×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Приходите на хотелиерите се увеличиха с над 17% през март спрямо същия месец на м.г., сочи статистиката
  • Илиан Илиев повика 14 футболисти от чужбина за мачовете на националния отбор
  • Филмът "Кралството на планетата на маймуните" оглави боксофиса на Северна Америка
  • Прокуратурата иска половин милион лева гаранция за Божков, за да бъде пуснат на свобода
  • Хакерите, които пуснаха по телевизии в Латвия парада в Москва на 9 май, са ползвали сървър в България
  • Британец се ще скочи със специален костюм от 8516 м в Хималаите, това е за пръв път в бейсджъмпа
  • Бившият министър Бишинбаев от Казахстан, който закла съпругата си от ревност, е осъден на 24 г. затвор
  • Турция спира покупките на автомобили в публичния сектор за три години, почват икономии
  • Новият ковид води до гадене и диария
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Spirit of Burgas 2012 – какво бе и какво не трябваше да е!


Spirit of Burgas 2012 – какво бе и какво не трябваше да е!
Gentleman слезе в публиката за да предаде директно положителната си енергия на хората, къпещи се в реге музиката - нещо, което едва ли Jonathan Davis би направил
06 Август 2012, Понеделник, 21:35 ч.
Автор: Добромир ДОСКАЧАРОВ, снимки и видео: автора

Преживяхме звуковите шокове от безобразното озвучаване, но ограниченията с часовите зони си бяха истинска гавра

Звукови шокове на Main stage-а, раздробяващи бийтове от Solar-а, невъздържани емоции пред „На тъмно“ и еуфорични джаз паузи. С този коктейл се опияни публиката на най-големия музикален фестивал в България Spirit of Burgas.  Както всяка година и като всеки голям фестивал, и Spirit-ът бе пълен с прекрасни изживявани, както и с не особено приятни моменти.

Двете най-дразнещи неща от втория и третия ден на фестивала са непростими за организаторите!

 По време на изпълнението на титаничните Prodigy озвучаването бе като в селска дискотека. Буквално! Представете си тъмна, опушена и претъпкана кръчма, циганин, свирещ на раздрънкан синтезатор и трътлеста певица, деряща се в несвяст на развален и пращящ микрофон. Звукът бе премодулиран, микрофония и прекъсвания – като от евтините тонколони на дърта уредба. Същото усещане, но с друга визия, завладяваше главната сцена на Spirit-а в момента, в който се излизаше някоя голяма звезда.  Беснеещият зад компютри, миксери и семплери Liam Howlett бе видим само от първите редици на публиката. Keith Flint все едно нямаше микрофон и гласът му бе почти неразличим сред странните пращящи, съскащи и стенещи звуци, идващи от тонколоните на главната сцена. Maxim крещеше като обезумял, за да се чува и съответно не му се разбираше и дума. Това обаче нямаше никакво значение за многохилядната тълпа, събрала се за Prodigy. Всички знаеха всеки тон, звук и дума от песните и на никой не му пукаше какво точно звучи в момента. Ориентирът беше басът и това бе достатъчно за викащите наоколо хора. При Korn музиката беше наред, но първите две песни бяха изпяти от публиката. От Jonathan Davis имаше един тъмен силует на сцената, камерите показваха, че държи микрофон, но глас не се чуваше. Много от ценителите на този тип музика  бяха разочаровани и си тръгнаха още в началото на изпълнението на Korn.

Преди американската рок банда, Chase & Status направиха страхотно шоу -  с уникална визия на видео стените и побъркващо MC. Реге звездата Gentleman събра огромна тълпа, която го изненада с това, че знаеше повечето му песни. Очарованият певец дори слезе сред публиката и пя заедно с феновете  разтърсващия си хит „Dem gone“.

Сцената „На тъмно“ имаше много почитатели на тазгодишното издание на Spirit-а. В събота стартът бе даден от младите ска-пънк-реге свежари OGI 23 и завърши също толкова позитивно с рага и джънгъл ритми. Спирането на музиката на „На тъмно“ около 2:30 ч. обаче беше безобразно решение от страна на организаторите.

 Просто никой не искаше да си тръгне от там, понеже мястото бе заредено с  позитивна енергия,

усмихнати хора и надъхващи артисти. В неделя на същата сцена Ендо и Митака от DRS за пореден път показаха, че българския хип-хоп може да бъде уникален, социалнозначим и анти-комерсиален. Двамата предоставиха на феновете си обилно количество римуван материал за размисъл под ритъма на дъб и джънгъл. След тях бургазлиите Гайдара и Гъзара от Нокаут размазаха положението с яростни рими и груби бийтове.

Джаз сцената „Brazzo Brazzie“ постоянно караше минаващите покрай нея да спират и поне за минутка да послушат тромпетите, тромбоните, саксофоните и всевъзможни други браз инструменти. Бавни и протяжни или с премерена какафония, джаз музикантите караха хората или да подскачат от еуфория, или да си почиват в близката лаундж зона.

Гранд хотел "Приморец" бе превърнат в музикалното посолство на Spirit of Burgas, зад чийто солидни огради и охрана почиваха големите звезди на фестивала
Танцуването и скачането всъщност не бяха от характерните черти на фестивала Spirit of Burgas. Липсваше масовата побърквация на големите фестивали, караща хиляди да скачат и викат с часове. В Бургас хората бяха овладяни, спокойни и дори малко отнесени. Реге, рага, ска, дъб, джънгъл и дръм енд бейс звученето сякаш отиваха най-много на настроението. Металът и рокът бяха най-слабите стилове по посещаемост. Пред рок сцената редовната картинка бе насядали по пясъка компании, а най-отпред малка беснееща тълпа от хардкор фенове. Грубите звуци на гарадж, траш и дед метъл е по-добре да се обособят в малка сцена, а хората от сцената „На тъмно“ да са на място с по-голям музикален и посетителски капацитет. И да не им спират музиката в пиковия час на фестивала, е всеобщото мнение на специалистите.

На тазгодишното издание на Spirit of Burgas

Solar сцената бе най-облагодетелстваната. Само там музиката продължаваше и след изгрев слънце.

 За това удоволствие обаче бе необходимо допълнително заплащане към фестивалния билет, а цените на напитките вътре бяха почти двойни. Диджеите на Solar-a бяха големи имена, музиката се хареса и на най-претенциозните техно фенове - завладяваща визия и надъхваща парти атмосфера. Ето така се очакваше да изглежда главната сцена на Spirit-a, ако не я затваряха също в 3 ч. Тази неприятна приумица на организаторите се усети най-осезателно в последния ден, когато последни на Main stage-а се качиха гръмовните диджеи на HMSU  -  българския лейбъл за интелигентна и тежка ъндърграунд музика. Те започнаха точно в обявения си час – 2:30 ч. След кратко подгряване от свой колега, зад пулта застана легендарният Ogonek, гений на бесните неравноделни бийтове, който директно вкара тежката дръм енд бейс артилерия. Тъкмо когато хората започнаха да се събират пред сцената, твърдо решени да изцедят последните си сили в танцуване, и музиката рязко спря. Ogonek недоумяващо се огледа и видя няколко човека от техническата поддръжка, които се подпираха на близо и го наблюдаваха безучастно. Помаха им, но нямаше никаква реакция. Дори публиката разбра, че не е станала повреда, а че часът е точно 3:00 и това е край на фестивала за тези, които не са си купили допълнителен билет за Solar-a.

Позитивната вибрация, която Gentleman заложи край главната сцена в последния ден на Spirit-a остана като символ на бъдещето, към което трябва да се стремят подобни събития, а орязаните участия на български звезди са черни точки, които не трябва да петнят Spirit of Burgas.
Все пак това е единственият фестивал в морския град, който успява да го препълни с хора от цялата страна и близките държави.




В категории: Бургас


Рецепта за пай с кайма и картофи
Рецепта за пай с кайма и картофи 13/05/2024, Понеделник 21:00 0
7
Коментара по темата
7.
лек
05.11.2012 04:10:32
0
0
ае хора ... Дасе обадиме на чичо Митко? :-)
6.
Nikka
07.08.2012 22:18:51
3
4
За узвочаването не бих казала, че съм разочарована, доста по-добре беше организацияата с всяка изминала година е по-добра, така че се върви в правилната посока. Единствено бяха направили толеранс към Солара и това се виждаше в часовете, групите на главната сцена приключваха горе-долу, когато се появяваше звездата на Солар-а.
А относно билетите, всички които искаха да бъдат и на Спирит и на Солар, можеха да си закупят общ билет.
А що се отнася до трудното влизане до сцената на Солара.. за това вина имат само организаторите - Ялта.
И все пак аз си оставам с многото положителни емоции и от този Спирит и чакам с нетърпение да дойде следващият.
5.
Нервен
07.08.2012 18:48:33
3
7
за някой неща авторът е зверски прав. не може да разделяш фестивала на две, както се случи тази година. това си бяха два фетивала спирт и солар. това беше тъпо. не може да се плаща допълнително, не може да те гоняът от единия фестивал, като спрат музиката на главната сцена, за да отидеш на другия-който също струва пари. а много по-скъпо беше на солара, не мошеше ид а се влзиа с питие от спирита... пълна безумица, да не говоря за мутренското държание на охраната и пребъркването по джобовете, каквото нямаше и на входа на спирита. иначе звъкът ми хареса. не ми хареса обаче, че за електронните фенове нямаше алтернатива освен спирита,.... но явно там са се давали разни хилядарки. дано го променят доходина, дано има 1 спирит, ан не раздвоение на фестивала. дано
4.
Мимето
07.08.2012 06:21:49
4
9
Доскачаров пак се изказва неподготвен
3.
iv_bs
07.08.2012 05:43:43
3
15
Не трябваше да се рекламира като СПИТИТ ЪФ БЪРГЪС.Няма в България град Бъргъс,има Бургас и името му трябва да е точно и ясно!Всичко друго може да се преглътне и подмине.
2.
bluebird
07.08.2012 05:29:28
2
5
Всъщност озвучаването беше в пъти по-добро от това преди 2 години, когато последно ходих. Концертът на The Prodigy беше размазващ, Озвучаването на Korn също беше на ниво. Въобще не съжалявам, че отидох.
1.
жони деп
06.08.2012 22:43:32
7
2
добре ,че не дойдох
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Феноменалният Влади Зомбори спечели "Капките" Феноменалният Влади Зомбори спечели "Капките" Той е победителят в 12-ия сезон на шоуто за имитации "Като две капки вода" Веско грубо нареди тази певица: Ти показа, че можеш и да мислиш Веско грубо нареди тази певица: Ти показа, че можеш и да мислиш Фолкаджийката получи висока оценка за певческите си възможности и интелекта си 4 начина да разберете дали партньорът ви крие нещо от вас 4 начина да разберете дали партньорът ви крие нещо от вас Ето кои са те  4 малки неща, които всеки мъж иска в една жена, без съмнение 4 малки неща, които всеки мъж иска в една жена, без съмнение Истинските мъже искат жена, която ги вдъхновява, защото в живота ѝ се случват страхотни неща Зодиите, които карат родителите си да се гордеят с тях Зодиите, които карат родителите си да се гордеят с тях Кои знаци имат безмилостен стремеж майка им и баща им да се гордеят с тях Представители на европейската комисия ще заседават утре в Бургас и ще пътуват с електрическите ни автобуси Представители на европейската комисия ще заседават утре в Бургас и ще пътуват с електрическите ни автобуси Ще има и празничен концерт с ефектно шоу от дронове, за да се види какво е постигнато от по Оперативна програма "Транспорт" Рецепта за пай с кайма и картофи Рецепта за пай с кайма и картофи Вкусно и засищащо ястие 5 гряха, които ви пречат да отслабнете в областта на корема 5 гряха, които ви пречат да отслабнете в областта на корема С възрастта става особено трудно да се премахне коремът - понякога дори диетата и спортът не помагат Рачков влезе в образа на Веско Маринов, изпоти се яко Рачков влезе в образа на Веско Маринов, изпоти се яко Двамата изпълниха дует - обичания от всички хит "Лятна жълта рокля" Над 12% от българите нямат сметка в банка Над 12% от българите нямат сметка в банка Стотици хиляди бягат от вземане-даване с финансовите институции заради високите такси
3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори