×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Туристите бесни: 10 лв. на ден за палатка в гората извън къмпинг Градина


Туристите бесни: 10 лв. на ден за палатка в гората извън къмпинг Градина
От 7 години идваме тук, без тоалетна, без баня! 10 лева е нощувката в квартирите в курортните градове, възмущават се хората от дивото къмпиране
17 Юли 2012, Вторник, 18:45 ч.
Автор: Женя АТАНАСОВА, Снимки и видео Добромир Доскачаров

Дерат кожи, жалват се летовници. Нямало ни тоалетна, ни баня в района, а им искат пари за диво къмпиране

Един от най-посещаваните плажове по Южното Черноморие – този на къмпинг Градина, в частта му около любимото за родните звезди заведение Баш Бара, попари къмпингуващите с нови цени. 10 лева за поставена палатка на вечер  в боровата горичка искат бизнесмени от настанилите се туристи. Наши читатели веднага сигнализираха за това кожодерство в редакцията ни. Всеки уикенд там се струпват десетки палатки, в разгара на сезона прииждат хиляди туристи, любители на природата. В същото време в гората и в близост до нея няма изградени тоалетни, бани. Никой не се грижи за чистотата на района. Навсякъде се виждат зарязани торбички с боклуци.

„Дойдоха, казаха ни да платим 10 лева за нощувка в храсталаците или да се махаме. На това място идваме от 7 години, но за първи път ни искат пари. И за какво?! Няма тоалетна, няма баня. 10 лева струва и нощувката в квартирите по морето”, възмутено коментира Таня от Благоевград, която е на почивка със семейството си.

Днес в района нямаше много палатки, повечето летовници бяха освободили терена след като разбрали колко струва пренощуването на земята. Имаше и новодошли, все още не бяха се запознали с условията /виж видеото/. Научиха от нас.

В петък обаче се очаква поредната вълна от туристи, най-вече от столицата.

На този плаж се събират сърфисти, къмпингари от цялата страна. В близост до бара каравана има и актьорът от „Стъклен дом” Калин Врачански. Често родни звезди са забелязвани да пекат снаги около заведението. И най-вече - плажът стана касов през последните години.

Миналата година младата актриса от друг роден сериал „Забранена любов”  Яна Кузова събираше пари от чадърите и шезлонгите край бара.

Според туристи Кузова била крайно груба с тези, които опъвали хавлии в платената зона, въпреки че завали пари за шезлонгите. Заплашвала и със саморазправа с яки момчета.

Да се върнем на проблема с палатките. Чия е гората до плажа, кой може да се разпорежда с нея? Обърнахме се към Регионалната дирекция по горите. Съдействие ни оказаха веднага Румен Желев, председател на Управителния съвет на Югоизточно държавно горско предприятие и директорът на Държавното горско стопанство в Бургас Кирил Петков.

На място се оказа, че в този район държавна горя няма. Всичко е продадено или придобито със заменки. Не било в техните правомощия да контролират къмпингуващите. Принципно да сложиш палатка на държавна земя струва по 60 стотинки на ден за 10 квадратни метри.

Голяма част от терена е на дружеството „Хелио-с- турс”, компанията на Николай Банев. От дружеството обаче чуха от нас за събираните такси. Обещаха да проверят и да ни дадат в най-бърз срок отговор.

В този район около морето стават най-много пожари през лятото. Не веднъж сме били свидетели на безхаберни туристи, които палят огън, правят барбекюта или хвърлят незагасени фасове.  А боровата гора гори от раз.




В категории: Созопол


Автор
15
Коментара
15
Коментара по темата
15.
Турист
15.05.2013 15:17:43
0
3
Всички коментари тук, изглежда са от хора, които никога не са стъпвали или опъвали палатка във въпросната гора...
Кощунство е да се искат пари за там!
14.
LLM
30.07.2012 11:41:58
6
7
"Туристите от столицата" както винаги очакват да почиват по черноморието без пари, след като са прекарали останалата част от годината оплювайки го.
Радвам се,че ги карат да плащат, нали някой трябва да чисти след тях.
13.
БМ
22.07.2012 11:42:58
2
12
А бе хора, ако дойда аз и си опъна палатка във вашия двор, как ще реагирате? Като искаш екстри, отивай на хотел или на квартира в частен дом, няма безплатен обяд, не го ли разбрахте? Като нямаш пари да плащаш, стой си в къщи! Тарикати, ако мине?
12.
К.
18.07.2012 15:44:04
3
3
Няма как да е "нищо" и не е "краде". Явно дава нещо, щом тези хора седма година ходят там.
Остави държавната хазна. Време е всички да разберем, че на този свят безплатно е само сиренето в капана за мишки :) И не, не е прието да се опъват палатки в чужди земи необезпокоявано.
11.
John Rambo
18.07.2012 13:06:34
3
6
k tupanar, tazi taksa da ne otiva v durjavnata hazna , otiva v joba na nqkoq mutra koqto koi znae kak se e sdobila s mqstoto. Krade horata po 10 lv i v zamqna ne dava nishto, i po cql den si peche topkite na plaja! smurt za concesionera!
10.
К.
18.07.2012 12:18:45
2
5
Вероятно 10 лв. на ден е единственият начин да разредят "туристите", които са готови една седмица да ходят до тоалетна в храстите... Ако 6 години правят околността на плажа на сметище и аз да съм, и аз на седмата ще им сложа такса за отказване от вредните навици ;)
9.
bai-hoi
18.07.2012 12:13:12
1
1
ами ако е частна гората няма какво да се чудят че им искат пари,
8.
Пурко
18.07.2012 10:38:26
1
2
Всъщност, не е задължително на къмпинзите да има нито ток, нито вода, нито тоалетни - макар повечето съвременни къмпинзи да ги предлагат. Според мен грешката не е в това че няма тоалетни и ток, проблема е, че таксите са високи а сигурно срещу тях освен дето почистване няма и охрана. А и в непосредствена близост има и бани и тоалетни.
7.
Бургас
18.07.2012 10:17:03
0
1
Пурко, Пурко......... за какво бе миличък взимат на хората париците??? Ако не знаеш " КЪМПИНГ " е място, на което можеш да опънеш палатка, да спреш каравана или да ползваш бунгало, а нормалните хигиенни условия не са ЕКСТРА!!! В нормалните държави хора отиват на къмпинг, близо са до природата, но не акат в гората!!!
6.
Пурко
18.07.2012 10:14:05
1
2
hh, я не ми викай тъпанар. Аз да съм обидил някого? Аз просто коментирах че хората са отишли на палатка а искат екстри, не съм коментирал таксата и концесионера - да таксата е висока и могат да предложат нещо срещу нея...
5.
hh
18.07.2012 10:07:10
1
2
purko tupnar grozen, ne stava vupros che iskat toaletni a che im iskat 10 leva, pone da predlagat neshto , ebasi izrodite concesioneri!
4.
anonimen
18.07.2012 10:04:39
0
7
До 1989г., когато къмпингите се стопанисваха от "Балкантурист", всичко си беше наред- и тоалетни, и душове, и общи кухни и перални помещения. След 1990г. всичко се занемари, намериха се измислени собственици на земите до самия пясък и даже и в морето, които смучат пари за една гола поляна. Според мен тези така наречени къмпинги би трябвало да се ползват само в рамките на деня, но не и с преспиване, най-малкото защото няма ток, тоалетни и течаща вода. Но пак трябва да се събира някаква минимална такса за пребиваване, която да покрива поичстването на терена след това. А тези пришълци, които прекарват цяло лято на палатки и каравани без никакви хигиенни условия за мен са просто едни свини , които и в къщи сигурно така живеят.
3.
Пурко
18.07.2012 10:02:38
1
3
Абе като сте тръгнали на палатка, какъв ток, какви бани и тоалетни искате? Нали уж затова аходите на палатки, за да сте по близо до природата? Като искате ток и топла вода и други екстри ходете на бунгала, хотели и т.н. и не ревете за глупости.
2.
?
18.07.2012 09:26:46
1
4
Като няма тоалетна и баня какво правите там вече седмо лято?
Къде и коя тоалетна ползвахте миналите лета или в храсталаците !?
1.
Бургас
18.07.2012 08:59:58
1
6
Преди 3 години решихме да изкараме няколко дни на палатка на къмпинг Китен. Имах страхотни спомени от детството. Пристигаме там и познайте - 25лв на ден за двама с палатка, кола и куче! Опънахме палатката под едно дърво. Всичко беше супер, но няма ни ток, ни вода. Обяснението беше, че в тази зона нямало подобни екстри. Те са само в зоната с караваните, а там посмъртно не можеш да се уредиш, тъй като хората са с годишен абонамент. ОК 3 дни без ток ще изкараме, нали имаме фенер! Идва ред на банята. 1-ви ден студена вода, 2-ри ден пак студена вода. Обясниха ни първия ден, че имало повреда в инсталацията. Добре, случва се. Вторият ден обаче забелязахме 3 варела, боядисани в черно и се греят от източната страна. Сутрин има хладка вода, вечер след плаж има леден душ! Скандалът беше на лице. Попитах аз за какво плащам 25 лв на ден, като няма ток, вода, тоалетната е от Бай Тошово време, а плажът ужасно мръсен и тревата стига до кръста??? Обявиха ни за капризни и ни дадоха ключа за служебната баня, чийто бойлер не беше покосен от аварията :))) НЯМА ДА ПОВТОРЯ ВЕЧЕ! За 25лв имаше квартири в Китен, ама пуста романтика........
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" Защо Алек се гнусеше да целува тази участничка от "Ергенът" "Алек мразеше да я целува, дори личеше, че го е гнус", коментират в нета Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Брутална катастрофа край български град, поне 4-ма са тежко пострадали Блъснали са се бус и тир Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Арести за наркотици в бургаския ж.к."Изгрев", задържаха Веселин и Радослав Превенцията срещу разпространението на наркотици е на фокус в МВР Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Страшен екшън в центъра на София, ври от полиция Три патрулки са заклещили автомобил, като искат да арестуват шофьора, но той не излиза от возилото си Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! Премиера в Бургас! Не пропускайте театралния хит на сезона с режисьор Асен Блатечки! "Пиесата, която се обърка" е невероятен спектакъл  Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна с генералния консул на Турция Областният управител и генералният консул се обединиха около инициативи за социализирането и образованието на деца от семейства в затруднено положение Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Италиански клуб покани футболен талант от Бургас, кадър на Спортното училище Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е Георги Терзиев Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Бургас загуби обичан лекар - д-р Светлозар Аврамов Той бе сред пионерите в създаването на Отделението по ушно-носно-гърлени болести на МБАЛ „Бургасмед” още през 2012г. Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Защо "Кауфланд", "Билла" и "Фантастико" потърсиха защита от този човек Искат вето върху промените в Закона за добавената стойност 
Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор Сърбия купува от Китай девет електрически влака Сърбия купува от Китай девет електрически влака В Белград Си Цзинпин ще отбележи 25 години от бомбардировката на НАТО над китайското посолство Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Русия удари детска площадка в Харков и тежко рани три деца Ранените момчета са играели футбол по време на взрива "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва "Газпром" разпродава имоти за десетки милиони долари в Москва От сделките гигантът може да получи около 150 милиона долара Полски съдия избяга в Беларус Полски съдия избяга в Беларус Томаш Шмид поиска политическо убежище в Минск и бе обвинен в шпионаж Почина уважавано име от академичните среди Почина уважавано име от академичните среди Проф. Джингова активно участваше в създаването на специалността "Ядрена химия" във Факултета по химия и фармация на Софийския университет Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Април 2024 - един от най-горещите месеци в историята Климатолозите вече потвърдиха, че изменението на климата е причинило някои специфични метеорологични крайности Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори