Знам рецептата за тази пилешка супа от баба, всички искат допълнително
Вкусно и полезно
Баба ми предаде тази рецепта. Всички си облизват пръстите.
Необходими продукти:
1 цяло пиле, около 1.5 кг
6 картофа
3 глави лук
5 скилидки чесън
Чубрица
150 г краве масло
2 с.л. брашно
1 с.л. куркума
Сол, на вкус
200 г заквасена сметана
Чили
Начин на приготвяне:
Пилето се разфасова на части, слага се в дълбока тенджера, залива се със студена вода и се сварява до готовност, след което се прехвърля в купа. Овкусява се със сол и наситнените скилидки чесън. Покрива се с фолио или капак и се оставя така, за да поеме ароматите. Бульонът се прецежда, връща се в тенджерата и се оставя да къкри на слаб огън. В друга тенджера се сваряват обелените и нарязани на едро картофи. Отцеждат се и се намачкват на пюре, като се добавя малко от пилешкия бульон. В тиган на умерен огън с малко краве масло се задушава лукът, нарязан на едро. Добавя се брашното и всичко се запържва до получаване на златист оттенък. В тенджерата с бульона се прибавят намачканите картофи, продуктите от тигана, заквасената сметана, малко сол, чубрицата, чилито и не на последно място - накъсаното на по-малки парченца пилешко месо, заедно с чесъна, в който се е мариновало след варенето. Изсипва се куркумата и 100 г краве масло. Супата се разбърква и се оставя да къкри за още 10 мин. Сервира се, поръсена с няколко щипки чили.
Босът на Реал Мадрид си постави важна задача
Сашо Кадиев изненада рожденика в ефир
Търсят петима милионери, не си взели печалбите
Евгени Минчев разказа за срещата си с внучката на Людмила Живкова
Гърци превзеха Банско
Кои са тайните на Бачорски, които не знаем
Не подарявайте такива подаръци на близките си тази година, ще съсипете живота им
Лора Крумова не си замълча за Цънцарова
Лекари разкриха кой е най-добрият сутрешен навик за хора над 50 години
Евростат с данни за играчките и откъде идват
Ако искаш! 900 лева за смяна на гума по Коледа
Купуваме жилища като луди, ето какво расте
БНБ посочи: Домакинствата държат в банките депозити за над 100 млрд. лева
