Императорската салата е зимна кралица в буркан!
Витаминозна бомба: Тази туршия ще владее зимната ви трапеза
Периодът на приготвяне на зимнина е време за кулинарна магия, а Императорската салата е абсолютната кралица на този сезон. Тази туршия е не просто консерва – тя е витаминозна бомба, която ще покори трапезата ви с богатство от цветове, свежест и плътен, балансиран вкус.
Рецептата за Императорска туршия е уникална със своята простота и лекота на изпълнение. Тя е перфектният избор, когато търсите лесен начин да запазите богатството на есенните зеленчуци за студените месеци. Пригответе тази зимнина с карфиол и чушки и си осигурете апетитен гард за всяко основно ястие.
Необходими Продукти за Императорската Туршия (Доза за Голям Обем)
Тази рецепта е предвидена за приготвяне на голямо количество, което ще ви стигне за цялата зима.
Чушки: 2 килограма
Моркови: 2 килограма
Карфиол: 2 килограма
Краставички: 2 килограма
Магданоз: 1 връзка (свеж)
Захар: 200 грама
Сол: 240 грама
Винен оцет: 2 чаши (стандартни)
Консервант: 1 торбичка (прах)
Подправки: Черен пипер (зърна) и чесън – на вкус
Приготвяне на Зимната Салата: Лесни Стъпки
Следвайте тези прости инструкции, за да постигнете перфектната хрупкава и ароматна императорска зимнина.
1. Почистване и Нарязване на Зеленчуците
Измийте обилно всички зеленчуци (чушки, моркови, карфиол, краставички) под течаща вода.
Почистете ги от дръжки и семки (при чушките) и външни листа (при карфиола).
Нарежете зеленчуците на ситно или на парченца с приблизително еднакъв размер. Краставичките може да нарежете на кръгчета, а карфиолът – на малки розички.
Нарежете свежия магданоз на ситно.
Смесете всички подготвени зеленчуци в голяма купа или леген.
2. Приготвяне на Заливката (Марината)
Отделно в друг съд смесете всички сухи и течни съставки за маринатата: винения оцет, солта, захарта и пакета консервант.
Разбъркайте енергично, докато солта и захарта се разтворят максимално добре.
Залейте със сместа нарязаните зеленчуци в голямата купа.
3. Овкусяване и Пълнене
Оставете получената смес да престои около 30 минути.
Разбърквайте зеленчуците от време на време през този половин час. Целта е да омекнат леко и да поемат равномерно от маринатата.
Подгответе чисти и сухи буркани.
Преди да започнете да пълните, добавете на дъното на всеки буркан няколко зърна черен пипер и скилидка чесън (по желание).
Наредете плътно зеленчуците в бурканите, като притискате леко, за да излезе въздухът.
Залейте догоре с останалата марината от купата.
Затворете бурканите добре с капачки.
Съвети за Съхранение
Тази туршия без варене е изключително лесна за съхранение. Благодарение на консерванта, тя не изисква стерилизация или топлинна обработка.
Съхранявайте готовите буркани на хладно и тъмно място (изба, мазе или килер).
Насладете се на тази лесна рецепта за зимна салата – истински дар от есента!
Евродепутатите казаха "да" за края на смяната на времето
Шокиращо, но вярно: Най-богатите източници на омега-3 не са рибите, а тези 5 храни!
Издадени са предупреждения от първа и втора степен
Синът на Натали Трифонова стана на 1 месец, тя го показа и...
„Акулите“ изпуснаха и „Хебър“ в Несебър
