Рецепта за кюфтенца в сладко-кисел сос - Нику Данго
Вкусно предложение от японската кухня
Необходими продукти:
500 г прясно смляна свинска кайма;
1 стрък праз лук;
2 с. л. бяло вино (японците използват саке)
1 ч. л. сол;
1 яйце;
2 с. л. брашно;
олио за пържене.
За соса:
8 с. л. вода;
2 с. л. бяло вино (или саке);
2 ч. л. захар;
2 с. л. соев сос;
2 с.л. оризов оцет;
4 ч. л. нишесте.
Начин на приготвяне:
Накълцваме ситно праза, смесваме го с каймата, виното, брашното, яйцето и солта. Разбъркваме много добре. След това вземаме с лъжица по малко от каймата и оформяме с ръка кюфтенца-топчета.
Загряваме олиото на средно силен огън и запържваме кюфтенцата 5 минути. Изваждаме ги и ги отцеждаме от мазнината.
Смесваме внимателно продуктите за соса в тенджера на слаб огън. Разбъркваме, докато сосът се посгъсти. Добавяме и кюфтенцата и продължаваме да разбъркваме, докато се покрият отвсякъде с лъскав сос.
Сервираме ги горещи с ориз.
Медиците от КОЦ-Русе: Спасяваме животи, но заплатите ни намаляват
Четири знака, че тялото ви има недостиг на витамин С
Украински подводен дрон удари руска подводница за 400 млн. долара в Новоросийск
Две лекарки осъдени за смъртта на дете в Сливен
16-годишна наръга ученичка с нож в Атина
Синът на Роб Райнер арестуван след смъртта на родителите си в имението им в Калифорния
Сватбена игра в Германия завърши с бой и ранена булка
Националния исторически музей връчи наградата „Лъв - Пазител на наследството“ на кмета на Царево
Русия съди Euroclear за над 229 млрд. долара заради замразените активи
Трик с алуминиево фолио зад радиатора пести топлина и смъква сметките
Елегантно мезе с яйца, хайвер и шпроти за празничната трапеза
Германия въведе радар за 230 000 евро срещу джигити – глобите вече летят
