Трябва ми само бутер тесто и десертът е готов за нула време
Лек, ефирен, нежен и много вкусен!
Когато времето не е топло, ние искаме да се чувстваме комфортно. И нищо не подхожда на уютното чаено парти по-добре от ефирно бутер тесто. Съставът на десерта, който предлагаме да приготвим, прилича на класическия „Наполеон“, но много повече внимание се отделя на крема в тази рецепта.
Защо да избирате между бита сметана и крем, когато двете страхотни съставки могат да се комбинират? Сладкишите са толкова вкусни, че нито един гост, след като ги е опитал, няма да си тръгне без рецепта.
Необходими продукти
Бутер тесто без мая 500 гр
Мляко 500 мл
сметана 250 мл
Яйчен жълтък 4бр
Захар 150 гр
Царевично нишесте 50 гр
Ванилия 1 бр
Желатин 8 g
Начин на приготвяне
Развийте бутер тестото и го разрежете наполовина по дължина. Прехвърлете върху тавичка, покрита с хартия за печене. Пробийте добре и двете страни на тестото с вилица. Леко поръсете всеки слой със захар и печете 15 минути във фурната, предварително загрята до 180 градуса. Извадете сладкишите и ги оставете да изстинат.
Направете крем. За да направите това, изсипете млякото в тенджера, добавете ванилията там и загрейте сместа. Отделно смесете жълтъците със 150 г захар и царевичното нишесте до гладкост. Изсипете яйчения крем в горещото мляко. Разбъркайте, варете на умерен огън, докато сметаната се сгъсти напълно.
Едновременно с това накиснете желатиновите листове в студена вода, а когато омекнат, ги изцедете и добавете към горещия крем. Не забравяйте да бъркате непрекъснато, докато желатинът се разтвори напълно.
Прехвърлете крема в голяма купа и го оставете да се охлади. В отделна купа разбийте сметаната до меки върхове. Разбийте крема и сметаната с миксер.
Постелете правоъгълна форма за печене с пергамент, за да сглобите сладкишите. Поставете първия слой тесто в него. След това внимателно изсипете крема и го загладете по цялата повърхност. Поставете второто бутер тесто отгоре. Охладете десерта за около 3-4 часа. След това го извадете и го нарежете на квадратчета с нож. Сервирайте с пудра захар.
Този въздушен десерт върви добре с пресни плодове и горски плодове. Можете също така да добавите лимонова кора, канела или шоколадов чипс към печеното изделие.
Новата пожарна в Камено ще бъде оборудвана чрез проект в партньорстви с РДПБЗН-Бургас
Забравете за ботокса, тази напитка заличава бръчките като гумичка: Нашите баби са я приготвяли в тенджера, ето как
Даниел Митов: Създаваме звено за борба с прането на пари, за да излезем от сивия списък
Ученици Бургас с благородна кауза в подкрепа на Приюта за безстопанствени животни
Разкриха две незаконни автоморги с крадени авточасти от Европейския съюз
Тръмп се похвали, че е принудил Макрон да увеличи цените на лекарствата
В любимия на българите Одрин спряха да приемат левове
Москва: България е плацдарм на НАТО за война с Русия
Пазарът на имоти е в капан, а бабите не си дават жилищата
Важно! Дежурен детски кабинет ще работи в медицинския център на УМБАЛ-Бургас по празниците
Обрат! ВиК операторите нямало да вдигат цената на водата, заради еврото
Днес е ден за смирение, подготвяме се за Светата вечер, не правете това, за да не си навлечете беди
