×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нихилизмът – българският съучастник на терора


Нихилизмът – българският съучастник на терора
Новите български герои: Афродита с охота реди съмненията си пред БНТ 1
27 Юли 2012, Петък, 10:00 ч.
Автор: в. Десант

Появиха се свидетели, които още преди взрива се били усъмнили в терориста, но си замълчали

Повече от седмица след взрива на летище Сарафово край Бургас става очевидно ясно, че терористичният акт е бил допуснат не само поради лошата организация на службите за сигурност, но най-вече от безхаберието на обикновените българи. Който следи редовно вестници и телевизии няма как да не установи с почуда колко изумително нахална е жаждата за слава и охотата, с която разни странни птици изведнъж се присетиха, че не само имали контакт с терориста, ами дори той им се видял много, ама адски много съмнителен. Но споделили съмненията на ума си. Зер, къде ще ходят да се морят да сигнализират органите на реда.

 


Фалшивата шофьорска книжка е била засечена дни преди взрива, но кой да каже в МВР…


В Поморие живее и работи една Афродита, не е богиня, просто е собственичка на едноименна фирма за коли под наем. Тези дни тя стана национална звезда. Кой ли не писа за нея, кой ли не я интервюира. Защото Афродита и мъжа й – Иван (бивш полицай!) са истинска медийни герои. Те, моля ви се, още седмица преди атентата разкрили, че терористът е с фалшиви документи за самоличност. Дошъл той при Афродита, поискал да наеме кола с шофьорската книжка – същата онази, дето и тя се върти по медиите вече десет дни, защото МВР не дава други снимки, но двамата с бившия полицай Иван го разобличили. Пуснали книжката на скенер, видели, че е фалшива и да не помислите, че се обадили в най-близкото поделение на МВР? Не, глупости. Как един бивш полицай ще направи такова нещо! Да ходи да споделя с новите колеги стари хватки за разкриване на съмнителни типове. Друго нещо са медиите, на тях Афродита и Иван биха разказали всичко. “Това ме учуди, онова ме усъмни, третото ме изуми”, реди Афродита, ама сега, след толкова трупове. Даже обобщава: “Новината за атентата ме потресе”. А дали спи спокойно?

В Равда пък работи един шофьор на такси. Човекът и той толкова мечтал за пет минутки слава, че едва дочакал да зърне журналистка да дойде при него и сам й се разкрил – ей-ме на, и аз се отърках у атентатора. От репортажа за него, публикуван наскоро в “Труд” се разбира, че този втори голям медиен герой превозил терориста от Равда до Поморие. По пътя двамата си казали туй-унуй. Шофьорът се усъмнил, че има нещо нередно, защото оня не свалил слушалките от ушите си и му отговарял бавно на руски език. “Имах чувството, че някой някъде слуша по мобилен телефон разговора ни, после в слушалките му диктува как момчето да ми отговори на руски”, обяснява шофьорът. Естествено чак сега.

 

Фоторобот, който българските медии получиха от Израел, сн. в. “Аарец”

 


В сайта на БНТ точно под материал за терориста на ей-този адрес: http://bnt.bg/bg/news/view/81022/kyde_e_prebivaval_teroristyt, някоя си Тодорка споделя и тя своя случка с атентатора. Била го засякла в Златни пясъци в кола, където имало и жена с къдрава коса. Те попитали с особен твърд акцент къде се намира еврейския център “Хабад”. Тодорка нарежда ”…Не знам точно къде да съобщя и дали има смисъл…” Ми отидете в плод-зеленчук, г-жа Тодорка. Там съобщете, те ще ви изслушат и ще ви пратят с кило краставици да си се приберете у дома.

Да си припомним, за онези, които са забравили, как бе заловен убиецът на Косьо Самоковеца веднага след атентата срещу него в холандската столица Амстердам през 2003 година. Още щом станали свидетели на стрелбата група най-обикновени граждани, същите като Афродита, Иван, г-жа Тодорка и бакшиша от Равда, хукнали да го гонят. Един от тях бил на велосипед и не го изпуснал от очи, като същевременно поддържал непрекъснато връзка по мобилния телефон с полицията, за да насочва униформените. Благодарение на такива истински, а не измислени герои, убиецът в момента излежава доживотната си присъда.


В категории: Крими


Автор
11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
до бат Данчо
29.07.2012 14:07:02
0
0
Линк към вестник не се слага - към хартията ли да го пратиш, бе бат Данчо???
10.
до Бонд (и долното е мое)
29.07.2012 09:46:20
0
0
Да беше направил клипче с телефона, и да го беше пратил на г-жа Касабова. В предаването на Слави Трифонов щеше да те похвали и да те нарече Млад и Интелигентен, каквито са читателите и.
9.
до Бат Данчо
29.07.2012 09:43:30
1
1
Бесове.бг е жълта провинциална медия, но Десант не е. Та, не се диви и коси. В този сайт има само чужди материали, обикновено на прес-аташета. Поне един линк да бяха сложили към колегите си. Не! Може и да не знаят как се слагат линкове.
8.
Автора е в грешка!
29.07.2012 06:57:19
0
0
Автора просто е прекалил! До сега не са се случвали такива неща и просто нямаме нагласата.Преди години се обадих на полицията, че се извършва кражба в съседен имот! Дойдоха след 2ч, когато крадците вече ги нямаше. След това обаче станах пишман. Викахаме 5 пъти в районното да давам писмени показания! След този случай, никога повече не бих сигнализирал МВР, за каквото и да било!
7.
Долу ГЕРБерастите...
28.07.2012 20:56:55
0
3
На ГЕРБ държава - ГЕРБерастки морал, т.е. без морал - само крадене и лъжи.
6.
Долу ГЕРБерастите...
28.07.2012 20:56:54
0
3
На ГЕРБ държава - ГЕРБерастки морал, т.е. без морал - само крадене и лъжи.
5.
Генчо
28.07.2012 20:42:59
1
1
А не е ли странно че и полицията не ги търси след като се изявят по медиите? 20 израелски туристи при разпитите казали че Мустафа се държал странно. Ама като го казали- никой не ги е чул!
4.
бат Данчо
27.07.2012 21:53:07
1
5
Изумен съм че в такава провинцяилна медия се намират журналисти от тоя калибър! Поздравления за автора! Ако имахме повече такива журналисти и все пак някакви хора по-различни от тия иронизирани в статията ( защо то е ясно че навсякъде по света тия са най-масовата порода) то България щеше да е съвсем друга по-добра...
3.
bond
27.07.2012 20:29:11
4
2
Не сте прави колеги журналисти!Народа ни не е свикнал с подобни терористични актове. Нещо повече, след комунизма българите отвикнаха да са бдителни. Това беше символ на доносничество.Агентите от миналото бяха оплюти.При демокрацията кой би дръзнал да докладва за съмнителни лица?!Дали гражданина ще повярва, че това което подозира е основателно?!И второ дали полицаите ще повярват на него или ще го помислят за слънчасал?! Аз една нощ през периода/ края на юни началото на юли/, около полунощ чух двама или трима мъже да скандират ''Ал Кайда'', ''Ал Кайда ''! Помислих,че са пияни хулигани които стряскат заспалите хора.Може и такива да са били!Все пак ми се стори доста странно,български мъже да скандират и на шега името на терористична група. Но нито за миг не допуснах да са истински терористи.И дори сега след атентата не знам какви хора са били тези мъже. Може да са били терористите ,а може и дрогирани тийнейджъри.Но предвид ,че живея в Бургас на главният път към летището кой от двата варианта е по възможен според вас. Ако бяха предупредени гражданите ,че Ал Кайда готви акт терористичен акт, веднаха бих подал сигнал.Дори ако са хулигани полицаите ще им проверят документите. Не знам кои медии пуснаха слуха,че шефа на ЦРУ Петраеус е бил на посещение в България през юни за да предупреди нашата страна за този риск.Ако обаче тази информация е вярна нашите служби не е трябвало да крият от гражданите за да не предизвикат паника. Но и проявата на олимпийското спокойствие не е препоръчително.За да са бдителни граждените трябва да е доведено до съзнанието им какви са рисковете за тях.
2.
Елена
27.07.2012 18:16:35
0
9
Много вярно и точно написано. Жалко, че този начин на мислене е изключителна рядкост в българските медии... Иначе обществото нямаше да е такова, каквото е в момента!
Поздравления!
1.
един
27.07.2012 10:54:13
0
12
каквато ДЪРЖАВАТА такива и хората МОРАЛЪТ ЛИПСВА
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Димитър Желязков-младши шашна випуска в Несебър с ултра Ламборгини, чака го кариера на финансист Димитър Желязков-младши шашна випуска в Несебър с ултра Ламборгини, чака го кариера на финансист Възпитаникът на Професионалната гимназия по туризъм "Иван Вазов" има планове за бъдещето си, свързани с добро висше образование  Машините за гласуване на изборите 2 в 1 ще бъдат 9500 Машините за гласуване на изборите 2 в 1 ще бъдат 9500 Технически проблеми с машините за гласуване на изборите на 9 юни няма да има, гарантира служебният министър на електронното управление Валентин Мундров Защо мълниите убивали най-често мъже Защо мълниите убивали най-често мъже Пикът на фаталните случаи е при 15-годишните момчета Той е тунингов милионер и подкара уникалното Ламборгини за $1 000 000 Той е тунингов милионер и подкара уникалното Ламборгини за $1 000 000 Собственици на пунктове за ГТП се оправдават за високите цени - и на тях всичко им поскъпнало Собственици на пунктове за ГТП се оправдават за високите цени - и на тях всичко им поскъпнало На места в страната задължителните прегледи скочиха двойно, като достигат и до 100 лева Запишете си отпуск в този период - това е най-подходящото време за море у нас Запишете си отпуск в този период - това е най-подходящото време за море у нас Предстои ни поредното горещо лято, казва синоптик Тази плеймейтка разходи 5 рокли по червения килим в Кан, щракна се с Ева Лонгория Тази плеймейтка разходи 5 рокли по червения килим в Кан, щракна се с Ева Лонгория Мечтая да изиграя Скарлет О'Хара, споделя Анна-Мария Чернева Този певец е бесен, използват името му за реклама на фалшиво лекарство Този певец е бесен, използват името му за реклама на фалшиво лекарство От известно време в интернет циркулира клип, в който Веселин Маринов подробно говори как имал проблеми със ставите, кръста и гърба и уж открил чудодеен и таен начин за лечение 1300 са случаите на коклюш в България, малко над 100 са в болница 1300 са случаите на коклюш в България, малко над 100 са в болница Кърлежите са в някакъв бум тази година, отбеляза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ЕК спъва наши земеделски производители ЕК спъва наши земеделски производители Европа не разрешава парите, които се получават у нас за земеделски дейности от съюза, да не се облагат с данъци
Почина култов режисьор, номиниран за Оскар Почина култов режисьор, номиниран за Оскар Най-известен е с филма си от 2004 г. Super Size Me Тя е най-скандалната певица - "облече" авточасти за премиерата на филма си Тя е най-скандалната певица - "облече" авточасти за премиерата на филма си Певицата заложи и на нова фризура за важното събитие Политици вкараха в кампанията си цената на дюнера, немците плащат 9 евро за турското ястие Политици вкараха в кампанията си цената на дюнера, немците плащат 9 евро за турското ястие Средно на ден в страната се изяждат 3 милиона броя След месеци борба: Лоши новини за Кейт Мидълтън След месеци борба: Лоши новини за Кейт Мидълтън Принцесата на Уелс продължа да се лекува от рак, подлага се на химиотерапия Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Деца стрелят с автомати в училище Деца стрелят с автомати в училище Отново провеждат военно обучение Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Каналите му в Телеграм пуснаха замаскирано видео от тази седмица, на което се вижда човек, приличащ на него Спец части арестуваха известен рапър Спец части арестуваха известен рапър Имението му посиня от полиция, баретите заключиха и майка му Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Това е най-продаваният автомобил в Европа през април 2024 година Volkswagen остава лидер с дял от 27.8%, докато Ford отбелязва най-голям спад Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни Китай планира да нахлуе в Тайван в началото на юни На 23 май Пекин започна мащабни военни учения около острова
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ България е един обран бостан в момента, няма ги парите Виц на деня Виц на деня Двама вървят след една засукана мацка и единия казва на дугия:
- Знаеш ли, че с ей тая съм спал?
Тя се обърнала и отговорила:
- Да си е*ал, да не си спал!
Виц на деня Виц на деня - Колега, вярно ли е, че сте направили издателска къща?
- Да!
- И какво издавате?
- Онзи ден издадохме комшията, че вари ракия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи, считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори