Това бързо ястие покори сърцата на всички домакини
Предлагаме да си приготвите това блюдо по малко по нетрадиционен начин
Понижението на температурите навън върна домакините към кухнята и приготвянето на вкусни и традиционни ястия. Тези бързи кюфтенца ще събудят всичките ви сетива.
Ето от какви продукти се нуждаете, за да им се насладите:
- 700 гр. мляно месо
- 2 скилидки чесън
- 2 яйца
- сол на вкус
- 1 чаена лъжичка копър
- 1/2 чаена лъжичка смлян пипер
- галета (ако е необходимо)
-
За соса:
- 500 мл. доматен сок
- 1 чаена лъжичка риган
- 1 чаена лъжичка босилек
- 1 чаена лъжичка захар
- 1 лъжица брашно
- 200 мл. вода
Начин на приготвяне:
Към каймата добавете наситнения чесън, яйцата, солта, копъра и черния пипер. Омесете всичко много добре и ако е необходимо - добавете галета. Направете топчета с желаната големина и ги наредете в тава, намазана с олио. Печете кюфтенцата на около 220 С, докато се зачервят и запекат. Смесете доматения сок с ригана, босилека, захарта, брашното и водата и с тях залейте готовите кюфтета. Върнете във фурната да се запече за около 30 минути на 200 С. След 15 минути печене обърнете кюфтетата и продължете да печете. Когато сосът се сгъсти, може да извадите ястието от фурната.
Добър апетит!
Джебчии дебнат по коледните пазари, предупреждава полицията
Хванат в крачка: Бракувана кола с фалшива табела спряна в Кърджали
Кабелите от камерите в училищните тоалетни водели директно към кабинета на директора
Прясно или не? Как да разпознаем качественото месо на пазара
По-просперираща ще бъде 2026-година за родените през тези дни
Над $100 милиона за леви екстремисти: защо САЩ обявиха европейски групировки за терористи
Доналд Тръмп обяви пълна блокада на санкционирани петролни танкери от Венецуела
Варненски пожарникари са моделите в благотворителния календар „Герои в сянка“
Шофьор издъхна след мистериозен инцидент в Аксаково
Още седем страни със забрана за пътуване до САЩ
Какво ще значи да си дизайнер през 2026 г.-тенденции, AI и нови умения
Край на спекулата с краткосрочните наеми: идва нов жилищен модел
