Всяка година на Бъдни вечер правя мачкан боб с подправки по тази рецепта
Чудна рецепта за вкусен и лесен за приготвяне боб, който ще се понрави на всеки
Бъдни вечер наближава, а с това и се засилва ентусиазма у домакините тази година да блеснат с кулинарни умения, а ястията, които сервират, да са придружени с бурни аплодисменти.
Днес ще споделим с вас чудна рецепта за вкусен и лесен за приготвяне мачкан боб, който ще се понрави на всеки, това ви го гарантираме.
Ето какви продукти ще са ви нужни:
боб – 500 г
лук – 200 г кромид
сол – 15 г сол
моркови – 2 броя
джоджен – 20 г сушен
магданоз – 15 г сушен
олио – 200 мл
червен пипер – 1 – 2 ч.л.
Начин на приготвяне:
Започнете с накисването на боба в студена вода. Оставете го така за една нощ. На следващия ден сменете водата и го сложете на котлона да се вари за 15 минути.
Отново сменете водата и едва след това добавете нарязаните на ситно лук и моркови.
Когато бобовите зърна са напълно омекнали, посолете и отцедете излишната вода. Вземете удобен прибор, с който да намачкате боба и опитайте да го превърнете в нещо като пюре. Идва ред на олиото, червения пипер, магданоза и джоджена.
Като за финал поръсете ястието със запържен лук. Гарантираме ви, че няма такава вкусотия.
Бон апети./jenata.blitz.bg
Правителствата на страните от ЕС се споразумяха за дигиталното евро
Вече е ясно: Камерите в училището гледали точно над писоарите
На час по 15 жени в Германия стават жертви на насилие от партньор
Трите най-добри рецепти за содена питка за Бъдни вечер
Идва сибирски студ
Слави Трифонов: Ако реша да уволня някого, а на ПП-ДБ не им хареса, те ще направят протест под офиса ми, така ли?
Хонорарът на Азис за празниците удари 25 бона
Джан-Микеле пребил Габриела и я напуснал
Виктория Петрова се е омъжила тайно?
Стотинка или евроцент – каква да бъде паричката в празничната питка
Киселова: Ще подкрепим кабинет, ако Борисов не е премиер и „ДПС-Ново начало” не участва в коалицията
