Никога повече не изхвърляйте корите от диня, просто ги пъхнете във фурната за час
Направете рачел от динени кори
Благодарение на нашата нетрадиционна рецепта, никога повече няма да изхвърляте кори от диня. Вместо това, опитайте тази оригинална идея, която е спечелила хора по целия свят.
Няма да повярвате колко е вкусно, можете да му се насладите например за закуска или под формата на десерт. Ето необходимите продукти за вкусния Рачел от динени кори:
Продукти:
1/2 голяма диня
4 чаши кристална захар (750 – 800 г)
5-6 карамфилчета
1/2 ч.л. масло
сок от 1/2 лимон
Приготвяне:
Измийте и подсушете добре външната повърхност на динята. Разрежете динята наполовина и нарежете на филийки.
Изрежете червената пулпа и я сложете в купа (ще я използваме за напитка по-късно).
Обелете останалата кора и нарежете на кубчета.
Поставете нарязаната кора върху тава за печене и залейте с вряла вода.
Поставете тавата за печене в предварително загрята фурна и печете 50 минути на 220°C.
Прецедете сока от кората, ще го използваме по-късно в рецептата.
Изсипете захарта в тенджера на котлона. Добавете 3 чаши сок от кората на диня.
След това добавете карамфила и разбъркайте.
Гответе сместа на слаб огън, докато се сгъсти. Добавете маслото и лимоновия сок.
Накрая добавете кората, разбъркайте и гответе на слаб огън за около 1 час.
Междувременно пасирайте пулпата на динята и прецедете сока.
Заедно с резен лимон може да се сервира като освежаваща напитка.
Прехвърлете сварената динена кора заедно с ароматния сок в стерилен буркан.
Почистете гърлото на буркана с чиста кърпа.
След това затваряме буркана плътно с капак и можем да го съхраняваме дълго време.
Сервирайте десерта добре охладен, чудесен е и за сиропиране на блат и сладкиши.




















