Няма да повярвате колко лесно се прави този изискан Лондонски сладкиш
Фин десерт с наситен ядков вкус и аромат на кайсии
Споделяме с вас една много изискана на вкус, но супер лесна за приготвяне рецепта за сладкиш. Лондонски сладкиш е името на този фин десерт с наситен ядков вкус и аромат на кайсии.
След като изядеш и последното парченце, вкусът дълго остава да те „топли“! Ето необходимите продукти:
Лондонски сладкиш
Продукти:
150 г кайсиев мармалад
100 г нарязани орехи
За тестото:
200 г брашно
100 г масло
40 г захар
30 г заквасена сметана
6 г бакпулвер (половин пакетче)
3 яйчни жълтъка
малко сол
За пълнежа:
200 г смлени орехи
150 г захар
60 г шоколад за готвене
10 г ванилова захар
3 белтъка
настъргана лимонова кора
есенция ром
малко сол
Приготвяне:
Разбийте брашното и маслото (предварително размекнато), добавете захарта и солта и продължете да разбивате. Добавете жълтъците, заквасената сметана и бакпулвера. Разбийте, след което разбъркайте сместа на ръка и оформете тесто. Увийте го в найлоново фолио и го оставете да се охлади за около половин час.
Разтопете шоколада в микровълновата. Намажете тава за печене с масло, след което разпределете тестото върху нея. Надупчете с вилица и намажете с мармалад.
Разбийте белтъците и добавете захарта и ваниловата захар, след което разбийте всичко заедно. Добавете настърганата лимонова кора и орехите и разбъркайте на ръка. Добавете разтопения шоколад и ромовия аромат, след което разбъркайте отново.
Изсипете сместа върху кората, след което поръсете отгоре с нарязани орехи.
Печете на 180 градуса.
























