×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Илюмжинов идва на 8 юли да каже ще има ли футбол в Бургас


Илюмжинов идва на 8 юли да каже ще има ли футбол в Бургас
Бесове.бг получи потвърждение за развитие само на шахмат и самбо - от самия кмет Димитър Николов при срещата му с деца от Дома „Ронкали“, на които обеща почивка на планина
01 Юли 2012, Неделя, 14:17 ч.
Автор: Бесове.бг, Снимка Иван Трифонов

Имам гаранции за развитие на шахмата и самбото, каза пред Бесове.бг бургаският кмет Димитър Николов и охлади надеждите на феновете

Новият акционер в „Петрол Холдинг“ Кирсан Илюмжинов няма намерения да инвестира във футбола, а в шахмата и самбото, както и в социални проекти на община Бургас. Това стана ясно от изявленията на доскорошния акционер в „Петрол Холдинг“ Денис Ершов, който единствен досега е разговарял лично с руския милиардер и от когото е разбрал, че големият проект „Черноморец Арена“, с който трябваше да налагаме Бургас като футболната столица на България и Европа, вероято няма да се състои. Ершов се надява, че след продажбата на акциите си ще остане тук като партньор на руснака в инвестициите му в строителството.

„От разговора ми с пратеника на Илюмжинов миналата седмица  - Волк хан Могамедхан, мога да съобщя със сигурност, че новите инвеститори ще поемат ангажимент да построят Международен шахматен център и да ни помогнат със специалисти по време на строежа и подготовката на нашите млади надежди в този хубав спорт. Другото, което могат да развият е самбото – знаете, че г-н Могамедхан е шампион на РСФСР в този спорт, това със сигурност мога да кажа“, каза кметът на Бургас Димитър Николов в прав текст.  В същото време обаче съдружникът на Илюмжинов – Митко Събев няма да продаде акциите си – 47,5%, ако не получи гаранция от руските си партньори, че ще се грижат за футбола и за неговото развитие, в което досега са налети десетки милиони левове през последните 10 години. Това са негови думи от интервю за Бесове.бг, взето на излизане от кметския кабинет миналата седмица.

Между 6 и 8 юли се очаква Кирсан Илюмжинов да бъде в столицата за среща с премиера Бойко Борисов, след това трябва да се види и с бургаския кмет, пред когото ясно да формулира дали се интересува от футбола, в който Общината има сериозно участие чрез апорта на стадион „Черноморец“ в кв.Акациите.

Последните новини действат като студен душ за ентусиазма в ПСФК „Черноморец-Бургас“ АД, където се надяваха руският милиардер да ги извади от батака. Миналата седмица се появиха  информации, че Илюмжинов щял да се захване с мегапроекта за изграждането на спортния комплекс „Черноморец-Арена“, но това очевидно не е вярно. 

В „Черноморец“ започнаха да сънуват в розово, след като Илюмжинов придоби 52,5% от акциите на Денис Ершов /47,5%/ и Александър Мелник /5%/ в „Петрол Холдинг“. После се заговори, че искал да купи и останалите 47,5% от Митко Събев.

 Присъствието на мултимилиардера в холдинга означаваше присъствие и в „Черноморец-Бургас“, тъй като „Петрол“ притежава половината от дяловете в клуба, а другата половина е на общината. Надеждите Илюмжинов да налива пари в бургаския футбол се засилиха с посещението преди десетина дни на дясната му ръка в бизнеса Волк хан при кмета Димитър Николов. Първоначално се твърдеше, че на срещата са били заявени сериозни инвестиции в „Черноморец“, но след тези думи на кмета Николов излиза, че гостът в общината е обещал пари само за шахмата, а след молба от градоначалника - и за самбото.

Последните информации ще хвърлят отново в смут феновете на „акулите“, които таяха оптимизъм, че върху любимците им ще се изсипе рогът на изобилието. Бургаският футболен клуб е в окаяно финансово състояние, което не се крие и от ръководството му, очакващо помощ от Илюмжинов. Дали обаче той ще пристигне като гробокопач - ще стане ясно до седмица.


В категории: Бургас


12
Коментара по темата
12.
МАЙКА
02.07.2012 11:52:43
1
2
Ще пожживеем - ще видим какво ще стане, защо се карате предварително и толкова ли е важно да има футбол, където е най-голямото пране на пари,по-добре е да се дават пари за други неща, стига с тези запалянковци и тия ритнитопковци дето нямат и капка акъл в главите. Поздравявам кмета на Бургас Димитър Николов затова,че ще имаме шахмат, умно.
11.
Жоро Мицов
02.07.2012 10:33:44
1
4
Спорт и футбол в Бургас е имало и винаги ще има, независимо от фантасмагориите и виденията на много хора, попадащи за съжаление в категорията "Хейтъри"... част от които срещам и в този коментар, където аз пиша с името си! Както казах, не желая да коментирам г-н Ершов, неговите конакти и приятелски връзки във страната и чужбина, тъй като голяма част от тях са многократно коментирани в публичното пространство, а и не ме интересуват. Аз просто споделих личните си наблюдения от проведените срещи и разговори! А повярвай ми Ангелика или там която си, тези хора, с които аз се срещам, от това ниво не лъжат... Така че спорт и футбол в Бургас ще има с теб или без теб, което разбира се за обществото е едно и също! Напротив, бих казал, че всяка уважаваща себе си компания или човек са длъжни да инвестрират в младежта и спорта, защото това е бъдещето на нашите деца и на нашата страна... Всичко останало е словоблюдство и анонимно плюене по форумите.... Ето защо твърдо и определено си мисля и вярвам, че Кмета на Община Бургас и Правителството винаги ще успеят да защитят общественият интерес, а той драга ми Ангелика е развитие на младежта, спорта и в частност футбола....
10.
Jordan
02.07.2012 07:13:29
0
3
Angelika, в периферията на ставащото сме аз и ти, но да твърдиш, че Г. Мицов няма информация..... :) Хайде малко по-сериозно....Или "играеш" за чужд на Бургас отбор....
9.
Do Gogo
01.07.2012 23:26:14
2
2
Сексът зависи от килограмите


Сексът зависи от теглото!
Добрата форма е равна на добър секс!
8.
Gogo
01.07.2012 23:18:41
3
1
A be, Mico zapisa li se na uroci po Shah ili Mat ..aaaaaaahahahhahaahh
7.
Angelika
01.07.2012 23:11:51
4
3
На вниманието на г-н Мицов

Г-н Мицов, Вие имали ли сте честта да разговаряте лично с новият инвеститор - tet-a tet или винаги сте били в периферията на ставащото ?
До колкото е известно на малко по-запознати с реалността новите бизнес фигури са в Р.България благодарение единствено и само на г-н Ершов, който лично е договарял с Илюмжинов. Естествено, че той ще е най- достоверният източник на информация, тъй като е главно действащо лице, а не зрител, както теб. За съжаление, г-н Мицов, при вас има едно неистово желание да сте в центъра на събитията, но ...уви...не на всеки е писано...! Нищо лично ;)!
6.
Ххх
01.07.2012 22:38:01
1
2
А Емил Христов и Венци Чамура няма ли вече да ги арестуват??
5.
Жоро Мицов
01.07.2012 21:44:53
1
5
Не мога да коментирам г-н Ершов и информацията му за близки срещи от третият вид както и какво цели с изявленията си че новите акционери няма да инвестират в развитие на спорта и в частност футбола, аз лично бях свидетел когато представителите на г-н Илюмжинов потвърдиха пред кмета на град Бургас и други отговорни фигури от нашият обществен и политически живот своят интерес към развитие на спорта, инвестиции за това и серозни намерения по отношение на проекта Черноморец Арена, а не бих повярвал че някой от тези представители би си позволил да повежда когото и да било при тези си срещи, както и да злоупотребява с намеренията на г-н Илюмжинов, така че лично на мен ми се струва че това са поредните интриги на определени кръгове нямащи нищо общо с реалноста....
4.
Молба и от ветроходците на Черноморец
01.07.2012 18:09:57
0
1
Шахмат - ето хорошо,
Самбо - ето тоже хорошо,
А вот паруса - ето ПРЕКРАСНО......
Где деньги?
3.
Фен
01.07.2012 14:37:25
1
6
парите са много затова е тая блъсканица,ама вие Митко Събев недейте да го мислите,ще ги изпързаля
2.
Бъ Бъ
01.07.2012 14:36:04
0
3
И ква стана ся,Митко Събев обещава едно,Ершов приказва друго,да дойде тоя Илюминаторов да каже най-сетне,но ясно се разбира че на Митко Събев му са приброени дните,не знам тоя Денис Ершов защо още е жив-сега работите отиват на гърмене
1.
а а
01.07.2012 14:33:36
0
4
Илюмжинов не е гробокопач на никой, стига сте писали тъпотии. За това, че футболният отбор Черноморец сам се е закопал с недобра игра и резултати не е виновен Илюмжинов. Това, че има пари не означава, че ще раздава милиони наляво и надясно инвестирайки в губещи начинания.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори