Шеф-готвачът на хотел "България" Стоян Мавров представя новата европейска кухня

"В България също можем да правим хубав пай" казва шеф-готвач Стоян Мавров на приятелите си в чужбина и показва уникален пай от сини сливи по собствена рецепта
Ключови думи:
гурме, хотел България, ресторант, шеф-готвач, Стоян Мавров, рецепта, английска кухня, италианска кухня, френска кухня, t-bone, телешки стек, пай от сини сливи, мелфьой, тортила, скариди, видео
27 Септември 2012, Четвъртък, 13:41 ч.
Автор: Добромир ДОСКАЧАРОВ, снимки и видео: автораЕсента идва в Бургас с рибни дарове, телешко и най-добрия български пай от сини сливи
В това видео от поредицата на Бесове.бг “Богове на изтънчения вкус” шеф-готвач Стоян Мавров ни кани в кухнята на Хотел “България” в Бургас. Заедно със своя приятел и помощник Иво Цонков, заедно приготвиха пред камерата ни няколко ястия от новото есенно-зимно меню на ресторанта.
Мавров е сред най-изкусните виртуози на гурме-кухнята на Балканския полуостров, който не просто готви вкусно, а създава шедьоври. Под ръцете му храни и подправки се обработват и подреждат в перфектно изпипани форми за да създадат цялостно изживяване на изтънченост у посетителите на ресторанта в Хотел “България”. Комбинирането на различни кухни е любим похват на Стоян Мавров, който присъства и в ястията, които приготвя във видеото. T-bone представлява телешки стек, който шеф-готвачът поднася с гъби кладница, панирани лукчета и цял картоф, чери домати и билки. Ястието е от английската кухня като комбинира ароматното и сочно филе с уханието на дървесни гъби и печен картоф. Италианските готвачи могат да завидят за умението, с което Мавров приготвя мелфьой от скариди с авокадо и тортила чипс. Сякаш между другото сред ястията се появява и рибен пай, представител на френската кухня. С вид на малък кекс, той ще изненада ценителите на гурме кухня с пълнежа си от морски дарове.
За финал шеф-готвачът на “България” приготви пай от сини сливи, но по негова собствена рецепта. Той сподели, че негови приятели, живеещи в чужбина, подценявали българските пайове. Със своето творение от прясно набрани сини сливи, редукция от порто и декориран с физалис, Стоян Мавров показва, че за доброто кулинарно изкуство няма граници.
Вижте как се готви качествено и здравословно е кухнята на Хотел “България”:
В категории:
Богове на изтънчения вкус






Внимание, мъже! Жените от тези 3 зодии изневеряват най-много
15/06/2025, Неделя 22:00
2

Превърнете 1 кг бутчета в домашен салам за цялата седмица
15/06/2025, Неделя 21:40
0

Показа Анди (СНИМКА)
15/06/2025, Неделя 21:20
0
Тези зодии манипулират жестоко
15/06/2025, Неделя 21:00
0

Показа топ форма на яхта за милион (СНИМКИ)
15/06/2025, Неделя 20:40
0

Младокът на Мара Отварачката – женен мъж с дете?
15/06/2025, Неделя 20:20
5

Най-влюбчивите зодии са...
15/06/2025, Неделя 20:00
0

Нарязах тиквичките, добавих още няколко съставки и запекох - получи се не ястие, а шедьовър
15/06/2025, Неделя 19:41
0

Новата е копие на бившите му
15/06/2025, Неделя 19:20
3

Това са най-верните съпрузи според зодията
15/06/2025, Неделя 19:00
0

Експерт от НАСА: Никога не ни е посещавало извънземно, ако видите НЛО, то това са руснаците или китайците
15/06/2025, Неделя 18:40
7

Няма да допуснем спекулативно завишаване на цените, увери шефката на КЗП
15/06/2025, Неделя 18:20
6