×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Магистрала на просветата заведе Бойко до метрото


Магистрала на просветата заведе Бойко до метрото
И на откриването на учебната година Бойко Борисов заговори за бленуваните пътища и магистрали
01 Октомври 2012, Понеделник, 13:21 ч.
Автор: Бяс БЕСНЕЕВ

Речи за пътища и строежи ошашавиха и студентите за началото на учебната година

Новината за откриването на академичната година в Софийския университет мина през „магистралата на образованието” и „път към богатството”. Премиерът Бойко Борисов не се стърпя, за да поговори и на студентите за мечтаните свои инфраструктурни победи, затова и тържеството мина под знака на пътища и магистрали. Премиерът дори заведе заведе, макар и словесно, до метрото бъдещите вишисти в първия им учебен ден.

На тържеството в СУ сред студенти и академичният състав на Алма Матер, премиерът Бойко Борисов беше дошъл и с министрите Сергей Игнатов и Лиляна Павлова. Тържественото откриване на новата учебна година мина под знака на „магистралите и пътищата”.

Ректорът на Алма Матер проф. Иван Илчев обясни на студентите по време на тържеството, че се бори за пътища и магистрали, защото това е голямата тема в медиите.

„Не очаквайте университетът да е път към богатството, а път към истината”, обърна се проф. Илчев към студентите, а на правителството пожела да следва магистралата на образованието”, предаде Дарик. След това ректорът призова управляващите да бъде създадена оперативна програма „Образование и наука”.

Темата за магистралите и пътищата, но не метафорично, беше продължена от премиера Бойко Борисов. По думите му образованието трябва да е по-добро ниво, за да може ефективно да се усвояват евросредства. "Преди не много време Софийският университет беше тъмен, а отпред бяха руини. Сега отпред са градинки, а отвсякъде може да дойдете с метрото”, обобщи пред студентите министър-председателят. Той очерта ясно каква цел възлага на образованието и бодро заяви:

„Искам да ви пожелая освен живот, здраве и късмет, да пазите това, което строим!"

Премиерът обаче пропусна да разбере най-важното - дали тези млади хора след завършване на образованието си няма да тръгнат по тези магистрали да излизат от България. И да не се върнат!?


В категории: Просвета


Кой да почерпи днес
Кой да почерпи днес 05/05/2024, Неделя 12:43 0
3
Коментара по темата
3.
Vinetu
01.10.2012 23:30:54
0
4
Отвъд океана просто ги е яд ,че Борисов е зает и не могат да го предложат тази година за Президент на Щатите. Само за един мандат щеше да им оправи бюджетния дефицит ,да навре руснаците в миша дупка ,да спре наркоразпространението и да им построи сухопътна магистрала от Западното крайбрежие до Хавай. А Турция щеше да стане американски щат и химна на Супербоул да го пее Лепа Брена. Чиста завист!
2.
BiBitko
01.10.2012 22:54:39
0
5
Бойко Борисов е на посещение в Англия и е поканен от кралицата на чай. По време на срещата Борисов пита кралицата каква е тайната на успешния политик. Кралицата му отговаря: -Много просто, трябва да е обграден от интелигентни хора! Бойко пита:

-А как се разбира дали някой е интелигентен или не?

-Много просто – отговаря му кралицата – трябва да се зададе адекватен въпрос, ето сега ще Ви покажа.

…Кралицата взема телефона, натиска копчето, за да може и Бойко да слуша разговора и звъни на Дейвид Камерън

-Г-н Камерън, ще Ви задам един въпрос. Майка Ви има син, баща Ви също има син, обаче този син не е Ваш брат. Кажете ми, кой е този син?

-Очевидно е, че това съм аз, Ваше Величество – отговорил Камерън.

-Правилно, благодаря Ви – казва кралицата, затваря телефона и се обръща към Бойко:

-Разбрахте ли сега, г-н Борисов?

-Да, Ваше Величество, разбрах!

Прибира се Бойко в България, вика Цветанов и го пита:

-Абе, Цветанов, баща ти има син, майка ти има син, обаче този син не е твой брат, кой е той в такъв случай?

Цветанов се затруднява да отговори и казва, че ще си помисли добре, за да отговори правилно. След това излиза и започва да разпитва министрите и депутатите от ГЕРБ, да му отговорят. Никой не съумява да отговори, затова след няколко часа мъки Цветанов се обажда на ректора на Софийския университет и го пита:

-Г-н ректор, може ли да Ви задам един въпрос?

-Разбира се, г-н Цветанов!

-Майка Ви има син, баща Ви има син, но този син не е Ваш брат, кой е тогава?

-Естествено, това съм аз – отговаря ректора.

Доволен и щастлив Цветанов търчи при Бойко и казва:

-Знам отговора на въпроса ти, това е ректора на Софийския университет!

-Не, идиот такъв, това е Дейвид Камерън!
1.
trapera
01.10.2012 14:30:17
0
7
Ректорът не за първи път си прави словесна гаргара с кабинета и отделни министри... Само, че е много прав. За България СУ е институция, и е с много големи традиции, без него нямаше да я има съвременна България. А Боко е просто един тъп мутриер, който рано или късно ще слезе от "трона", само, че много след като той си е отишъл СУ ще продължава да е фактор на образованието и стабилността в България. Че качеството на образованието не било на ниво - ами за толкова пари, толкоз!
Или както отговаряха войниците на един бивш военен министър, когато той ги поздравил със Здраве желаем!:
- "Наздраве г-н министър!"
Хубаво е да не заспиваме, да гледаме както го е рекъл народа, не какво попа ни пее, а какво прави. Другото са обикновени политически пристрастия. Ето това е имал предвид лектора. Но в общия хор на хвалби и дитирамби, които е свикнал да му припяват, Борисов понятно се е разсърдил, нищо това значи, че дуMите са били уместни.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Малкото село Лозенец край брега на морето сега е модерен и привлекателен туристически център в най-южната черноморска община Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Нека винаги помним, че Исус Христос понесе страданията и отиде на Кръста, за да спаси човешкия род, каза кметът  Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите
В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори