Когато искам гостите да ахнат, винаги приготвям това Италианско пилешко руло – увиваш, печеш и става мозък!
Вкусът е страхотен като основно ястие или като част от студено предястие
Когато семейството ни планира празненство, винаги знам със сигурност, че това Италианско пилешко руло ще ме „отсрами“.
Вкусът е страхотен като основно ястие или като част от студено предястие.
Опитайте и вижте сами!
Италианско пилешко руло
Нуждаем се от:
300 г пилешки гърди
200 г моцарела
2 домата
пресен босилек
сол
смлян черен пипер
100 г прошуто
Процедура:
Разтягаме стреч фолио върху работната повърхност.
Подредете резените прошуто върху него, леко застъпвайки се.
Нарежете пилешките гърди на филийки.
Внимателно чукнете с чук за месо.
Поставете изтънените пилешки пържоли върху резените прошуто.
Добавете сол и черен пипер.
Измийте доматите и ги нарежете на филийки.
Нарязваме и моцарелата.
Сега покрийте месото от едната страна, като редувате с резени моцарела, домати и листа босилек.
Навийте рулото с помощта на стреч фолио.
Оставете рулото за половин час в хладилник, след което отстранете фолиото. Поставете във форма или тава за печене и намажете с олио.
Сложете в предварително загрята фурна на 180°C и печете около 40 минути.
Готово, нарежете рулото и сервирайте със сос по желание.
Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
