са сезирали Инспекцията по труда и тъй като всеки от тях е на индивидуален трудов договор ще подадат поименни жалби, за да бъде заведено дело в съда.

През последните месеци стоката по рафтовете на магазин „Европа“ намаляше като количество и асортимент. На въпросите на клиентите защо това е така, персоналът не е могъл да отговори, защото и до тях не е достигала информация за политиката на фирмата.
    
Дружеството „Магазини Европа“ АД е собственост на фирмата „Интеркомерс Груп Плюс” ЕООД свързана с крупния бизнесмен Христо Ковачки. Централата на фирмата е в София. На 6 септември тази година магазин от веригата, намиращ се в София, бе затворен от Агенцията по храните заради стоки с изтекъл срок на годнист.







В категории: Бизнес


Русия връща корекомите
Русия връща корекомите 20/05/2024, Понеделник 18:01 0
15
Коментара по темата
15.
Светлана
22.10.2012 16:26:16
1
4
https://www.facebook.com/groups/472970159414520/ Колеги и Приатели Пи6а ви от Бургас СЪздадохме Група във феисбук,Моля даиде своите коментари там на страницата :)
14.
Светлана
22.10.2012 16:20:42
0
4
https://www.facebook.com/groups/472970159414520/ Колеги и Приатели Пи6а ви от Бургас СЪздадохме Група във феисбук,Моля даиде своите коментари там на страницата :)
13.
Светлана Ангелова
22.10.2012 16:13:24
0
3
https://www.facebook.com/groups/472970159414520/ Колеги и Приатели Пи6а ви от Бургас СЪздадохме Група във феисбук,Моля даиде своите коментари там на страницата :)
12.
европа Сливен
22.10.2012 14:43:00
0
2
Да и още лъжат персоналите че ще им изплатят заплатите .Вече е края на октомври а персоналите чакат заплатите си от август. Явно нямат намерение въобще да плащат . защото нямат пари. Колко магазина са затворили до момента някой знае ли въобще? На колко магазина персоналите чакат да им се плати ? КОЛКО НАРОД ТРЯБВА ДА ИЗГОРИ ОЩЕ ЧЕ ДА СЕ СЪБУДИМ ??? КОЛЕГИ събудете се . дайте да се сплотим и да си потърсим правата!!!!!!!
11.
Монтана
21.10.2012 20:15:19
0
2
Защо плачете в Монтана,нали Управитела си е взел заплатата!Човека който до последно обещаваше че ще се бори за персонала да си вземат дължимите заплати.Много сме удовлетворени от цялото ръководство!Ще се радваме ,ако законите победат милионите!Колеги да се сплотим и да победим!
10.
Монтана
21.10.2012 20:15:17
0
3
Защо плачете в Монтана,нали Управитела си е взел заплатата!Човека който до последно обещаваше че ще се бори за персонала да си вземат дължимите заплати.Много сме удовлетворени от цялото ръководство!Ще се радваме ,ако законите победат милионите!Колеги да се сплотим и да победим!
9.
montana
21.10.2012 19:24:22
0
3
В Монтана ситуацията е същата,имат да вземат заплати за август и септември,талони и отпуск.Персоналът бе подканен да подпише нови договори с нова фирма на временен договор и след 10 дни магазина бе затворен по същия начин.След многократни опити да се свърже с работодателя си му бе отговорено че нямя да си получат заплатите.Знаете ли какво е скрито в монтана всичкото месо за екарисаж ,агенцията по храните спи ли?Но маи в тая държава за кокошка няма прошка ,а за милиони няма закони.Тия боклуци дет ги крият утре ще им сменят етикетите и ще ги ядат нашите деца.Ньде е ДЪРЖАВАТА?
8.
mnt
21.10.2012 19:17:15
0
4
И магазина в гр.Монтана беше затворен по същият начин.Персонала стоя до малките часове да завърши ревизията и да се изкара стоката за Европа в гр.Ботевград.Освободиха персонала по най-долния начин..без обезщетение,без предизвестие,без заплати за август и септември та дори и полагаемите отпуски.Жалко за хората които си изгубиха работата.Това е пълно безобразие.Колеги да се обединим и да си търсим правата по канален ред.Поздрави на колегите от гр.Бургас,които съумяха да извикат регионалната телевизия на момента и ние макар и по-късно започваме да търсим правата си!Желаем успех на всички колеги!
7.
европа сливен
19.10.2012 12:23:42
0
6
и магазина с сливен бе затворен по същия начин, с тази разлика,че персонала стоя до малките часове на другия ден да прави ревизия и да подготвя стоката за камион, заминаващ за Стара Загора, където тя да бъде разтоварена.
Персонала от Сливен дори не си е получил купоните на стойност 60 лева за месец юли.
Съответно нито заплати и купони за август и почти целия септември.
Та ,кажете, докога ще се търпи това арогатно поведени на тези фирми - фантоми???????
6.
Валентина
17.10.2012 09:32:26
2
5
Безобразие!!! Веднага да се намеси държавата!!! Това е недопустимо да се случва в бяла държава!!!
5.
ново-1
17.10.2012 08:39:24
0
8
Отидете и питайте управителя на ,,Бургаски пазари" какво ще се случи с магазина, той е тяхна собственост.
4.
Георги
16.10.2012 10:26:49
2
7
В последно време стоките в този магазин бяха опасни за здравето и живота. Наистина беше крайно време да го затворят. Дано на негово място дойде някоя що-годе по-нормална верига.
Жалко обаче за хората, които си загубиха работата. Работодателят им е постъпил изключително подло и некоректно и трябва да си понесе последствията.
Тъжното е, че и супермаркети „Сара“ вървят по същия път.
3.
trapera
15.10.2012 13:56:59
0
8
Той не е богат защото е велик бизнесмен, а защото не плаща... Не плаща осигуровки... Не плаща заплати... Не плаща на контрагенти... Не плаща ДДС... Не плаща корпоративен данък... Не плаща данък сгради и такса смет... Не плаща и други видове данъци... Даже и на бакшиши по заведенията се стиска... Ти да знаеш робовладелците по плантациите що народ са изхранвали едно време.
2.
trapera
15.10.2012 13:51:01
0
5
Старателните опити на Ковачки да изчисти имиджа си на мутра не успяха и заради поредица от акции на негови хора и фирми срещу обикновени граждани, служители и клиенти.
Когато Бойко Борисов стана кмет на София през 2005 година, гръмко се похвали, че вече е намерил къде да депонира сметта – в мини „Чукурово” на Христо Ковачки. Двамата се разбрали, но жителите на село Габра (близо до мините) не бяха съгласни и излязоха на протест. В отговор отряд от здравеняци, за които се говори, че са изпратени от Ковачки, успяха да пребият достатъчно протестиращи, преди полицията да ги арестува. В свидетелските показания биячите писали, че случайно се разхождали в района и изобщо не познавали бизнесмена. Спонтанно решили да защитят правото му да депонира боклука на София в мините, но се стигнало до бой с гражданите.

Служители на Ковачки в различни дружества също си изпатиха. Те изплакаха пред медиите, че Ковачки ги принуждавал силово да си сменят пенсионния фонд и да се записват в неговото пенсионно-осигурително дружество „Топлина“. Няколко пенсионно-осигурителни компании подадоха жалби в Комисията за защита на конкуренцията срещу този силов подход за набиране на клиенти от страна на Ковачки.
Клиентите на топлофикациите, собственост на бизнесмена, също се включиха в хора на потърпевшите. Според абонат на „Топлофикация - Враца“, Ковачки си събирал дълговете за парно по следния начин: „Идват едни яки момчета, облечени в черно, звънят на вратата, гледат страшно и като им отвориш, казват заплашително: „Ние сме от „Топлофикация“. Разбрахме, че не си плащате парното.“
1.
Old School Boys
15.10.2012 12:22:42
0
7
От няколко месеца се говореше, че магазин Европа ще затвори врати и че на негово място влиза Карфур.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Детето е било затворено от 24-годишната си майка си в клетка на ужасите в апартамента, в който живеели Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Ваня Христова е на 53 години,  с две висши образования и по професия е социален педагог, отдала е себе си на децата чрез подкрепата на млади семейства с репродуктивни проблеми, но и работейки ежедневно с момчета и момичета със специални образователни потребности След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас След смъртта на 17-годишен тийнейджър, разбиха лаборатория за дизайнерска дрога в Бургас В двуетажния палат на Садулата в кв.Победа ченгетата намериха голямо количество обработен и необработен друсан чай, предназначен за пазара РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас Уведомено е и Министерството на образованието и науката Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Той ще напусне не само поста си, но и съдебната система Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Разкрит е цял манастирски комплекс от 11-и век  Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Малката Нати има нужда от спешна операция, за да живее Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди  Театралните постановки се оценяваха от компетентно жури Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №3 отнася невиждан хейт заради постъпката си на финала Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Зрелостниците са ощетени заради лошата организация, която днес бе въведена в бургаските училища 
Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Приех факта, че ще обличам всякакъв вид рокли, каза тя Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик 
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори