×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Хапни набързо при политиците Георги Иванов, Иво Лазаров и Вадим Рошманов


Хапни набързо при политиците Георги Иванов, Иво Лазаров и Вадим Рошманов
Босът на „Екоклима“ Жоро-Осаката – политикът-бизнесмен и медиен магнат Георги Иванов, с кеф пече и продава картофки с мерудия
10 Юли 2012, Вторник, 13:38 ч.
Автор: Бесове.бг Снимки Добромир Доскачаров

И как ПП“Атака“ предаде караула с пуканките на ГЕРБ в Бургас

Развитието на уличната търговия в Бургас показа на целокупната общественост, че няма нищо по-преходно от славата в политиката. Ето ви три кадъра, от които може да ви зейнат чейнетата, когато се взрете в лицата им. Нека почнем от снощната атракция на бул.“Богориди“, където нашият колега Добромир Доскачаров засне една от култовите фигури на политическия живот на Бургас през последната петилетка. Това е бизнесменът Георги Иванов – собственик на най-голямата фабрика за сглобяване на климатици „Екоклима“, на стотици декари земя край гробищния парк на града, собственик на най-апетитното петно за строеж в жк „Лазур“ и на десетки имоти с очертани ПУП-ове в ЦГЧ, мажоритарен собственик на телевизия ТВ-микс и на най-тиражния безплатен вестник „Под лупа“. Това е човекът, който в тузарския си имот в Каблешково даже е издигнал параклис, осветен от владиката Иоаникий, но с днешна дата приготвя и продава лично...пържени картофки на клечка с меродия. Локацията на този уникален търговски обект, пред който се трупа най-младата част от минувачите по бул.“Богориди“ е не къде да е, а в добре познатия ни търговски център „Еврошоп“, на ъгъла с ул.“Цар Симеон Първи“ - по ирония на съдбата този магазин бе първият, който Георги Иванов си купи по времето, когато все още търгуваше със стоки от Китай и не бе прокарал пътеката за вноса на частите за климатиците. На последните парламентарни избори прекрасното помещение на два етажа за малко бе и щаб на ПП“РЗС“, но лидерът й Яне Янев така и не дойде да пререже лентата, тъй като в последния момент преди регистрацията на листите „завъртя повратливото си дупе“ към най-големия политически враг на Иванов в Общинския съвет – Георги Манев. От бившия политик Георги Иванов, който бе доста близо до екскмета Йоан Костадинов и прогонения от Съдебната система апелативен прокурор Йордан Иванов, не е останала и капка надменност и самочувствие за неповторимост и безсмъртност, с които той обичаше да се представя пред обществото между 2002 и 2011 година. Сега той скромно продължава да върти фирма за поддръжка на собствената си марка климатици „Осака“, както и да буче на шишче пържените кръгли картофки. В интерес на истината картофките с меродия, според младите са абсолютен хит и това доказва, че Иванов действително има нюх към търговията. 
 

Който разбира пред картофите с мерудия се спира, затова тук редовен е Рафи, снимка Петър Генчев


Другата изненада по бул.“Богориди“ обаче надминава всякакви подобни нрави в други точки от планетата, защото е под носа на кмета Димитър Николов от ГЕРБ – срещу култовия Часовник, където видяхме направената смяна на политическия караул. Нека се върнем назад в историята, когато ПП„Атака“ бе в апогея си, а Димитър Николов от ГЕРБ бе близък с председателя на ОбС от „Атака“ Валери Симеонов. Тъкмо тогава, към края на 2007 г. срещу Часовника се появи машинка за пуканки, а зад нея застана общинският съветник от „Атака“ Иво Лазаров – ергенче, което дотогава бе безработно и трябваше да му бъде осигурена прехраната. Зад машинката за попкорн се изреждаха ту Иво, ту майка му, а обикновените дребни търговци, които по Йоаново време можеха да бъдат видяни на всяка крачка из циганския ни център, изпъстрен с всевъзможни грозни сергии, вече постепенно бяха разчистени. Да продаваш пуканки на кръстопътя до бившето „Пиринче“ четири години си и добър доход, отвсякъде погледнато. През януари 2010 г. Иво Лазаров „ритна бакърчето“ на Валери Симеонов точно в момента, когато босът на СКАТ се нуждаеше от подкрепата му при отцепването от Волен Сидеров и остана в „Атака“ с още трима предатели, за да пречи на обособяването на новата Група на независимите.

Вгледайте се в локацията на тази машинка за пуканки, зад която стои общинският съветник на „Атака“ Иво Лазаров през 2007-2011, снимка в."Десант"


Това, естествено му гарантира и „бизнеса“ с пуканките, тъй като новосформираното мнозинство между ГЕРБ и „Атака“ се нуждаеше от неговия глас – не че Иво не спеше на банката, докато се водеха дебатите, но тъй или иначе в решаващи моменти вдигаше ръка в хора на управляващите до края на мандат 2011 г. След което стана излишен. И ето какво последва тая пролет, първата пролет от новия мандат 2011-2014? На мястото на Иво Лазаров – зад подобна машинка за пуканки се появи титаничният млад кадър на ГЕРБ Вадим Рошманов. Впореч Рошманов израстна като политик именно в щаба на ГЕРБ, а днес той е ръководител и консултант в Младежкия информационен център „Гласът на младите“ в Бургас – щедро финансиран със средства от европроекти, които няма как да бъдат спечелени, ако не ползват якото рамо на ГЕРБ.

Днес пуканките са „Явнеев“ и обектът е предаден на бодрата смяна на ГЕРБ Вадим Рошманов, клиент му е даже зам.кметицата на Средец Николина Дамбулова, снимка Фейсбук

С днешна дата симпатичният и добронамерен Рошманов често може да бъде видян зад тезгяха на пуканки „Явнеев“, които, между другото, той самият без никакво неудобство рекламира и във Фейсбук като крупен бизнес. Ако не знаете защо е кръстил безименния обект на Иво Лазаров „Явнеев“ - нека ви светнем: защото хитовият лаф на младите бургазлии е „много си явен“, което значи готин и отдалече ти личи какво правиш. Младите от близката до ГЕРБ неправителствена организация „Младежки глас“, където Рошманов играе ключова ръководна роля, се кефят на предприемаческия дух и интелектът му да „роди“ подобно свежо наименование. Даже и култовият диджей Дабъл Ди му е клиент, който по своята популярност обаче не може да се сравни с нашумелия Рафи.

Рафи всеки ден папка картофки с мерудия, курдисан на пейката пред щанда на Георги Иванов.

В категории: Лайфстайл


Идва времето за отпуски
Идва времето за отпуски 19/04/2024, Петък 10:00 0
33
Коментара по темата
33.
Анабол
15.07.2012 16:57:13
4
3
Така трябва! Трябва да има инициативни и креативни млади хора!!! Браво на Рошмана!
32.
LKLB
14.07.2012 18:57:48
1
4
koito moje go moje,ne6to novo tvori
koito ni6to ne moje,ne moje 6tot go marzi !!!
31.
врял и кипял
12.07.2012 15:22:05
4
5
абе какво сте се юрнали да го защитавате Вадим ... сигурно сте някои от младите и зелени герберчета, дето не знаят че той се има с бесовете и това е бахти рекламата дето му я напривха и той се кефи на макс :)
30.
Ванчо
11.07.2012 16:15:41
4
5
Вадим- президент!
29.
Ив. Колева
11.07.2012 13:57:14
1
6
Абе хора, нямате ли си работа, ми сте седнали да се занимавате с хората, нямате ли си личен живот, че по цял ден нареждате клюките и кой какъв е! Евала ти Вадиме, евала ви млади хора, които се опитвате да се борите със закостенялото, ограничено и консервативно мислене и се борите за тая държава и за града си и за някаква кауза, която елементарните хора едва ли ще оценят!
А на тебе - спасител ли си, удавник ли си, къв си ... първо се ограмоти малко и се научи да пишеш пунктуационно и грамотно правилно, че такива малоумни същества като мене не могат да те разбират и след това се замисли ... всъщност няма смисъл, това вече ще ти дойде в повече ... жалки сте!
28.
неграмотен
11.07.2012 13:00:15
2
3
Какво значи тамплиер?
27.
1
11.07.2012 12:50:22
3
2
Вадим Рошманов e Тамплиери
26.
1
11.07.2012 12:50:17
2
3
Вадим Рошманов e Тамплиери
25.
Коприва
11.07.2012 12:47:08
4
5
Евала на Младежки Глас! Евала на Вадим Рошманов и неговите хора! Ние сме зад тях!
24.
Алекс
11.07.2012 11:18:33
4
7
Браво на Вадим Рошманов. България има нужда от подобни хора, които правят нещо позитивно и се борят за едно по-добро бъдеще. Не знам дали се знае, но това е вторият спечелен проект "Гласът на младите" и едва ли тук са се възползвали от ГЕРБ, все пак трябва да покриеш определени изисквания, а не да ти го сервират така. А Рафи дали седи всеки ден да папка картофки също е спорен въпрос. Явно има двойник, защото участва в доста предавания, концерти, има изяви в цяла България. Нека да погледнем кой какво е свършил, а не да приказваме празни приказки.
23.
999
11.07.2012 11:12:53
2
4
Abe kakvo vi interesuva kakuv biznes imat horata a ne gledate tova koeto praviat sega???Kkakvo znachenie ima koi kolko e "goliam" shtom raboti i s truda si izkarva pari be maloumnici???I kakvo kato e politik , biznesmen ili kakvooto i da e tam????Bachka li????.......Bachka!!!!!.......Iajte mu ......aide da ne kazvam kakvo:))))Moje pone kartofkite da mu iadete de:))))Super sa....evala brato....
22.
Petrow
11.07.2012 11:06:53
3
2
Голяма завист голямо нещо......не виждам защо когато човек работи и дава и работа на хора покрай бизнеса си , е необходимо това плюене???Ами да ви е сечало пипето и да го направите вие.....ама не би...завиждаите сега на осаката,че пак главата му сработи и напражи от тези картофки един абсолютен хит и то не само в Бургас , а като цяло в страната , защото поне до сега това го няма никъде!!!И вместо да завийдате впрегнете малките си мозъчета и сътворете нещо.И не само Рафи е там а половин Бургас защото са супер вкусни.Колкото до рекламата - погледнете във фейсбук и ще се уверите ,че там отдавна хората вече са пуснали инфо за уникалните картофки.От реклама елека няма нужда ....той си знае...
21.
ONEREBEL
11.07.2012 11:04:59
3
4
Абе, явно старите копелета ги е страх от тоягата, която им готвят наборите от 88 до 90 година! С право ви е страх - идват тия, дето ще изчистят боклука!
20.
pandorrak
11.07.2012 11:03:21
1
3
Не виждам нищо лошо в това млад и креативен човек да работи сам за себе си.Труди се от сутрин до вечер сам.Други млади хора седят и чакат мама и тати да ги хранят и така стават безотговорни.Вадим е млад човек,който търси ниша за развитието си.
19.
Дани Вълев
11.07.2012 10:54:17
0
5
Прост народ => прости политици => ПРОСТИ "ЖУРНАЛИСТИ". Шапка им свалям на горепосочените, че се опитват да правят нормален бизнес в България. Която я докараха до тук НЕНОРМАЛНИ хора, като вас, "уважаеми" екип на "Бесове" ;)
18.
Кромис
11.07.2012 10:46:55
1
2
Свалям ви шапка! Майстори сте, когато става въпрос да омажете някой. Малко истина с много кал - просто се чудя откъде сте събрали толкова много злоба! Заради хора като вас на журналистите е излязло лошо име, но какво да се прави... В болна държава като нашата - просперират само хората с болни мозъци явно!
17.
Alex Fenerbahce
11.07.2012 10:46:32
4
2
Bravo na Vadim takiva hora sa nujni na burgas i bulgaria...stiskam palci napred...
16.
Любомир
11.07.2012 10:42:41
5
5
Аз не познавам лично Вадим Рошманов, но следя личната му медия- фейсбук. Мисля ,че има нужда от такива креативни млади хора с развито въображение. Подкрепям момчето!!!
15.
GGP N4CER
11.07.2012 10:25:07
2
3
Вадим вече не е ли LAMOZA?
14.
spasitelq
11.07.2012 09:15:47
3
2
do iv.koleva : ti si mnogo maloumno sushtestvo , napravi burgas po dobur grad za jiveene si skochi ot vtoriq etaj na mosta s tuhla vurzana za shiikata.
13.
Ив. Колева
11.07.2012 07:35:42
2
7
Мили ми драскачи, така и така сте започнали да се ровите из facebook профила на Вадим Рошманов, то тогава, моля, направете си труда да го разгледате по-обстойно и да представяте на своите читатели по-достоверна информация, каквато виждам липсва тук! А именно - освен заместник кметицата на Средец и "култовият" DJ Dooble D, обърнете внимание и на "нашумелия" Рафи, който е "всеки ден" "курдисан" пред пуканки "Явнеев"! И не виждам кое е лошото в цялата история. Вие какво предпочитате - политици, спящи по трибуните на местния парламент или политици, които са ежедневно сред хората? Аз избирам второто. А и нека не забравяме факта, че и политиците са хора, и те имат нужди, и те се хранят, и те спях, и те имат чувства и т.н. Затова е похвално, че се опитват да правят нещо, а не просто да стоят и да си чешят езиците ... Разбирам, че желанието да ни представите тъй иронизираните от Вас "политици" от различна гледна точка е водено от така вкоренения български манталитет все да гледаме в "канчето на другия" и да го хулим. И нормално, когато някой е постигнал повече от теб, а ти си тъп и непрогресивен, какво друго ти остава, освен да го пооплюеш малко. Работете момчета, трудът краси човека, а за останалите - "кучетата си лаят, керванът си върви".
12.
Касабова
11.07.2012 06:53:22
1
4
До №8 !Уважаеми, в този сайт нищо не е без пари - всичко е по поръчка. Дори и Великия търговец и медиен магнат Осаката ще си плати ако иска да го видят тук.Все пак
11.
umen
10.07.2012 22:36:14
2
7
trima klouni
10.
митко
10.07.2012 22:27:06
0
9
фабриката за климатици ,НЕ Е ЗА СГЛОБЯВАНЕ НА КЛИМАТИЦИ ,А ЗА ЛЕПЕНЕ НА ЕТИКЕТИ НА КЛИМАТИЦИ,уж сглобено у бг
9.
Гергана Жекова
10.07.2012 22:07:59
11
7
Вадим е млад,амбициозен и интелигентен човек.Пуканките,които между другото са много вкусни,са просто началото.Пред него има много врати които ще се отворят!Относно политиката-България има нужда от хора като него!
8.
Димитър Николов
10.07.2012 21:21:46
1
6
До коментар 4,бра4ед нищо не се разбира какво искаш да кажеш..,ама нищо явно си леко глуповат,няма зна4ение та...Жоро Осаката както му викат си е търговец още от онова време в Сънито на караваната,затова ще пробива винаги шото му е в кръвта,а дали му правят реклама на дали щото е прекалено пекан за да дава лев за нещо което доказано 4е му е в кръвта,просто на 4овека му се отдава,то се вижда 50процента от климатиците в бургас са от неговите....апак плюте 4е са китайски ще му го накривите.
7.
Валери Симеонов
10.07.2012 21:07:27
1
4
Сега малко факти: Иво Лазаров продаваше пуканки на това място от времето на Йоан-т.е. преди изборите 2007г.по силата на редовно разрешително по чл.56 от ЗУТ.Лазаров не е ползвал НИКАКВИ привилегии докато беше в нашата група!Затова и я напусна.Като компенсация получи по 900 лв месечно и любовта на управляващите.Уви,за кратко.До изборите.
6.
Double D
10.07.2012 20:28:47
4
6
Миинутка за Реклама: Пуканките са просто стахотни!!! :) Гледам да заобикалям като минаван по центъра Вадим защото сам на Диета.
5.
baba ti lenчe
10.07.2012 20:20:44
5
4
Вадим по добре на хората в устата от колкото в краката и по добре да се смеят от колкото да плачат над тебе а тези педуни нека да го сасут !
4.
НФСБ
10.07.2012 19:53:14
1
11
По рано му казвахте Жоро-Елечето, а сега Осаката. Как да не е запържил картофи- просто му правите реклама срещу определена сума, все пак. Касабона, ами ако Валери Симеонов не сложи на правилното място в листата др- Касабов и пак се размините със заветната мечта - 4годиники мишкуване в Парламента сигурно и ти ще си направиш каравана - препоръчвам ти да си поискаш местенце от иматите на Осаката(
3.
корса
10.07.2012 18:11:44
3
7
Иванов има ли зфравна книжка? ХЕИ да го провери
2.
Безумие
10.07.2012 16:23:03
4
11
"...титаничният млад кадър на ГЕРБ Вадим Рошманов. Впореч Рошманов израстна като политик ...". Вие майтап ли си правите, какъв титаничен кадър, какъв политик? Почнах да се съмнявам вие дали знаете правилното значение на думата политик? Това че явно е член на ПП ГЕРБ означава, че е политик според вас? Смяххх. Значи всички членове на парии са политици.
1.
кака лили
10.07.2012 15:19:47
5
9
тези картофки на клечка са уникално яки... голяма зарибявка е :)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Министърът на туризма Евтим Милошев с важна среща  Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Те похарчат това, което предприемчивите хора са направили в хазната и са внесли с данъците си, коментира Левон Хампарцумян  Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Води се спор кой да замени "губернатора" на Бургас Пламен Янев, който е недолюбван от кметовете и бизнеса Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Диалогът продължава, лаконичен бе служебният премиер С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът Още когато се усамотили да вечерят на плажа Валерия не издържала и споделила на Алек, че го желае страстно Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата
Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Възрастният приятел на Маги и подсигурявал луксозен живот, докато не си намерил по-млада от нея  Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Късмет за Рака, а Девата има повод да празнува, но преди да вдигне тост, да визуализира! Късмет за Рака, а Девата има повод да празнува, но преди да вдигне тост, да визуализира! Хороскоп за деня – 19 април 2024, петък Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори