Шеф-готвачът на хотел "България" Стоян Мавров представя новата европейска кухня
"В България също можем да правим хубав пай" казва шеф-готвач Стоян Мавров на приятелите си в чужбина и показва уникален пай от сини сливи по собствена рецепта
Ключови думи:
гурме, хотел България, ресторант, шеф-готвач, Стоян Мавров, рецепта, английска кухня, италианска кухня, френска кухня, t-bone, телешки стек, пай от сини сливи, мелфьой, тортила, скариди, видео
27 Септември 2012, Четвъртък, 13:41 ч.
Автор: Добромир ДОСКАЧАРОВ, снимки и видео: автораЕсента идва в Бургас с рибни дарове, телешко и най-добрия български пай от сини сливи
В това видео от поредицата на Бесове.бг “Богове на изтънчения вкус” шеф-готвач Стоян Мавров ни кани в кухнята на Хотел “България” в Бургас. Заедно със своя приятел и помощник Иво Цонков, заедно приготвиха пред камерата ни няколко ястия от новото есенно-зимно меню на ресторанта.
Мавров е сред най-изкусните виртуози на гурме-кухнята на Балканския полуостров, който не просто готви вкусно, а създава шедьоври. Под ръцете му храни и подправки се обработват и подреждат в перфектно изпипани форми за да създадат цялостно изживяване на изтънченост у посетителите на ресторанта в Хотел “България”. Комбинирането на различни кухни е любим похват на Стоян Мавров, който присъства и в ястията, които приготвя във видеото. T-bone представлява телешки стек, който шеф-готвачът поднася с гъби кладница, панирани лукчета и цял картоф, чери домати и билки. Ястието е от английската кухня като комбинира ароматното и сочно филе с уханието на дървесни гъби и печен картоф. Италианските готвачи могат да завидят за умението, с което Мавров приготвя мелфьой от скариди с авокадо и тортила чипс. Сякаш между другото сред ястията се появява и рибен пай, представител на френската кухня. С вид на малък кекс, той ще изненада ценителите на гурме кухня с пълнежа си от морски дарове.
За финал шеф-готвачът на “България” приготви пай от сини сливи, но по негова собствена рецепта. Той сподели, че негови приятели, живеещи в чужбина, подценявали българските пайове. Със своето творение от прясно набрани сини сливи, редукция от порто и декориран с физалис, Стоян Мавров показва, че за доброто кулинарно изкуство няма граници.
Вижте как се готви качествено и здравословно е кухнята на Хотел “България”:
В категории:
Богове на изтънчения вкус
„Клечка кибрит“ на дует Paradox не гори, а пламти на върха на БНТ2
Кристиано Роналдо и разбитото Ferrari - инцидентът, който може да промени всичко
Мис Андреа „надебеляла“ за една нощ
Кой поръча Митко Маймуняка и защо убийството още не е разкрито
Цял регион е пред екокатастрофа, голям язовир е на път да пресъхне
Спортно училище „Юрий Гагарин“ отличи своите шампиони за 2025 г.
Вечеряйте между 17 и 19 ч. през зимата, за да сте здрави
Ромина скъса с русото: Вече е фатална брюнетка
Важна новина за тези, които планират да направят инвестиции в имоти
Общински съветник от СДС стана председател на БСП - Видин
Откриха паметник на Левски в Италия
Уникално представление отбелязва 100 години на Георги Парцалев
