Само две яйца и малко юфка, ще спретнете уникална вкусотия
Вижте рецептата
150 грама – юфка
200 грама – извара
70 грама – сметана
2 броя – яйца
3 супени лъжици – захар
30 грама – масло
Щипка – сол
Начин на приготвяне:
Първо яйцата се счупват в купа. Смесете ги със солта, захарта и изварата. През това време поставете подходящ съд с вода на котлона.
Включете фурната да се загрява. С блендер разбийте старателно яйчената смес до получаване на хомогенност. Прибавете малко количество сол, към водата.
Като заври прибавете юфката там. Необходимо е да се вари според указанията на опаковката. Ако случайно на опковката няма увътване, тогава е желателно да използвате общите препоръки.
Гответе юфката за период от 2-3 минути. След което по-добре да изключете котлона, покрийте с капак и оставите да ври за период от още 7 минути.
Сложете юфката в гевгир, за да се отцеди. Като стане по-студена, смесете с шпатула изварената смес. Получената смес се слага в тава за печене, намазана предварително с мазнина и застлана с хартия за печене.
В друга купа разбийте едно яйце и го смесете със сметаната. Вкусотията е нужно да се пече на 200 градуса за период от 30 минути. Насладете се!
Истината за връзката между Киара и Краси след финала на "Ергенът: Любов в рая"
Грипът удари Европа по-рано от обичайното с нов щам
Дженифър Анистън разкри тайната си срещу остаряването
Форбс отличи младия рефер и финансист Геро Писков в престижната класация "30 под 30"
Скандал в Барселона: Играч издал тайна информация на журналисти
Благомир Коцев обвини системата в репресии срещу опозицията след ареста си
5 често срещани родителски грешки по празниците и как да ги избегнем
Мали кипи: Мустафа Сангаре от Левски не е повикан за Купата на Африка
Може ли да печем замразени пържоли на скара: какво да знаем преди да опитаме
Последното Новолуние на 2025 носи неочаквано чудо за тези 5 зодии
Орлин Колев: Президентът няма срок за третия мандат, изборите остават неясни
Директорът на 138-мо училище: Не съм слагал камерите в тоалетните
