Проверете всичките си тигани и откриете ли това по тях, ги изхвърлете незабавно
Тигани с пукнатини, вдлъбнатини или драскотини могат да освобождават големи количества микропластмаса в храната, която готвим
Готвенето с надраскани или повредени тигани може да представлява риск за здравето и дори да бъде свързано с потенциални сериозни проблеми, включително риск от рак, предупреждава американският лекар Пунам Десаи, цитиран от The Sun.
Десаи пояснява, че тигани с пукнатини, вдлъбнатини или драскотини, особено тези с незалепващо или керамично покритие, могат да освобождават големи количества микропластмаса в храната, която готвим. Тези микроскопични, неразтворими частици могат да бъдат консумирани и задържани в човешкия организъм за дълъг период от време.
Според лекаря, микропластмасата представлява потенциален риск за ендокринната система, като може да предизвика дисбаланс на хормоните, нарушаване на плодовитостта и дори да увеличи риска от развитие на рак на черния дроб.
В заключение, Десаи насърчава хората да се въздържат от използването на тигани с незалепващо покритие, ако те са повредени, и да ги изхвърлят веднага, с цел да намалят риска от потенциални здравословни проблеми.
Министерството на туризма предупреждава, че зачестяват измамите с нощувки в некатегоризирани обекти
Ще участва ли Роналдо в "Бързи и Яростни 11"
Три паркинга ще облекчат паркирането до Детската болница
Вижте дали вашата зодия е сред по-богатите през новата 2026
Ново кралско име в досиетата „Епстийн"
Без онлайн банкиране след Нова година
Метео Балканс: Рекордна гореща вълна ще бъде последвана от арктическо нахлуване
За първи път поколението Z свали правителство в Европа
Васил Тончев: Радев и Борисов оформят нов двуполюсен модел
Изтеглянето на танкера „Кайрос“ край Ахтопол върви по план, държавата отпуска 1,2 млн. лева
Рецепта за фолклорният герой на прехода Бахурът - ще се представи в Етнокухнята в Бургас
Кейт Уинслет осъжда пластичната хирургия в Холивуд и натиска върху младите и колеги
