×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ продава със скандал имот на БКС за 4 млн. лева в Бургас, там ще има мол (обновена)


ГЕРБ продава със скандал имот на БКС за 4 млн. лева в Бургас, там ще има мол (обновена)
Общинските съветници от НФСБ, БСП и СЕК категорично се обявиха против диктата, с който от ГЕРБ са наложили продажбата на имота до затвора
29 Март 2012, Четвъртък, 16:10 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА, снимка Добромир ДОСКАЧАРОВ

НФСБ, БСП и СЕК обвиниха управляващите в диктат и напуснаха сесията на местния парламент

Имот в промишлената зона на ул. „Вая” в района край затвора, собственост на общинската фирма „Благоустройствени строежи” на стойност около 4 млн. лева ще бъде продаден като в мъгла от Агенцията по приватизация. По-късно на същото място ще бъде изграден търговски център и вероятно вече се знае кой ще бъде купувача, съобщиха възмутени общински съветници от опозицията днес.
Решението беше наложено от мнозинството, сформирано  около ГЕРБ на сесия на местния парламент. Трите опозиционни партии НФСБ, БСП и СЕК този път бяха единни и напуснаха възмутено заседателната зала „Георги Баев” в Морското Казино, където се провеждат сесиите. Те обвиниха управляващите в диктат и очакват скандалното решение да бъде спряно от областния управител Константин Гребенаров, който контролира работата на Общинските съвети. 


Базата на "Благоустройствени строежи", която изправи на нож ГЕРБ срещу опизицията от НФСБ, БСП и СЕК

Минути след бурния финал на заседанието в Бургас, 12 общински съветници от НФСБ, БСП и СЕК дадоха съвместна пресконференция в зала „Компас” на интерхотел "България". Те обявиха, че ще бъдат продадени 11 декара земя, върху която има складове като мотива на администрацията е, че приходите от сделката ще се използват за закрепване на финансовото състояние на предприятието. „Тази докладна записка не беше минала в комисиите, входирана е едва във вторник и никой от нас нямаше време да се запознае с нея. Предвидено е продажбата да се извърши от Агенцията по приватизация, което на практика означава, че средствата, които ще бъдат получени, няма да отидат по сметките на „Благоустройствени строежи”, каза водачът на НФСБ в местния парламент Валентин Касабов. Според опозицията предстои да се извърши мащабна измама. По данни на съветниците в Общия устройствен план на Бургас е заложено върху този терен да се строи поредния мол в града. „Ето каква е целта на управляващите - вероятно вече има готова фирма, която иска да купи земята. Нейната цена ще бъде сведена до приемливата за клиента и той ще си вземе изгодно терена, за да строи поредния търговски център. Всичко се прави за да се приберат комисионни”, подозира Валентин Касабов.

Гневът на опозицията е предизвикан заради пълната невъзможност проблемът да се дебатира в заседателната зала на местния парламент. Съветници от трите групи са имали записани изказвания по темата, но са били отрязани категорично от мнозинството, което останало само, с 28 гласа, е одобрило продажбата на имота.

„БСП винаги е била конструктивна опозиция, която е участвала активно в дискусии, но искаме да имаме право на мнение. Именно това право днес ни беше отнето. Нямахме никаква възможност да се запознаем с истинските причини за това решение”, каза и Георги Киров от БСП. Според съпартиеца му Евгений Мосинов ГЕРБ прилага заучени хватки, за да прекратява неудобни коментари и изказвания в залата. „Най- вече използва двамата свои съветници д-р Антонио Душепеев и Бойчо Георгиев, които редовно излизат с предложения за прекратяване на дебати. Така ни се отнема думата. Много са далеч тези хора от интелигентната дискусия и модерното управление”, каза възмутен Мосинов. Георги Манев от СЕК също категорично заяви, че ГЕРБ налага диктат.

Общинският съветник от НФСБ Георги Дражев пък каза, че ще сезира прокуратурата, за да се разрови кой и как е довел БКС до плачевно финансово състояние.  

Съветниците от опозицията очакват реакцията на областния управител Гребенаров, за да обмислят какви ще са по-нататъшните им действия, за да извадят причините за продажбата на светло.

Водачът на групата на ГЕРБ в Общинския съвет Димитър Людиев заяви, че има обявен явен търг за терена. Ако някой от опозицията има други намерения и иска да строи по-голям мол - да кандидатства, но да хвърлят обвинения и сценарии, че имаме наши хора, които са подготвени за купувачи, то това е несериозно", заяви той.  Какво каза още Людиев - вижте интервюто тук


В категории: Опозиция , Политика


Автор
13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
ПОТРЕСЕН
03.04.2012 00:29:28
0
2
Е ТОВА ВЕЧЕ ЗАПРИЛИЧА НА ТОТАЛИТАРИЗЪМ . ДА НЕ ТЪРПИШ ДА ИМА РАЗЛИЧНО МНЕНИЕ И ДА НЕ ДАВАШ ВЪЗМОЖНОСТ НА ХОРАТА ДА СЕ ИЗКАЖАТ, ЗА ТОВА ЛИ ТЪРПЯХМЕ 22 ГОДИНИ ДЕМОКРАЦИЯ ЗА ДА НЯМА ЧОВЕК ПРАВО НА ГЛАС. ПОТРЕСЕН СЪМ ОТ ПОВЕДЕНИЕТО НА ГЕРБ. С ТАКИВА ПОСТЪПКИ МЕ ГУБЯТ МЕ КАТО ПРИВЪРЖЕНИК.
12.
журналист
30.03.2012 13:13:32
0
1
Самата точка е разглеждана и по комисиите ... Единствено вносителя е променен ... и после били много съвестни съветници ...
11.
ДО ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК
30.03.2012 06:07:41
0
5
ПРАВ СИ , ЧЕ ГЕОРГИ КИРОВ- САЛАМА Е С ДМЕНЦИЯ. 2007Г. ПРАВЕШЕ ВЪРТЕЛИ НА ВСЕ ОЩЕ ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА БСП В ОБЛАСТА И ОБЩИНАТА, А СЕГА СЕ ПРЕГЪРНА И ЦЕЛУНА С ТЯХ.
10.
VKR
30.03.2012 05:51:28
0
6
IVAILO DRAJEV DOLNATA KUKA SE IZKAZAL. ISKAL GI V PROKURATURATA. TI SI IVAILO ZA PROKUROR, TI...
9.
Джоко до Коко
30.03.2012 01:22:55
1
4
Откога седемте кирливи котета атакаджийски, станаха тигри?! Ега си менажерията барабар със СЕК /социалистическата или селската европейска каруца/?!
8.
Общински съветник
29.03.2012 22:05:44
1
5
БСП винаги е била конструктивна опозиция, която е участвала активно в дискусии, но искаме да имаме право на мнение. Именно това право днес ни беше отнето. Нямахме никаква възможност да се запознаем с истинските причини за това решение”, каза и Георги Киров от БСП "- ТОЗИ ЧОВЕК Е С ТЕЖКА ФОРМА НА ДИМЕНЦИЯ. Само преди 10 дни, това беше точка от дневния ред и се обсъждаше поне 1 час на Надзорен съвет на Агенция за приватизация където той е член и се взе единодушно решение за продажба и има подписи на всички. Как така само след 10 дни забрави и говори глупости, че не е имал време да се запознае с това решение. Нали и той участва при обсъждането и вземането на решението за продажба.
7.
Chocho
29.03.2012 21:12:58
1
2
ама тук май само болни мозъци пишат коментари :-D
6.
Митьо - Момата
29.03.2012 20:42:24
1
4
Какъвто кмета/Митьо-Китката/, такива и съветниците, такъв и областния. Голям цирк. Това ни е политическия, бургаски елит!
5.
коко
29.03.2012 20:36:31
1
4
Седем тигъра от НФСБ правят на маймуни 28 патки от ГЕРБ.егати шоуто.
4.
Доктор Дре
29.03.2012 20:07:41
1
8
такива примати като ГЕРБ до сега не са вземали властта :((
3.
Доктор Дре
29.03.2012 20:07:41
1
6
такива примати като ГЕРБ до сега не са вземали властта :((
2.
asasasas
29.03.2012 18:45:44
1
6
Не го продавайте дайте го под наем за 30 години и ще спечелите повече от 3.5 млн.
Пример : наем от 5 лв на квадратен метър = 55 000 лв на месец =660 000 лв на година = 19 800 000 лв !!!!
1.
глас
29.03.2012 16:32:19
1
7
Рано или късно истината излиза наяве
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Срязаха спирачките на влак в Лом Срязаха спирачките на влак в Лом Срязаха спирачките на влак в Лом Николай пред журналисти в Бургас: Кой ще е патриарх и наум не ви идва, но няма да съм аз Николай пред журналисти в Бургас: Кой ще е патриарх и наум не ви идва, но няма да съм аз Той не отговори на въпрос дали е декларирал официално в писмен вид отказа си за участие в избора на нов патриарх, който ще се проведе на 30 юни тази година със свикването на Патриаршеския Избирателен църковен събор Бургас почете паметта на Христо Ботев Бургас почете паметта на Христо Ботев На поклонението присъстваха кметът Димитър Николов, председателят на Общинския съвет Михаил Хаджиянев, общински съветници, представители на държавната и местната власт Кандидат-депутатът от "Левицата" Севда Димитрова със силно послание от Топчийско Кандидат-депутатът от "Левицата" Севда Димитрова със силно послание от Топчийско Трябва да се обединим за високи цели, те ще ни диктуват и друго поведение, и друг диалог в парламента, посочи тя БСП почете паметта на партизани и ятаци от отряд „Народен юмрук“ БСП почете паметта на партизани и ятаци от отряд „Народен юмрук“ Поднесоха венци и цветя на мемориала в Топчийско Кога най-после ще се оженят тези двамата Кога най-после ще се оженят тези двамата Появата на дъщеря им Амая през 2019 г. даде нов фокус на известните родители и плановете им за сватба минаха на заден план Демони живеят в това българско село Демони живеят в това българско село Става въпрос за родопското Югово  Сливенският митрополит Арсений с първа служба в Бургас (НА ЖИВО) Сливенският митрополит Арсений с първа служба в Бургас (НА ЖИВО) Вижте церемонията по посрещането на главата на Сливенска епархия в морския град Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Заседанието бе свикано от зам.-председателя Росица Кирова 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието В Бургас и Варна цените за транспортиране на болен с такъв превоз в границите на градовете започват от 40-50 лева и стигат до 120 лева, ако поръчаният превоз е през нощта, тогава е двойно по-скъпо
Нацепен охранител изрита мъж в главата пред погледа на детето му Нацепен охранител изрита мъж в главата пред погледа на детето му   Пострадалият пътувал с половинката си и детето им с фолксваген Китай се опитва да провали мирната конференция, избухна Зеленски Китай се опитва да провали мирната конференция, избухна Зеленски Китай, който предложи свой мирен план за конфликта, смята, че все още не са налице подходящи условия за неговото уреждане Турските власти арестуваха двама заради рухналия блок в Истанбул Турските власти арестуваха двама заради рухналия блок в Истанбул Загина един човек, а осем души са ранени Лъсна таен чат на ергенът Алек, няма да повярвате Лъсна таен чат на ергенът Алек, няма да повярвате От дискусията за Ергенът Алек става ясно не само, че той е бил наясно със ситуацията и с девойките в шоуто от самото начало, но и това при коя искал да бъде точно Тя е 46 години, а изглежда на 20 Тя е 46 години, а изглежда на 20 Мария Илиева е в страхотна форма Какво уби ISQ Какво уби ISQ Нacĸopo cтaнa яcнo, чe oĸoнчaтeлнo cпиpa cъщecтвyвaнeтo cи Южна Корея ще прави мисия до Марс Южна Корея ще прави мисия до Марс C oтĸpивaнeтo нa ĸocмичecĸaтa aгeнция влacтитe нa cтpaнaтa възнaмepявaт дa пpoдължaт paбoтaтa нa индycтpиaлнaтa пoлитиĸa пpeз пocлeдния пoлoвин вeĸ Каква зодия са най-жестоките личности Каква зодия са най-жестоките личности Хитлер е Телец Как Отварачката се изложи брутално Как Отварачката се изложи брутално Последната й песен предизвика голям скандал Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори