×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Затвориха Мокан и Кочо с отвертката, които наръгаха полицай


Затвориха Мокан и Кочо с отвертката, които наръгаха полицай
Крадците Мокан и Кочо нахлуха в къща на ул. Успенска, единият нападна полицай, беше ранен и отиде да търси помощ в МБАЛ, където го закопчаха
05 Октомври 2012, Петък, 15:12 ч.
Автор: Бесове.Бг

Серийният крадец Продан Стефанов е осъден на 11 месеца лишаване от свобода

На 11 месеца лишаване от свобода е осъден 39-годишният криминално проявен и осъждан за множество взломни кражби бургазлия – Продан Стефанов, по прякор Мокан, задържан за пореден път преди броени дни. Тогава той е спипан да отнася в чувал ел. инструменти от изба на ул. „Славянска”. Преди месец пък той влезе в къща на ул. Успенска в центъра на Бургас, а неговия съучастник скочи срещу полицай с отверка в ръка. До осъдителната му присъда се стигна благодарение усилията на служителите от Първо Районно управление «Полиция» - Бургас и Районна прокуратура – Бургас в лицето на прокурор Светослав Маринчев, съобщиха от ОД на МВР.

Продан Стефанов е добре познат на полицията. На 08 септември т.г. по обяд в Първо Районно управление «Полиция» - Бургас е получено съобщение за осъществявана взломна кражба от къща на бургаската улица «Успенска». Към мястото на инцидента незабавно се отправил полицейски автопатрул, който влязъл в обрания дом. В горния край на стълбището е бил забелязан мъж, който не се съобразил с полицейските разпореждания и опитал да ритне в лицето единия от служителите. Униформеният се предпазил с ръка и видял, че агресивният мъж държи в ръката си отвертка. Апашът не само, че не се подчинил на разпореждането на полицая, но и се нахвърлил срещу него с отвертката.

Единият от служителите на реда извадил служебното си оръжие, заредено със стоп-патрони, предупредил мъжа, но безуспешно и стрелял в краката му. Крадецът побягнал към отворен прозорец на стаята и скочил през него, което наложило служителите да стрелят, за да го спрят. Мъжът избягал, но не след дълго потърсил медицинска помощ в «Спешния център» на МБАЛ – Бургас, където е и задържан – установено е, че това е 36 годишния Йордан Бояджиев от Бургас /по прякор «Кочо»/ Кочо влязъл в къщата на ул. «Успенска» заедно с Продан Стефанов с прякор «Мокан».

Установено е, че двамата подготвили за изнасяне преносим компютър и видеокамера, но появяването на полицейските служители попречило на намеренията им. След задържането на Продан Стефанов и Йордан Бояджиев е образувано досъдебно производство за взломна кражба и съпротива на орган на властта. По време на полицейската работа със задържаните е констатирано, че същите са извършители и на още две взломни кражби  - от частен дом на ул. «Шишман» и детска градина, разположена на ул. «Васил Левски», при които са отнети ел. инструменти за общата сума от 10 000 лв. След споразумение с Районна прокуратура по повод взломната кражба, осъществена на ул. «Успенска», Продан Стефанов и Йордан Бояджиев получили 11 месеца ефективно лишаване от свобода. Материалите за неизпълнението на полицейските разпореждания и оказаната съпротива обаче са отделени и поради субективен фактор, спрямо многократно криминално проявените «Кочо» и «Мокан» не е взета мярка «задържане под стража за срок от 72 часа и след изтичането на полицейския арест / в срок от едно денонощие/ същите са освободени.

На 1 октомври служители от Първо Районно управление «Полиция» - Бургас при обход в района на ж.п. гарата забелязали двама мъже, носещи по един чувал на гърба си. Когато мъжете видели служителите, оставили чувалите и побягнали, но са задържани, като е установено, че единия от тях е стария познайник на полицията – 39 годишния Продан Стефанов – «Мокан» и новия му съучастник – Йордан Андреев, 32 годишен, по прякор «Китай». В чувалите са открити множество ел. инструменти, за които е констатирано, че са откраднати от избено помещение, разположено на ул. «Славянска» в Бургас. Мъжете са задържани за срок от едно денонощие, като при разговорите с полицейските служители, «Мокан» обиждал и се държал агресивно, което наложило използването на физическа сила и белезници. По случая е образувано незабавно производство, като благодарение бързината на прокурор Светослав Маринчев от Бургаска районна прокуратура, Продан Стефанов получава от Бургаския районен съд нова осъдителна присъда - 11 месеца лишаване от свобода при строг режим / приведен е в бургаския затвор за изтърпяване на влязлата в сила присъда/. Спрямо  Йордан Андреев е наложена мярка «задържане под стража за срок до 72 часа».

Престои гледането и на други дела по обвинение за извършени взломни кражби от лицата, както и получаването на заслужени присъди, отчитайки факта на извършването в условията на опасен рецидив.


В категории: Крими


Флагман.БГ Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше 01/06/2024, Събота 14:20 3
4
Коментара по темата
4.
NERON
07.10.2012 07:12:04
0
0
DO POSTVALIA N 2 :
BRAVO KOLEGA , MNOGO TOCHNO NAPISANO .
3.
хаха
05.10.2012 22:01:58
1
3
напада полицай и пак е на свобода!!!! ако това се беше случило в чужбина щеше да е на 2 метра под земята! защо ли никой не смее да нападне или обиди ченге от цивилизованите страни?
2.
аз
05.10.2012 21:59:05
0
1
интересното е че не са ги осъдили за нападението на полицай, ами за кражба!!!! да живее българската прокуратура и да ми седне на к*ра!!! трябвало е ченгето да си го гръмне, та поне да не му плащаме издръжката в затвора на този, а и не се знае след като излежи тези цеееееееееели 11 месеца, дали пак няма да иска да намушка някой или да краде(което май е 100 процента сигурно)
1.
герберчок
05.10.2012 17:57:01
0
4
после като ги трепим на стълбището на входа ,да няма туй ,онуй .разстрел и след разстрела червеи
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Свидетел даде описание на чужденеца: черна къдрава коса, светлокафява кожа и рядка брада Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Скандалният бивш кмет на Галиче и синът му лежат само година и половина зад решетките заради фиктивна работа Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше Антония Петрова ще се вихри в здравния мениджмънт Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Той, съпругата му и още двама души бяха убити в Южна Африка миналата година Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева ще даде старт на процеса Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч.  Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Тази певица рухна! Психолог й обяснява как да оцелее, не може да приеме, че животът й е пълен провал Не можела да пее и мислила само за пари Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Световната волейболна звезда Матей Казийски откри Beach Arena Burgas и даде старт на сезон 2024 (ВИДЕО) Десетки бургазлии се събраха на уникалното съоръжение за спорт на открито Търсят ловци на змии, ето къде Търсят ловци на змии, ето къде В Морската столица хората все по-често се натъкват на влечугото Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Тя е адреналинка от Господарите, сега пъчи фамозно дупе в Созопол Виктория участваше и в любовното предаване "Един за друг"
Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия Джо Байдън отмени ограниченията за стрелба по цели в Русия  Условието е само за района на Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Трима загинали при нов ракетен удар срещу Харков Войната в Украйна е основна тема на двудневната неформална среща на външните министри от НАТО в Прага, която продължава и днес Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Обжалването на присъдата на Тръмп ще се фокусира към показанията на Сторми Даниълс Защитата при обжалването на присъдата може да се насочи и към използваните от прокурорите по делото необичайни правни аргументи Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Тръмп осъден по всички обвинения, но битката за Белия дом остава Очаква се обаче да му бъде наложена само глоба
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори