Идеална за неканени гости: Еклерова торта без печене - вълшебно кремообразна и вкусна
Днес ви предлагаме да направите един много лесен и бърз вариант на този вечен кулинарен шедьовър
Еклеровата торта – кой не я обича? Кремообразна, пухкава и копринено мека – изкушение от най-висок клас!
Днес ви предлагаме да направите един много лесен и бърз вариант на този вечен кулинарен шедьовър. Със слоеве хрупкави бисквити, гладък ванилов крем и богата шоколадова глазура, този класически десерт без печене ще стане любим на трапезата ви.
Ето какво ви е необходимо за нашата Еклерова торта с бисквити без печене:
Еклерова торта с бисквити без печене
Необходими съставки:
Пълнеж:
2 пакета (по 99 г) инстантен ванилов пудинг (без готвене)
3 чаши мляко
1 чаша (226 г) охладена бита сметана (или 3 чаши вече разбита подсладена бита сметана)
1 кутия (408 г) бисквити
Глазура:
1/3 чаша неподсладено какао на прах,
1 чаша захар,
1/4 чаша прясно мляко,
1/2 чаша масло,
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
Процедура:
Разбийте пакетчетата с инстантен пудинг с млякото, докато сместа се сгъсти. Следвайте инструкциите на опаковката (количеството мляко може да варира).
Отделно разбийте охладената течна сметана на твърди върхове. Внимателно комбинирайте двете смеси и разбъркайте с шпатула, докато се получи гладък крем.
В средно голяма правоъгълна тава разпределете тънък слой от крема, така че бисквитите да се слепят.
Подредете един ред бисквити, след което разпределете половината от крема върху тях. Повторете с друг ред бисквити и останалата плънка, като загладите повърхността. Завършете с последен ред бисквити.
В малка тенджера на слаб огън смесете всички съставки за глазурата. Бъркайте непрекъснато, докато маслото се разтопи и сместа се затопли.
Свалете от котлона, добавете ванилията и разбъркайте. Веднага изсипете равномерно топлата глазура върху последния слой бисквити.
Оставете десерта да се охлади в хладилник поне 8 часа, а за предпочитане цяла нощ, за да омекнат бисквитите и вкусовете да се смесят.
