Всеки пък, когато имам гости, правя тези ефектни пилешки бомби (ВИДЕО)
Всички ахват от вида на вкусното ястие, което става супер лесно
Ако сте уморени от обикновените пилешки котлети, опитайте да приготвите тези сочни пълнени пилешки „бомби“. Тази рецепта ще промени начина, по който мислите за пилешкото месо.
Ястието е хрупкаво отвън и крехко отвътре, запечатвайки всички сокове. Прилича на месно ястие и гарнитура в едно.
Можете да приготвите пилешки котлети със сирене, ананас, царевица, зеленчуци и други. Сега от jenata.blitz.bg предлагаме вариант с гъби. Принципът е много прост: пълнежът се увива в кайма, след което се панира и пече.
Рецепта за пълнени пилешки котлети
Тази вариация използва пълнеж от жулиен, който се съчетава идеално с пилешко месо. За да направите ястието празнично, можете да използвате манатарки или други диви гъби вместо печурки.
Пълен списък със съставки за пилешките бомби:
800 грама кайма;
една глава лук;
400 грама гъби;
150 грама сирене;
една скилидка чесън;
150 грама сметана или заквасена сметана;
една супена лъжица масло;
една супена лъжица слънчогледово олио;
едно пакетче галета;
сол, черен пипер и сушени билки.
Ще ви трябват също стреч фолио и фурна.
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на полукръгчета, гъбите нарежете на филийки и наситнете чесъна. Смесете двата вида олио в тиган. Запържете лука за няколко минути, след което добавете гъбите, чесъна и подправките на вкус. Пържете още около 5 минути.
Налейте сметаната, оставете да къкри още 5 минути и изключете котлона. Настържете сиренето отделно на ситно ренде.
За да направите сочни пилешки котлети, се препоръчва да използвате смляно месо от бутчето. Добавете сол, черен пипер и билки. Разделете на 10 порции.
Поставете всяка порция върху фолио. Оформете тънка баничка с пръсти. Поставете гъбената плънка в центъра и поръсете със сирене. След това навийте фолиото на топка и оформете каймата на „бомби“, за да запазите пълнежа вътре.
Оваляйте пилешките котлети в галета. Можете да си направите сами, като смелите стар хляб в блендер или кафемелачка.
Поставете панираните топчета върху тава за печене, покрита с хартия за печене. Печете пилешките котлети във фурната за 25 минути на 180°C. Сервирайте с картофено пюре или зеленчукова салата. / jenata.blitz.bg
