Шеф-готвачът на хотел "България" Стоян Мавров представя новата европейска кухня
"В България също можем да правим хубав пай" казва шеф-готвач Стоян Мавров на приятелите си в чужбина и показва уникален пай от сини сливи по собствена рецепта
Ключови думи:
гурме, хотел България, ресторант, шеф-готвач, Стоян Мавров, рецепта, английска кухня, италианска кухня, френска кухня, t-bone, телешки стек, пай от сини сливи, мелфьой, тортила, скариди, видео
27 Септември 2012, Четвъртък, 13:41 ч.
Автор: Добромир ДОСКАЧАРОВ, снимки и видео: автораЕсента идва в Бургас с рибни дарове, телешко и най-добрия български пай от сини сливи
В това видео от поредицата на Бесове.бг “Богове на изтънчения вкус” шеф-готвач Стоян Мавров ни кани в кухнята на Хотел “България” в Бургас. Заедно със своя приятел и помощник Иво Цонков, заедно приготвиха пред камерата ни няколко ястия от новото есенно-зимно меню на ресторанта.
Мавров е сред най-изкусните виртуози на гурме-кухнята на Балканския полуостров, който не просто готви вкусно, а създава шедьоври. Под ръцете му храни и подправки се обработват и подреждат в перфектно изпипани форми за да създадат цялостно изживяване на изтънченост у посетителите на ресторанта в Хотел “България”. Комбинирането на различни кухни е любим похват на Стоян Мавров, който присъства и в ястията, които приготвя във видеото. T-bone представлява телешки стек, който шеф-готвачът поднася с гъби кладница, панирани лукчета и цял картоф, чери домати и билки. Ястието е от английската кухня като комбинира ароматното и сочно филе с уханието на дървесни гъби и печен картоф. Италианските готвачи могат да завидят за умението, с което Мавров приготвя мелфьой от скариди с авокадо и тортила чипс. Сякаш между другото сред ястията се появява и рибен пай, представител на френската кухня. С вид на малък кекс, той ще изненада ценителите на гурме кухня с пълнежа си от морски дарове.
За финал шеф-готвачът на “България” приготви пай от сини сливи, но по негова собствена рецепта. Той сподели, че негови приятели, живеещи в чужбина, подценявали българските пайове. Със своето творение от прясно набрани сини сливи, редукция от порто и декориран с физалис, Стоян Мавров показва, че за доброто кулинарно изкуство няма граници.
Вижте как се готви качествено и здравословно е кухнята на Хотел “България”:
В категории:
Богове на изтънчения вкус
Военни надгробни плочи са осквернени с руски пропагандни символи в Берлин
30/10/2025, Четвъртък 19:30
0
Издирват 15-годишно момиче
30/10/2025, Четвъртък 19:00
0
Полицейска операция взе над 120 жертви
30/10/2025, Четвъртък 18:30
0
Германец с нелепа кражба във Варненско
30/10/2025, Четвъртък 18:20
3
Кристиано Роналдо-джуниър прави дебют за Португалия
30/10/2025, Четвъртък 18:00
0
Управляващите си стиснаха ръцете: Минималната работна заплата ще бъде 620 евро
30/10/2025, Четвъртък 17:45
2
Полша прихвана руски разузнавателен самолет над Балтийско море
30/10/2025, Четвъртък 17:30
0
Във Франция: Сексът без изрично съгласие е изнасилване
30/10/2025, Четвъртък 17:15
1
Китай потвърди плановете си да изпрати астронавти на Луната до 2030 г.
30/10/2025, Четвъртък 17:00
0
Зам.-ректорът на БДУ проф. Севдалина Турманова участва в конференция на Дипломатическия институт в Бургас
Не купувайте тези 5 японски коли втора ръка
30/10/2025, Четвъртък 16:46
0
Петото издание на Празника на О-солената риба – пъстра програма, кулинарни демонстрации и морски деликатеси
30/10/2025, Четвъртък 16:42
0
