×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Няма да допусна атракцията „Маркели“ да превърне Карнобат в битпазар


11 Октомври 2012, Четвъртък, 10:14 ч.
Автор: Ивелина ДОНЧЕВА, Снимка Добромир ДОСКАЧАРОВ

Работя по проекти за 45 млн.лв., не зная дали кметовете в Созопол и Несебър са виновни, но тук Сметната палата не откри нарушения

- Г-н Димитров, Карнобат заприлича на Бургас с новия си център, който изградихте с европейски пари. Сега стартирате втория по амбициозност и представителност проект за крепостта Маркели. С него ли ще увенчаете финала на втория си мандат?

- Стартирането на проект в община Карнобат отдавна не е новина, а част от ритъма на работа, за да може да направим средата около нас по-красива, града ни по-привлекателен. Това е 6-ти проект по ОП „Регионално развитие“. Големият проект за градската среда не е завършен окончателно по документи, но всички виждат, че сме на финала. Към момента вървят двата проекта по изграждане на сградите за настаняване от семеен тип, на стойност около 1,3 млн.лв. Днес поставяме началото на реализацията на проект за реставрация, консервиране и експониране  на крепостта Маркели. Междувременно, вчера, подписах договор за 6 млн.лв - за изграждане на претоварната станция за отпадъци край Карнобат. Миналата седмица имахме общо събрание на местната инициативна група, която тръгва реално да работи по проекти. Освен нашата, такава работеща група в региона има само в Средец. В следващите две години, до завършването на този програмен период, ние сме изправени пред тежката задача да реализираме европейски проекти на стойност около  45 млн. лв.

- Догонвате отличника на ГЕРБ Димитър Николов? БСП ще го оцени ли?

- Община Карнобат никога не се е изправяла пред такова предизвикателство. Не очаквам поздравления. Аз съм кмет и съм длъжен за работя и за тези карнобатлии, които не са гласували за мен. Действително не са много общините в региона, които  се нагърбват с подобна напрегната строителна програма. Проектът „Маркели“, който е за 3,2 млн.лв. беше труден и в първия си етап, защото трябваше да преодолеем редица бюрократични, но законови процедури по промяна предназначението на земята. Той ще бъде труден и за реализация от финансова гледна точка, тъй като схемата е много тежка - с 15% съфинансиране от наша страна. 24 месеца е срокът за изпълнение, ако не възникнат допълнителни работи. А ние ще работим основно под земята, напълно е възможно да възникнат такива. Общината ще трябва да отдели само за този проект собствен финансов ресурс от 530 хил. лв. Аз знам, че ще се справим и разчитам, че ОбС ще прояви разбиране и необходимата отговорност, за да можем да стигнем до един успешен финал.

- Как ще промени Карнобат възстановената крепост „Маркели“ и   завръщането в епохата на ранното Средновековие?

- Ще привлечем туристи, които посещават нашето Черноморие. Ще имаме какво да им покажем. Разбирането за културно-исторически ценности в нашата народопсихология  се е затворило в някакво помещение с експонати, което обикновено стои заключено. Ние търсим промяна в това мислене и ще покажем на младите какво крие нашата история - защо ние като население сме избрали точно това място, защо се гордеем, че сме карнобатлии като съхраняваме историята и паметта на поколенията. Уверен съм, че след 2 години ще можем да направим тази пресконференция на 7 км западно от Карнобат, в среда, която ще ви хареса и ще ви развълнува.

- Какво ще може да се види, да се опита, съпреживее? Има ли аналог този проект в България?

- Постоянните атракции – средновековните шатри, възможности за ползване на подходящо облекло от кожи, стрелба с лък и т.н. В България има възстановки на битки и събития. Ние обаче не искаме да повтаряме, искаме да бъдем действително атрактивни и посетителят да бъде част от всичко това. Осъзнавам, че в тази посока проектът е много труден, но вярвам, че ще се справим.

- На хотелиерите и на бизнеса като цяло, не беше ли мястото днес тук, в залата, да чуят какъв ще е проектът?

- Да, така е. Дойдоха медии, общински съветници, граждани, трябваше да дойдат и представители на бизнеса. Но нека им съобщя, че съвсем скоро Карнобат ще има нужда от изграждане на нови хотели. Няма да можем да поемем туристическия наплив с тези бази, които имаме в момента. Хотелиерите ще проявят по-траен интерес, когато започнат да идват първите групи, в момента те са в очакване. От този проект ще се печели. Но аз няма да допусна да превърнем района в битпазар.

- Г-н кмете, Сметната палата откри в Созопол и Несебър нарушения на финансовата дисциплина, намирисващи на престъпления. Скоро ще излязат резултатите и за други общини. Вие спокоен ли сте? 

- Тук проверката на Сметната палата продължи цяла година. При обществените поръчки по оперативните програми имаме категоричната констатация, че няма извършено нарушение. След това дойде проверка по фонд „Флаг“ - за последния проект за градската среда, имаме същата констатация, само, че не така мисли управляващия орган.

- Кой управляващ орган?

- ОП „Регионално развитие“. От там твърдят, че имаме нарушение – за финансова корекция от 10%, а Сметната плата и КЗК, включително и Административният съд, защото беше обжалвана обществена поръчка за площада и пред съда, се произнесоха, че няма извършени нарушения. Аз също чета в пресата изнесените обвинения към колегите от Созопол и Несебър - че има манипулиране на обществени поръчки и нанесени финансови корекции и доколко те трябва да бъдат поети от държавата, но аз ще ви кажа един елементарен факт: по отношение на нас и опита да бъде нанесена тази финансова корекция. Заданията, условията за обществена поръчка два пъти бяха съгласувани с управляващия орган и те върнаха това задание с положителна оценка, то и така беше пуснато. Парадоксалното е, че юристът, който  я е съгласувал пише сигнал за нередност, която няма отношение към състезателния аспект на обществената поръчка, нито има финансово изражение, нито е довела до промяна на класирането. Някои хора в междинните звена на управляващия орган търсят начин да се презастраховат. А това води до изсмукване на собствен ресурс на общините. В края на краищата сметката я плащат общините. Нямам никакви възражения там, където са допуснати грешки и се е произнесъл съдът, съответната община или виновниците да си понесат отговорността. Не мога да коментирам работата на колегите в Созопол и Несебър, защото не я познавам.

- С проекта Маркели ли приключва вторият ви мандат?

- Това, че един кмет е мандатен, не означава, че работата свършва и може да се мери в мандати. По отношение на европейските проекти има програмен период. По ОП „Регионално развитие“ за този програмен период крепостта „Маркели“ е последният. По ОП „Човешки ресурси“ изпълняваме три проекта и очакваме започването на два нови, за които сме кандидатствали и всеки момент очаквам да бъдат подписани договорите.  По отношение на ОП „Околна среда“ вчера подписахме договор за претоварната станция с изхвърляща инсталация за отпадъци. По ОП „Околна среда“ на етап оценка е проектът за пречиствателна станция за отпадни води и канализация в град Карнобат на стойност 35 млн. лв.  По националните програми спечелихме по фонд „Козлодуй“ сумата от 354 хил. евро за саниране на болницата. За останалите проекти вече ви казах. Затова въпросът ви не може да получи отговор.

- Разпрострели сте се много, има ли опасност, ако не спечелите трети мандат, следващият кмет да ви плаща борча, както Вие платихте заради предшественика си близо 7 млн.лв. на изпълнителя на дерето?

- Твърдя, че ще приключа настоящата финансова година без неразплатени сметки. Днес в Общината има 1,9 млн. лева. От които един милион по държавно делегирани дейности и близо 900 хил.лв. от местни дейности. Имаме да събираме още данъци и такси, но аз понякога се радвам, че не сме ги събрали всичките...защото после ги събираме с лихвите.


В категории: Карнобат


32
Коментара
Флагман.БГ Откриха мъртъв изчезналия журналист Откриха мъртъв изчезналия журналист 21/05/2024, Вторник 21:43 0
32
Коментара по темата
32.
Пламен
19.11.2012 00:06:52
0
1
Кметът бил пиел? А кой в К-т не пие? Важното е,че не се напъва да се развежда като Атанасов -който за втори път го направи, може да има и трети...Цинизъм е,че избрахте него и неговата еди-каква си за общински съветници - то морал и срам нямате ли? Не. Ами тогава не се оплаквайте...
31.
общинар
18.10.2012 21:56:22
2
2
Всъщност проектите ни са 2 за 5 млн- Маркели и ЦНСТ-та, другите сме приключили, но и там не работим- ЦНСТ-та от декември миналата година сега правихме първа копка. По Маркели от юни до сега само един ПР. Дано не ни питат съветниците какво стана с проекта ни с турците, че.....
30.
45 mln.proekti
18.10.2012 21:36:49
3
2
И кои са проектите за 45 млн.лв.- като официалната информация е само за 8 проекта за 17 млн.лв.- справка на http://www.eufunds.bg/bg/page/826
или алкохола утроява сметките?
29.
това е
16.10.2012 18:17:26
1
3
един боклук.
28.
Снимки
16.10.2012 06:16:26
3
2
Снимките трябва да са на „кметските журналисти”. Що за извратеност ? „Карнобатска Правда” да не би да е подразделение на „Бесове” ? Яна Танева или колегите и да си свалят снимките!!!!!!!!
27.
до № 24 истината
15.10.2012 14:09:25
5
5
Слушай , не обиждай. Защото вие герберите сте най-тъпите от всички, като започнем с Б.Б. чел само книгата Венету, лъжливия и алчен Цв.Цв., американеца Дянков, тъпата Вярка Петрова и още да продължаваме ли? Вие сте тъпанарите, лъжците, крадците. Затворете си мръсните усти завинаги или народът ще ви ги затвори след няколко месеца.
26.
до № 21
15.10.2012 14:04:47
4
6
Кой, ти ли не си от Карнобат. Не е вярно, панорамаджия си и сам си задаваш въпросите и в следващия № 22 сам си отговаряш. Много сте ни ясни вече. Тъпанари, с тъпанари.
25.
до истината
15.10.2012 14:02:38
4
8
Кой Вяра ли докарала европейски пари в Карнобат, голям смях, ха ха ха, тя може само за себе си да докара пари да си прави къщата и купува джип. Толкова е проста и тъпа, че...
24.
истината
14.10.2012 09:07:31
11
6
Добре,че беше Вяра - иначе никакви европейски пари нямаше да дойдат в Карнобат!!! А сега простите комунисти се бият в гърдите!
23.
pepo
13.10.2012 18:21:45
1
6
Няма по-голяма реклама за един мъж от това да напишеш ,че не му става,понеже женското любопитство е безгранично и много жени ще искат да проверят дали наистина е така.
22.
сгрешил, но осъзнал се
13.10.2012 10:41:12
9
6
Вярно казва човека. За 30лв се продадохме и ни е криво, че сега нещата не вървят. Площада и градината още не са завършени, а за капак разкопаха центъра от другата страна пред училище "Кирил и Методий" и ще чакаме пак две години да ги оправят улиците. Признавам си, че съм от тези, които гласуваха за кмета, но ще си поправя грешката. Предлагам и на останалите съграждани да помислят на следващите избори и да отсвирим този самозабравил се пияница.
21.
още малко ще ви трая
13.10.2012 08:34:40
9
5
Не съм от Карнобат, но си заслужавате кмета. Добре, че след 16 месеца се махам. Бях на изборите в Карнобат и какво да видя? Събирате имена и ЕГН-та, кой щял да гласува за Димитров, че да му дадат 30лв от М.Стайков. Че защо не идете в Савоя направо да ви назначат кмета бе глупаци. За 30лв продавате душите си и бъдещето на децата си после хленчите, че не ставал за нищо. Ами за 30лв какво очаквате да получите?
20.
Софроний Врачански :)
12.10.2012 21:26:57
7
7
Не си заслужава да се коментира този пиян кмет. Само лъже, маже, обещава и не изпълнява. И не му се връзвайте на глупостите за проектите. Вижте прословутия закрит пазар, ами газификацията, киното??? Колко още такива имаме? Бил строил? Ами защо не са завършени тези обекти? Парите са похарчени, а насреща - едно голямо нищо. Вие защо не си направите три бани и пет тоалетни в къщи, ей така да строите само?
19.
Сеир
12.10.2012 21:09:55
3
8
В този сайт с глупости ли се занимавате на атанасов ле му става на димитров ли или на някой ще му стане ако пред него е вярка петрова.Ние ги избрахме да работят За димитров се вижда строи.Атанасов не може даприеме че му е минало времето а Вяра петрова че не става за кмет,даже и за депутат
18.
mama
12.10.2012 20:57:15
7
0
Не закачайте човека-той е диабетик и не му става.Затова слабее.
17.
общинар
12.10.2012 20:49:03
5
3
Пишете глупости.Той от изборите не пие на публични места.Чуваме,че е получил инфаркт,но не му личи или умело го крие-няма доказателство че е бил в Испания както казва,защото няма командировъчно.Казват че е бил в правителствена болница.На празника на общините изпи една бира и едно кафе,а на празника на града-вино,но беше специялно-капи вишна
16.
градски
12.10.2012 17:54:03
8
6
Аман от тъпи общинари. Само лапат и не знаят защо им се плаща. Ама така ще е с този кмет....Не ми пишете защото само изпъквате с некадърността си. Вие и пияния ви кмет Гошко ще лапнете от нашите пари за проекта защото общината участва със съфинансиране. Ако не знаете това издебнете крадливия си кмет трезвен и го попитайте и така ще научите нещо ново за вас.
15.
до гербер
12.10.2012 15:22:32
1
4
Вашият Виличко Колев го е завладяла любовта към Миленка, пак се събрали.
14.
до градски
12.10.2012 15:21:21
4
5
Това не са наши пари, бе тъп гербаджия или панорамаджия. Това са европейски пари. Простак, с простак.
13.
Пенко
12.10.2012 14:16:59
3
8
АМИ ОХРАНЕН Е,ЗАЩОТО НЕ ЯДЕ ЛАЙНА КАТО ВАС.МАЙ МУ ЗАВИЖДАТЕ,АМА НЕГОВОТО НИВО НИКОГА НЯМА ДА СТИГНЕТЕ.
12.
ая
12.10.2012 14:13:14
4
6
Ей,Панорама си заработиха пак потупване по рамото от Вяра Петрова.Всички виждат какво се прави за града само те са като коне с капаци.Прости хора.
Вие да не сте му счетоводители на кмета ,че да знаете какви доходи и какви разминавания има?
11.
ДАНС
12.10.2012 12:22:08
8
3
Вярчето сега грябва в отговор да доведе всичко що има проверяващи да видим тоя кмет и охраненото синче какви доходи декларират и как живеят, че със сигурност ще има фрапиращи разлики
10.
гербер
12.10.2012 12:18:16
5
5
Ега ти, станахме за смях заради продажния Величко Колев. Като чета, май вече всички виждат, че слугува на кмета Г.Димитров. Нямам думи. Интересно ми е какво е мнението на комунистите по въпроса? Дали В.Колев е минал към тях или Г.димитров към нас или те са си своя партия и си гонят техните икономически интереси? За лош късмет на града ще излезе третото!!! ПРОДАЖНИЦИ.
9.
стойчо
12.10.2012 12:08:36
7
4
Този няма наяждане бе хора. Откакто се събра с ГЕРБ хвана техния маниер - за всичко е виновен предишния кмет Атанасов. Абе Димитров, та нали Зл.Димитрова отговаряше за този проект и тя го наблюдаваше. Като не си е свършила работата и е ощетила общината защо не я уволниш??? Само, че май я направи началник отдел??? Ей голям олигофрен е тоя, съвсем ще загроби града. Втора година не могат да завършат площада, разкопаха пред училище 4Кирил и Методий" и естествено нищо не работят, идва зима и ще имат оправдания, после пък било пролет и ето ви още една година. А що се отнася до платените му клакьори - не се притеснявайте, никой не го иска вече, даже май ив БСП са се осетили, че ги работи с ГЕРБ. Вижте го мазника как чернее зад Ц.Цветанов на откриването на 5-то РПУ в Бургас.
8.
стойчо
12.10.2012 12:08:34
7
4
Този няма наяждане бе хора. Откакто се събра с ГЕРБ хвана техния маниер - за всичко е виновен предишния кмет Атанасов. Абе Димитров, та нали Зл.Димитрова отговаряше за този проект и тя го наблюдаваше. Като не си е свършила работата и е ощетила общината защо не я уволниш??? Само, че май я направи началник отдел??? Ей голям олигофрен е тоя, съвсем ще загроби града. Втора година не могат да завършат площада, разкопаха пред училище 4Кирил и Методий" и естествено нищо не работят, идва зима и ще имат оправдания, после пък било пролет и ето ви още една година. А що се отнася до платените му клакьори - не се притеснявайте, никой не го иска вече, даже май ив БСП са се осетили, че ги работи с ГЕРБ. Вижте го мазника как чернее зад Ц.Цветанов на откриването на 5-то РПУ в Бургас.
7.
За Гаро
12.10.2012 10:54:38
0
1
другата статия за верчето петрова стои в Разследване има я и на първата страница.
6.
59
12.10.2012 10:03:28
6
4
Половинчати работи са неговите. УЛицата пред СОУ Кирил и Методий я разсопаха в началото на май и за първия учебен ден я асфалтираха. Площада до същото училище няколко месеца е разкопан и така си стои. Може би се извършват миньорски дейности и не виждаме резултат. Сега като завали ще накаляме европейския площад пак по селски
5.
58
12.10.2012 09:59:07
3
6
И трети мандат ще спечели кмета,защото си върши работата!Не бъдете злобни!
4.
aaaa
12.10.2012 09:17:38
2
7
Ей,Панорама ,много закъсняхте този път с лайноядството,или Верчето не ви беше превела още 20-то лева за да плюете.
3.
гаро
12.10.2012 06:51:07
0
1
Къде е другата статия за В.Петрова,защо я скрихте,тъкмо щях да коментирам хахахахахах
2.
градски
12.10.2012 06:43:53
9
4
Уважаеми съграждани!!! Надявам се да имате време и да отидете на крепостта Маркели и да видите за какво ще Ви бъдат похарчени парите. Няма туристи, няма и да има туристи по простата причина, че няма да има какво да видят. Това е поредното "УСВОЯВАНЕ" на европейски пари, с което кмета и кликата около него ще се замогнат за Ваша сметка. Забележете, че нашият "кмет" е хвален само и единствено от този жалък сайт. Трябва да знаете, че община Карнобат не е на второ място след община Бургас по усвояване на евросредства, а на почетното ПЕТО място. Хубаво, е че лъжеца Г.Димитров си въобразява нещо, но фактите говорят, че дори и община Руен е преди община Карнобат. Надявам се да си направите правилните изводи и на следващите избори да не си продавате гласа за 30лв и после да се чудите защо нещата в общита не вървят. Справка - виж площада и градината дали са завършени и с колко се увеличи проекта (само с половин милион) ?
1.
хахаха
11.10.2012 21:19:04
11
6
Този нещастник Г.Димитров, бил платил 7 млн.лв заради Атанасов??? Това пък кога е било, че то целият проект не струва толкова. В стремежа си да очерни бившия кмет, Г.Димитров и платената му репортерка съвсем се побъркаха. Трети мандат, иска му се.хахаха
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Не е ясно какво точно се случва със скъпото возило  Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си", обяви тя в интервю преди година Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Младенов остава в историята на романтичното предаване и като Ергенът, целувал най-много момите – цели 130 пъти, преброиха от шоуто Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Имат пестициди Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Косъм в тиквичките съсипа вкусната вечеря на фолк певицата Peppou за пръв път във Fabric Club Peppou за пръв път във Fabric Club Стилът му е разпознаваем, а траковете му с House, Techno, Melodic Techno и Indie Dance са тотални хитове Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни 
Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори