×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Busta Rhymes на Spirit of Burgas: Фъшкии за всеки, който не ви направи яко шоу


Busta Rhymes на Spirit of Burgas: Фъшкии за всеки, който не ви направи яко шоу
Чернокожата рап-легенда пуши невъзмутимо трева на сцената на фестивала пред многохилядната публика, малко преди да изцеди литър пот от тениската си
04 Август 2012, Събота, 18:35 ч.
Автор: Добромир ДОСКАЧАРОВ, снимки и видео: автора

Първата нощ изкърти всички представи за шоу на българите и чужденците, дошли на фестивала в Бургас

Вижте как трябва да изглежда тениската на един изпълнител в края на своето участие пред публиката на Spirit of Burgas. Докато Spliff Star от Flipmode Squad изрича тези думи, мегазвездата Busta Rhymes свлича черната тениска от потното си тяло и изстисква от нея поне литър пот. Това е една от малкото втрещяващи сцени, на които бе свидетел публиката на най-големия музикален фестивал в България Spirit of Burgas. Най-очакваната личност на първата вечер Busta Rhymes изнесе пред гостите на Бургас изумително хип-хоп шоу. Фактът, че пя на живо бе най-дребния детайл от изпълненето му. През цялото време Busta и Spliff бяха в контакт с публиката и не я оставяха да си поеме дъх. Между песните двамата пускаха забавни лафове или караха хората да скачат, пляскат с ръце и крещят като обезумели. Дори си позволиха да запалят цигара с трева на сцената и да се напушат като интродукция на един от великите му хитове „Get high tonight“. В края на участието си двамата отвориха по бутилка шампанско и вдигнаха наздравица за своите фенове, събрали се в България, за да се забавляват с тях. След като метна потната си тениска, Busta Rhymes закле публиката да замерват с фъшкии всеки изпълнител, който не успее да изнесе такова опустошително шоу. За щастие такива нямаше през цялата вечер или поне екипът на Бесове.бг не чу някой да недоволства по останалите сцени.

Почти всички звезди на главната сцена през първата вечер на Spirit of Burgas бяха чернокожи и свързани с хип-хопа. Своето музикално изкуство показа носителката на две награди „Brit“ Ms. Dynamite, която го раздаваше MC под съпровода на рап, дъбстеп и дръм енд бейс ритми. След нея друг британец Tinie Tempah поддържаше леко поклащащата се публика, която се увеличаваше все повече с напредването на вечерта. Изглежда обаче, рапърът бе свикнал на повече внимание и в един момент се покри някъде. За да не спада градуса, DJ Scratchator изнесе урок по история на хип-хопа, който зарадва най-закоравелите фенове на черната музика. Busta Rhymes позакъсня, но никой не остана разочарован. След лудницата на Busta дойде ред на дъбстеп божеството Caspa. Младият британец е един от бащите на най-модерния стил в електронната музика и накара публиката да се почувства като ударена от тухла, увита в кадифе. В късните часове пред най-издръжливите фенове се изправиха българите Jamez Bongg и Monk. Bongg натрупа голям опит през последните години в ъндърграунд звученето и участието му на тази сцена е своеобразен пик в досегашната му кариера на диджей. Неговата звезда изгря на партитата на дръм енд бейс лейбъла H.M.S.U. в култовия клуб „4-ти километър“ в София. Още там той се открояваше като един от най-напредничавите в по-твърдата електронна музика, като смесваше безобразни количества дъбстеп с джънгъл, реге, ска и дръм енд бейс. Веселяшкият му и, в същото време, интелигентен стил на миксиране го запрати в поредица от разбиващи изяви в малки клубове из страната. Сега Jamez Bongg, заедно с Monk, друг обещаващ български диджей, се подвизават под името Basscatz и сетовете им са предизвикателство и за най-хардкор феновете на заплетените бас бийтове.

Armin van Buuren също бе сред интересните имена от първата вечер на Spirit-a. Светлокосият датчанин събра почти толкова хора, колкото Busta Rhymes и ги заля с микс от най-популярните транс парчета от последната година. Най-издръжливите посрещнаха изгрева на слънцето на Solar Dance сцената. Малко преди него на рок сцената Светльо от „Хиподил“ веселеше по-мръснишки настроените натури с уникалния си стихотворен стил и ска-пънк музика. Преди него на същата сцена етно-металската банда "Номадия" показа уникална комбинация от електронни китари с гайда. Тези които ги подминаха, успяха да слушат на живо  легандарните хип-хопъри „Ъпсурт“, подвизаващи се на сцена „На тъмно“. С балет от полуоблечени девойки, Ицо Хазарта, Мистър Буч и Бате Венци се представиха съвсем прилично, пяха на живо и на някои моменти дори караха публиката да скача. Всъщност, неприятният момент при тях не беше изпълнението, а озвучението на сцената, което може би е единствената забележка за целия фестивал. Голям интерес предизвика сцената „Бразобразие“, която за втора поредна година позволява на инструменталисти да покажат как може да се направи парти с акордеон, тромпет и контрабас. Само че на Spirit-a броят на инструментите бе умножен и гостите с по-естетичен слух се насладиха на страхотни джаз изпълнения. Sentimental Swingers и Mihail Yosifov Sextet оправдаха в пъти вниманието, което им отдели уморената публика, изливаща се от главната сцена.

Музикалният фестивал Spirit of Burgas тази година е перфектно организиран и оборудван, а звездите са ярки и предлагат страхотно шоу. Огромният проблем с озвучаването сякаш окончателно е решен, тоалетните са навсякъде, а на бара не се чака повече от минутка за леденостудена бира. Джаги, електронни игри, чилаут кътове и какви ли не още глезотии са на всяка крачка. Циркът малко липсва, но има много други нови изживявания за гостите на бургаския фестивал.

Тази вечер се очаква огромно стълпотворение заради гига-мега-ултра-мастодонтите в съвременната музика Prodigy. Очаквайте още впечатления, видео и снимки от Spirit of Burgas – музикалната Мека на България.




В категории: Бургас


10
Коментара по темата
10.
nqkoi
06.08.2012 15:46:25
0
0
Много е кофти някой да пише зли коментари за авторите на новините. Вместо да злобеете вземете вие драснете някой ред.
9.
kjbjhb
06.08.2012 11:03:44
1
2
super izpadnalk festivall.. dobre 4e ima idioti koito go reklamirat i takiva koito go pose6tavat.. tiq ako gi prati6 na " TED " 6te osvirkat u4enite.. ama 4e oti6li na koncert pri idioti s brutalen humor i brutalni poroci, za tqh tova e veliko i plqskat ... skapani stada ot izrodi :X
8.
zango
06.08.2012 09:35:52
0
1
"Дори си позволиха да запалят цигара с трева на сцената и да се напушат", иначе е забранено да се пуши трева
7.
Само Busta
05.08.2012 09:58:27
1
0
В края ми се искаше да плача, че Busta и Spliff Star си тръгват от сцената, но удоволствието и мега-щастието, които ме бяха заляли ме караха силно да им пляскам, да викам и да им благодаря вътрешно за това, че така се раздадоха! Наистина си заслужаваше!!!
6.
якоооо
05.08.2012 09:53:15
1
1
На Bysta Rhymes беше невъобразимо якооооо!!! Озвучението беше отлично, купона - разтърсващ! Надминаха очакванията ми.
5.
хм
05.08.2012 09:48:07
0
1
Интересно, що за човек ще чете сайт, чиито репортери смята за неграмотници?!!?
Хора, темата е Spirit of Burgas, пишете коментари за фестивала, вместо да занимавате със странични неща.
4.
Приятел в защита :)))
05.08.2012 09:07:41
2
1
Ей, братлета, Добромир ходи на партита и фестивали, вкл. и като организатор, VJ, техник и артист, още когато вие ходехте на чалга партита си и не се бяхте преориентирали към новата мода да друсате, да пиете, от кеф силно виете, без да рабирате нищо от електронна музика. Само ще сънувате да избухвате на партитата, както този човек, за когото говорите смешките си. Пожелавам ви светлина!
3.
не се впрягай
05.08.2012 07:54:31
2
2
Не се впрягайте момчета, нали знаете какви награмотници са в този сайт.
2.
do Dj Armando
05.08.2012 03:37:58
1
1
Абе братле не се впрягай. Пича просто трябва да си оправдае журналистическия пропуск пишейки по нещо за фестивала. Такава е сделката.
1.
Dj Armando
04.08.2012 22:08:41
1
3
Добромире, преди да пишеш за музика, вземи се пообразовай малко!Арман ще казваш на дедо си от Дания.Пиши за Веско Маринов, там ще ти бъде силата!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! Скечове, латиноритми и хип-хоп, песни - беше взривяващ спектакъл на самородни таланти от абитуриентите на сериозна гимназия Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Градът е емблема на кохезионната политика, каза Йорданка Чобанова, ръководител на представителството на ЕК Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му 32-годишният мъж е бил спрян при рутинна проверка вчера, около 23 часа на ул."24-ти Черноморски пехотен полк" Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Рецепта-мечта, непременно я опитайте 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 В продължение на 5 дни старозагорци и гостите на града ще гледат над 50 заглавия от Европа при вход свободен Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Близо 400 делегати от цялата страна ще се включат в най-големия форум на архитектурния бранш за 2024 година Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Разследващите са иззели от колата голямо количество флакони Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Дърветата от този вид са известни със своята устойчивост, възможността си да растат в бедни почви и замърсена среда, което го прави изключително подходящи за градско и извънградско озеленяване В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 Сред тях са бъдещи бармани, хотелиери и представители на туристическия бранш Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Ще трябва ли да плащаме втори път стикери, питат живущите в този район
Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори